Şimdi Ara

PK (Peekay) 2014 Aamir Khan (IMDB 8.7) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
4.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adorer

Aldigi puan fazla olmuş
    Filmi baya beğendim.3 Idiots u izlemeden önce bollywood filmlerine ön yargıyla yaklaşıyordum.Ön yargımıda Aamir Khan kırdı gerçekten çok iyi bir oyuncu.Bollywood filmleri izlemenin bir güzel yanıda o kültür hakkında çok fazla şey öğreniyorsunuz.Filmin sonunda Ranbir Kapoor ın görünmesi ikinci filmin gelebileceğini gösteriyor.

Dans eden arabalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Güneş

Filmi baya beğendim.3 Idiots u izlemeden önce bollywood filmlerine ön yargıyla yaklaşıyordum.Ön yargımıda Aamir Khan kırdı gerçekten çok iyi bir oyuncu.Bollywood filmleri izlemenin bir güzel yanıda o kültür hakkında çok fazla şey öğreniyorsunuz.Filmin sonunda Ranbir Kapoor ın görünmesi ikinci filmin gelebileceğini gösteriyor.

Dans eden arabalar

Alıntıları Göster
    Güzel bir film ve aynı zamanda deizme vurgu yapmakta.

• Güzel filmdi,ideal Aamir filmlerinden. Dinlere olan farklı bakış açısı düşündürdü. İzlenebilitesi yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisarock13

Güzel filmdi,ideal Aamir filmlerinden. Dinlere olan farklı bakış açısı düşündürdü. İzlenebilitesi yüksek.
    Harika bir aamir khan filmi daha izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum çok zevk alarak izleyeceginiz bir film
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceMavisi18

Harika bir aamir khan filmi daha izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum çok zevk alarak izleyeceginiz bir film

Alıntıları Göster
    Güzel filmde hiç hint korku filmi yok korkuya yönelsinler ya da gerilime full dram ve ya komedi 1-2 tanede aksiyonları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrongUnion

Güzel filmde hiç hint korku filmi yok korkuya yönelsinler ya da gerilime full dram ve ya komedi 1-2 tanede aksiyonları var.

Alıntıları Göster
    Sonunda izledim. Hiç geri kalır mıyım zaten! :)
    Yine mükemmel bir film çıkarmış zaten konu Khan olunca pek şüphem olmuyor iyi olacağından.
    Düşündürürken güldüren onun yanında duyguyla üzen bir film olmuş, ben çok beğendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Betax

Sonunda izledim. Hiç geri kalır mıyım zaten! :)
    Yine mükemmel bir film çıkarmış zaten konu Khan olunca pek şüphem olmuyor iyi olacağından.
    Düşündürürken güldüren onun yanında duyguyla üzen bir film olmuş, ben çok beğendim.

Alıntıları Göster
    Özellikle, Budizm'i çok eleştirmiş. Putlar ile ilgili çok fazla makara yapmış. Belki bilmiyorsunuzdur ama Aamir Khan Müslüman bir Hintlidir. Kısacası, kesinlikle çok iyi bir film. Mutlaka izlenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seradonin

Özellikle, Budizm'i çok eleştirmiş. Putlar ile ilgili çok fazla makara yapmış. Belki bilmiyorsunuzdur ama Aamir Khan Müslüman bir Hintlidir. Kısacası, kesinlikle çok iyi bir film. Mutlaka izlenmeli.

Alıntıları Göster
    gidiyorum şimdi izlemeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

gidiyorum şimdi izlemeye

Alıntıları Göster
    Ama cidden çok yakışıklı Aamir khan ya :D Nerdeyse babam yaşında olması çok üzücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BengüA. -- 28 Ocak 2015; 1:34:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BengüA.

Ama cidden çok yakışıklı Aamir khan ya :D Nerdeyse babam yaşında olması çok üzücü

50 yaşında yüzü göstermiyor ama ellerine bakınca yaşlandığı çok belli :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Orijinalden alıntı: BengüA.

50 yaşında yüzü göstermiyor ama ellerine bakınca yaşlandığı çok belli :(

Alıntıları Göster
    film tam da benim arkadaş ortamında anlatmaya çalıştığım konuları anlatıyor..

sorgulayın arkadaşlar,ve mantık arayın..körü körüne inanmayın..

filmde de dediği gibi,sizi yaratan tanrı ile sizin yarattığınız tanrılar çok farklı (spoiler sayılmaz bu)

ve 2 milyar galaksi içinde küçük bir gezegenin yaşam formusunuz,evrendeki en üstün ırk olduğunuzu da sanmayın.

