Şimdi Ara

PlayStation 5 satışları, PS 6'nın geliştirme maliyetlerini karşılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ered wethrin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PlayStation 5 satışları, PS 6'nın geliştirme maliyetlerini karşılamıyor

PlayStation 5'in piyasaya sürülmesinden bu yana Sony dünya çapında 50 milyondan fazla ünite satmayı başardı. Ancak satış rakamları hala PS4'ün gerisinde, hatta bazı analistler PS5'in yaşam döngüsü içinde satış açısından önceki nesil konsolu geçemeyeceğini öne sürüyor. Bu da PlayStation 6'nın geliştirilmesini daha da zorlaştırıyor.

Ayrıca Bkz.PlayStation'ın resmi Türkiye distribütörü belli oldu

Yatırım şirketi Toyo Securities tarafından Aralık ayı sonunda düzenlenen bir seminerde Sony'nin 2024 yılına ilişkin beklentileri tartışıldı. Japon şirketinin bu yıl 18,5 milyon PlayStation 5 konsolu satacağı tahmin ediliyor. Sony'nin daha önce açıklanan iş planında şirketin 25 milyon konsol satacağı belirtiliyordu. Tatil sezonundaki zayıf PS5 satışları göz önüne alındığında rakamlar artık gerçeğe daha yakın.

PlayStation 5 satışları, PS 6'nın geliştirme maliyetlerini karşılamıyor

Sony'nin 100 milyon PS5 satması gerekiyor

PlayStation konsolu geliştirme maliyetleri her nesilde artarken, Toyo Securities analistleri Sony'nin oyun bölümünün geleceği için oldukça hayal kırıklığı yaratan bir bakış sunuyor. Japon devinin PlayStation 6'yı geliştirme ve üretme maliyetini karşılayabilmesi için en az 100 milyon PlayStation 5 satması gerekiyor.

Sony'nin nasıl hareket edeceğini zaman gösterecek, zira PlayStation 6'nın piyasaya sürülme zamanlaması hakkında henüz bir şey açıklanmış değil. Ancak, PlayStation 5 Pro şimdiden ufukta belirmeye başladı bile.

Kaynak:https://wccftech.com/playstation-5-slim-selling-not-enough/

• Yahu bu haberleride anlamıyorum. İçine koyduğun donanımı zaten hali hazırda üretenler var. Asıl iş yazılımda. E aslında o da elinde var. Ps6 donanım uyumu, sürücü güncellemesi yapacaksın bu kadar. Git kardeşim al ryzen 8. Nesil, koy içinede 7000-8000 serisi amd. Bir bana abartı geliyor herhalde bu geliştirme aşaması muhabbeti. Oturupta 1nm chipset tasarımı yapmıyorsun neticede.

Hocam rage olmana gerek yok. Düzgünce bir cevabın varsa yaz. Ps5 in içindeki donanım için ne yapılmış mesela extra? Özel bir chipset mi ? Özel bir mimari mi ? Özel bir depolama sistemi mi ? Ne yani. Hepsi hali hazırda pc platformunda kullanılan şeyler. Ben boşa mühendis çalıştırıyorlar demiyorum tabikide. Düşüncemi ortaya attım sadece.

Oyun yapaydın paşam :)

Hani alet oyun makinesi ya.

Hani sen de 15-20 kadar oyun şirketine sahipsin ya

Zahmet edip bi taraflarını kaldırıp oyun yapaydı bu kadar şirket ya, hani

Hepsine doldurdun sjw-woke kılıklı tipleri

Nooldu, çok verimsizmiş, hiçbir iş bilmezmiş dimi bu tayfa

Zamanında eze eze kullandığın ama tutkusu oyun olduğu için gıkını çıkartmayan straight insanlar senin üretim gücünmüş dimi

Amacı iş değil propaganda olan, saçı 9 renge boyalı sjw tipleri her yere doldurup, "bunlar alt-right" diye dışladığınız insanlar piyasada pasifleşince, 4 senede 1 oyun üretemez mi oldun

