Şimdi Ara

Play Store, mağaza dışı indirilen uygulamaları güncellemenize izin verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Play Store, mağaza dışı indirilen uygulamaları güncellemenize izin verecek
    Google Play Store, şu anda üçüncü parti mağazalardan indirilen uygulamaları güncellemenize izin vermiyor. Bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Play Store uygulamasının en son beta sürümünde “Play’den Güncelle” seçeneği görüldü.

Ayrıca Bkz.Google, Play Store için yeni güncellemeler duyurdu

"Play'den Güncelle" seçeneği geliyor

Bu değişiklik, Play Store 42.0.18 sürümünde fark edildi. Play’den Güncelle seçeneğiyle uygulamanın güncel sürümünü bulup indirme veya uygulamayı güncellemek için üçüncü parti kaynağı kullanma gereksinimini ortadan kaldıracak.

Uygulama sayfasında “Cihazınıza yüklenen uygulama Google Play’den gelmedi. Uygulamayı orijinal kaynaktan veya Google Play’den güncelleyebilirsiniz.” uyarısı olacak.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/play-store-update-permission-apk-3466169/

• Hem apk yüklemeyi engelliyorsun engelleyeceğim diyorsun hem de yüklendiğinde cezalandıracağına ödüllendiriyorsun. O zaman güvenlikten bahsetmeyeceksin ki %100 güvenlik yok ve android Windows gibi sistemler zaten zaaflarla dolu sistem. Sistem yazılım açığı ve zaaf yani sistem yazılım açığına gerek kalmadan olumsuz şeylere müsait. Bunlar birbirine karıştırmamak lazım. Mesela apk yüklesin zarar görürsün. Veya çok dikkatli olursun kullanırsın ama açık vardır zarar görürsün.

• Ne diye durduk yerde böyle bişi yaptı gplay anlayan beri gelsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında GooglePlay, Huawei AppGallery’deki (EMUI 14) doğrudan uygulama üzerinden Apk güncelleme olayından etkilenmiş gibi duruyor. İkisi düşman olsa da ister istemez birbirinden fikir çalarlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sahilli S kullanıcısına yanıt

Hayır! . apkmirror gibi kontrol edilen sitelerden .apk ler indirilse zaten markette Samsung mağazasında filan vardır yani aynı kapıya çıkıyor ve sanki marketten indirilmiş gibi güncelleme de alıyor.

Olaki güncelleme alamıyor ve bunu siz fark ediyorsunuz bilin ki kesinlikle uygulama sahte oynanmıştır. Esasında bu bir güvenlik özelliği de barındırıyor ve faydalıdır da .

• Yanlış hatırlamıyorsam daha önce Play store de böyle bir açık vardı.

Modlu bazı oyun ları indirip hesapta milyar milyon para elde etmiş ve daha sonra Play store de güncelleyip güncel oyundaki yeni içerikleri hileli kazandığım parayla alıyordum. (simcity buildit ve Gunship battle)

Artık resmi sokacak herhalde

• Modlu hileli dışardan yüklenen apk lar mağazada varsa güncelleme zaten hep düşüyordu. Ancak güncellenirse mod özelliğide buhar oluyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim anladığım kadarıyla orijinal imzalı ama Play dışında kurulmuş uygulamalar güncellenebilecek, yani Play yükleme imzası kolaylaşacak. Diğer türlü çarşı karışır.

Şöyle ki, bir uygulama güncellenecekse 1) aynı paket adı 2) eşit veya daha yüksek sürüm no 3) aynı uygulama imzası olmalı. Bu şartları taşımazsa uygulama güncellenemez. Mesela modlanmış uygulamalarda imzalar orijinal geliştiriciden farklıdır. Bu yüzden uygulamayı tamamen kaldırmadan aynı paket adıyla kurmak mümkün değil. (İmzayı taklit mekanizmaları veya Root hariç)

