Şimdi Ara

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
188.342
Cevap
1.611
Favori
10.293.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
351 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de sony led vardı ps4 ve ps4 pro kullanırken evlenirken sattım:( konsolu lg b7 aldım şimdi de konsolum yok 1,5 yıldır :) arkadaşlardan ödünç alıp oynuyorum arada şimdi gow için aldım oyunun başlarındayım ama grafikler muhteşem..

Ps5 i bekliyorum yurtdışı çıkışında alırım yüksek ihtimalle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1080p 60fps gayet yeterli olur benim için. tv yenilemeyi düşünmüyorum. elde hazır standart ps4 varken yeni nesil xbox almak ta bir alternatif olabilir. oyun konusunda sıkıntı yaşayan xbox hem donanımsal olarak hem de gamepass tarzı işlevlerle daha alınası olabilir.xbox 360 bende güzel bi etki bıraktı. exc oyunlar olmasa pek alışamadım ps4 e.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JonVaynen kullanıcısına yanıt
    Geriye uyumluluk olucakmış zaten hocam en iyisini yapmşsın.

Valla benim tüm beklediğim şeyler geliyor. Umarım şu fanlara da ayar çekerler kulaklık olmasa vay halimize motor gibi mübarek. PRO nazaran biraz daha iyi olsa da yine de çok oynadığım zaman fanlar çok ötüyor.

God of War harika gerçekten ben 4K HDR ile oynadığım zaman inanamadım valla bu nesil de böyle grafikli oyunlar yapılıyorsa asıl yeni nesil de neler yapacak bu adamlar merak ediyorum.

The Last of Us Part 2'yi aslında PS5'de oynayacaksın 4K 60Fps native üf be :)
  • Gamepass gibi bir hizmet Sony tarafından gelmezse ülkemizde ölü doğar cihaz.

• Gow4 yapılırken Sony kaç tane PS4 ü yapan mühendisini göndermiştir stüdyo ya o grafikler başka türlü o cihazda çalışmazdı zaten o grafikte o optimizasyon kolay olsaydı herkes yapardı. Yani kısaca gow last of us gibi oyunları ayrı kefeye koymak lazım. Bu tarz oyunlarda Sony bizzat ilgileniyor sonuç muhteşem.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Gow4 yapılırken Sony kaç tane PS4 ü yapan mühendisini göndermiştir stüdyo ya o grafikler başka türlü o cihazda çalışmazdı zaten o grafikte o optimizasyon kolay olsaydı herkes yapardı. Yani kısaca gow last of us gibi oyunları ayrı kefeye koymak lazım. Bu tarz oyunlarda Sony bizzat ilgileniyor sonuç muhteşem.
    Horizon da harika görünüyordu Decima motoru cok iyi Kojima bu motoru kullanmak icin Guerilla Games den izin almış hatta motoru değiştirmis kendine gore. Hermen Hulst muydu adamın adı aralari cok iyi Kojima ile.

Cory Barlog PS4 de yapamadığımız cok şey olduğunu söylemişti PS5 de daha iyi şeyler yapacaklar. Yılan çok zorlamis onları umarım yeni oyunda bol bol boss olur savaşlar daha keyifli olur.

• Kojima ile horizonu yapanlar ortak çalışıyor motor konusunda yeni gelişmeleri paylaşıyorlar ve bu şekilde oyun motoru geliştiriliyor o konuda çok iyiler. Bu adamlarda rtx 2080ti gibi kartlar var o sistemde oyunu yapmak çok kolay hangi seviyeye getirirlerse getirsinler ellerindeki pc ler rahat çalıştırıyor zor olan o pc de yaptıkları muhteşem grafiği törpüleyerek PS4 e entegre etmek zor olan nokta bu. Cihaz onları çok kısıtlıyor. Şimdiki sisteme göre PS4 ün işlemcisi çok zayıf.

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Evet işlemcisi çok düşük ekran kartı da 2013 yılında çıkmış AMD'nin Radeon 7780-7790 felan olması lazım. Xbox'un ise bır tık daha düşük. Yine de ona rağmen güzel iş çıkardı 2020 sonunda 7 yıl olmuş olucak. 7 yıl bence çok artık. 5 yılda bir yeni konsol çıksın (ara konsol çıkmasın) 5 yılda fix çıksın oyuncuların çoğu bende dahil jet kasayı satıp pro'ya terfi etti.

