Şimdi Ara

Playstation Plus paralı olması haksızlık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler Playstation resmi sayfasında

http://tr.playstation.com/psn/
    http://tr.playstation.com/psn/#select-tab-psnfeatures
    http://tr.playstation.com/psn/#select-tab-playonline

Sadece ücretsiz PSN abonesi olarak (konsol ayrımı yapılmamış) online oyun oynayabileceğimiz yazıyor.
    Ama PS4 aldığınızda PSN Plus aboneliği için ücret istemektedir. Sayfanın en altında yıldızla belirtilen kısımlarda da herhengi bir konsol ayrımı da belirtilmemiş.

Bu bir haksızlık değil mi? Ben PS4'ü alıp online oyun oynamak isteyene kadar bu özellik için para talep edeceğini hiçbir yerde görmedim. Aksine sitede ücretsiz yazıyor. Bu şartlarda tüketici hakem heyetine başvurmanın bir yararı olurmu?

Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık. Playstation Plus paralı olması haksızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 20 Ekim 2014; 14:59:24 >

• ücretsiz yazan yerde yanynda * i?areti var sayfanyn en altynda abonelik isteyen oyunlarda gecerli degildir yazyyo dikkat ettiysen yani bi yarary olmaz adamlar ya? tahtaya basmazlar kolay kolay karde?im...
  • enkazweb kullanıcısına yanıt
    * yazan yerlerde sadece oyunun satın alınmasıyla bu özelliğin aktifleşeceğinden bahsediyor. Ben oyunu satın alıyorum ama benden ekstra abonelik istiyor. O ekstra aboneliği burada belirtmiyor. Alıcıları kandırıyor. Abonelik isteyen oyunlar dediği free to play oyunlardaki hesap açma gibi abonelik. Özellike playstation plus aboneliği diye belirtmemiş. Ben paralı olacağını bilseydim PS4 kesinlikle almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 20 Ekim 2014; 15:26:53 >
  • PS4 için online oynamanın sadece plus ile olması haksızlık evet. Zaten orijinal alıyosun oyunu. PS4 kırılmış olsa millet korsan oynasa napcaklardı. Şu an kırılmadığı için herkes orijinal oyun aldığından ekstra bir gelir kaynağı oldu. Neden PS3 de falan yok işte bu yüzden bence.
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    "Oyunun satın alınmasıyla geçerlilik kazanır ve yalnızca oyunu ilk satın alan kişi için geçerlidir; abonelik gerektiren oyunlar hariçtir."

Açıkça yazmış adamlar.
  • İlk tanıtımından berri ps4 free to play oyunlar hariç diğer oyunları(online) oynamak için PSN plus gerektiği belirtilmiştir.
    Sen takip etmiyor veya aldığın konsol hakkında fazla detaylı bilgiye sahip değilsin fakat malasef bunun bulduğun bir haksızlık veya hata olmadığına emin olabilirsin.
  • Bana kalırsa asıl haksızlık para almaya başlamalarına rağmen altyapının hala çok kötü olması. Konsol çıktığı günden beri haftada 3-4 kere server'lar çöküyor mesajlar bir türlü gitmiyor,mesaj geliyor 3-4 dk sonra görünür oluyor,arkadaş listesini sık sık gösteremiyor,arkadaş listesi gidince hiç bir oyunda arkadaşlarına davet atamıyorsun,ekleme isteği geliyor kabul ediyorsun dakikalarca bekletiyor. Şu an server kalitesi rezil durumda. Aylık üçret vermeye başladığımız için herhalde dünya çapında server sayılarını arttırıcaklar ve daha stabil bir hizmete geçicek sandık ama şu an için ps3 döneminin bile gerisinde altyapı. Umarım yakın bir zamanda tüm bu sorunları çözerler çok zor bir iş olmasa gerek.
  • Ben plus a para vermiyorum ama plus konusunda sıkıntım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 20 Ekim 2014; 19:08:56 >
  • FerhatEcr kullanıcısına yanıt
    Müşteri tanıtım izlemez oyun konsolu var mı var gittim Sony Center'a aldım ne kutunun üstünde yazıyor nede alırken belirttiler. Ben bunu bilmek zorunluluğum yok ben müşteriyim alırken belirtecek o zaman.
  • Nashquil kullanıcısına yanıt
    Sayfanın sonunda yazının belirtilen puntosu 9 ama kanunen 12 punto olmak zorunda. Ama zaten yazıda ps plustan bahsetmiyor. Abonelik gerektiren deyince benim anladığım War Thunder oyununda olduğu gibi oyuna abone olmak, sonuçta bu oyuna abone olmadan oynayamıyorsunuz ve ücretsiz abonelikten sonra oynayabiliyorsunuz. Zaten orada belirtilen sayfa sonu yazısında Plus aboneliği şartını özellikle belirtmesi gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 20 Ekim 2014; 22:39:40 >
  • Oyun kutularinin arkasinda online ozelliklerden faydalanabilmeniz icin ps plus abonesi olmaniz gerekmektedir diye yaziyor, alirken okumaman senin hatan.

