şu tür konularda herhangi bir ürünü babasının ürünüymüş gibi savunan ve fanboyluk yapanlara, argüman olarak hakaret ve aşağılayıcı tabirler kullanan insanlara gerçekten çok aciyorum. tek dileğim bu arkadaşların yaşlarının 15-16 altında olması. bunun üstündeyseniz biraz sorun var demektir cunku. bu kadar kin, nefret niye anlamak mumkun degil. sorunun kaynagini biliyorum da neyse daha fazla gommus olmayayim sizi. Konuya gelirsek, yaklaşık 20 yıllık bir PS kullanıcısı olarak birkaç yıl once series X aldım ps5'in yanına. duruma gore ikisini de kullanıyorum. ve bu son indirim de BİR KEZ DAHA gösterdi ki xbox bu ülke için resmen nimet durumunda şu an. store fiyatları ortada. xboxta 20-30 liraya mükemmel oyunlar aldım. psde ise fiyatlar hala uçuk. bir oyuna %90 indirim gelirse belki o zaman 250-300 lira civarina bir oyun alabiliyoruz, durum o kadar vahim. son birkaç ayda hiç farkında olmadan gta elden ring bioshock collection plague tale: innocence rdr2 (sadece fiyat degil, performansi series x'te cok daha iyi) gibi bana gore "buyuk" oyunların alayını xboxta aldigimi fark ettim. PS5 tarafında ise sadece exc. oyunlar var. zero dawn remastered almışım mesela, o da mecburiyetten. Bu basli basina buyuk bir arti. 2 tarafi kendi beklentilerim için kiyaslamam gerekirse su an: xbox: - gercekten ucuz oyunlar - gamepass + yeni cikan bazi oyunların İLK GÜNDE gelmesi. hala inanılmaz. - quick resume ozelligi - "One X enhanced" etiketi tasiyan last gen oyunlarda ps5ten daha iyi performans alıyorsunuz. kimisinde daha iyi fps, kimisinde daha iyi grafik. rdr2 verebilceğim en iyi ornek, resolution cok daha iyi series xte (native 4k veriyor , ps5te ise upscaled 1800p gibi bişeydi tam emin değilim). ps5: - exc oyunlar, sayilari azalsa da ps5 hala onde. komple konsolu satmama engel oluyor sadece bu durum. - daha iyi gamepad. xbox kolunda tusa basinca cikan click sesi rahatsiz edici. - online oyunlarda daha rahat adam bulma garantisi. cogu kişi buna takmaz kafayı belki, ama benim için önemli bir durum. cogu oyuncu PS tarafında oynuyor oyunları cunku (PC saymazsak) Sonuc olarak iki tarafinda artilari var ama xbox su an için bir adim onde benim icin. Ama PS5i satamiyorsun cunku exc oyunlar orda ve gaming PC yok. oynamak istiyosan mecbur tutmak zorundasin konsolu. Ama forumlara bakıyorum her 10 kişiden 8i ps5 kullanıyor 2si xboxta sadece. Bence bunun sebebi ps5in cok daha iyi bir konsol olmasından ziyade, xbox'un alternatifinin PC olmasi. bu yuzden xbox almaya gerek gormuyor millet. xboxta oynayacagi oyunu PCsinde oynuyor. Lakin benim gibi PC gaming sevmeyen konforuna düşkün arkadaşlar için xbox yine 10 numara. Ama yine diyeyim ortalama bir oyuncu için XBOX şu an 10 numara konsol. Exc oyunlari cok seviyorsanız o zaman mecbur ps5 gececeksiniz tabi. veya ikisini birden alın bütçeniz yetiyorsa. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zurnalog -- 23 Kasım 2024; 14:31:1 > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6272. sayfa)
-
-
-
Xbox'ın ana olayı yazılım/servis satışı. Ürünler satsın nereden satarsa satsın kafası var mantıklı. Oluk oluk para kazanıyorlar servislerden. Kullanıcı memnun, Microsoft'da öyle, playstation'ın benzer adımlar atmasına az kaldı portal ile basladılar konsola gerek kalmadan oyun oynayabilirsiniz diye. -
Oyun yok diyen adamların birçoğu eskiden görmüş oldukları oyun bolluğu ile karşılaştırdıkları için "oyun yok" diyorlar. Eskiden her türden çeşit çeşit oyunlar olduğu için arasından seçim yapardık, şimdi ise sevmediğimiz türleri bile oynamak zorunda kalıyoruz oyunsuzluktan.
