Şimdi Ara

PlayStation 2 ile ilgili yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bütün multiplatform oyunlarınının xbox versiyonu daha iyidir ancak sölediğim gibi her oyun her konsolda yoktur. tercihini oynamak istediğin oyunlara göre belirlemelisin bence...
  • Playstation2'de bu sorun benimde çok sık başıma geliyordu bir zamanlar.Oyun sitelerindeki screenlere "playstation2 için söylüyorum" pek kanma.Ama xbox aldığında screenshotlarda gördüğünün en az aynısını göreceksin televizyonunda bunu belirtmek istiyorum.
    Ayrıca bir konuya da açıklık getirip son noktayı koyacağım.
    Arkadaşım,Ben fanatiklik yapmadım çünkü farkındaysan xboxın üstün özeklliklerini yazdım playstationun da yazıyorum her fırsatta.Tabiki bu konsolların sorunları da benden sorulur.Mesela arkadaşım demiş ki taşınabilir olsun.Hemen ona playstationun slim modellerini önerebilirim.Ordan oraya taşımak için en iyisi slim modellerdir.Xbox slim modele göre hantal bir makine.
    Fakat gelgelelim slimlerin çıkardığı çip,okumama, ısınma,yanma,oyunda takılma sorunlarına.Hiç burada bahsetmeyeceğim.Forumları ve interneti biraz araştır.Ne demek istediğimi anlarsın hemen.

• quote:

Orjinalden alıntı: forsaker

Playstation2'de bu sorun benimde çok sık başıma geliyordu bir zamanlar.Oyun sitelerindeki screenlere "playstation2 için söylüyorum" pek kanma.Ama xbox aldığında screenshotlarda gördüğünün en az aynısını göreceksin televizyonunda bunu belirtmek istiyorum.
    Ayrıca bir konuya da açıklık getirip son noktayı koyacağım.
    Arkadaşım,Ben fanatiklik yapmadım çünkü farkındaysan xboxın üstün özeklliklerini yazdım playstationun da yazıyorum her fırsatta.Tabiki bu konsolların sorunları da benden sorulur.Mesela arkadaşım demiş ki taşınabilir olsun.Hemen ona playstationun slim modellerini önerebilirim.Ordan oraya taşımak için en iyisi slim modellerdir.Xbox slim modele göre hantal bir makine.
    Fakat gelgelelim slimlerin çıkardığı çip,okumama, ısınma,yanma,oyunda takılma sorunlarına.Hiç burada bahsetmeyeceğim.Forumları ve interneti biraz araştır.Ne demek istediğimi anlarsın hemen.

Kıvır allah kıvır

Sen yukarıda PS 2 alırsan hata olur gibi seviyesiz bir laf etmişsin şimdi neden kıvırıyorsun??

Bak sana PS 2 nin bazı oyunlarının Xboxa göre grafiksel anlamda kötü olmasına bir örnek vereyim.Splinter Cell'in ilk oyunu PS 2 de grafik olarak daha güzeldi.Xbox ta daha kötüydü.Bu durum bazen programcılıkla alakalı.Tabi bu istisnai bir durum.

Xbox PS 2 ye göre teknolojik olarak daha üstün bu su götürmez bir gerçek.PS 2 de bump map teknolojisi yok malesef ama XBOX ta bu teknoloji mecvut.Tabi ki XBOX grafiksel olarak öne geçecek.

quote:

Bana bunları öğretme güzel kardeşim.Benden sorulur gibi lütuflarda bulunmuşsun ama çoğu konudan bir habersin bakıyorum

quote:

Arkadaşım,Ben fanatiklik yapmadım çünkü farkındaysan xboxın üstün özeklliklerini yazdım playstationun da yazıyorum her fırsatta.

Gördük ilk yazdığın yorumu.Kendi malını överken, PS 2 yi yerden yere vurduğun yorumundan bahsediyorum.Daha giriş cümlende sapıtmışsın.Evet gerçektende fanatiklik yapmamışsın

DMS PRO 4 çhip taktır kilitlenme,okumama,bazı oyunları açmama gibi sorunlardan kurtul
    Bu gibi sorunlardan yukarıda bahsettim ve çaresini yazdım zaten.Okumuyorsun galiba.