Ve PSN'den dijital olarak alirken de belirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 20 Ekim 2014; 22:45:43 >
  • orc123456 kullanıcısına yanıt
    Yalnız konsolu almadan oyun satın almanın bir mantığı yok dolayısıyla bunu oyunun kutusunda belirtmesi önemli değil. Ben konsolu aldıktan sonra oyunu satın aldım burada önemli olan konsolu alırken belirtilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 20 Ekim 2014; 23:38:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

Oyun kutularinin arkasinda online ozelliklerden faydalanabilmeniz icin ps plus abonesi olmaniz gerekmektedir diye yaziyor, alirken okumaman senin hatan.

Ve PSN'den dijital olarak alirken de belirtiyor.

bu arkadaş sony ceo' su sanırım
  • orijinal alınan oyuna plus gerektirmesi saçma o zaman online pass koy oyunlara bir hesaba tanımlanırsa eğer cd 2. el satılırsa kili tekrar satın alsın online pass ı

200 TL oyuna veriyorsun sonra 1 ay için 15-20 TL online için veriyorsun kaldıki psn nin durumu ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximus8282

Yalnız konsolu almadan oyun satın almanın bir mantığı yok dolayısıyla bunu oyunun kutusunda belirtmesi önemli değil. Ben konsolu aldıktan sonra oyunu satın aldım burada önemli olan konsolu alırken belirtilmesi.

Bazı oyunların dijital kopyalarında ps plus aboneliği gerektiri yazmamakta. Watch Dogs, Fifa 2015, Pes 2015

Oyun talep etmedigi surece PS plus abonesi olman gerekmiyor. Eger yapimci bunu talep ediyorsa kutunun arkasinda yaziyor. Ornegin DC Universe Online, PlanetSide 2, Blacklight: Retribution ve Warframe PS+ istemiyor. Sitesinde * koyarak belirtmis ozellikle. O yuzden PS+ gereken tum oyunlarin arkasinda yaziyor ihtiyac ldugu. Teknik olarak yapabilecegin birsey yok.

@_kertmeyenkele_ insan ol
  • FerhatEcr kullanıcısına yanıt
    Cahil ve kör küheylan tanımlamaların çok yanlış ben burada insanların görüşlerini almak için yazdım ve burası bir forum sitesi görüş almak istememde gayet normal. İlla hakaret edeceksen git başka yerde et. Müşteri dediğin oturup lansmanları izlemek zorunda değildir, böle birşey olamazda zaten normal müşteri gider ve alır. Sorun burada ps+ aboneliğinin özelikle belirtilmeden katakulleye getirilmeye çalışılması insanların enayi yerine konması. Hem oyuna 200 küsür TL para veriyoruz tüm dünyadan çok daha fazlasına hem ps+ aboneliği için ekstra yıllık para vermek zorunda bırakılmaya çalışılıyoruz, Türkiye pazarının yolunacak kaz gibi görülmesini ve enayi yerine konmasını istemiyorum. Param var veya yok burada önemli olan paranın çok olması değil, bir insanın parası çok diye neden kazıklansın, böyle bir mantık olabilir mi? Sonuçta sende belki ps kullanıcısısın, senin paran çoksa senden bir oyuna 500 TL alsınlar o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 21 Ekim 2014; 0:15:15 >

• Sony'nin buradaki hatası cihazdaki bir özelliği kiralaması. Biz zaten konsolu alıyoruz içindeki özelliği ayrı olarak kiralaması çok saçma. Usb girişlerini de kiralasın o zaman her kullandığımızda 1 TL verelim. Sonuçta biz burada oyun yapımcılarının bize sağladığı olanakları Sony yüzünden kullanamıyoruz. Bu haraç kesmek gibi birşey. Bunu satış yaparken belirtmeden yapıyor çünkü yanlış olduğunu kendisi de biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 21 Ekim 2014; 11:56:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Dijital ekrandaki yazının kanuni sınırlaması olmaz, punto zorunluluğu basılı belgelerde olur. Ki zaten atıf yapıyor ücretsiz dediği noktada, yani atıfı takip edip okumak zorunda olan kullanıcı, dijital yayım olduğu için istediği oranda büyütebilir, görülmeyecek kadar küçük veya atıf karşılığı yazı olmaması sadece sorun yaratırdı.

"Abonelik gerektiren" derken plus aboneliğinden bahsediyor, ama ucunu açık bırakarak başka abonelik şartları getirirse eğer bunu da kapsama dahil ediyor. Satın alınan her oyunun ayrıca abonelik gerektirip gerektirmediğini oyunun kutusu üzerinden veya dijital olarak alıyorsan açıklamasından takip etmek zorundasın. Tüm oyunları oynamak için plus şart değil, War Thunder, Warframe gibi oyunlar plus aboneliği olmadan da online oynanabiliyor. Bu şirketin bu forumdaki kullanıcı sayısından fazla avukatı vardır, böyle açıklar vermezler emin ol.

Açıkçası bu Microsoft'un bize hediyesi bir uygulama. Sony baktı adamlar yıllarca online oynayan adamdan çatır çatır para aldı, önceki nesilde ücretsiz oyunlar vererek plus'ı denedi, yeterince kişinin aldığını görünce ve rakip konsolda da online oynamak paralı olunca PS4'te de böyle bir uygulama getirdi. Hiç memnun değilim ancak tamamen yasal bir durum bu.

• Xbox psn i paralı hale getirmede Sony'e hiç iyi bir örnek olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu verdikleri server hizmetine göre bence de haksızlık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.