Fakat bu gelecek nesil konsolun son nesli olucak deniliyor stream edilicek artık Netflix gibi üyelik satılıcak gibi isteyen istediği gibi oynayacak. Ama bizim ülkemizde zor bende 4K Netlix üyeliği var 25mbit istiyor onu da zar zor görüyorum. Google Stadia iyi giderse yurt dışında firmalar da artık buna kalkışıcak Microsoft'ta yapıyormuş sanırım kendi oyunlarında Forza Horizon 4 çok akıcı oynanılıyormuş mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 25 Nisan 2019; 21:50:37 >
  • Stream olayı bana biraz hayal gibi geliyor şu an. İmkansız mı değil. Ama çok gerçekçi de değil. Sebebi her sisteme aynı kalitede Stream imkansız mesela Güney Kore de cihazı olan kişi internete bağladığında internet hızı ile tr deki bir kişinin hızı aynı olmayacak bu iki kişi nasıl online oynayacak mesela god of War 8 i Stream eden Güney Koreli 16k görüntü alabilirken aynı oyunu bizim Ahmet 1080p hem de 60 FPS farkıyla oynayabilir. Bu bir çelişki bunu çözmeleri şart

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Stream olayı bana biraz hayal gibi geliyor şu an. İmkansız mı değil. Ama çok gerçekçi de değil. Sebebi her sisteme aynı kalitede Stream imkansız mesela Güney Kore de cihazı olan kişi internete bağladığında internet hızı ile tr deki bir kişinin hızı aynı olmayacak bu iki kişi nasıl online oynayacak mesela god of War 8 i Stream eden Güney Koreli 16k görüntü alabilirken aynı oyunu bizim Ahmet 1080p hem de 60 FPS farkıyla oynayabilir. Bu bir çelişki bunu çözmeleri şart
    Onun için alt yapi yapmalari lazım hocam. Mesela Google Türkiye icin gelip alt yapiyi kuracak yoksa dediğiniz gibi online oyun hayal.

Zaten Google şuan icin iki oyun gösterdi birisi AC Odyssey diğeri ise DOOM Eternal single oyunlarda sorunsuz gözüküyordu. 2019 sonunda cikicak diye biliyorum bakalim yurt dışında insanlar ne tepkiler vericek bu Stream olayi cok erken daha ben 2025 den once bir şey olacağını sanmam donanim hala peynir ekmek gibi satılıyor konsol satışları da güzel gidiyor insanlar böyle alıştı. Türkiye icin zor zaten 1080p için en az 25mbit daha iyisi 30mbit ve üstü isteniyor.

Bizim Ahmetin isi zor donanim veya konsola devam edicek.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Ps4'te gamepass sistemi yoktu da ne oldu?

Ps2'ye yaklasiyor satis rakami...

Ayrica gamepass icin 12 ayda 400 kusur lira odemek, bilemiyorum altan..

Daha bunun ea access'i var, gold live'si var.

Neredeyse bir konsolun yari fiyati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 25 Nisan 2019; 23:16:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkışı en erken 2020 sonlarına doğru hatta 2021e de sarkması oldukça muhtemel olan bir konsol için hala 15 binlik pcler 4k 60 60fps anca veriyor,4k veremez 1080p yeter diyenler dünyadan bi haber olduklarını biliyorlar mı acaba.Sony 8k çıkışı bile destekleyecek diyor.Bu konsol şu an piyasasa olmayan en yeni en güçlü sayılabilecek donanımlarla gelecek 2020-2021 civarı çıkacak tahminen de 2026-2027lere kadar hizmet edecek ne 1080p'si 1080p mi kaldı dünyada.Bu cihaz last of 2,ghost of tshushima ve death stranding gibi oyunlardaki anca rtx 2080 kartlı sistemde ultrada görebileceğiniz grafikleri doğal 4k 60 fps ray tracingle çatır çatır oynatacak.Daha sonra çikacak çok daha zorlayıcı grafikleri 4k 30fps götürecek.Bu cihaz ilk yıllarda 4k 60 fps cihazı.Daha sonra GOW gibi çok daha ileri grafik teknolojieriyle yenisi çıkacak oyunları ise 4k 30 fps oynatır.2020li yıllardan bahsediyoruz.Bu cihaz doğal 4k cihazı.Bunu anlayın artık.Fps de ilk yıllarda çoğu oyunda 60 daha sonra min.30lara kadar düşer oyuna göre

• smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Konsold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agahefendi10 -- 18 Ocak 2020; 0:9:19 >
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Ve bunların hepsini 400 dolara yapacak ilginç.

• PS5 Nisan 2020'den Önce Çıkmayacak

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |

PlayStation 5'in 2020'nin başlarında çıkma ihtimali masadan kaldırıldı.

Sony Interactive Entertainment, bugün finansal sonuçlarını açıkladığı toplantı esnasında, yeni nesil PlayStation konsolunun şirketin 31 Mart 2020'de sona eren mevcut mali yılı içinde satışa sunulmayacağını doğruladı.

Sony Interactive Entertainment ayrıca yeni nesil PlayStation'ı geliştirmek için 31.1 milyar yen (yaklaşık olarak 278 milyon ABD Doları) yatırım yapmayı planladığını ve PlayStation Now servisinin çıkışından bu yana yıllık ortalama yüzde 40 büyüme gösterdiğini ve şu anda 700.000 aboneye sahip olduğunu açıkladı.

Konsolun baş mimarı Mark Cerny geçtiğimiz hafta Amerikan dergisi Wired ile yaptığı yazılı röportajda yeni nesil PlayStation hakkında ilk resmi detayları paylaşmıştı. CPU, GPU, 8K grafikler, yeni 3D ses teknolojisi, katı hal diski ve geriye uyumluluk gibi önemli konulara değinilmişti.

BSC.

• Adamların stratejisi harika 7 yilda bir konsol çıkartıyorlar. Demek ki bizim dedigimiz gibi olucak 2020/2021 sonunda cikicak.

PlayStation Experience konferansi olucak mi hocam? Var mi bir bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 26 Nisan 2019; 14:8:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

Adamların stratejisi harika 7 yilda bir konsol çıkartıyorlar. Demek ki bizim dedigimiz gibi olucak 2020/2021 sonunda cikicak.

PlayStation Experience konferansi olucak mi hocam? Var mi bir bilgi.
    7 Yılda bir konsol olması gayet güzel çünkü ona göre planlarını yapıyorlar.
    2020 Kasım gibi çıkartırlar konsolu diye düşünüyorum.

PSX2019'da olacaklardır neden diye soracak olursanız PSX2018'i es geçmişlerdi. Ama PSX öncesi de bir etkinlik yada mini konferanslar düzenleyebilir Sony. :)

Çünkü Oyuncular ile arayı açmayacaktır kanımca yoksa farklı tepkilere yol açabilir.

PlayStation Experience 2019 olup olmayacağı E3'ten sonra belli olur ve tarih aralığı verirler. :)
  • Bu PS5 i yurtdışından alanlar veya oralardan akrabalarına felan aldırtıp Türkiye ye getirenler daha karlı mı olacak şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agahefendi10

Konsold
    Elma ile armutu karşılaştırmaya lüzum yok.Konsol bu exclusive oyunları zaten özel optimizeli oluyor.Pcde high end kartlarla anca o grafikleri görürsün şu anki elimde olan pro'da bile durum böyle.Bütün platformlara çıkan oyunlar da bir sekilde konsola özel optimize ediliyor.Kaldi ki Ps5 gerçekten ciddi anlamda güçlü bir konsol olacağı kesin gerçek 4k 60 fps yi kendi mantığı içinde rahat oynatır ilk yıllarda.Daha sonra neslin sonlarına doğru kademeli bir 30 fpslere düşüş görülür.Açıklanan özellikler hiç de one x'in biraz daha kalitelisi olacağa benzemiyor.Daha çok One x'in büyük ağabeyi olacak gibi duruyor.Elimdeki Pro bile bunları başarırken PS5 bayağı bayağı öttürür.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.