Çok üzüldük

Bi üzüldük, sorma gitsin :) :) :)
    Yeni Killzone yok
    Yeni Uncharted yok
    Yeni Planetside yok
    Yeni TLOU yok
    Yeni Infamous yok
    Yeni Resistance / Days Gone yok
    Yeni Shadow of the Colossus / The Last Guardian yok
    Yeni The Order 1886 tarzı oyunlar yok
    Yeni Metal Gear yok

Başka atladıklarım da olabilir. Sony'nin önceki nesilde domine ettiği pazarda elde ettiği o kadar kârı ne yaptığı büyük merak konusu. Şuan ki nesilde de rakibini neredeyse ikiye katlamış olmasına rağmen hala exc. oyunlarına gereken önemi vermiyor.GTA VI ile birlikte, oyunun en az ilk bir sene konsollara özel olacak olması da düşünüldüğünde satışlarında ciddi artış beklediği için olabilir.

üşengeç olup eski oyunlara çözünürlük fps desteği getirmezseniz olacağı bu the order 1886 bloodborne ghost recon 1080p 30 fps çalışıyor ne anladım o işten.

sanki sony değilde microsoft japon şirketi Xbox 360 oyunlarına bile 4k 60 fps desteği geliyor böyle desteği azmi disiplini japonlardan beklerdim. sanki xbox 360 xbox1 gibi x86 cpu ile geldi. ps3'de xbox 360'da x86 olmayan işlemci ile geldi. sony bahane ediyor hadi onu bahane ettiniz chiplet tasarımı yapıp koysaydınız bi cell işlemci bu zamanın teknolojisi ile çük kadar yer kaplar yada kolay emüle için hangi komut desteği gerekliyse ona koysalarmış işlemciye.

20 yıllık oyunlar bile 4k çözünürlüğe gelince oynanabilir hale geliyor.

hepsine geçtim 3 yıl geçti ps5'e özel düzgün oyun bile çıkmadı. Utanmadan para kazanmak için The Last of Us Part II remaster çıkarıyorlar ps5 sürümü diye çıkarmıyorlar zaten oyunun herşeyi güzel remaster olmasına gerek bile yokki.

• Yahu bu haberleride anlamıyorum. İçine koyduğun donanımı zaten hali hazırda üretenler var. Asıl iş yazılımda. E aslında o da elinde var. Ps6 donanım uyumu, sürücü güncellemesi yapacaksın bu kadar. Git kardeşim al ryzen 8. Nesil, koy içinede 7000-8000 serisi amd. Bir bana abartı geliyor herhalde bu geliştirme aşaması muhabbeti. Oturupta 1nm chipset tasarımı yapmıyorsun neticede.

• 👎🏻

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ConCarnage kullanıcısına yanıt
    Sony olarak sizin ile iletişime geçmeye karar verdik, o kadar uzun zamandır boşu boşuna mühendis çalıştırmışız. En iyisi sizi CEO yapalım.

• Oyun mu çıkartıyorsunuz ki doğru düzgün

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • üşengeç olup eski oyunlara çözünürlük fps desteği getirmezseniz olacağı bu the order 1886 bloodborne ghost recon 1080p 30 fps çalışıyor ne anladım o işten.

sanki sony değilde microsoft japon şirketi Xbox 360 oyunlarına bile 4k 60 fps desteği geliyor böyle desteği azmi disiplini japonlardan beklerdim. sanki xbox 360 xbox1 gibi x86 cpu ile geldi. ps3'de xbox 360'da x86 olmayan işlemci ile geldi. sony bahane ediyor hadi onu bahane ettiniz chiplet tasarımı yapıp koysaydınız bi cell işlemci bu zamanın teknolojisi ile çük kadar yer kaplar yada kolay emüle için hangi komut desteği gerekliyse ona koysalarmış işlemciye.

20 yıllık oyunlar bile 4k çözünürlüğe gelince oynanabilir hale geliyor.

hepsine geçtim 3 yıl geçti ps5'e özel düzgün oyun bile çıkmadı. Utanmadan para kazanmak için The Last of Us Part II remaster çıkarıyorlar ps5 sürümü diye çıkarmıyorlar zaten oyunun herşeyi güzel remaster olmasına gerek bile yokki.