Ağustos 2021 sonrası Play yükleme imzalama zorunluluğu getirildi. (Android App Bundle ile yayınlamak zorundasın) Böylece Play dışında kurulanlar daha da fark edilebilir oldu. Çoğu banka uygulaması veya Martı uygulaması Play dışında kurulmuşsa çalışmaz, her ne kadar orijinal imzalı APK indirip kursanız da Play'in yükleme imzasıyla kurulmadığı için çalışmak istemeyebilir. Google muhtemelen bunun önüne geçecektir.... Diğer türlü Google öyle orijinal imzası değişmiş uygulamaları kafasına göre güncelleyemez, yok öyle bir dünya. (Yani yapacaksalar da ayıp ederler)

• Bu özellik bir süredir var ya da bazı kullanıcılar kullanabiliyor. Çünkü kullandığım TV’de BluTv’nin eski bir versiyonu iniyordu store’dan. Ben de Apk olarak kurdum. Bir süre sonra Store üzerinden Apk ile kurduğum bu uygulama güncelleme aldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzin vermese daha iyi. Bir dokunmadığı Apk'lar kalmıştı. Şimdi gidip ayar kapalı iken keyfi olarak oto güncelleme ayarını açıp uyumsuz bir sürüme güncellemesin, mağazadaki uygulamalar için bunu yapmışlığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Ağustos 2024; 20:34:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

Philips android televizyonum var.

BluTV hediye üyeliğim var

televizyonun play store da yok.

bir türlü APK sini yükleyemedim

bulduğum apk lar yüklenmiyor tv ye.

yan dönüyor çalışmıyor

başına gelen oldumu??

• Anlamayacak birşey yok, güncelleme desteği veriyor ki uygulamayı temizliyor kendine bağlıyor. Güncelleme verdimi mod vs varsa temizleniyor.

• Tezgah bu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mihmander kullanıcısına yanıt

Tv nin model yılını bilmiyorum ama son birkaç senedir Google TV sürümünden beri playstore uygulama olarak TV listesinde görünmüyor. Google asistan arama çubuğu tarzında bir arama kısmı oluyor oraya Playstore da aradığınızı yazdığınızda kendisi açıyor uygulamayı. En azından karşılaştığım bir çok ürün bu şekiide. TV de uygulamalar kısmına baktınız mı orada yüklü görünüyor mu? Yani TV android o yüzden olmaması imkansız.

• xSHUJx kullanıcısına yanıt

uygulamalar yok.

play storede cıkmıyor

2015 yılında aldım philips marka.

usb den apk yüklenebiliyor ama apk sınıda bulamadım

tablet için var.

TV yükleyince yan donuyor.

Bunları denermisiniz bakalım yüklenecek mi.

https://www.apklinker.com/apk/google-llc/google-play-store-android-tv/google-play-store-android-tv-41-8-13-release/google-play-store-android-tv-41-8-13-23-8-pr-649231909-android-apk-download/

Play Store, mağaza dışı indirilen uygulamaları güncellemenize izin verecek
    Play Store, mağaza dışı indirilen uygulamaları güncellemenize izin verecekapkmirror
    Google Play Store (Android TV) 25.5.27-21 [8] [PR] 375135971 (nodpi) (Android 5.0+) APK Download by Google LLC - APKMirror
    https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-store-android-tv/google-play-store-android-tv-25-5-27-release/google-play-store-android-tv-25-5-27-21-8-pr-375135971-android-apk-download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSHUJx -- 5 Ağustos 2024; 16:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bu nedır?

zaten tv de play store var..

ama play storede blutv cıkmıyor..

İlk mesajda TVde playstore yok yazdığınız için playstore APKlink attım. Bulabildiğim en yeni sürüm Blu tv nin TV versiyonu Apk linki de budur. Deneyin isterseniz. Sizin yükledikleriniz cep için olduğundan yan dönme sorunu oluyor sanırım. Bunu bir deneyin kendi android televizyonumda bu sürüm yüklü.

çok teşekkürler deniyorum hemen..

Rica ederim umarım işinizi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.