Şimdi Ara

plants vs zombies taktikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • android oyun bölümünü bulamadım o yüzden pc oyunları bölümüne açıyorum.
    önden belirteyim 2.sini oynadım ama hiç sevmedim birsürü şey (örneğin buz atan çiçek) paralı olmuş. kısaca ea games oyunun içine etmiş ama birincisi hala oynanabilir ve efsaneler arasında sayılır.

öncelikle temel gereksinim ayçiçeği ve bu yüzden gelen zombilere karşı alanınızı nasıl kullanacığınızı bilmeniz gerek. ayçiçeklerini öyle bir stratejik noktaya kurmaya başlamalısınız ki hem gelen zombilerden hemen etkilenmeyecek şekilde geride, hem de silahlara yer bırakacak kadar önde olmalıdır(ağır silahlara, 325 lik üçlü atan gibi) benim tavsiyem arkadan 2 kareyi boş bırakıp öyle kullanmanız. ben hep bunu kullandım ve gayet de başarılı oldum. kendi tecrübelerime göre en optimum olanı budur diyorum. bir de 0 maliyetle kurulan ama sadece geceleri aktif olan mor küçük mantarlar var ve onları gece olsun gündüz olsun kesin alın. gündüzleri çalışmasa da maliyetsiz olarak kurulduğundan zombileri yavaşlatma görevini iyi görüyor. geceleriyse zaten aktif olduğundan harika bir silaha dönüşüyor hem ucuz hem hızlı (tokmak sallayan gibi) bonus bir bitki. (mantarlar aslında bitki değildir ayrı bir alemdir evet biliyorum)

neyse ayçiçeklerin yerini belirledikten sonra yukardan aşağı diziyoruz bu da önemli aynı sıraya iki tane koymayın ki zombi ordan gelirse ikisi birden tehlikeye düşmesin. eşit yayıyoruz.ilk gelen zombiye benim tavsiyem hiç 100lük veya 200 lük fasülyeyle uğraşmadan direk 175 lik dondurucu fasülyeleri koyun ve en arka sıraya koyun. öndeki bir birimik boş alana ise benim mobile artillery olarak tanımladığım 325 lik üçlü her yöne atan ağır topçuları yerleştieceğiz.

burda bir parantez açalım ilk bölümlerde başlangıçta bitki seçme hakkınız sınırsızken ilerledikçe sınırlama getiiryor. örneğin 8 taneden 3 tanesini sana rastgele veriyor ve sen kalan 5 hakkını kendince dilediğine göre tamamlıyorsun. işte burada ayçiçeğini falan vermezse sıkıntıya düşüyoruz ve bitki seçimleri stratejik önemli ve hata kabul etmez hale geliyor.

bir de şöyle bir bilgi vereyim duruma göre 175 lik dondurucuları hemen kuramayabiliriz. ( kiz zaten 0 lık ölü mantarı burda efektif kullanmanız çok önemli) bu gibi durumlarda ayçiçeğe abanırken ilk zombinin geldiği yerden 50 lik zırhlı patatesleri kullanıp belki bir ayçiçeği (ayçiçekleri 50 istiyor) geciktirmiş olabiliriz ama o onunla uğraşırken biz gelişime rahatça devam ederiz (sığınak kurmak gibi). denenebilir.

bunlar genel olark püf noktalar son olarak birkaç bilgi daha vererek kapatıyorum zaten oyunu oynadıkça anlayacaksınız ve kendi stratejiniz oluşmuş olacak.

*çatı bölümlerinde güneş en çok, havuzda ikinci, normalde üçüncü, gecede ise dördüncü yani en az gelir .

*çatıda saksıyı, havuzda nilüfer yaprağını kesinlikle unutmadığınızdan emin olun.

*50 lik küçük ve ilerde çıkan 125 lik büyük patatesleri efektif kullanın. mutalaka stratejinizde yer vermenizi öneririm.

