Şimdi Ara

Plastik Manifold Lpg Montajı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Overclock cuğum dediğine kalırsa bütün taksilerin motoru yağ yakıp 200 bin km de rektefe edilmesi gerekirdi.Adamlar ticari plakayı takar takmaz LPG yi basıyorlar 400-500 bin km rahat görüyorlar.

Accent ve albea larda plastik manifold kullanıyor.Şimdi fazladan manifold sökme,takma için senden ekstra ücret talep edeceklerdir. Sökmesini,takmasını herkes yapamaz mekanik ustası becerebilir. Sızdırmazlık sağlanacak,tam ayarında sıkılacak öyle her tüpçü yapamaz.

LPG siz motorsiklet olmadıkça binilmez. Forumda 1.0 motora tüp taktıran vardı,ayda 500 tl benzin harcamak var birde 200 tl gaz harcamak para havadan zembille mi iniyor ?
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    İmzanızda ki araçsa aynı motor araçlarımız. Hangi marka kit takılı sizde ve direk üzeirnde mi delinerek montaj yapıldı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

d4f motor kodlu clio aracım var sandero ile aynı motor. Aracı aldım lpg yoktu 1.2 arabaya lpg mi takılır diyenler yüzünden taktırmadım ve 6 ay dayanabildim. Daha sonra Ankara da güzel bir yer bulup manifold sökülerek montaj yaptırdım , ve iyi ki lpg taktırmışım diyorum.

Manifoldun sökülerek çapakların temizlenmesi gerekiyor. ayrıca klima gazı falan kaçmıyor klima hortumlarına müdahale yok.

Evet aynı kodlu motor. Sizin kitin marka ve modeli nedir? Sökülüp takılması için klima gazına gerek yoksa sadece conta yeterli ise söken bir yer bulup montajda düşünebilirim.

• Biz sasmazda lovato basbayisinde taktirdik. 1500 tl obd 2 taktilar lpg nin filtre degisimi disinda masraf olmadi. Normal yontemle takildi,yag eksiltme yok. Lpgli araclarda eskiye nazaran isidan dolayi bir tik yukarida yag eksilmesi oluyor normal.

Sadece uzun surede motorda su eksiltmesi oluyor kacak falan var ama 6-7 ayda ancak eksiliyor uzerinde durmadik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlız eski modeller euro 5 motor değil.yedek parçaları bile farklı.

Anladım su eksiltmesi kaçak dan olur eski aracımda başıma gelmişti.

Bugün başka bir ustayla daha konuştum obd li olanlara hiç gerek yok dedi. Manifold söküp deliyoruz dedi. 1200 lira fiyatı var dedi. Çok kararsızım ya paraya acımayıp 1700 liralık kit ya da 1200 liraya düz atiker takılacak. Sonra dan araştırdım prins ve lovato nun giriş seviyesi kitlerinde obd yok.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    şehir içi 7.5 yakıyorum benzin Olsa 40 krş Yakacak ama LPG sağolsun 26 krş yakIyorum Üstelik LPG 2.80

• Arıza lambası yakar obd siz. Bide enjektörler farklı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 22 Şubat 2017; 3:58:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Arıza lambası yakar obd siz. Bide enjektörler farklı oluyor.

fabrika çıkışı lpg lilerdede obd yok.landirenzo prins brc de obd yok.

vetenes.istanbulda birçok yerde lpg 2.60.ben sadece yakıt tüketimi olarak bakmıyorum.

sanayideki çakallara ayıracak vaktim vede onları besleyecek bir kuruşum yok.ben uzun vadede lpg de kar felan görmüyorum helede bu motorda.

lpg taktıracak olsam 1.6 motor alırdım.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Lpg yi takan Ustam sanayide deyil abi. Bir kere garanti için kontrol vardı ona gittim. Şimdi 10 bin km oldu takalı gidip filtreyi degistireceğim. Başka isim düşmüyor. Şu anda aldığım yakıt fişlerinin hepsi duruyor. Kitin parası çıktı kâra döndü artık :)

Ki 2 sene daha kullanıp satacağım aracı. O sebeple ilerisini alacak arkadaş düşünsün avantaj dezavantajı

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Lpg yi takan Ustam sanayide deyil abi. Bir kere garanti için kontrol vardı ona gittim. Şimdi 10 bin km oldu takalı gidip filtreyi degistireceğim. Başka isim düşmüyor. Şu anda aldığım yakıt fişlerinin hepsi duruyor. Kitin parası çıktı kâra döndü artık :)

