Heyecanla aldığım PS5 cihazım 2 aydır kapalı duruyor. Önceki nesillerde oyun üstüne oyun oynardık yetiştiremezdik. |
PlayStation 5 satışları, PS 6'nın geliştirme maliyetlerini karşılamıyor (3. sayfa)
-
-
Önce oyun yap sony konsol bildiğin xbox'a döndü 1 aydır açmıyorum toz içinde kalmış makine.
-
Anladım tamamen politik sebeplerden ötürü yani sony nin veya diğer konsol üreticilerinin almış oldukları karar bu o halde 5-7 sene muhabbeti. Artı olarak dediğin gibi sektörün nominali o zaman yazılım+oyun geliştirme falan. Oyuncuların da haliyle alım gücü konsol alma gücü oyun satın alma gücü vs her şeyin nominali 5-7 sene arası anladığım kadarıyla. Okey
-
Sony bunu beğendi. Keşke daha önce düşünseymişiz dediler, en kısa sürede seni Tokyo'ya bekliyorlarmış.
Hiroki Totoki'nin iletişim bilgilerini özel mesaj kutuna atıyorum, hemen ara bekliyorlar.
-
Şu haberin altındaki çoğu mesajı okurken içime içime büzülüyorum, ağlamaklı oluyorum.
Yazık, çok yazık.
-
En güzeli konsol üretme. Pc den devam et
-
Ps5 pro çıksa da almam diyorum. Yukarıda arkadaşın dediği gibi
Yeni Killzone yok
Yeni Uncharted yok
Yeni Planetside yok
Yeni TLOU yok
Yeni Infamous yok
Yeni Resistance / Days Gone yok
Yeni Shadow of the Colossus / The Last Guardian yok
Yeni The Order 1886 tarzı oyunlar yok
Yeni Metal Gear yok
Biz bunlarla eğlendik , sevindik . Bir nesil sırf cihaz satmak için boşa gitmek üzere. Konsolu FIFA oynamak için açıyorum . God of War Ragnarok. O da yavaş oynayıp bitirmek için .
Özel oyunların en az bir yıl çıkmaması lazım PC platformuna . Her ex oyunu pcye çıkarmak yanlış. Eski ps3 ve ps2 zamanını istiyoruz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 8 Ocak 2024; 19:38:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam arkadaş abartılı ifadeler kullanmış olsa da, dediklerinde haklılık payı var. Konsollar eskisi gibi egzotik ve özel donanımlar kullanmıyor. Mesela PS3, Cell ve Blu-ray yüzünden uzun süre zararına satılmıştı. İlk fiyatı, günümüz rakamıyla 900 dolar olmasına rağmen. Xbox 360 ise, piyasaya çıktığında hiçbir PC'de olmayan güçte bir GPU'ya sahipti.
Şu anki konsolların donanımı ise, AMD'nin Çin için çıkardığı bir desktop kit'le OEM'ler tarafından satılıyor
Tabi önemli olan platformdan gelen oyun ve hizmet satışları. Haberde kastedilen zaten bu. Sony, oyun, hizmet ve kısmen donanımdan ettiğimiz kâr belli bir seviyeye ulaşmadan PS6'ya yatırım yapmayız diyor. (Doğal olarak )
Fakat donanımda daha esnek olmalarını engelleyecek bir şey yok. Upgrade kit'leriyle, bir standart dahilinde güçlendirilebilen konsollar üretebilirler. Arada sadece ölçeklenebilen ayar farkları olacağı için yapımcıları uğraştıracak bir durum da olmaz.
Ayrıca, PS5 ve SX'le ulaşılan noktayı düşününce, bir daha eskisi kadar keskin nesil geçişleri olacak mı o da şüpheli. Yeni nesilde en azından 5400 RPM HDD'den Nvme SSD'ye geçmek gibi farklar olmayacak (Tabi, başta, oyun tasarımında AI kullanımı ve gerçek zamanlı fizik konusu olmak üzere, daha gelişecek çok şey var. Ancak oyun piyasasının halini düşününce, bunlara adapte olmaları uzun sürebilir.)
Devir değişiyor. Sosyal medya ortamında herkesin her şeyden haberi oluyor. Mesela Cyberpunk konsollarda nerdeyse RT olmadan çalışıyor ve bunun düzelmesi için en erken PS5 Pro'yu beklemeyi şart koşmak, günümüzde garip kaçıyor. Konsolların ana kitlesi olan Fifa ve Cod'çular bile 120 Hz ve VRR desteğini konuşuyor. Bir zamanlar sadece hardcore PC'cilerin ilgilendiği şeylerdi bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Ocak 2024; 23:1:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
arkadaşlar oyun yok demiş ama adamlar zaten dediler oyun yapmak artık eskisi kadar kolay ve ucuz değil maliyetler çok yükseldi diye. Spider man video oyununun bütçesi yapılmış bütün spider man filmlerinden daha yüksek olduğu daha geçenlerde sızdı. Tek bir yapımcının böyle bir parayı koyup her sene 3-4 oyun yapması artık mümkün değil yılda bir sağlam oyun görsek yeterli.
