Şimdi Ara

Playing game on PC will be dead till to end of this year!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hic kimsenin inanmak istemedigi `techy` lerin ne oldugunu tam olarak kavrayamadigi ve PS2 deki hoaxingi anarak bu da abarti diye bildikleri seyi itiraf etmek istemeyen ve kesinlikle internetten sonra dunyanin en ileri duzey bulusu olarka nitelenecek PS3 Mayis ayinda E3 de tech demo sunacak.

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20050128112857.html

http://ve3d.ign.com/articles/583/583075p1.html

PS: Dikkat edenler gorebilirki `konu` yaklastikca PC camiasinda aciklamar biraz daha yuvarlak cumleler le kuruluyor. Onceden bi taraflariyla gulerek dalga gecme yarisina girilen konu insider larin mirildanmalari arttikca eyvahlarinin icinde kendilerine ceki duzen veriyorlar. Cunku PC gaming ve workstation isinde butun dengeler degisecek. Journalist lerin fetch yarisina girdigi su gunlerde ve muhendislerin bazi kitaplarini yeniden karistirarak bazi `durumlari` anlamak icin matematik dahilerine canak sorular sormaya baslamasi telasinin tek cumlelik ozeti ise budur gibi geliyor; korkunun ecele faydasi yok.

• sa ol da ürünü bi görelim hele
  • yaw hiç ps da oyun oynanırmı asıl oyun pc de oynanır.
  • önce görelim. sonra konuşuruz.
  • PC war oldukça pcde oyun oynanacaktır.
  • şimdi ps2 ne ise o zaman ps3 de o olacak...
  • Korkmayin korkmayin, PS3 ucuz olacak almayan afedersiniz enayi olacak.

Gozlerinizi iyice bir dinlendirin derim.

Sony ile uzaktan yakindan alakam yok hatta ses sistemlerini hic begenmem. PS1 den nefret ederim PS2 fena degil ama 3 cok farkli. CellCore teknolojisi gercekten oldukca farkli bir olay. Birde PS3 sadecene Sony nin bir urunu degil. Toshiba nin ve IBM in dizaynirlari belki yarisindan cogunu tasarladi. Sony ana mimariyi tasarladi ve grafik alt sistemi neredeyse hic ugrasilmadi. Gel Nvidiaya suna bir GPU `programla` dendi. Nedeni ise mevcut PC yada PPC den oldukca farkli bir gidisata sahip sistem yonetimi mimarisi.

quote:

şimdi ps2 ne ise o zaman ps3 de o olacak

TR deki halinden bahsediyorsun heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    That's You PS4
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: FreeQ

TR deki halinden bahsediyorsun heralde.

nerede yaşıyorsun.
  • quote:

nerede yaşıyorsun.

Samanyolu galaksisindenim. Toprak sayiliriz hepimiz.
  • tamam o zaman mesele yok,
    konsol bugun ne ise yarında o olacak.
  • quote:

tamam o zaman mesele yok,
    konsol bugun ne ise yarında o olacak.

Ha ben yanlis anlamisim konsol dersen dedigin dogru kusura bakma topragim. Ancak PS3 konsol kavramini degitiriyor.
  • şimdi ps3 teee 2006 da çıkacak dur bakalım o zamana kadar pclere neler olacak.hiç bunalrı hesaba katmıyorsun.tamam iyi teknoloji yapacaklar ama pcler de armut toplamayacak.
    ps3 yarın çıksaydı haklı olabilirdin ama daha 2 sene var, 2006 nın sonu çıkış tarihi
  • quote:

Orjinalden alıntı: korocop

şimdi ps3 teee 2006 da çıkacak dur bakalım o zamana kadar pclere neler olacak.hiç bunalrı hesaba katmıyorsun.tamam iyi teknoloji yapacaklar ama pcler de armut toplamayacak.
    ps3 yarın çıksaydı haklı olabilirdin ama daha 2 sene var, 2006 nın sonu çıkış tarihi

Ne kadar zekisin be. 2006 Mayıs Japonya, 2006 Eylül ABD çıkışı. Ancak 2005 Ağutos ta beklenen tech demo Mayısta, oda olursa - güvenlik açısından olmama ihtimali var.

Belli bir yerden alıntıdır;

If over clocked sufficiently (over 3.0GHz) and using some very optimised code (SSE assembly), 5 dual core Opterons directly connected via HyperTransport should be able to achieve a similar level of performance in stream processing - as a single Cell. The PlayStation 3 is expected to have have 4 Cells.