• Klasik bir Aamir Khan filmi olmuş, gayet eğlenceli, duygusal, absürt, dans, müzik her şey içinde. 3 idiots'dan beri böyle bir filmini izlememiştim. Din ve inanç eleştirisi olarak bakarsak çok güzel mesajlar veriyor. Tam olarak din eleştirisi de değil aslında insanların dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaları diyebiliriz. Şu söz çok güzel mesela ''Anladım ki iki tanrı var birincisi bizi yaratan tanrı kincisi insanların yarattığı tanrı''
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

Klasik bir Aamir Khan filmi olmuş, gayet eğlenceli, duygusal, absürt, dans, müzik her şey içinde. 3 idiots'dan beri böyle bir filmini izlememiştim. Din ve inanç eleştirisi olarak bakarsak çok güzel mesajlar veriyor. Tam olarak din eleştirisi de değil aslında insanların dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaları diyebiliriz. Şu söz çok güzel mesela ''Anladım ki iki tanrı var birincisi bizi yaratan tanrı kincisi insanların yarattığı tanrı''
    Ben Hint yapımı filmleri pek sevmem, ama Aamir Khan için izledim bu filmi, izlediğime de değdi açıkçası. Filmin anlatmaya çalıştıkları çok güzel şeyler. Hele Hindistan gibi her dinden milyonlarca insanın var olduğu bir ülke üzerinden, çok güzel bir konuya değinmiş. Bizi yaratan tanrı ile bizim yarattığımız tanrıyı çok güzel argümanlarla, yeri geldiğinde güldürerek yeri geldiğinde de üzerek anlatmayı başarmış bu film. Birkaç mantık hatası var ancak aslolan filmin verdiği mesajlar. Gönül ister ki Türkiye'deki insanlar da bu filmi izleyip ders alsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Ben Hint yapımı filmleri pek sevmem, ama Aamir Khan için izledim bu filmi, izlediğime de değdi açıkçası. Filmin anlatmaya çalıştıkları çok güzel şeyler. Hele Hindistan gibi her dinden milyonlarca insanın var olduğu bir ülke üzerinden, çok güzel bir konuya değinmiş. Bizi yaratan tanrı ile bizim yarattığımız tanrıyı çok güzel argümanlarla, yeri geldiğinde güldürerek yeri geldiğinde de üzerek anlatmayı başarmış bu film. Birkaç mantık hatası var ancak aslolan filmin verdiği mesajlar. Gönül ister ki Türkiye'deki insanlar da bu filmi izleyip ders alsa.

Alıntıları Göster
    Aldım listeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Aldım listeye.

Alıntıları Göster
    İzlemeye değer, bir ana anafikiri olan eğlenceli,duygusal,düşündürücü gayet başarılı bir filmdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeilArmstrong

İzlemeye değer, bir ana anafikiri olan eğlenceli,duygusal,düşündürücü gayet başarılı bir filmdi...

Alıntıları Göster
    filmdeki ana tema 'Sorgulamak'

her inanca dokundurmuş olsa da, özellikle Hinduizm inancındaki çok Tanricilik, puta tapınma ve ruhban sınıfının kurnazlığının eleştirisi üzerine kurulu; temiz bir beynin sığ fikirleri ve dogmaları mantık hizasında sorgulamasını ve çözümlemesini anlatmaktadır. aslında insanlığın nasıl bir bok çukuru içerisinde olduğunu da gösteriyor. ileride bir çocuk sahibi olursam aklı yetmeye başladığında ilk bu filmi izleteceğim.

Not: filmler bize o ülkenin örf adet din kültürünü anlamımıza yarayan görsel materyallerden birisidir. bence bu görsel temayı en iyi anlatan tek filmdir. Hindistandaki din yöneticilerinin sahtekarlığını, para ile günah arındırmayı amaç edinen insanların uydurdukları farklı dinleri, çok tanrılı batıl inancı; açıkçası bu adamlar Hindistan'daki cahilliği bizlerin gözler önüne sermişler tabi o ülkede filmdeki gibi tepkiler almış olması muhtemeldir.

film diyaloglarından spoille alıntı yaptım filmden çıkarılması gereken dersler ;

insanların tek Tanrı'sının değil.

bir çok Tanrı'sının olduğunu
    fark etmiştim.
    Her Tanrı'nın kendi kuralları vardı.

Her Tanrı kendi topluluğunu
    oluşturmuştu.

İnsanlar buna "din" diyordu.

Her dinin farklı bir yöneticisi vardı

Dünyadaki her insan bir tek dine,
    yani tek bir topluluğa bağlıydı.

Ve o insanlar sadece o topluluğun

yöneticisinin dediğini yerine getiriyordu.

Şimdi ben hangi topluluğun üyesi olacaktım?
    Hangi Tanrı'ya dua edecektim?

- paramı aldı ama işimi görmüyor !
    + kim?
    - tanrı!
    +nerede oturuyor?
    - ilerideki tapınakta!