-
Yav şu büyük firmaların ağlama haberlerine hastayım. La adamlar oyunuz boş konsol satıyor, milyonlarca satıyor yine de ağlıyorlar. La konsola özel oyun bırakmamışsın, yetmemiş oyun bile çıkarmamışsın, insanlar buna rağmen konsollarını kapış kapış almış, hâlen daha ağlıyorsun. Sen bu kadar satabildiğine dua et. Ya bu Sony'ye daha doğrusu PlayStation markasına n'oldu böyle. İbretlik.
Xbox sağlam exc oyun yapamıyor diye Sony de iyice saldı.
PS5 e özel hissettiren 1 tane oyun yok
Bana Gow Ragnarok, Spiderman 2 demeyin birisi Ps4 e de çıktı öbürü zaten nerdeyse ilk oyunun ayrısı
Evet ikisini de keyifle bitirdim ama aman aman yeni nesillik bir oyun hala çıkmadı. Zaten bu ikisini kabul etsek bile gene yetersiz.
Önce şu ps5 neslini bir oyuna doyur ki sonra satışını da yaparsın ps6 için planlarını da.
xbox vs playstation konusunda işsizler birbirini yerken hep bunu söyledik; rekabet olmazsa iki tarafta salar böyle.. xbox vurucu işler çıkaramayınca sony tarafı da eskisi gibi kasmıyor, projeleri ağırdan alıyorlar. Olanda bize oluyor.
Bunun sebebi konsol üreticileri değil, oyun üreticileri. Her şeyi paralı yaparak oyunların ruhunu aldılar. İnsanlar oyun oynamaktan soğudu. Stres atmak isteyende telefonundan hızlıca oynayıp geçiyor. Oyun endüstrisi kendi ayağına sıktı. Acısını konsol üreticileri de çekiyor.
Bence çok yanlış bir yaklaşım. Cell mimariside halihazırda var olan IBM PowerPC üzerine inşa edilmişti, kimse konsol için özel bir mimari tasarlamaz.. Niye yapsın ki? Apple bile yıllarca Intel+PowerPC kullandı. Eklemek isterim ki Cell gibi tamamen kendine has "egzotik" mimariler kullanmak çok da iyi sonuçlar vermedi. En makbul ve herkes için (yapımcı+stüdyo+konsol) en verimli olan x86 mimarisi seçildi bu şekilde hem geriye uyumluluk sorunu çözüldü hem de PC port nispeten kolay hale geldi.
Özetle konsol ar-ge sini PC toplamaya indirgemek yanlış ve tehlikeli bir yaklaşım, bambaşka iki sistem ciddi emek var bu sistemlerde. Özellikle Xbox tam bir sanat eseri, Microsoft her detayına ayrı çalışmış ama dediğiniz gibi oyun yoksa nafile.
Şu SSD söylemi ile "meme" olmuş Cerny'nin meşhur PS5 sunumunu aşağıya koyuyorum sıkılmazsanız izleyin.
PlayStationyoutubePS5 lead system architect Mark Cerny provides a deep dive into PS5’s system architecture and how it will shape the future of games.https://www.youtube.com/watch?v=ph8LyNIT9sg
-
Ben habere pek inanmadim da hadi doğru oldugunu farz edelim. Sony böyle eski oyunlari tekrar tekrar yapmaya devam ederse bu iş olmaz. Biktik eski oyunlari tekrar tekrar oynamaktan. Şahsen ben Bloodborne 2 bekliyorum daha haberi gelmedi kendisi ne zaman gelir yada gelir mi belli degil. Last of us Ps3-Ps4-Ps5 hepsine görüntü upgrade yapana kadar yeni ip yapamaliydi. Ps5 oyun anlaminda Sony hiç bir sey yapmadi simdi de Ps5 Pro konusuluyor. Böyle giderse satarim PC gecerim birdahada bulasmam.
-
Play station gereksiz birşey fazla ömrü olmuyor 2 yıl sonra fps sabitlemek için oyun grafiklerinden kısıyorlar bir anlamı yok almanin en güzeli pc tekel olsa iyi olur
-
Extra bir donanım geliştirme yok. Sadece işletim sistemi tarafında donanımların birbiriyle tam uyumlu çalışacak şekilde optimize edilmesi gerekiyor. İstersen 4090 koy içine ama optimize edilmemiş bir işletim sistemi ile ps3 performansı alırsın. Burada yapılan arge aslında fiyat/performans/uyumluluk dengesini tutturmak içindir. Gider kısmına gelecek olursak çalışanların giderlerini geçtim sadece reklam/pazarlama giderleri bile tüm giderlerin yarısını kapsar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X