Turkçesi
    3GHz in üzeride çalışan birbirlerine direk HT ile bağlı 5 adet dual core opteron ancak bir hücre performansı yakalamaktadır. PS3 ün CPU sunda bu hücrelerden 4 adet blunması beklenmekte.

Ayrıca 8 Cell li modeli birde 16 Cell li modelide 3D Workstation lar için. XXXXX bir firma tarafından RealtTime Photon Trace için subrutinler hazırlanmakta.

http://www.amdboard.com/cray_102104.html
    144 Adet opteron peek performansı 634 GFlop, tek NV4x serisi 60GFlop, tek ATI R4x serisi 50 GFlop civarıdır. IBM PS3 içe yaptığı işlemcinin gücünü 1 Terfalop (1000 GigaFlop) olarak açıkladı zaten. 2 yıl içerisinde eğer ATI, Nvida, Intel, AMD bir olup mevcut PC den 200, 300 kat hızlı CPU+GPU ortamı geliştirir mi? Sen bir istekte bulun istersen. Yılda iki kat bile zor hızlanırken.

Mevcut techyler, mühendisler dahil CPU ile GPU yu bir iş ortam olarak hesaplıyorlar. Ancak PS3 te cell mantığından dolayı Cell-CPU nun içine mesela NV5x yükleyebilirsiniz. Artı PS3 leri fiberden birbirine bağlıyarak Cell leri birbiri ile konuşturabiliyorsunuz. Linux ta Beowolf cluster teknolojisini geliştiren şahıslar bile şoka girmişler duyduğuma göre.

Sony mevcut teknoloji oyuncularından inanılmaz biçimde nefret etmekte ve yok etmek istemekte. Resmen ego savaşı aslında olay. PS2 de denedi ama onca ticari başarıya rağmen başarılı olamadı çünkü evdeki hesap çarşıya uymadı. Şimdi durum çok farklı. PC leri ancak developing için kullanılır hale getiricek. 3D model yapacak 32768x32768 çözünürlüğünde texture yada eşdeğer ölçüde procedural texture jeneratörler kodlanacak.

Jeton düştüğünde haber verin.

Cell CPU nun basit bir anlatımı;
    http://www.blachford.info/computer/Cells/Cell0.html

Kalın Sağlıcakla

• dereyi görmeden paçaları sıvamak insana dokunur
    ürün piyasaya bir çıksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: FreeQ

quote:

Orjinalden alıntı: korocop

şimdi ps3 teee 2006 da çıkacak dur bakalım o zamana kadar pclere neler olacak.hiç bunalrı hesaba katmıyorsun.tamam iyi teknoloji yapacaklar ama pcler de armut toplamayacak.

Ne kadar zekisin be. 2006 Mayıs Japonya, 2006 Eylül ABD çıkışı. Ancak 2005 Ağutos ta beklenen tech demo Mayısta, oda olursa - güvenlik açısından olmama ihtimali var.

Belli bir yerden alıntıdır;

If over clocked sufficiently (over 3.0GHz) and using some very optimised code (SSE assembly), 5 dual core Opterons directly connected via HyperTransport should be able to achieve a similar level of performance in stream processing - as a single Cell. The PlayStation 3 is expected to have have 4 Cells.

Turkçesi
    3GHz in üzeride çalışan birbirlerine direk HT ile bağlı 5 adet dual core opteron ancak bir hücre performansı yakalamaktadır. PS3 ün CPU sunda bu hücrelerden 4 adet blunması beklenmekte.

Ayrıca 8 Cell li modeli birde 16 Cell li modelide 3D Workstation lar için. XXXXX bir firma tarafından RealtTime Photon Trace için subrutinler hazırlanmakta.

http://www.amdboard.com/cray_102104.html
    144 Adet opteron peek performansı 634 GFlop, tek NV4x serisi 60GFlop, tek ATI R4x serisi 50 GFlop civarıdır. IBM PS3 içe yaptığı işlemcinin gücünü 1 Terfalop (1000 GigaFlop) olarak açıkladı zaten. 2 yıl içerisinde eğer ATI, Nvida, Intel, AMD bir olup mevcut PC den 200, 300 kat hızlı CPU+GPU ortamı geliştirir mi? Sen bir istekte bulun istersen. Yılda iki kat bile zor hızlanırken.

Mevcut techyler, mühendisler dahil CPU ile GPU yu bir iş ortam olarak hesaplıyorlar. Ancak PS3 te cell mantığından dolayı Cell-CPU nun içine mesela NV5x yükleyebilirsiniz. Artı PS3 leri fiberden birbirine bağlıyarak Cell leri birbiri ile konuşturabiliyorsunuz. Linux ta Beowolf cluster teknolojisini geliştiren şahıslar bile şoka girmişler duyduğuma göre.

