Şimdi Ara

Playstation varken Xbox alınır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
975
Cevap
6
Favori
53.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enis Kirazaoğlu: Horizon Zero 10 milyon sattı... az değil yani.

Mesut Çevik: Eee 7 de 1 çok mu? Yani 70 milyonda 10 milyon.

Xbox one ın toplam satış rakamı : 35 milyon.

Başka söze gerek yok. Ortada bir sonuç var zaten. Hala exclusive oyun konsol sattırırmı diye tartışıyorsunuz.
    Sattırmış işte. 2 katı sattırmış daha ne sattıracak?
    Yarın Spider Man , Last of us 2 vb exclusive ler çıktığında ps4 satış rakamları 80 milyonu da geçebilir.

Exclusive bir konsolun mihenktaşıdır. Bugün herkesin evinde bir PC var. Sen bütün oyunlarını PC ye çıkartırsan adam senin konsolunun eksikliğini hissetmez.

Eyvallah Xbox One X in donanımı çok iyi. Özellikle geçen bir indirim yapıldı 1999 tl idi, bu fiyata alınabilecek en iyi donanım belki şuan Xbox One X. Ama sadece oyun oynayabiliyorsunuz bu platformda. E ozaman şu şekilde düşünüyor oyuncular, Ben gideyim 4000tl ye bir sistem toplayayım hem işimi görürüm hem dersimi yaparım hemde oyunumu oynarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

Microsoft ya düzgün ex yapacak yada steam desteğini klavye fare ile sunacak. Üstüne bir de LoL koyacak-gayet ciddiyim- birkaç büyük CS ,LoL, Dota turnavısını Xbox üzerinden oynatacak.

Resmi klavye fare desteği bile “benim için “ satın alma sebebi olur. Sıkıldım artık saçma sapan psn alt yapısından,ama el mahküm.
    sonuna kadar haklısın. lol ve cs gelirse satışları çok yükselir.

Ayrıca fanboyluk yapan arkadaşlar için yazıyorum; gerek yok buna. keşke başka firmalarda konsol yapsa. tekelcilik tüketiciye her daim zararlı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bu konuda çok haklısınız şu an ps'in tek avantajı bu oyunlardır. Aynı şekilde Nintendo konsol piyasasında nasıl zayıf donanımla tutanabiliyorsa aynı şekilde Ps cepheside bu avantajını kullanıyor. Ama bunun dışında geri kalan herşeyde one x daha önde buda açık bir gerçektir...
  • Şu gerçek 4k olayı nerden çıktı. Multi-platform oyunların çoğu, her iki konsolda da, 4k değil ve üstüne üstlük, grafik kalitesi de medium-high arası. En önemlisi de frame olayı. Ikı konsolda da gpunun yaninda,cücük gibi kalan işlemciler acayip frenliyor. Kaldı ki, xbox one x , 1060'lı bir pc gücünde bile değil.

Ama nedense true 4k sloganı ile anılıyor. 4k true platform varsa, o da pc'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

Enis Kirazaoğlu: Horizon Zero 10 milyon sattı... az değil yani.

Mesut Çevik: Eee 7 de 1 çok mu? Yani 70 milyonda 10 milyon.

Xbox one ın toplam satış rakamı : 35 milyon.

Başka söze gerek yok. Ortada bir sonuç var zaten. Hala exclusive oyun konsol sattırırmı diye tartışıyorsunuz.
    Sattırmış işte. 2 katı sattırmış daha ne sattıracak?
    Yarın Spider Man , Last of us 2 vb exclusive ler çıktığında ps4 satış rakamları 80 milyonu da geçebilir.

Exclusive bir konsolun mihenktaşıdır. Bugün herkesin evinde bir PC var. Sen bütün oyunlarını PC ye çıkartırsan adam senin konsolunun eksikliğini hissetmez.

Eyvallah Xbox One X in donanımı çok iyi. Özellikle geçen bir indirim yapıldı 1999 tl idi, bu fiyata alınabilecek en iyi donanım belki şuan Xbox One X. Ama sadece oyun oynayabiliyorsunuz bu platformda. E ozaman şu şekilde düşünüyor oyuncular, Ben gideyim 4000tl ye bir sistem toplayayım hem işimi görürüm hem dersimi yaparım hemde oyunumu oynarım.
    Yanlışınız var. Xbox one ile PS 4 ilk inceleme videolarına bakın. Exc tarafı ozamanlar xboxda vardı fazlasıyla, Yeni Geow,Halo,Forza serisi ek olarak quantumlar felan. PS cephesinden daha fazlaydı. Tüm inceleme videolarında Xbox One 900p olduğundan rakibi 1080p oynatmasından oyuncular PS4 tarafını seçti doğal olarak.
    Enisin dediği gibi PS alan unchertad,gow geleceğini biliyordu evet ama spiderman, horizon gibi exc geleceğide bilinmiyordu o zamanlar.

