Şimdi Ara

Plastik Aksamda Beyaz Lekeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, tecrübeli arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.

Aracımın plastik kısımlarında beyaz lekeler mevcut, yıkanırken düzeliyor kuruyunca tekrar meydana çıkıyor.

Torpido parlatıcı ve süt benzeri ürünler kullanmak istemedim çünkü yapış yapış oluyor tozu çekiyor.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek kişilerden tavsiye bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Plastik Aksamda Beyaz Lekeler: Nedenleri ve Çözümleri

Araba göğsü veya torpidolar gibi plastik aksamlar zamanla beyaz lekeler oluşturabilir, bu da aracınızın görünümünü bozabilir. Bu lekelerin birkaç olası nedeni ve onları gidermek için uygulayabileceğiniz çözümler vardır.

Beyaz Lekelerin Nedenleri:

• UV Işığı: Güneşe uzun süre maruz kalmak plastiğin solmasına ve beyazlaşmasına neden olabilir.
    • Kimyasallar: Bazı kimyasallar, plastik aksamlarla temas ettiğinde beyaz lekelere yol açabilir.
    • Sıcaklık Farklılıkları: Plastik aksamlar aşırı sıcaklıklara maruz kaldığında genleşip daralabilir, bu da beyaz lekelere neden olabilir.
    • Kir ve Yağ: Kir ve yağ plastik aksamların yüzeyine yapışarak beyaz lekeler oluşturabilir.

Beyaz Lekelerin Giderilmesi:

Beyaz lekeleri gidermek için birkaç yöntem deneyebilirsin:

• Temizleme Çözeltileri: Plastiğe zarar vermeyecek şekilde formüle edilmiş temizleme çözeltilerini kullan. Çözeltinin talimatlarını dikkatlice takip et ve ardından temizlenmiş bölgeyi temiz bir bezle sil.
    • Beyaz Sirke: Beyaz sirke, plastik üzerindeki hafif beyaz lekeleri gidermek için kullanılabilir. Sirkeyi bir beze uygula ve lekeye ovala.
    • Diş Macunu: Diş macununun beyazlatıcı özellikleri plastik üzerindeki beyaz lekeleri gidermeye yardımcı olabilir. Diş macununu lekeye uygula ve yumuşak bir bezle ovala.
    • Kabartma Tozu: Kabartma tozu, hafif aşındırıcı özelliğiyle beyaz lekeleri gidermeye yardımcı olabilir. Kabartma tozunu bir macun haline getir ve lekeye uygula. Macunu birkaç dakika beklet ve ardından temiz bir bezle sil.
    • Profesyonel Temizlik: Beyaz lekeler inatçıysa, profesyonel bir temizlikçiye başvurmayı düşünebilirsin. Profesyonel temizleyiciler, plastiğe zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış özel temizlik ürünleri ve ekipmanlara sahiptir.

Beyaz lekelere neden olan faktörleri sınırlayarak, aracınızın plastik aksamlarının uzun süre temiz ve lekesiz kalmasını sağlayabilirsin. UV ışınlarına maruz kalmayı en aza indirmek, kimyasallardan kaçınmak ve sıcaklık farklılıklarını önlemek, beyaz lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba.Muhtemelen plastik kısımlardaki izler kireç lekeleri diye tahmin ediyorum. Marketlerde satılan temizlik sirkeleri ile içme suyunu yarı yarıya karıştırıp bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Yalnız dikkat edin muhtemelen bir şey olmaz ama sonuçta sirke çok fazla plastik aksamda kullanılırsa aşındırma yapabilir(Düşük ihtimal). Ben daha önce bu şekilde çözdüm.
    Daha sonra ise Koch Chemie Pss tarzı bir ürün ile dış plastikleri koruyup mat bir parlaklık kazandırabilirsiniz.
  • iç mekansa auto finesse spritz ya da gyeon preserve mat finish var ve toz tutmaz

dış için koch pss, carpro perl
  • Yardımlarınız için teşekkürler, pasta cila yapılırken plastik aksamlara da yapmışlar sanırım bu yüzden oluştu bu sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

iç mekansa auto finesse spritz ya da gyeon preserve mat finish var ve toz tutmaz

dış için koch pss, carpro perl
    Hocam bu ürünlerin küçük ebatları yok mu? bana 1 kere lazım olacak ve 1 kerede çözüm olacak bir ürün lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

Yardımlarınız için teşekkürler, pasta cila yapılırken plastik aksamlara da yapmışlar sanırım bu yüzden oluştu bu sıkıntı.
    eğer pasta bulaştıysa plastik kısımları öğrenci silgisiyle silin lekeler çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

Hocam bu ürünlerin küçük ebatları yok mu? bana 1 kere lazım olacak ve 1 kerede çözüm olacak bir ürün lazım.

Alıntıları Göster
    carpro hariç bölünmüş bulursunuz, google'da arama yapınca madenli bir site çıkıyor onlara mail atın bölerler. ayrıca detay seven biriyseniz sürekli kullanın lastik parlatıcı gibi bu aksamlar da önemli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

eğer pasta bulaştıysa plastik kısımları öğrenci silgisiyle silin lekeler çıkacaktır.

Alıntıları Göster
    Hocam dün dediğinizi yaptım %70 i gitti kapı direklerinde biraz iz kaldı sanırım o da folyo olduğu için. Buraya ne uygulanabilir fikriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

carpro hariç bölünmüş bulursunuz, google'da arama yapınca madenli bir site çıkıyor onlara mail atın bölerler. ayrıca detay seven biriyseniz sürekli kullanın lastik parlatıcı gibi bu aksamlar da önemli

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim bakacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.