• Rerereremastered yapmaya devam etsin Sony.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun yapaydın paşam :)

Hani alet oyun makinesi ya.

Hani sen de 15-20 kadar oyun şirketine sahipsin ya

Zahmet edip bi taraflarını kaldırıp oyun yapaydı bu kadar şirket ya, hani

Hepsine doldurdun sjw-woke kılıklı tipleri

Nooldu, çok verimsizmiş, hiçbir iş bilmezmiş dimi bu tayfa

Zamanında eze eze kullandığın ama tutkusu oyun olduğu için gıkını çıkartmayan straight insanlar senin üretim gücünmüş dimi

Amacı iş değil propaganda olan, saçı 9 renge boyalı sjw tipleri her yere doldurup, "bunlar alt-right" diye dışladığınız insanlar piyasada pasifleşince, 4 senede 1 oyun üretemez mi oldun

Çok üzüldük

Bi üzüldük, sorma gitsin :) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Ocak 2024; 13:23:41 >
  • ConCarnage kullanıcısına yanıt
    Kanka sen bu zekayla burada harcanıyosun derhal mesaj at seni genel müdür yapsınlar

• daha ps 5 i doyurmadan ps 6 düşünmeye başlarsanız böyel olur? ne oyun geldi yeni nesile hem ps hem xbox tarafında da hemen bir sonraki nesile odaklanıyorsunuz? sistemi aşacak oyun mu var şu an güçleri gayet yeterli bu makinelerin. bence bi 8-10 sene çıkmaması lazım yeni nesilin. adam gibi şu anki nesile yatırım yapın bi

• Konsolu aldıracak amiral oyun yok hala, bunlar kafayı yemiş! Fifa, tekken oynamak için PS5 mi alınır ? Ki zaten artık her oyun her platformda çıkıyor.
    Eskiden (PS 1-2-3) bunu destekleyen bir sürü oyunla gelirdi yada 1 sene sonra maksimum oyunları dizerdi PS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnlcrgy -- 6 Ocak 2024; 13:51:36 >
  • Sony'nin IBAN'ı falan yok mu bağış yapalım fanboylar olarak. PlayStation 5 satışları, PS 6'nın geliştirme maliyetlerini karşılamıyor 

• Blasterreal B kullanıcısına yanıt

Hocam rage olmana gerek yok. Düzgünce bir cevabın varsa yaz. Ps5 in içindeki donanım için ne yapılmış mesela extra? Özel bir chipset mi ? Özel bir mimari mi ? Özel bir depolama sistemi mi ? Ne yani. Hepsi hali hazırda pc platformunda kullanılan şeyler. Ben boşa mühendis çalıştırıyorlar demiyorum tabikide. Düşüncemi ortaya attım sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony konsol satamiyor ve bir sonraki jenerasyon icin gerekli bütceyi ayiramiyorsa xbox napsin ? adamlar yarisi kadar satamamis kacinci nesildir ? Bos haber bunlar

• Donanımın büyük kısmını dışarıdaki adamlar geliştirsin dışarıdakilerde hali hazırda kullandıkları mimariyi özelleştirip sana üretsin sen birbirine bağlayan parçaları üretip yazılımını geliştir. sonra kutarmıyor :D

• Sony, bir yatırım şirketi üzerinden "ps5 almazsanız kapatırım dükkanı ha" diyor.
    Kendisi doğrudan söylese ne olacağını biliyor çünkü.

Herkes şark kurnazı. Bu kafayla yok edeceğiz kendimizi.
    Neyse ki son yüzyılımızı yaşıyoruz. Evren bizden kurtulacak çok şükür.

• En ucuz ps5 Japonya'da yaklaşık 50000 yene (10300 TL) satılıyormuş sanırım. Ortalamada dünyada da 500 dolar civarında. Bizde de 650 dolar civarında sanırım. Yüz milyon ps5 in cirosu 50 milyar doları buluyor, yüzde otuzu kâr desen 15 milyar dolar eder. Baya iyi bir paraymış...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.