Birde yanma demişsin yani hakikaten komik adamsın sen yaa Evet bizimki cayır cayır yanıyor hatta bir ara alev aldı

quote:

Ayrıca bir konuya da açıklık getirip son noktayı koyacağım

Yahu çoluk çocukla uğraşıyorum

Hakikaten son noktayı koymuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 1 Mart 2006; 2:23:07 >

• Arkadaşlar garantili gri slim konsollarda 2. joystick kutuda geliyor değil mi??Yoksa yanılıyormuyum
  • quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Arkadaşlar garantili gri slim konsollarda 2. joystick kutuda geliyor değil mi??Yoksa yanılıyormuyum

Hayır.Tek kolla birlikte geliyor
  • dün arkadaşımdan 2 haftalık ps2 aldım 200ytl gri slim kasa bu yanma saçmalığı gerçekten doru mu ya

neyse acaba almakla ii mi ettik gerçi süper bi pcm de mevcut ama oda olsun oda olsun mantığı geri werebilirim sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arnom

dün arkadaşımdan 2 haftalık ps2 aldım 200ytl gri slim kasa bu yanma saçmalığı gerçekten doru mu ya

neyse acaba almakla ii mi ettik gerçi süper bi pcm de mevcut ama oda olsun oda olsun mantığı geri werebilirim sizce?

Palavra

Bu forumda bir çok kişi PS 2 sahibi.Daha hiç kimseden "ah ps 2 yandı cayır cayır alev aldı bozuldu" demedi.Zaten durduk yerde bozulan bir alet değil.Yukarıda anlattım.Piyasaya ilk sürülen slimlerin adaptorlerinde sorun wardı. Artık böyle bir sorun yok.

• ewet haklısın bende zaten aksini söylemedim bu arada gerçekten pc'den farklı şu an zewk wercek bana 2/3 oyun ismi werirmisiniz grafikleri ii bişey..
  • Arkadaşlar.Yanma demek öyle cayır cayır alev alması demek değil.Elektronik elektrik dilinde bir parçanın kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle aletin çalışmaması durumudur.Ben bu anlamda kullandım en azından.
    Playstation'a diyot uygulaması falan vardır belki duymuşsunuzdur.Neyse lafı fazla uzatmadan bazı konulara açıklık getirelim.

1)Playstaion çok kaliteli bir üründür.Oluşan her türlü hasar çipleme ve sonrasında kullanılan kalitesiz medialar sonucunda oluşur.Playstationun halihazırda bir sürü versiyonu mevcuttur.Bu versiyonlardan kimi çiplemeye daha elverişli kimileri ise daha dayanıksızdır.Slim modeller eski kasa olanlara nazaran daha dayanıksızdırlar.
    2)Xbox'ta aynı nedenle oluşabilecek hasar ihtimali playstation2'ye kıyasla çok düşüktür.
    3)Playstation'a çıkan oyun sayısı xbox'a çıkan oyuna göre daha fazladır.Nitekim playstation bu pazarda şuan için liderdir.
    4)Xbox'ın donanımsal özellikleri playstation2ye göre iyi değil çok çok iyidir.Neredeyse 2 kat fark vardır.Ayrıca içerisinde bir adet HDD vardır ve oyunları buradan oynayabilirsiniz.Kapasitesini arttırabilirsiniz.

• arkadaşlar keşke slim modeller greatsoldier'ın dediği kadar sorunsuz olsaydı ama değil. chip uyumları büyük sorun. eğer kötü yada orta sınıf bi chip takarsanız makine kilitlenmeye yol açıyor ve main board'unda da problemler ortaya cıkabiliyor.son bi hafta içinde dükkanıma böle 3 adet makine geldi ve ne yazıkki sorun düzeltilemiyo chip değiştirilmesine rağmen

alırken çok dikkatli olun ve en iyi chip'i taktırın ( dms 4 veya matrix olabilir ) ayrıca makine kesinlikle ısınma problemleri yaratıyo

benim tavsiyem eğer bulabilirseniz tank kasa bi temiz ikinci el alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusha -- 1 Mart 2006; 23:56:28 >
  • Yukarıda ben iyi bir chip takmak suretiyle böyle problemler yaşamazsınız dedim zaten aksini söyleyen yok.Tekrar okuyun lütfen.Isınma problemide yok demedim aynen yazdığımı alıntı yapıyorum,yukarıya bakmaya üşenen arkadaşlar war galiba...

quote:

1-Isınma sorununu kafana takma.Bendeki 1 günden fazla açık kaldı ama alette tık yok.Isınmıyor değil ısınıyor hatta biraz korkutuyor ama birşey olmuyor işte.Tırsmaya gerek yok çünkü sadece tırstığınla kalırsın.Slimin içindeki bileşenler sıkış tepiş olduğu için tanka göre biraz fazla ısınıyor ama sorun çıkarmıyor işte

Isınmıyor denmedi.Ama sorun yaratmıyor bu ısı anlayın artık.

