|
PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (9. sayfa)
-
-
Hocam ben de sizin gibi bir durumdayım, araştırdıkça her modelden uzaklaşıyor insan. Size önerim bütçenize en uygun modeli almanız, eğer online fps oyun ağırlıklı kullanacağım diyorsanız LG'nin Nano86 modeline bakmanızı öneririm, 120 hz panel var çünkü. Eğer online oyun oynamayacaksanız yenileme hızına çok takılmayın bence çünkü Ps5 için 4k 120fps oyun çıkacağını hiç sanmıyorum, dediğim gibiyse Samsung'un Q60 veya Q70 modeli yeterli (Q70'de 120 hz panel var) olur bence. İlla Q80 Q90 gibi modelleri almaya gerek yok. Her türlü 4k ve Qled güzel gözükür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unshaken1511 -- 23 Mart 2021; 11:5:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle TV den bakın. -
bir iki haftaya 2021 lerin incelemesi gelecekmiş sanırım. olmadı q70 alıp geçicem dediğniz gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşalr detaylı bir şekilde yazan olmamış hiç.10.000 TL civarlarında 120 hz 4k tv arıyorum ps5 için.Acaba bana hiç sıkıntı çekmeden alabileceğim hangi modelleri önerirsiniz.Veya bu grupta almış bizzat deneyenler var mı ? Ps5 120 hz kulalnamdıktan sonra bir manası yok.
-
55q80t aldım kafama göre tv bulamayınca, çok problemli bir panel diyorlar bakalım nasıl olacak, bir de enteresan bir gelişme okudum rtings de ps5 120hz de hdr veremiyormuş q80t ile benim için farketmiyor ama kullanmak isteyen olursa bilsin istedim.
-
Sony https://www.teknosa.com/sony-55xh9096-55-139-ekran-4k-uhd-android-smart-tv-p-110019385
herkes bunu öneriyor
Cold war ve Spiderman 4k 120 desteği var
Bu konuda çok kafa karışıklığı yaşıyorum şöyle ki;
Televizyonu yalnızca playstation 5 ve pc için alacağım belki çok nadir film dizi izlenir o kadar. genel amacı oyun olacak.
Önce LG CX alayım oled ile doya doya oyun oynayayım istedim, burn in korkusu bir yana ben uzun süreli kullanımda paneller arası kalite farkını algılayamıyorum. Şu an xh9096 serisinden sony var tv olarak salonda kullandığım onunla 2018 LG cihazı arasındaki panel farkını ben algılayamıyorum.
Hal böyle olunca gözümün algılayamadığı şeye neden fazla para vereyim moduna geçtim, hdmi 2.1 olsun yeter dedim. Fakat bu konuda da yine tereddütlerim var.
Bu düşüncede olunca da hdmi 2.1 için 2021 cihazlarını bekleme kararı aldım, çünkü 2020 cihazlarındaki hdmi 2.1 ler genelde orta-üst segment cihazlarda var. Orta-alt segment cihazlara zorunlu olacağı için 2021 cihazlarında daha uyguna hdmi 2.1 bulunur diye düşünüyorum. Fakat kurdan dolayı, 2020 orta-üst segment almak varken aynı paraya 2021 orta-alt segment mi alacağız düşüncesi de beynimi kemiriyor.
Bu konuda görüşleriniz benim için değerli. Şu an satın alırsam NANO866 ya da NANO916 alacağım alternatifler arasında q70t de var, xh9096 zaten ana televizyonum olarak kullanıyorum, aradaki fiyat farkını vermek istemiyorum.
Bu arada Ankara Nata Vega AVM'sindeki NANO916 satmaya çalışan arkadaş, panelin samsung q95'e denk olduğu gibi ütopik bir şey söyledi. Satın alırken satıcıya güvenmemek gerektiğini net gösterir nitelikte sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carter17 -- 29 Mart 2021; 18:46:39 >
-
Spider Man de 4k 120 fps desteği yok, bilip bilmeden yanlış bilgiler vermeyelim. 4K rtx kapalı 60 fps performans modu var .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Call of da 120 var Spiderman de var sanıyordum yanlış bilgi olabilir ama ( bilip bilmeden diye üst perdeden konuşmak !!! Egonuzu başka şekilde tatmin ediniz)
tamamiyle halklimi bilemem ama nano916 10 bit, Q95 8 bit arada ciddi bir renk farki olduğu kesin. 16 milyon renke karşı 1 milyar renk gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
nasıl yani hocam doğru mu söylemiş adam? q95 ile oled lg b9 karşılaştırmıştım ben bana aynı gelmişlerdi. Nano serisinin bu tvlere yaklaşabildiğini düşünmediğim için öyle yazdım.
-
Üst perde değil oyun bende mevcut oynayıp "emin olduğum" için net ifade kullanıyorum, emin olmadığınız konular için kesin ifade kullanımından kaçının.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ps5 için monitör bakıyorum.
Hangisini tavsiye edersiniz?
https://www.asus.com/tr/Displays-Desktops/Monitors/TUF-Gaming/TUF-Gaming-VG279QM/
casperturkiyeExcalibur 27 Gaming Monitör | Oyunun Sınırlarını Aş! | Excalibur Monitörhttps://www.casper.com.tr/monitor/casper-excalibur-27-monitor
https://www.lg.com/tr/monitor/lg-27GL650F-B
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam asus fiyat farkına değmez bence. VRR olması iyi çünkü ps5 freesync desteklemiyor bildiğim kadarıyla. Ama 280hz monitör de gereksiz. Casper'ı geçiyorum direkt ama fiyatı iyi inmiş . Ayrıca 1440p monitör şimdilik bakmayın ps5 2k desteklemiyor gelir mi orası meçhul. Lg f/p olarak iyi ama ergonomik olarak kötü. Bunlardan en iyisi asus ama biraz daha araştırın bence.
Şu monitörlere de bakabilirsiniz f/p olarak. 1080p 144hz düşünüyorsunuz galiba. Bütçeniz nedir
Aoc 24g2u
Asus vg259q
Edit: burası tv konusuymuş. PlayStation bölümünde monitör konusu var oraya sorarsanız yardımcı olan çıkar. Ayrıca genel monitör konusu vardı oraya da bir sorun derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 30 Mart 2021; 1:17:52 >
Teşekkür ederim hocam.
Dediğiniz modellere de bakacağım.
Arkaşlar selam, 65 inc Lg oled cx ya da gx serisi almayi düşünüyordum bir süredir ama 20-25 bin₺ vermek ağır olacak. Min. 65 inc lg nano önerir misiniz? Tesekkürler -
Hocam evet doğru söylemiş size OLED TV QLED ile karşılaştırma yapmayın OLED çok farklıdırquote:
Orijinalden alıntı: carter17nasıl yani hocam doğru mu söylemiş adam? q95 ile oled lg b9 karşılaştırmıştım ben bana aynı gelmişlerdi. Nano serisinin bu tvlere yaklaşabildiğini düşünmediğim için öyle yazdım.
-
LG 65NANO916quote:
Orijinalden alıntı: serkanx1
Arkaşlar selam, 65 inc Lg oled cx ya da gx serisi almayi düşünüyordum bir süredir ama 20-25 bin₺ vermek ağır olacak. Min. 65 inc lg nano önerir misiniz? Tesekkürler
LG OLED65BX6
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X