Şimdi Ara

Player, Objenin üstüne geldiğinde zaman vermek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Player objenin üstünde durduğunda bir zaman vermek istiyorum (0.5f mesela) ve zaman içinde mouse'a tıklamaz ise yenilmesini istiyorum.

Yenilme olayını yaptım fakat zaman vermeyi yapamadım.

Objenin üstünde durduğunda script bunu anlıyor bunu yaptım fakat zaman kısmını yapamadım. Zaman kısmı olmayınca ise milisecondlar ile yarışmak zorunda kalındığından hep yeniliyorum.

Not : Coroutineler ile olmuyor sözdizimi hatası oluyor bu algoritmayı coroutineler ile yazmak isteyince.
    2.Not : System Thread ile de olmuyor çünkü system thread herşeyi durduruyor. (Amaç durdurmak değil mouse tıklaması için zaman vermek. Ve o zamanda mouse'a tıklamaz ise yenilmesini sağlamak.)

Fikir verir misiniz ?

• Bu arada şu şekilde "give the mouse time to click." arattığımda verimli bir sonuca ulaşamadığım için buraya yazıyorum. Hem forum zenginleşsin.
  • Bir float degisken belirle
    Trigger ile objeye temas edince degiskeni time.deltatime ile sureyi dusurmeye basla.
    Fare ile tiklayinca sureyi durdur.
    Update icine ise degiskenin degeri 0 dan kucukse oyunu bitir kodunu yazarsin.
    İlk aklima gelen yontem bu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece basit bir kronometre veya geri sayım yapacaksın. Mantığını bilmiyorsan Google'dan bak her yerde var. Senin aradığın şey bu aslında.

Gerisi senin bu geri sayımı oyununa monte etmene kalmış. Update fonksiyonu içinde if-else ile objeye teması kontrol ettirip buna göre geri sayımı başlatıp sıfırlayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu önceki objenin yani ana yolun collider'ının x eksenini hafif azaltarak çözdüm. Teşekkürler cevaplarınızın için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.