@hayabusha birşey soracağım samimiyetle cevap vermeni istiyorum.Dükkanın warmış bu konulardan anlarsın diye soruyorum.

Slimlerin fazla ısınmasından dolayı bozulduğuna şahit oldun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 2 Mart 2006; 15:46:51 >

• main board arızalarına neden olduğu teknik servisin sölediği şey ki bende aynı fikirdeyim.

son zamanlarda çok sayıda slim arıza ile elimize geliyo. benim dükkanım sinanpaşada diğer arkadaşlara da pek çok slim gelmiş

kötü chip makine de kilitlenme sorununa kesin yol açıyo hatta iyi diyeceğim matrix de bile buna şahit oldum

kötü olan durum şu main board daki arıza çoğu zaman giderilemiyo

bu hafta elime gelen 3 makineden 2 si geri dönmek zorunda kaldı diğeri ise bela durumda başımda bekliyo

bütün bunlar sadece bilgilendirmek içindi

slim alın ama bu tarz şikayetler hakkında da bilgi sahibi olun diye söylendi bütün bunlar .( ps2 düşmanı değilim hatta bi satıcısıyım )

alırsanız tank kasa alın derim yine de ben.....

• @hayabusha arızanın chipten kaynaklandığını söylüyorsun değil mi? DMS PRO 4 zaten slim çıktıktan kısa bir süre sonra çıkan bir chip.Slimle en uyumlu ve en sorunsuz chip

Tekrar soruyorum.% 100 aşırı ısıdan kaynaklı arızası olan slim PS 2 geldi mi? Yoksa sorunların bir çoğu yada hepsi kalitesiz yada uyumsuz chiplerden mi kaynaklandı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 2 Mart 2006; 3:53:54 >
  • bi önceki mesajımın ilk cümlesini okuyabilirsin tekrar etmeye gerek yok.....

ikinci soruna gelince yanıtı gene mesajımda var. iyi bi chip olmasına rağmen kilitlenme yapan makineler geldi.... ama specific olarak soruyosan dms chipli bu sorunu yaşatan bi makine şu ana kadar almadım

ancak sorunların hepsi uyumsuz kötü chiplerden kaynaklanmıyo işte chip iyi olmasına karşın makine ana kart arızası veriyo makineler

konuyu kavgaya dönüştürmeden son olarak şunu söleyeyim:

" bulabiliyosanız tank kasa ps2 alın daha rahat edersiniz ancak slim kasa almak kaçınılmaz ise de alın ama en güvenilir yerden en iyi chip'i taktırın. fakat bütün bu sölediklerimi yapmanıza rağmen main board arızası yaşama riskiniz var"

herkese bol ve zevkli oyunlu günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusha -- 2 Mart 2006; 10:41:01 >
  • Bazı arkadaşlar bu işleri malesef hiç bilmeden, sadece playstation veya xbox kullanıcısı olarak mesajlar yazıyorlar.Son kullanıcıları bilgilendirme amaçlı olan herhangi bir olumsuz yazı geldiğinde ise nedense küplere biniyorlar.Yok yanma olmaz, yok bozulmaz.Sorun çıkmaz diye bir sürü ahkam kesen var forumda malesef.Bu kişiler her forumda var ama kimse şimdi üstüne alınmasın.Ben ortalığa konuşuyorum.
    Makina içine yapılan her türlü modifikasyon işlemi bir risk unsuru taşır.SONY bu risk unsurunu arttırmak için elinden geleni ardına koymamaktadır.Her yeni versiyon makina biraz daha sorunlu olacaktır modifikasyon konusunda.Şu çip bu çip farketmez.Her çipleme işlemi bir risk unsuru taşımaktadır.
    Gelgelelim xbox'ın çipleme konusundaki politikasına.
    Microsoft kopya oyun ve çiplemeyle ilgili savaşını, bu işlemlerin fazlasıyla yapıldığı ülkelere konsolunu resmi olarak satmamakla sürdürmektedir.
    Bunu belirtmek istiyorum.Herkesi bilgilendirmek görevimiz.