Ayrıca exc konsol sattırıyor ise 70 milyon satan cihazda 10milyon exc satması bu söylemlerinizi çürütüyor cidden.

Exc oyunlar niye isteniyor? Konsolun gücünü en iyi kullandığı ve grafiksel olarak mümkün olan en üst düzeyi verdiği için. Xbox zaten grafik tarafında onu veriyor zaten.
    Xbox One rakibinden bu derece fark yemesi tamamen ilk konsolun gücünün ps4 e göre düşük kalmasıdır. Temeli sağlam atamadığı içinde toparlayamıyor. Ayrıca ilk çıkışlarında ms kinecti işin içine katması paketlerde fiyat avantajınıda ps tarafına çektiriyordu.

İki konsolu değerlendirdiğimizde kriterler olarak seçim farkı doğuracak farklar.

-Grafik kalitesi(Xbox)
    -gamepass/Ea acsess (Xbox)
    -Exc (Halo,Forza,GeoW olmazsa olmasın ise Xbox, Gow,Unch,Lastof olmazsa olmazın ise Sony)
    -Türkçe yerelleştirme (Sony)
    -Online Altyapı (Xbox)
    -Kontroller (Kişiye göre değişir)
    -Marka alışkanlığı (Sony)

Xbox ilk 2 kriteri sonradan kendi lehine çevirmiştir. En başta kendisinde olsa yahut denk olsaydı makas bukadar açılmazdı bu bir gerçek.
    PS sahipleri niye play anywhere bukadar takıyor anlamıyorum. Aslında bir anket yapılmalı PS4 ü olupda PC'de Halo,Forza oynayan kaç kişi var?

• Mesut abi, başka alanlara yönel :) oyun dünyasından fazla anlamıyorsun.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Sadece bana göre olmadığı daha güçsüz donanımla şu an daha hızlı satmasından ortada hiç biri babamın oğlu değil ps excleri oynamasamda olur diyebiliceğim oyunlar değil pc im olmasa xbox x alırdım diyorum ve pc toplayacak adama diyorum git xbox x al ama ps4 ün varsa , ben pc toplarken resmen dolandırılmışım diyorum xbox x in 1850 tlik fiyatına göre (kampanya) hiç konsolu olmayan adam ps4 pro almalı , ikinci el piyasası çok güçlü aldığın bir oyun değerli hemen satabilirsin alıcısı hemen çıkar yada sen 2. El hemen bulursun bitirir satarsın gamepass sisteminden daha ıcuza gelir oyun oynamak

• quote:

Orijinalden alıntı: Santa_Monica

Allah akıl fikir versin.

Psn id playstati10.. The division, destiny cod battlefield bloodborne darksouls 3 sony ex oyunlari oynadim daha yazarim bir ton oyun. Suan acmiyorum makinayi.sadece pubg oynuyorum diye allah akil fikir versin gibi sozde cool mesajini sana iade ediyorum. Zevkler renkler tartisilmaz 2014 den beri ps kullaniyorum. Ama 3 aydir makinayi acmiyorum. Pc steam adresimi de vereyim yaklasik 10 sene olmustur hangi oyunlari kac saat oynadigim yazar. Hile hurda pubg de yok diye konsoldayim.simdi git guzel guzel oyununu oyna arkadasim gule gule.
  • Mesut çevik in haklı olduğu kısımlar varda sonuç değişmiyor. PS4 alınır , tartışmaya girilmez
  • Xboxın sunduğu gamepass hizmeti bizi oyun distirbütörü denilen kan emici güruhtan komple kurtardığı/kurtarabileceği için bile xbox alınır.Adamlar azda olsa,kendi çıkarttıkları 1. parti oyunları ve halo gears gibi kemikleşmiş serilerini bile gamepasse ekledi ve yeni gelecek oyunlarını da ilk günden bu servis sayesinde oyunculara oynama şansı verdi.Üstelik gamepass sonbahardan bu yana 3. kez aylık 1 tl gibi sembolik bir rakamla abone olunabilme fırsatı veriyor.Ben bu sayede para verip alacağım bir çok oyunu gamepass üzerinden 1 tllik 1 aylık abonelik maliyetiyle oynayarak ciddi bir miktarda parayı tasarrruf edebildim.Kampanyalarla güzel zaman aralıklarıyla ayda 1 tl ye böyle hizmet sunulması hakkaten çok çok iyi.

Bunun haricinde de adamların geriye uyumluluk hizmetiyle, oyunlara desteği ve efsaneleşmiş (Rdr gibi) oyunlara sağladıkları 4k+grafik iyileştirme yamalarıyla sevdiğimiz kültleşmiş oyunları başka seviyelere getirmesi takdirlik bir iş.Parayla satılan remaster oyunların çoğundan daha iyi grafik güncellemesini adamlar oyunlara bedava yamayla sağladı.Bu da bence ciddi bir artı.