• quote:

Orijinalden alıntı: gastauskas87

filmdeki ana tema 'Sorgulamak'

her inanca dokundurmuş olsa da, özellikle Hinduizm inancındaki çok Tanricilik, puta tapınma ve ruhban sınıfının kurnazlığının eleştirisi üzerine kurulu; temiz bir beynin sığ fikirleri ve dogmaları mantık hizasında sorgulamasını ve çözümlemesini anlatmaktadır. aslında insanlığın nasıl bir bok çukuru içerisinde olduğunu da gösteriyor. ileride bir çocuk sahibi olursam aklı yetmeye başladığında ilk bu filmi izleteceğim.

Not: filmler bize o ülkenin örf adet din kültürünü anlamımıza yarayan görsel materyallerden birisidir. bence bu görsel temayı en iyi anlatan tek filmdir. Hindistandaki din yöneticilerinin sahtekarlığını, para ile günah arındırmayı amaç edinen insanların uydurdukları farklı dinleri, çok tanrılı batıl inancı; açıkçası bu adamlar Hindistan'daki cahilliği bizlerin gözler önüne sermişler tabi o ülkede filmdeki gibi tepkiler almış olması muhtemeldir.

film diyaloglarından spoille alıntı yaptım filmden çıkarılması gereken dersler ;

insanların tek Tanrı'sının değil.

bir çok Tanrı'sının olduğunu
    fark etmiştim.
    Her Tanrı'nın kendi kuralları vardı.

Her Tanrı kendi topluluğunu
    oluşturmuştu.

İnsanlar buna "din" diyordu.

Her dinin farklı bir yöneticisi vardı

Dünyadaki her insan bir tek dine,
    yani tek bir topluluğa bağlıydı.

Ve o insanlar sadece o topluluğun

yöneticisinin dediğini yerine getiriyordu.

Şimdi ben hangi topluluğun üyesi olacaktım?
    Hangi Tanrı'ya dua edecektim?

- paramı aldı ama işimi görmüyor !
    + kim?
    - tanrı!
    +nerede oturuyor?
    - ilerideki tapınakta!

Alıntıları Göster
    Bu filmi sinemada izlemek isterdim nerde boş beleş türk filmleri var koyuyolar vizyona bu filmi koymuyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

Bu filmi sinemada izlemek isterdim nerde boş beleş türk filmleri var koyuyolar vizyona bu filmi koymuyolar.

Alıntıları Göster
    mantıklı bir film olmuş. ama sıkıyor hikaye ve işleyiş. akıcı değil. özellikle kızın nezaretten çıktıktan sonraki kısımları.
    BENCE;
    yukrıda belirtilmiş, ana tema SORGULAMAK. ama filmİ izlerken KİMİN SORGULADIGI kavramının dahada önemli bir detay olduğu göze çarpıyor :)
    örneğin, julia Roberts ın eat-pray-love daki sorgulama ve kendini arayış ile uzaydan gelmiş birinin sorgulaması arasındaki farkı net görüyorsunuz.
    önemli kısmı bence burasıydı.
    taşı bulduktan sonra iyice sıkıldım zaten :)

başka bir detay, bence, bolywood ile alakasız oluşu. o filmlerdeki pek çok saçma şey bu filmde yoktu.
    ailecek izlenebilir. izlemezseniz bişey kaybetmezsiniz. abartılacak bir film değil yani.
    sıkıldım, son yarım saatii izlemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

mantıklı bir film olmuş. ama sıkıyor hikaye ve işleyiş. akıcı değil. özellikle kızın nezaretten çıktıktan sonraki kısımları.
    BENCE;
    yukrıda belirtilmiş, ana tema SORGULAMAK. ama filmİ izlerken KİMİN SORGULADIGI kavramının dahada önemli bir detay olduğu göze çarpıyor :)
    örneğin, julia Roberts ın eat-pray-love daki sorgulama ve kendini arayış ile uzaydan gelmiş birinin sorgulaması arasındaki farkı net görüyorsunuz.

başka bir detay, bence, bolywood ile alakasız oluşu. o filmlerdeki pek çok saçma şey bu filmde yoktu.
    ailecek izlenebilir. izlemezseniz bişey kaybetmezsiniz. abartılacak bir film değil yani.

Alıntıları Göster
    Dini inanışları sorgulayan güzel bir film.Herkesin sormaktan çekindiği soruları filmde öyle güzel sunuyorlarki izlerken hayran kalıyorsunuz.

Yer yer güldüren ve düşündüren bu filmi herkese tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

BENCE;

Son yarım saati izlemediğini söylüyorsun. Esas en önemli bölümü izlememişsin. Filmi tam olarak izlemeden eleştiri yapmak saçma değil mi sence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.