Şimdi Ara

Hararet göstergesi neden çalışmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 Model Kangoo 1.9RN aracım var. Aracı çalıştırıyorum motor çok sıcak olmasına rağmen hararet göstergesi yükselmiyor.Radyatör kapağını açıyorum ordan tazikli suda gelmiyor suda sıcak değil. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir. Bu zamanlarda servislerde çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeLLaT86 -- 23 Nisan 2020; 23:1:32 >

• Hocam su sıcak olmadığına göre muhtemelen su devirdaim etmiyor. Ustaya gösterene kadar bence çalıştırmayın aracı.

Termostat kapalı olarak takılı kaldığı için devirdaimi engelliyor gibi duruyor. Yada devir daim pompası arızalı ki suyu döndüremiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..Raptor.. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim termostat takılı kalırsa devirdaim yapamaz değil mi?
  • Motorun içinde su kalmamış olabilir. Hava yapmadığından emin misiniz?

• Termostat açık kalmış termostat değiştirin düzelir

• Su ısınmıyorsa termostat açık kalmış demektir. Araba hararet yapsaydı termostat kapalı diyebilirdik.

• motor çok sıcakken radyatör kapağını açıyorsunuz ve su gelmiyor
    conta değişim zamanı gelmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devirdaim pompası kayışı vb bir baktırın derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı araçtan arkadaşımda var. Devirdaim pompasının pali kırıldığı için su devirdaim olmuyordu. Büyük ihtimal termostat veya pompadan kaynaklı.
  • devirdaim ve termostatı birlikte değiştirin. pahalı şeyler değil ama değişmezlerse devamında keşke değiştirseydim de delik cebinize bakarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT86

Teşekkür ederim termostat takılı kalırsa devirdaim yapamaz değil mi?
    Aynen hocam. Fanı nasıl araba arada açıyorsa su dolaşımını da araba lazım oldukça açıyor. İlk çalıştırdığında termostat fan kapalı oluyor ki motor çabuk ısınsın. Motor ısınınca termostat açıyor su dolaşımı başlıyor. Su tamamen ısındığında da fan açıp suyu soğutuyor.

Benim 20 yıllık termostat geçen açık kaldı mesela. Açık kalırsa motor ısınmaz yada geç ısınır. Kapalı kalırsa ise hararet yapar. Kapalı kalması sıkıntı.

• Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Sanırım termostat kapalı kaldı. Bi söküp termostat olmadan deneyeceğim. Sonucu yazarım. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.