Özel oyun konusundaki eleştirilere katılıyorum.Bunca senedir piyasada varlar,oyun arşivlerini şimdiye çoğaltmaları gerekirdi.Çoğaltmadıkları gibi eskiden kalan,Conker,Panzer Dragon,Ninja Gaiden,Perfect Dark Zero,PGR,Fable gibi çok güzel xbox exc oyunlarını da bir köşeye attılar resmen.Bu kabul edilir bir durum değil.Bakalım Phill Spencer 1. parti geliştirdikleri oyunların olduğunu kıştan söylemişti.Bu e3 de yeni birşeyler gelebilir.

• -Dark Poison- kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir nija gaiden gelse hiç fena olmaz. İlk xbox'da oynadığım zamanı hatırlıyorum da, Dark souls yokken o vardı.
  • Burada xbox alınır mı sorusunun cevabı aranıyor madem, ben de bir şeyler yazmak istedim.

2006 yılından bu yana, elimden sayısız xbox ve playstation oyun konsolu gelip geçti. Denemediğim veya evime alıp kullanmadığım oyun konsolu yok gibi bir şey. Halen xbox one x kullanıyorum, ps4 pro'yu yeni sattım.

xbox alınır mı sorusunun cevabını aramada önce, ihtiyaçları ve içinde bulunduğunuz durumu değerlendirmeniz gerekiyor arkadaşlar.

1-Arkadaş ortamın xbox tarafındadır, multiplayer oyunları arkadaşlarına oynamak için xbox alırsın.
    2-EA Access ve Game Pass sana cazip gelir, xbox alırsın.
    3-Gamepad ve xbox live sistemi hoşuna gider, xbox alırsın.

Sorular uzar gider ancak asıl olan şey, konsola çıkan oyunlar ve bu oyunların kalitesidir. En başta bu soruyu kendinize sorup, doğru cevabı bulmanız gerekiyor.

Xbox markası son 5 yıldır Türkiye'de ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Daha önceleri xbox'ı adını bile bilmediğiniz firmalar yurt dışından getirip satmaya çalışıyordu. Bozulan konsollar çöpe gidiyor ve servis desteği ücretli veriliyordu. Şimdiki nesil içinde bulunduğu duruma ne kadar şükretse azdır.

Xbox tarafında Türkiye'de bunlar yaşanırken, Sony aldı başını yürüdü gitti. Xbox ise sadece kopya oyun oynattığı için bir nebze tutunmaya devam edebildi. Sonrasında ise Türkiye'de resmi satışlarına yavaş yavaş başladılar ve xbox one x'i duyurdukları 2699 TL fiyat ile resmen kendi ayaklarına sıktılar. Yani xbox one x, exc. oyunu olsun veya olmasın ülkemizde topallayarak gün yüzüne çıktı.

İlk çıkış fiyatı 2000 TL bandında olsaydı, içinde bulundukları durum daha farklı olabilirdi. Peki ya bu gidişatı Microsoft değiştirebilir mi? E3'de şayet 3-4 tane (klasikleşmiş forza, halo, geow dışında) oyun gösterirlerse, işte o zaman ibreler xbox tarafına bir nebze olsun kayabilir. Aksi durumda topallayarak hayatına devam etmek zorunda kalacağı gün gibi ortadadır.

Sonuç: Oyun konsolları alınır mı sorusunun cevabı tamamen kişisel düşünceniz ve oyun zevkinize bağlıdır. Bu sorunun cevabını dışarıdan birisi size veremez!

• Xbox 360 zamanı kopya var diye, live daha iyi olduğu için kullananlar şimdi alınmaz diyor. Beleş mezar bulup atlayanlar almasın zaten.
    Ps ex konusunda tartışılmaz. Ama Xbox diğer her anlamda üstün. Grafik dediniz Ps4 Xbox One için pikselleri saydınız, 900p 1080p karşılaştırdınız şimdi 4k olmasada olur diyorsunuz.
  • Net olarak alınmaz, ps4 pro alın geçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 29 Nisan 2018; 14:57:34 >
  • Mesut Çevik kadar oyun ve oyuncudan anlamayan adam görmedim, bir de bu illerin içindesin be kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SacredDivinity -- 29 Nisan 2018; 15:52:35 >
  • xbox one s 1tb ac origins ve rainbow six siege paketiyle amazon.de'den, 1120₺'ye geldi. 1 yıllık ea pass de aldım yanında ve şu anda konsolun hdd'si yetmiyor oyun yükleyemediğim için. bundan önce ps4'teydim ve 6-7 ayda bir oyun anca alabiliyordum. Tek özlediğim şey exclusiveler onlar da sadece singleplayer. Kim The Last of Us'ı, God of War'ı iki el atayım da çıkayım mantığıyla oynuyor ki? Bir kereliğine bitirip satıyor insanlar. PSN'in yavaşlığıyla, indirme hızımın ancak 4 te birini kullanmasıyla vs. bıkmıştım. Kısacası PC alacak paranız yoksa, çoklu oyuncuya ve ucuz oyuna önem veriyorsanız xbox tabi ki de alınır.