Ki 2 sene daha kullanıp satacağım aracı. O sebeple ilerisini alacak arkadaş düşünsün avantaj dezavantajı

enesim son paragrafta iyi özetlemişsin

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Vetenesim atikermiydi seninki ve kaca taktirmistin ? Yeni kasa symbol de bizim 2009 dakiyle ayni motor mu var ? 1.2 75hp euro 5

Birde mahalledeki kahvede emekli polis var siyah 2007 model e200 u var adamin lpg taktirmis.Yigenim emekli adam emekli maasiyla hadi mercedesi gectim benzinli arabaya binmek yurek ister diyor

Lpg uyduğu sürece kaliteli kit ve montaj ole mükemmel oluyor. Mercedes de olsa takılır :)

Bendeki atiker 950 liraya taktırdım yazın. Obd mevzusunu bilmiyorum ama arıza lambası falan yakmıyor yasa 10 bin km 8 ay oldu yakardı şimdiye kadar

• En güzeli 1.200 liralık obd'siz versiyon. Yılbaşından önce fiyatı 1000 liraydı ben taktırdım taş gibi memnunum.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Arıza lambası yaktı ? Cut off sistemi var mı ? Ulan bizi mi kandırdı makine mühendisi olacak hergele Bizim symbol e obd 2 li önerdi arıza lambası yakar,cut off çalışmaz düz sistemde falan dedi.3 sene önce Lovato obd 2 li 1500 tl , normal 1100 tl mi neydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Arıza lambası yaktı ? Cut off sistemi var mı ? Ulan bizi mi kandırdı makine mühendisi olacak hergele Bizim symbol e obd 2 li önerdi arıza lambası yakar,cut off çalışmaz düz sistemde falan dedi.3 sene önce Lovato obd 2 li 1500 tl , normal 1100 tl mi neydi.

Yakmadı hocam. Cut off sistemi de var sorunsuz çalışıyor. Aktif devirli devirsiz her türlü üstüne gidiyorum sıkıntı yok.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Adama sayip sovecektimde onyargili olmamak lazimmis

OBDII ÖZELLİĞİNİN SIRALI OTOGAZ SİSTEMİNE KATKISI

OBD özellikli kitlerinin kullanıldığı montajlarda, sistemden alınan verim bir adım öteye taşınıyor.

Bu sistem endirek sıralı enjeksiyon sistemi kullanan modern araçlara uygulanabiliyor.

Gaz sistemin kontrol ünitesi, benzin sisteminin kontrol ünitesi ile standart protokolleri kullanarak OBDII arayüzü aracılığıyla iletişim sağlayarak aracın karbürasyonunda anlık düzeltmeler yaparak, sürekli optimum değerleri kullanmasını sağlıyor.

OBDII özellikli kitlerin artıları Sürekli daha iyi motor performansı sağlanması.

Farklı LPG üreticilerinin gazlarının kullanıldığı durumlarda, sistemin otomatikman yeni gaza adapte olabilmesi.

Mevsim sıcaklığından dolayı değişen motor şartlarına göre yakıt karbürasyonun otomatikman ayarlanabilmesi.

Zaman içerisinde otogaz sistemi ile ilgili mekanik parçalar eskise dahi en yüksek verimin sağlanabilmesi.

Bayilerimizin aracınızın yakıt değerlerini daha iyi görerek, işlerinin kolaylaşması.

• AKL Marka kitim. Çoğu parça atiker ile aynı beyin italyan. OBD üzerinden ayar yapan sistemler var onları taktırırsanız daha iyi olur. Takacak ustalar gerek yok diyecektir ama zengin/fakir durumlarına %5-10 arası müdahale ediyor faydası çok yani. Lpg de kitten önce önemli olan işçiliktir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

AKL Marka kitim. Çoğu parça atiker ile aynı beyin italyan. OBD üzerinden ayar yapan sistemler var onları taktırırsanız daha iyi olur. Takacak ustalar gerek yok diyecektir ama zengin/fakir durumlarına %5-10 arası müdahale ediyor faydası çok yani. Lpg de kitten önce önemli olan işçiliktir..

Aklımda ki plan atiker grand veya atiker obd2 ikisinden birini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.