artık pc için ekran kartı piyasası, ps one ve ps2 konsollarının çıkış dönemlerindeki kadar pasif değil. özellikle günümüzde fiyatı son derece yüksek olan ama bir okadar güçlü kartlar üretiliyor. sektördeki gelişme bu şekilde devam ederse 2007 yılına kadar 64 bitilik işlemcilerinde yüksek ön belleklerle kullanılacağını varsayarsak. ps3 ile o yılın pcleri arasında çok ciddi bir fak olmayabilir.
Katılıyorum ama PS3 çıktığı anda o anki PC teknolojiden daha güzel ve performanslı grafik gösterecektir. Çıktıktan sonra ise şuanda olduğu gibi ekran kartları PS3 yakalayacak hatta geçebilecektir. Bu rekabet zaten üretici firmaları kazandırıyor başka bişey değil...
Aslında şu da söylenebilir oyun konsolları, PC oyun üretici şirketlerinin konsola oyun yapması konusunda iştahını kabartıyor eğer ki büyük ekran kartı üreticileri NVidia, Ati'den bahsediyorum oyun şirketlerine yatırım yapmazlarsa onları teşvik etmezlerse satacak bir kartta bulamayacaklar(Quadro-FireGL-Giriş Seviyesi Kartlar hariç)
Dünyada yapılan anketlerde su an konsollar pc yi oyun konusunda geçmis durumda zaten birkaç yıla kadar pcdeki oyun olayının tamamen bitmesi ve konsollara geçmesi bekleniyor bill gate x boxu yapma sebeblerinden biri konsollar yakınsa oyun piyasasının hakimi olcak zaten su an hakimler ama ilerde çok üstün olcaklar ve bende bu pazarda yer almak istiyotum diyor
quote:
Orjinalden alıntı: Disco_İnferno
Dünyada yapılan anketlerde su an konsollar pc yi oyun konusunda geçmis durumda zaten birkaç yıla kadar pcdeki oyun olayının tamamen bitmesi ve konsollara geçmesi bekleniyor bill gate x boxu yapma sebeblerinden biri konsollar yakınsa oyun piyasasının hakimi olcak zaten su an hakimler ama ilerde çok üstün olcaklar ve bende bu pazarda yer almak istiyotum diyor
evet çok doğru. Şu anda PS2 PC yi oyun konusunda geçmiş durumda ama pek fark yok, ilk defa PC geçilmiş durumda ama hiç bir konsol teknoloji olarak PC yi geçemez, PC ler sürekli gelişiyor ama konsollar belli bir konsept üzerinde kurulu olduğu için PC yi geçemez, PC de de oyunun bitme olasılığı yok sadece konsollara geçilme olasılığı var.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Amore
Tost makinesine benziyor...
quote:
Orjinalden alıntı: Disco_İnferno
katılıyorum kardeşim amiga comodorenin bitimide pc ile olmuştu oyun yapımcılarına ps2 ve ya xbox makinasın özellikleri bunlar bu sistemi sonuna kadar kullanın ve yapabileceğinizin en iyisini yapın diyorlar pc için aynı şey olmuyor oyunu birçok sisteme uyumlu yapmaları lazım ve tapiki oyun yapımcılarının konslora yaptıkları oyunlara verdikleri emeği vermelri ozaman şimdiki orta sistemler bile çok rahat pc3 devirebilir. far cray yapımcıları 64bitlik far cray yapmaya başladılar oyun baya bi gelişmiş olacak dedeiğim gibi sadece oyun yapımcılarının pc için yapacakları oyunlarda konsolllardaki kadar özen göstermeleri zaten oyun konsollarına yapılan oyunlarda pc lerde yapılyor öyle değilmi kardaşlarım. mesela tru crime adındaki berbat oyun bi ps2 ye bakın birde pc ye ps2 ninki 1 yıl sürmüş pc ninki sadece 6 ay ve de oyunu berbat yapmışlar yani çirişlemişler. yukardaki arkadaşların deiği gibi ekran kartı üreticilerinin oyun yapımcılarıyla anlaşmaları lazım doom3 ve hal2 deki gibi ozaman pc oyunları baya bi iyi olacaktır.
Farcry'ın zaten 64 bitlik sürümü var. Ancak 3 Sene sonra bu teknoloji kendini bulur...
Playstation ile pc çok ayrı bir olay beyler. Gerçektende. Başta ps2 'de pc gibi ağır başlı oyunlar pek yok. Daha arcade tarzı oyunlar var aslında. Grafik olarak ps2 hiçbir zaman pc'yi geçemedi bence ps3'de çıksın geçemez. Bende ps2 var. Siz bu makinayı bir monütör'e takın görün bakalım kalitesini. Bilgisayardan tv çıkışı aldığınızda çok daha iyi gözüküyor. Ayrıca ps2 ilk çıktığında bilgisayardan daha iyi grafikleri yoktun. Sadece karakter modellemeleri çok iyi idi o kadar. Ama şu bir gerçek ki Bende ps2 var ve çok eğlenceli oyunlar çıkıyor ps2'ye. Aynı zamanda tek televiztonda multi link kablosu ile çoklu multi seçenekleri hem kolay hemde çok eğlenceli oluyor. Ama şu gerçek ps bir oyun platformu olablir ama PC HERŞEYDİR. Sakın yanlış anlamayın.