edit: game pass'i yazmayı unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikososyal -- 29 Nisan 2018; 16:1:57 >
  • Gow için ps4 aldim hikayeyi bitirip sattım ilerde tekrar alır yan görevler dahil girilmemis toprak bırakmam

Özet: Mesut bey 3-4 defa 70 milyon kullanıcıdan bahsetti ama tartışma sonunda Türkiye için diyorum deyip sıyrıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kule_genclik -- 29 Nisan 2018; 18:1:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C69126619

Yanlışınız var. Xbox one ile PS 4 ilk inceleme videolarına bakın. Exc tarafı ozamanlar xboxda vardı fazlasıyla, Yeni Geow,Halo,Forza serisi ek olarak quantumlar felan. PS cephesinden daha fazlaydı. Tüm inceleme videolarında Xbox One 900p olduğundan rakibi 1080p oynatmasından oyuncular PS4 tarafını seçti doğal olarak.
    Enisin dediği gibi PS alan unchertad,gow geleceğini biliyordu evet ama spiderman, horizon gibi exc geleceğide bilinmiyordu o zamanlar.

Ayrıca exc konsol sattırıyor ise 70 milyon satan cihazda 10milyon exc satması bu söylemlerinizi çürütüyor cidden.

Exc oyunlar niye isteniyor? Konsolun gücünü en iyi kullandığı ve grafiksel olarak mümkün olan en üst düzeyi verdiği için. Xbox zaten grafik tarafında onu veriyor zaten.
    Xbox One rakibinden bu derece fark yemesi tamamen ilk konsolun gücünün ps4 e göre düşük kalmasıdır. Temeli sağlam atamadığı içinde toparlayamıyor. Ayrıca ilk çıkışlarında ms kinecti işin içine katması paketlerde fiyat avantajınıda ps tarafına çektiriyordu.

İki konsolu değerlendirdiğimizde kriterler olarak seçim farkı doğuracak farklar.

-Grafik kalitesi(Xbox)
    -gamepass/Ea acsess (Xbox)
    -Exc (Halo,Forza,GeoW olmazsa olmasın ise Xbox, Gow,Unch,Lastof olmazsa olmazın ise Sony)
    -Türkçe yerelleştirme (Sony)
    -Online Altyapı (Xbox)
    -Kontroller (Kişiye göre değişir)
    -Marka alışkanlığı (Sony)

Xbox ilk 2 kriteri sonradan kendi lehine çevirmiştir. En başta kendisinde olsa yahut denk olsaydı makas bukadar açılmazdı bu bir gerçek.
    PS sahipleri niye play anywhere bukadar takıyor anlamıyorum. Aslında bir anket yapılmalı PS4 ü olupda PC'de Halo,Forza oynayan kaç kişi var?

Alıntıları Göster
    İsterseniz haftalık satışlara bir göz atın.
    PS4 hala haftalık olarak 2 kat fazla satıyor xbox one dan.
    78 milyon satış adedine ulaşmış bir konsolun halen daha haftalık böyle bir satış rakamına sahip olmasının tek sebebi yeni çıkan oyunlarıdır.
    Ayrıcahttp://www.vgchartz.com/#graph_menu sitesinden haftalık oyun satışlarına da bakarsanız USA hariç xbox one platformunda hiçbir oyun ilk 10 a girememiş satış miktarında.
    Hatta ps4 de bu hafta en çok satan oyunların çoğu cross-platform oyunlar.

Madem ki insanlar grafiklere bu kadar önem veriyordu, neden ps4 haftalık olarak hala xbox one dan daha fazla satıyor?

EDIT: Kuzey Amerika da neredeyse 3.5 kat fazla satmış örneğin bu hafta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 29 Nisan 2018; 17:27:51 >

• TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Satışlara bakacaksak zamanında nintendo wii'de ps3ü ezmişti. Bence niteliklere bakmamız daha önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Nisan 2018; 17:35:35 >
  • Beğenmeyen almasın. Konsolu kötülemekten başka bir halta yaramıyorlar. Xbox One X ile yola devam... (evimde hala 8 adet Xbox Classic var) Xbox 360'ların kaç adet olduğunu yazmayayım. :D

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.