*benim vazgeçilmezlerim kesinlikle 0 lık mantar, 175 lik dondurucu, 325 lik ağır topçu ve duruma göre 50 veya/ve 125 lik patateslerdir. bu 4 birimi (ilerleyen zamanlarda 0 lık mantar oyun dışı kalıyor yani kullanmanıza izin vermiyor oyun) kesinlikle her oyunda kullanırım ve faydasını gördüm.

*ateş ağaçlarını kullanabilirsiniz öyle aman aman bir etkisi yok ama görüntü güzel oluyor.

*dediğim gibi 100 lük ya da 200 lük lerle ya da 200 e eklenerek oluşturan tek sıra makinelilerle uğraşmam, benim stratejim 325 likler üzerinedir. nedenleri ise en basitinden dğerleri tek sıra atış yaparken orta ikiliden birine kurulan bir 325 liğin neredeyse alanın tamamına vuruş yapabilmesidir. (ha oyun başında 325 likler açık olmuyor bu zamanlarda tabiki 100 lükler ve 200 lükler kullanacağız ama 325 lik açıldığı andan itibaren diğerlerine gerek kalmıyor bence)

*175 lik buzlular da dediğim gib vazgeçilmezimdir ve ayçiçeklerinden hemen sonra kurulmalıdır ki zombilerin saldırıları azken onları yavaşlatabilir ve oyun başında kazandığınız bu zaman yeterli ayçiçek tarlasını kurup 325 liklere hızlı bir geçiş için önemlidir.

*dizilim: 175 lik-325 lik-ayçiçeği-ayçiçeği-ayçiçeği-ayçiçeği-ayçiçeği-patates şeklindedir. patateslerden önce veya sona taktiğinize göre ateş ağaçları, sarımsaklar veya boğucu kabakları kullanabilirsiniz.

*oyun ortalarından itibaren ayçiçek sıkıntıntısı bittiğinde ortadaki ve arkadaki ayçiçekler kaldırılıp 325 lik ağır topçular yerleştirilebilir-yerleştirilmelidir.

*2 li ayçiçeği pek kullanmam zaten zor doluyor ve bir 50lik ayçiçeğin üzerine kurulması gerekiyor. ama alandan tasarruf için kullanabilirsiniz.

*bu kısım hayatınızı kurtaracak: buz makineli zombi geldiğinde mutlaka 125 lik acı biberi almış olun yoksa tarlanız don olur

*yukarda bahsetttiğim 125 lik acı biber ve 150 lik vişne gibi anlık patlayıcıları da standart olmayan zombilere (buz makineli zombi, maymun gibi olan zombi) karşı kullanabilirsiniz. ki kullanacaksınız da zaten başka türlü onları deviremiyorsunuz.

*not: bu stratejiler standart oyun alanı için tasarlanmıştır. diğer dört alan (sis-gece-havuz-çatı) tamamen farklı stratejiler gerektirmektedir. örneğin çatıda düz değil havadan kavisli atış yapan karpuz,marul vs gibi bitkiler gereklidir. bu başka bir yazının konusudur o yüzden onlara sonra değineceğim. (ancak yine de gece ve havuzda da hemen hemen aynı taktikler kullanılabilir)

*bu kadar

• yakında kingdom rush için de bir konu açmayı planlıyorum. bu rehber ise internetteki plants vs zombies için tasarlanmış en iyi türkçe rehberlerden birisidir. çatı, gece ve havuz vs bölümleri de aynı mantıkla geçebilirsiniz çatı için kendiniz de anlayacaksınız zaten arkalara tereyağ onun önüne marul (karpuz pahalı olduğu için kullanmıyorum) koyulabilir. en ön sıradan itibaren de standart dondurucu ve 3 lü atan mobile artillery ler koyulabilir. ortada ise yine her zamanki gibi ayçiçekleri.
  • Sağolun hocam.
  • LSCARL kullanıcısına yanıt

rica

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.