+9999....... katılıyorum arkadaşım pc herşeydir
ps3 de ınternet olursa bence o zaman sorun yasanır gorun bak... ıste ozaman oyun ve normal zamanda konsol pc nın onune geçer
Ps2 lerde zaten internete giriliyodu. Ama online oyun oynanabiliyormuydu tam bilmiyorum. Ps3 ün fiyatıda Tr de 1 milyardan aşagıya olmaz
yine kuyruk yine sıra püfff çekilmess şimdi japonyada
quote:
Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz
pc den iyi olabilirmi görüntü? hayır! e ne egereği var? boşveeeeeeeeeeeeeer ps3 xbox 2 en iyisi pc
Elbette Pc den iyi olacak.İlk çıktığında o grafiklere inanamıycaksınız.Ama 2-3 yıl sonra pc tekrar yetişecek. Düşünün, Bilgisayarlarda bile olmayan ve Intel ve AMD tarafından 2005 sonlarında üretime geçileceği düşünülen çift çekirdek teknolojisinin çok daha gelişmişi olan CELL teknolojisi kullanacak.Ve bu işlemci sadece grafik ve oyunla yükümlü olacak. PS2 233mhz işlemci ve 32 mb ram ile ilk çıktığında aynı işlmeci ve rame sahip olan bilgisyarlarda olması o an imkansız olan grafikleri veriyordu.o kadar küçük işlemci ve ramle. Şimdi ise bilg.teknolojisini 2 gömlek ötesinde işlemci ile vereceği grafiği siz düşünün. Bunlar benim düşüncelerim.Şimdiden sadece yorum yapılabilir.Asıl gerçekler çıktığında belli olacak.
yawww saçma saçma şeyler yazma arkadaşım bu konu kapalalı kırk yıl oldu ati nvidia boşunamı ekran kartı üretiyor ne ps3 ü ha adamlar enyimni bir ekran kartına 700 dolar versin gider o parayla ps3 alır demmekki pc miş okey
yaw ps2 yi zor oynuyoz 3 nasıl olacak yawfss....
ps3 çıksın görün bakın nasıl hemen ps2 emülatörleri ortaya çıkacak.
Ne saçması birader! Saçmalayan sensin.Bu hep böyle olmuştur.Konsol çıkar en iyidir.2-3 yıl sonra ancak pc onu geçer. PC dinamik olarak sürekli gelişiyor.Konsol statik periyotlarla gelişiyor.Zannetme konsol gelişmiyor.Bu kadar yıl adamların eli armut mu topluyordu? PS2 çıktığı zamanda en pahalı ekran kartı 500$'dı ama PS2 gene ondan pahalıydı ve grafikleri pcden çok daha üstündü. Şimdi yine aynı şeyler olacak.PS3 grafikleri ile büyüleyecek.En pahalı grafik kartından daha pahalı olacak.Sonra 2-3 yıl sonra pc onu geçicek.Sonra konsol kendini gene geliştirecek. O zaman PS2 çıktığında adamlar enayi miydi de en pahalı ekran kartı yerine ps2 aldı. SAÇMA SAÇMA KONUŞMA!!! TEKNOLOJİYİ TAKİP ET!!!BİLMEDİĞİN ÇOK ŞEY VAR!!!
olm sana koyan nedir vallahi bendeğilim sözlerimdir ve de gerçekler acıdır sen konsollarınla oynamaya devam et öptüm
bana gore ps ıle oynanan oyunlar avr mesal futbol araba yarısları vs bunları ps kalıtesı ve kolaylıgında pc de oynayamazsınız ama sılahlı ve strateji oyunlarında tek favprım pc.
AMD Athlon xp 2500+@3200+ 2*256mb ddr333 kingston ram 120gb hdd Powercolor Ati Radeon 9700 Pro 16X pioneer dvd rom 52x lg cdW Geek ADSL modem Dostum bu benim sistemim!Yani ben konsol değil PC kullanıyorum. "Gerçekler acıdır.Sana koyan ben değil sözlerimdir" diyorsun.
HADİNİ BİL!!!
Burası bir forum ve insanlar fikirlerini paylaşıyorlar.(Ben dahil) Bir konu hakkında tartışılcaksa insan gibi tartışılır.Tekrar söylüyorum Haddini Bil! Öyle cevaplar bu foruma ve bu forumdaki kimseye yakışmıyor.(Sen Dahil)