Şahsen eskiden oyunlara harcadığım süre çooook daha fazlayken bile oyunsuz kalmıyordum, hatta hangisini oynayacağımı şaşırıyordum, bazılarına 1 sene sonra başlayabiliyordum vs.. Ama şu an oyun için çok daha az vaktim varken oynayacak bir şey bulamıyorum (özellikle PS5'te). Allahtan Astro Bot çıktı da cihazı paslanmaktan kurtardı biraz.
-
Türkiye’de sadece PS5 alınmaz, hele düz fiyattan. Pro asla. Siz bakmayın, DH eski kalitesinde değil; üç beş kişi konuları işgal etmiş. Birinin bilmem kaç bin platini var, oyunları oynamak için değil platinlemek için oynuyor, diğerleri tapıyor. Tek konsolu olan kişi kendine gamer mi der?
Yurtdışında Slim şu an 370 dolar. Oyunlar daha uygun, kutulu oyunlarda sürekli indirim var. Garanti desteği, her şey mevcut. Bizde PS ortada yok. Bilkom almış garantiyi. Hiç işi düşen oldu mu Bilkom’a, bilmiyorum ama spotçular daha iyidir. Cihazı alıp fiyatlardan dolayı TLOU 2’yi oynayamayan çoğu kişi hâlâ PS diyor. Yok efendim, fiyatlar önemli değil, cart curt diye hava yapanlara bakmayın. Bir hesap elli kişide; torrentten farkı ne bu yapılanın? Bir de milletle muhatap ol, dolandırıl falan, hiç çekilmez. Bende de PS var, sadece excler için tutuyorum. Bir de sağlam Plus oyunu gelirse, ki Spiderman 2 gibi bir seneye düşerse, excler tamamen PC’ye geçerim. Steam Deck, Ninteno falan Devam ederim. Daha ne gelecek ki PS tarafına? Uncharted gitti, bitti. Bir stüdyo tamamen Horizon oldu zaten. Naughty Dog öldü herhalde. Hem pahalı hem oyun yok. Ben senelerdir PC’ye geçmemek için bekliyordum, pişman oldum. Keşke daha önce geçseydim. Steam ve Epic’te oyunlar uygun, görüntü kalitesi iyi, yama beklemiyorsun. PS’de Mafia açtım, gözüm kanadı. 30 FPS. Deck’te bile aynı oyunu 50 FPS oynadım.
Satış rakamı paylaşanlarda hisse sahibi herhalde. O konuya değinecek olursak, PS onca satmasına rağmen Nintendo daha çok kâr ediyor. Xbox ile de aşırı yakın durumda. Adamlar her şeyi aldı. Farkında değiliz ama Overwatch, Diablo, CoD… Hepsi bu adamlarda artık. Konsol çıkmasa bile parayı kiralarlar. PS de bu yöne kayacak muhtemelen.Steam’e bakarsanız görürsünüz. Playstationun pcye çıkan tüm oyunları kadar gelir sağlamış. Destiny 2 tek başına.
-
Şu yazıyı okuyunca verebileceği tek cevap "Pccik" olanlar var :) Okumazlar gerçi, içinde Pc kelimesinin geçtiğini görmeleri yeterli. -
Xbox ve kitlesinin geneli öbür taraf gibi Pc düşmanı da değil zaten.
Xbox için mesela 4090 muhabbeti yapan ben hiç görmedim. Görürsem ona da gülerim. Zaten bilinçli bir insan bunu yapmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Kasım 2024; 15:39:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: JePinkman
Xbox ve kitlesinin geneli öbür taraf gibi Pc düşmanı da değil zaten.
Xbox için mesela 4090 muhabbeti yapan ben hiç görmedim. Görürsem ona da gülerim. Zaten bilinçli bir insan bunu yapmaz.Xbox’ın hakkını vermek istiyorsan OLED alma zorunluluğunu da görmemişsindir
-
Arkadaş bir tarafı gömerken diğer tarafı övmüyor ki... Sizin aksine benim de dahil olduğum çoğunluk gibi, bu nesilden memnun değil. Bu nesilden mutlu olmanıza, ben de sizin adınıza mutlu oldum. Demek ki küçük şeylerle mutlu olmayı başarabiliyorsunuz.
Not: Oyunsuzluktan 'The Game Awards'da dlc'yi aday yaptılar :)
-
Nintendo sever adamın da sorunu yok xbox veya pc ile hocam.