Sony mevcut teknoloji oyuncularından inanılmaz biçimde nefret etmekte ve yok etmek istemekte. Resmen ego savaşı aslında olay. PS2 de denedi ama onca ticari başarıya rağmen başarılı olamadı çünkü evdeki hesap çarşıya uymadı. Şimdi durum çok farklı. PC leri ancak developing için kullanılır hale getiricek. 3D model yapacak 32768x32768 çözünürlüğünde texture yada eşdeğer ölçüde procedural texture jeneratörler kodlanacak.

Jeton düştüğünde haber verin.

Cell CPU nun basit bir anlatımı;
    http://www.blachford.info/computer/Cells/Cell0.html

Kalın Sağlıcakla

bana bak
    slubuna dikkat et, beni senin le böyle aptal bir şekilde konuşmadım, sana gerçekleri söylüyorum, 2006 a kadar dur bakalım neler olacak, sanki işlemciyi kendin yapmışında burda hava satıyosun,sen yukarıda diyorsun öühendisler işlemcinin yarısını tasarladılar diye, öteki yarısını allah mı göndercek de hemen olacak.daha testler bi sürü şey var, vaatleri çok duyduk her vaat gerçekleşcek diye bişey yok, o senin ibm dediğin pcleri yaratan şirketi bunun farkındasındır umarım, oradaki teknolojiyi sadece sony e mi verecekler, nvidia sadece sony için mi deli ekran kartı yapacak????

bekle bakalım neler olacak, eğer beklemeyi sevmiyorsan o jetonu münasip bi yerine sokarım...

• korocop seni ne bu kadar kizdirdi anlamdim. sadece ne zekisin be dedim bu mudur? ki bu da tarihler konusunu duzeltmek istedim. 2005 Agustosunda PS3 u gordugunde kim gidip 6900 yada x890 alir ki. Yada 4 GHz P4, AMD 4200+. Demoyu gordugunde 2000 dolar verip kurdugun son teknoloji PC nin muzeye bile giremeyecigini bilmek belki seni rahatsiz ediyorda farkinda degilsin. NF4 u 2004 Hazarinindan beri bekliyorum. (o zaman ismi bile yoktu ama PCI-E kulanan bir chipseti olacakti 4 SATAII oalcagini biliyordum). Belli zamanlar teknoloji ziplar onlari onceden bilirsen ciddi yatirimlar yaparken keklenmezsin.

Teknolojiyle pek ilgin yok anlasilan. Burada kimseye hava attigim yok bir allahin kulu beni tanimaz bu nickin kime ait oldugunu bile bilmez. Nvidia Sony icin kart yapmiyor bir kere. IBM PC bolumunu zarar ettim bahanesiyle cinli bir firmaya satti. Hediye etti demek daha dogrusu. Yazdiklarimi dikkatli oku yada okumak ve cevap vermek zorunda degilsin.

Server seninse topici sil beni banla ama birisni terbiye etmeden once kendine bir bak lutfen. Jeton meselesine bakis acindan kotu bir zamanda oldugunu dusunereke es geciyorum. Dusmesi gereken jeton anlamak icindi sokmak icin degil!

Birde pazartesi gidip alalim diyen yok. Sadece bilgiyi paylasip tartisip fikir gelitirmek amac. Elinizdekileri cope atin diyende yok. Sadece neler olup bittigini bilmek herkesin hakki. Benim bilmedigim birsey yazinda ben de ogreneyim. Mesela xxxxx firmasnin teyidini istiyorum. Bilen varsa lutfen yazsin.

Teknoloji gelisiyor ama insanlik geriliyor gibi ama neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeQ -- 29 Ocak 2005, 19:21:59 >

• Merhaba,

Sony'nin PS3 için neler planladığını bilmiyorum, ama bildiğim şu ki, makul çözünürlüklerde ve görüntü kalitesinde PC'de güncel oyunları oynamak için, ki benim için bu makul çözünürlük 1280x1024, kalite tercihimse 4XAA, 8XAF'dir, 286 MB'lık bir GeForce 6800GT, 2.2 GHz'lik bir Athlon64 işlemci ve 1 GB RAM'e ihtiyaç duyuyorum Ve bu grafik altsistemi oluşturmak için cebimden 800 Euro'ya yakın bir para çıktı. Verdiğim paraya acıyor muyum, hayır. Ama eğer Sony, PS3 ile, 800 Euro para harcayarak oluşturduğum grafik altsisteme yakın, eş veya ondan daha yüksek performans verecekse, ve üstelik bunu da 200 Euro gibi bir başlangıç fiyatıyla yapmayı aklına koymuşsa, söylenebilecek tek şey, "bravo"dur.