• Bazı arkadaşlar sırf fanatiklik uğruna sapıkca cümleler yazmaktadır.Hatta daha giriş cümlelerinde sapıtmaktadırlar.İnsanları bilgilendirmek adına kendinize görev biçtiğiniz konuları fanatikliğe çevirmeyin

@hayabusha konu soru cevaptan ibaret sadece.Güzelce tartışıyoruz şurada,kawgaya kadar gitmez.Ben sordum sağolasın sende cevapladın
  • Arkadaşım farkındaysan sana cevap veren insanlar kavgacı olduğunu anlamışlar, mesajı yazdıktan sonra çekincelerini belirtiyorlar.Ayrıca ben kimse üstüne alınmasın dedim.Hemen de nasıl alınıyorsun.Yaran mı var da gocunuyorsun...
    Sapık ne demek bunun kelime anlamını biliyormusun sen.Sapıkçanın anlamını biliyormusun?

Konuyu bu hakaret seviyesine neden çekiyorsun ki...Ayrıca ne yazsam üstüne alınıyorsun.Sankin Kendin Playstation2'sin.Benim sana lafım yok.Lütfen mesaj yazarken kullandığın kelimelere dikkat et.SEVİYENİ DÜŞÜRME!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: forsaker

Arkadaşım farkındaysan sana cevap veren insanlar kavgacı olduğunu anlamışlar, mesajı yazdıktan sonra çekincelerini belirtiyorlar.Ayrıca ben kimse üstüne alınmasın dedim.Hemen de nasıl alınıyorsun.Yaran mı var da gocunuyorsun...
    Sapık ne demek bunun kelime anlamını biliyormusun sen.Sapıkçanın anlamını biliyormusun?

Konuyu bu hakaret seviyesine neden çekiyorsun ki...Ayrıca ne yazsam üstüne alınıyorsun.Sankin Kendin Playstation2'sin.Benim sana lafım yok.Lütfen mesaj yazarken kullandığın kelimelere dikkat et.SEVİYENİ DÜŞÜRME!!!

Wayy bana alıngan diyen insana bak.İsim vermedim ki niye gocunuyorsun

Kendi yorumunda çelişen cümlelerin war.İsim vermedim tıpkı senin yaptığın gibi...BEn gocunmadım senin yaptığının aynını yaptım ortaya söyledim.Ama sen balıklama atladın yazık yaa

Seviye burada belli kimin neye alındığı da belli

Kawgacı bir insan da değilim.En azından ön yargılarla bir konuya yaklaşmıyorum,fanatiklik yapmıyorum.Kawgacı olup olmadığımı açarsın arşive bakarsın bu kadar basit.Herkes uyarsın.Tıpkı bir arkadaşın yukarıda "gerizekalı aptal" gibi seviyeyi düşüren kelimeleri söylediği anda benim onu uyarmam gibi.Ortada bir isim olmasada bu tarz kelimelerin kullanılması etik değil.

Neyse uyarmışsın zaten sapık demişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 2 Mart 2006; 20:52:11 >

• GreatSoLdiER isim vermemiş ama üstüne alınan arkadaşlar war.ne garip
  • Eywallah.Uyardım seni.Sapık mapık ayıp oluyor.
    Senin gibi atladım ben de.Kusuruma bakma.Ben seviyeyi düşürmem kimseye karşı.Herkes buna dikkat etsin isterim.Artık Xbox'ı istediğiniz kadar aşağılayın.
    Ama kişilere argo kullanmayalım.Buna dikkat edelim.

Ben uyarılarımı yaptım kardeşim vicdanım rahat.İsteyen istediği konsolu almakta serbesttir sonuçta.Karışmıyorum bundan sonra.Hadi iyi oyunlar herkese.
    Ama arkadaşlar bir şey daha eklemeden geçemeyeceğim.Konsol almadan önce çok iyi araştırın.Artısını eksisini belirleyin ona göre alın.İnternetten geniş çaplı bir tarama yapın.Herkese kanmayın...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.