Sorunlu taraf hep aynı, adı lazım değil
-
Nintendo tarafı zaten en rahatı. Kendi kulvarlarında takılıyorlar. Başındaki adam bile dedi geçen konsolların güç savaşları ile ilgilenmiyoruz, dahil olmak istemiyoruz diye. Yeni konsolları da exclusive oyunla gelecek. Bu da bir şeydir artık herkes yapamıyor bu aralar. -
Dlc'nin aday yapılması oyunsuzluktan değil aksine geoff keighley denen adamın sunduğu programın daha fazla konuşulmasına hizmet etmesi için yapılmış birsey. Bu sayede herkes bir şekilde izleyecek o programı. Yoksa birçok insanın kişisel yılın oyunu olarak seçtiği bir sürü oyun aday olamadı. Yakuza, silent hill, stellar blade, hellblade, helldivers, tekken, zelda, mario.... daha aklıma gelmeyen bir sürü oyun daha var ki hangisini aday göstersen diğerine haksızlık oldu diyebilirsiniz.
Küçük dediğiniz 2022 2023 ve 2024 gibi gayet güzel oyunların çıktığı seneler ise sizin büyük olarak gördüğünüz yılı söyleyin de bizde kıyaslama yapalım. Benim mutlu yada memnun olmam değil ki mesele, her ay 90+ puan alan ve saatlerce oynanış sunan oyunlar ne zaman çıktı? Biz mi bilmiyoruz. Oyun dünyası her sene böyleydi. Sorun insanların çabuk tüketmesi. Oynayarak değil konuşarak. Sosyal medyadan şuradan buradan yazan adamları hiçbir zaman memnun edemezsiniz çünkü onların işi bu. Onlar 2025 içinde oyun yok diyecekler. Çıkan oyuna "woke" yada Dei muhabbeti yapacaklar çünkü bu dönemde o para ediyor. Kimse yalandan nefret kervanına katılmasın. Bir oyunu sizin begenmemeniz onu kötü yapmaz. Sadece sizin zevkinize göre değildir o kadar. Geçen sene belkide tarihin en iyi rpgsi çıktı. Benim içinse hiç ilgimi çekmeyen bir oyun Baldurs Gate. Ben sevmedim diye o yıl oyun çıkmamış mı oluyor yani.
Koca firmalar sizin kişisel zevkinize göre yapmıyor sonuçta bunları. Eğer çıkan oyunlar iyi değilse piyasa zaten cezasını kesiyor. Concord kötüydü patladı, helldivers iyiydi tuttu. Oyun oynamak isteyene oyun çok. Siz sadece her ay "must play" oyun çıksın istiyorsunuz. Tarihte böyle bir sene hiç olmadı ki zaten oyun işi başlı başına kişisel zevktir. Siz memnun değilsiniz diye oyun dünyası kötü gidiyor anlamına gelmez. Zira bu markette iş yapan firmalar her sene kar açıklıyor. Demekki adamlar satış yapıyor. Böyle durumlarda oyunları alan müşteriye dikkat edilir, almayıp hayiflanan adamı kimse umursamaz çünkü hem ticari olarak mantıksızdır, hemde pesimist adamı memnun etmek çok zordur.
-
@oliwander'in görüşlerine, her zamanki gibi katılıyorum. Ama benim oyum Shadow of the Erdtree'ye gider Elden Ring'ten beri oynadığım en iyi "oyundu".
Umarım Çinli maymun oyununu Goty seçmezler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Kasım 2024; 17:52:1 > -
İkinci paragrafa %100 katılıyorum, 2023 & 2024 onlarca üst kalite oyun geldi ve oynandı. Yalan söylüyordur oyun yok diyen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 23 Kasım 2024; 17:59:29 > -
Caped hakliymis galiba
-
quote:
Orijinalden alıntı: Castle Bravo@oliwander'in görüşlerine, her zamanki gibi katılıyorum. Ama benim oyum Shadow of the Erdtree'ye gider Elden Ring'ten beri oynadığım en iyi "oyundu".