Ancak TV'ye bağlanan konsollarda oyun oynamak için, bu kadar güçlü bir sisteme ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle, TV'ye bağladığımız konsollar, PC'deki çözünürlüğü kullanmıyorlar, çok daha azıyla yetiniyorlar. Sebep, TV'nin çıkabileceği çözünürlük kısıtlı. İleride HDTV gibi üst seviye televizyonları da düşünerek hareket ediyorlarsa bilemem. İkincisi, TV'ye bağladığımız konsollar, AA, AF gibi sistem kaynaklarını sömüren efektler kullanmıyorlar. AA ve AF'nin farkını PC'de, monitörümüzde çok kolay hissedebilirken, TV'de bu farkı anlamak imkansız zaten. Kullanılmıyor, çünkü gerek yok. Hiç kimse, bir PS2 veya XBOX oyununun görüntü kalitesini de, Ati-Nvidia karşılaştırmalarında sıkça yapıldığı gibi incelemiyor, didik didik etmiyor. Neyse o, alıyorsunuz, oynuyorsunuz.

Sanırım, Ati ve Nvidia gibi firmalar da, bu fazla kar getirmeyen, aksine AR-GE masrafları gittikçe büyüyen sektörden, yavaş yavaş konsol piyasasına adım atmaya bu yüzden karar verdiler. Bunu önce Nvidia denedi, XBOX ile. Ati, Nintendo ile çalıştı, şimdi XBOX2'de Microsoft'un ortağı. Keza Nvidia yine boş durmadı, Sony ile kolkola girdi. Neden? Çünkü sektör daha karlı, yüzlerce ara üreticiyle, tedarikçiyle, son kullanıcıyla uğraşmak zorunda değilsin, her hafta sürücü güncellemek, her yeni oyun için sürücülerinde bug temizliği yapmak, benchmark programlarında rakibinle kapışmak zorunda değilsin. Yongayı üretiyorsun, Sony'ye, Microsoft'a satıyorsun. Hepsi bu. Ve ürettiğin teknolojinin getirdikleri, mimarinin avantajları, yenilikleri anında, sonuna kadar kullanılıyor. Bir konsol için oyun yazan programcı, acaba şu sistemde nasıl çalışır, şu grafik kartı Shader Model 2, öteki Shader Model 3 destekliyor, efektleri de ayrı ayrı ona göre yazayım, demez.. Önünde standart bir sistem mimarisi vardır, ve nimetlerini de çekinmeden, sonuna kadar kullanır.

PS3, iddia edildiği gibi yüksek performanslı olacaksa, bunun bir de uygun fiyata sunulması gerekiyor. Sony, bazı teknolojileri çok uçuk fiyattan piyasaya sürüyor, mesela Blu-Ray disklere kayıt yapan cihazlar, sadece Japonya'da satılmaya başlandı ve 1000 USD'nin üzerinde fiyatlandırılıyor. PS3 için bu tür bir fiyat politikası izlemeleri zor, çünkü karşılarında Microsoft gibi, elinde 20 milyar USD nakiti bulunan ve bunun bir kısmını da, XBOX2 için harcamaktan gözünü sakınmayacak bir rakip var. İşte burada, bu bilmemkaç Opteron'un, bilmemkaç NV40'ın işlem performansına eşdeğer performans gösterecek cihazı, "alınabilecek" fiyata satabilecekler mi sorusu ön plana çıkıyor. Önemli olan budur, gerisi kağıt üzerindeki ayrıntılardır.

Saygılar.

• tartışmaya gerek yok cözünürlük tv çözünürlüğü olacak gene ps3 de yani yaramaz bence pcdeki gibi AA,AF gibi özellikler ne olacak peki?
  • FREEQ bısey soracam bu GFLOP lar ne oluyor yada neye gore olculendırme oluyor. Bılgı verırsen sevınırım.
  • ne ps1 ne ps2 ikisylede oyun oynamadım bilmiyorum özelliklerini falan merakta etmiyorum
    pc ye ayırdığım paradan fedakarlık edipte bi gün belki alırım ama ne zaman
    ps 3 te olsa ps3333 de olsa pc nin yerini benim gözümde asla tutamaz
    seviyorum ben pc mi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.