İyi günler. Geçen 2. el God of War Platinum aldım ve fazlaca çizikli bir kopya idi. Maalesef diski takttığımda "the disc could not be read" hatası aldım. Playstation 2'm başka orijinal oyunları, korsan oyunları vs. çalıştırabiliyor. Çizikleri tamir ettiren bir yer biliyor musunuz, İstanbul içi? Kadıköy'de yapanlar vardır dedi bir arkadaşım ama nerede yaparlar emin olamadığımdan buraya sordum. Teşekkürler. |
Playstation 2 orijinal DVD çiziklerini nerede tamir ettirebilirim?
-
-
Kesin orijinal mi? Orijinaller çizik olsa bile PS2 okur genelde. Bir de orijinal görünümlü korsan DVD'ler var. Çoğu kişi onları orijinal zannediyor. DVD'nin ön ve arka resmini atarsan bakalım.
-
Kusura bakmayın, tam halini çekemedim. Işık falan vuruyordu sürekli. Anca yakından çekince ortadaki yazılar belli oldu. Yani bu kdr orijinale benzetebiliyorlarsa, biz boşuna zamanında hep korsan alıyormuşuz diye üzülüyormuşuz 😹 Bu arada aynı satıcıdan başka oyun daha aldım. Force Unleashed. Kitapçığı falan vardı. 2 oyun kutusunda memory card koymalık yerler var ve diğer oyun sorunsuz çalışıyor. Bunda fazlaca çizik var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardok_delikaya -- 5 Ekim 2024; 10:15:32 >
-
Evet orijinal. Acaba PS2’nizin lazerinin okumasında sıkıntı mı var? Diğer oyunlarda nasıl? PS2’niz fat kasa mı, yoksa slim mi?
-
Slim kasa. Diğer orijinal oyunu sorunsuz açtı. Yüklenmesi uzun sürdü ama eski cihaz olduğundan normaldir. Çipli cihaz ve korsan oyunları açıyor. Film ile yazma oyunları açmıyor ama. Gözden emin değilim o yüzden. Dönerken ses çıkartıyor biraz ama motor ile alakalıdır o.
-
Lazerinde sıkıntı varmış hocam. Benimki her oyunu okuyor.
-
Cihazın göz muhtemelen eskidigi için oyun seçiyor.
-
Bende de var orjinal gow ps2 için, çiziklerde var ama yinede sorunsuz açıyor -
Teşekkürler. Hangi marka lazer alırsam yazma oyun, daha önemlisi film dvd'lerini okur? Önerebileceğiniz marka vs. var mı? Aliexpress, Temu gibi sitelerden bakarım en kötü.
-
Çizilmiş cd/dvd 'ler çiziklerin durumuna veya oranına göre çalışabilir veya çalışmayabilir. Cihazın başka oyunları çalıştırıyor bunu çalıştırmıyorsa dvd bozuktur. Çizik oyunu okuyabilen lazer diye bir şey yok. Okuyucu değiştirmen çözüm olmaz. İstanbul'da dvd çizik temizleyen bir yer var mıdır bulmak imkansız gibi varsa mucize derim. Çizik temizleyen makinalar Türkiye'de yok çünkü. Birilerinin yurt dışından bu cihazı alıp Türkiye'ye getirmiş ve hizmet sunuyor olması lazım cihazlar da hiç ucuz değil. Amerikada tek firma var bu cihazları üreten. ELM markasının 1 tanesi 7 bin dolar bu işi ticari olarak yapmak isteyenler için diğeri de daha ufak ev tipi 1900 dolar. Türkiye'de sanmıyorum bu işi yapan bir yer olsun
CollectorsLuckyoutubeEverything is recorded on my iPhone 14 Pro Max/GoPro Hero 11 and edited on my M2 MacBook Pro with Final Cut Pro X MY INSTAGRAM: https://instagram.com/collectorsluck?igshid=MmIzYWVlNDQ5Yg== (LINKS ALSO IN BIO IF THEY’RE NOT WORKING HERE) MY P.O BOX: Collectors Luck 5139 S 34th Ave P.O Box 17054 Minneapolis, MN 55417 #LiveVideoGameHunting #VideoGames #Retro massobeats - honey jamhttps://www.youtube.com/shorts/BVtena5h4mY
-
Arkadaşın attığı oyun, göründüğü kadarıyla okunmayacak bir çizik yok. Bende 3 tane PS1 var. Üçü de slim. Konsol türü açısından test şartları eşit. Bir tanesi neyi takarsan tak okurken çok zorlanıyor. Bazılarını okumuyor. İkincisi genelde çoğu oyunu okuyor. Çiziklili olanlar veyahut markaları seçiyor. Üçüncüsü ise en temizi, neyi takarsam takayım bütün hepsini mükemmel şekilde okuyor. Konsolun durumuna göre de değişiyor hocam.
