Dostlar selam. Geçtiğimiz günlerde UK PSN hesabıma giriş yaptım (muhtemelen çoğunuz görmüşsünüzdür) ve sol menüde Mağaza Ülkesi sekmesi gördüm. Girdim ve Türkiye'yi göremedim. Zaten biliyorduk ama iş tamamen resmiyete döküldü böylece. Tamam kabul edelim biz Avrupa ülkesi olarak görülmüyoruz ancak madem öyle niçin UK PSN makyajlı halini kullanıyoruz? Asıl Sorun Asıl şok olduğum nokta fiyat konusu oldu. Özellikle indirim sekmesinde gezinirken acaba sterlin mi euro mu baz alınmış diye sordum kendime. Cevap ise her ikisi de değil. UK PSN Bakın, ilk iki EA oyunu 7.99 ve 8.99 sterlin. ₺'ye çevirdiğimizde 83,26₺ ve 93,68₺ karşılığına geliyor. Şimdi birde Avrupa ülkelerini inceleyelim. İlk iki oyun sabit fiyat, 9,99 €. ₺ olarak 89,13. Gelelim muhteşem ülkemiz Store fiyatlarına a a a a a Star Wars 45,60 TL ne eder = 5,11€, 4,38 Sterlin. Hani Star Wars 9,99 Euro(89,13₺) 7,99 Sterlin(93,68₺) di? Allah Allah Devam edelim BF 5 107,80₺ = 10,34 Sterlin, 12,08€. Fesubhanallah. Mafia 3? 159,50 TL = 17,86€, 15,30 sterlin eder. Sonuç şimdi bu adamlar neye göre kime göre fiyat indirimi yapmış? Bu fiyatlar neye göre kime göre belirleniyor? Euro bazlı aynı fiyata, sterlin bazlıda sadece 1 sterlin farkla fiyata sahip iki oyun nasıl oluyor da bu kadar büyük bir farkla satılabiliyor? Noluyor eyy PS Tr? Nedir bu fark? Bu fiyatlar kime göre neye göre belirleniyor. Nerede yeni müdür? Kim geldi? Ne yaptınız? Nedir bu fiyatlar? Çıkmadı bir babayiğit bu ülkeden Çıkmadı demedi yerel fiyatlandırma yapalım Akılları akşam alacakları şaraplarda oldu Türkçe dil eklemekse büyük hizmet oldu Demediler bu adamlar iyi oyun oynar Diyemediler yerel fiyatlandırma yapalım Gelir mi görür mü bu gözler Özgür Kirazcı gibi bir yiğit Öldürdün bizi kalbimizi önce çalıp sonra parçalayan Mustafa Yiğit |
Bildirim