Umarım Çinli maymun oyununu Goty seçmezler
İşte oyunların kişisel beğenilere göre degerlendirilmesine güzel bir örnek hocam. Benim açımdan ise SOTE, ilk oyunun 1 2 gömlek aşağısında kalmış bir içerik. Fromsoftware oyunlarının o tatlı zorluğu yerine sırf zor olsun diye zor yapılmış ve bitmek bilmez kombolara sahip abartı bosslar. Sizi ödüllendirmeyen ama mecbur olduğunuz o gezme zorunluluğu. Tabi tüm bu şikayetler kişisel beceriksizliğim sebebiyle olmuş olabilir ama neticede benim düşüncem bu şekilde. Kişisel fikrimin bir önemi yok çünkü dlc genel olarak sevildi ve iyi sattı
Yinede benim tepkim dlc'nin iyi yada kötü olması değil, dlc olmasıdır. Bence yeri kesinlikle goty adayları arasında değildir çünkü ileride bu durum çok fazla spekülasyona sebep olacak ve ödülün az birsey kalan prestijini de yerle bir edecektir. Elden Ring zaten hakkettiği ödülü ve övgüyü almış bir oyun. Bu tip tartışmaların içine sokulması bence oyunun güzelliğine ve firmanın kaliteli duruşuna zarar verir çünkü zaten Game Awards organizasyonu çok tartışılan bir program.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwander -- 23 Kasım 2024; 19:27:17 >
-
Kasıtlı arasam denk gelmezdi. X'te karşıma çıkan gönderi, bahse girerim konuşan adam " oyunlardaki kadınlar iri göğüslü ve çıplak değilse o oyun Dei'dir ve lgbt propagandasıdır" diyen biridir.
x (formerly twitter)vIToLiBidO (@vitolibido) on Xhttps://x.com/vitolibido/status/1859904696934343072?t=Bqcg9NZ-FoDn8fkvrY8c9Q&s=19
Video hakkında yorum yapan John Linneman ise DIGITAL FOUNDRY analisti.
Zaman geçip nesil değiştikçe insanların keyif aldığı şeylerde değişiyor. Oyunları oyun olduğu için sevdiğimiz dönemler artık geride kaldı maalesef. Artık her oyun bir başka gizli mesaj içeriyor diyen bir kafa yapısı var. Insanlar Stellar Blade'e gelen bir yama sonrası, ana karakterin elbisesi değişti diye yangın yapıyor artık. Gerçek hayatta ne kendi eşini, ne de çocuğunu o şekilde giydirmeyecek " sek erkek" beyefendiler her oyuna kulp bulmakta birbiri ile yarışır olmuş.
Oyun yok diyen tayfa bize hangi tür oyun istediklerini lütfen yazsın ki bizde haklısınız hakikaten yokmuş diyelim.
Oyunlar artık eskisinden daha uzun süre yapım aşamasından geçiyor, ben bir firmadan her sene oyun bekliyorum ama gelmiyor diyorsanız üzgünüm her sene aynı kalitede oyun basacak dünya üzerinde bir firma yok. En babası COD yada FIFA. Onları da zaten düzenli alan adam ne yapsın oyun çeşitliliğini. Diğer oyunlar umurlarında bile olmaz o adamların. Yoksa çeşitli türden oyun sevene her sene bir sürü oyun çıkıyor
-
İnsanların keyif aldığı şeyler zamanla değişiyor, buna katılıyorum. Her dönemde belli bir akım öne çıkıyor ve ister istemez yeni yapımlar da bu akıma ayak uydurmaya çalışıyor. Ben 80'lerin sonu 90'ların başından beri oyun oynayan biri olarak bu geçiş dönemlerinin hepsine de şahit oldum. Oyunculuğun yüz karası dönemler de oldu, güzelim oyunların acımasızca yerildiği zamanlar da.
Oyun yapımları artık çok daha emek ve yatırım gerektiriyor, buna da katılıyorum. Ayrıca remake ve remastered konusu o kadar baymaya başladı ki artık yapımcılar zamanın popüler oyunlarının ekmeğini tekrar yemek için işin kolayına kaçmaya başladı. Mevcut iş gücünü bunlara ayırdıkları, bunların arasından da nadiren düzgün oyun çıktığı için de ister istemez oyunsuz kalıyoruz.
"Oyun yok diyen tayfa" olarak mesela ben adam gibi FPS oyunu oynamak isterdim bu yıl. Ama 2024 çıkış yılı oyunlarını listeliyorum, remake/remastered ve Jrpg'leri çıkartınca (ki ne yazık ki sevmediğim bir tür) elde bir şey kalmıyor. Ama çıkan oyunlar size yetiyorsa ne mutlu size.
-
playstation markası yok olup gidince oyun endüstrisinin de normale döneceği aşikardır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X