Veyahut PS3 Super Slim. Bu konsolu direkt sıfır almıştım. Kullanım kondisyonum da hala ilk günkü sıfır gibi. En kötü derin çizikli PS3 oyunlarının hepsini okuyor. Zaten orijinal oyunlar aşırı sağlam olur, aşırı çizik olsa bile okuyor hepsini. Hatta bunu nasıl okudu diye şaşırdığım oyunlar oldu.
-
Şimdiye kadar değişime ihtiyacım olmadığı için bilmiyorum hocam. Araştırın siz.
-
Tamam hocam, ben internette bakınırım biraz. Sanırsam model numarası da önemliymiş. Ona göre bakarım.
-
Ben oyun satan bir yere gidip sorarım alet var mı diye o zmn. Onlardaki Ps2'de test ederim. Çalışmıyorsa artık soruştururum. Yani tüm playstation oyunları satan dükkanları whatsapp'tan ekleyip mesaj atarım 😹 Teşekkürler bilgilendirmeniz.
-
Kardeş venom unda dediği gibi, çalıştırmayacak bir cizik yok.Muhtemelen senin cihaz kullanım ömrünün sonuna geliyor, oyun seçiyor.
-
Cihazdaki 8 vida yerinden 6'sı parçalandı ztn. Plastiği eriyor aletin 😹biraz sıkıntı var içinde ama Free Mcboot ile USB'den sorunsuz oyun açıp bitirebiliyorum. Hatta covid zamanı tüm Silent Hill oyunlarını bitirmiştim alette. Muhtemelen sadece motor + lazer değişimi lazımdır yani. Onu yapıp 1 sene daha kullanırım. Yedek subaylığa başvurdum. Çıkarsa 1 sene askerlik yapacağım. Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. İnşallah yurtdışına çıkarsam, 35 bin pound biriktirip Ps2 oyun arşivi toplamak istiyorum. Geçen araştıran birisi o kdr tutuyor demişti, kitapçıklı full şekilde 1850 oyun yapabilmişler en fazla. Teşekkürler vakit ayırdığınız için sorularıma.
-
Verilere zarar vermeden nasıl temizliyor acaba? İlginç bi cihazmış.
-
Data en dış katmanın altındaki katmana işleniyor. Cd/Dvd dış katmanı çizildiğinde datayı okuyamıyor. Bu cihazlarda farklı tiplerde pad'ler var. 1 tane pad en dış katmanı önce zımparalıyor, çiziklerin durumuna göre zımpara ayarı yapıyorsun 6 farklı seviyesi var çok fazla çizik varsa komple zımpara yapıyor zımparadan sonra diğer pad'ler ile yeni bir katman oluşturuyor. Az çizik varsa zımpara yapmadan çizikleri dolduracak kadar kapatma yapıyor. Sıvıları var katman oluşturmak için. Pad'lerinde ömrü var belli bir kullanımda yeni pad takıyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X