|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6274. sayfa)
-
-
Eski dönemle şimdiki dönemi aynı kefeye koyup ''oyun yok'' demek kadar saçma absürt bir önerme olamaz.Bir şeyi tanımlarken önce dönemsel verilere bakarak benzer ortam mı değilmi ona bakmak lazım.Misal 20-25 sene önce ile şimdi arasında siyah ile beyaz kadar fark var.Bunun farkında olmayan tüm Dünyası odasından ibaret olanlar ise neden şimdilerde bu kadar az oyun var diye sayıklayıp duruyor.Kafasını kaldırıp biraz baksa gerçekleri görecek.Bu arada tabiki istediğin kadar 7-24 ''oyun yok'' diye sen ve senin gibi olanlar söylenmeye devam edebilir.
-
-
Katılıyorum hocam,ps1-2 zamanı çoğu seri oyunların her yıl veya 2 yıl arayla devamı çıkardı.Ama şimdi oyun sektörü teknolojik anlamda bambaşka yerlerde.Çok büyük paralar harcanıyor ve yapımlarıda ona göre daha fazla sürüyor
-
Bu dediklerin başlıca büyük nedenlerden ve bunun gibi birçok olgu var.Şu kadar basit birşeyi bile görememek için kör olmak gerek.En ucuz denilen oyun yapımları 100-150 milyon usd dan başlıyor.Bunun kadar üzerine reklam bütçeside ekleyin.Olay keşke sadece para olsa yapım süreleride otomatikman artıyor.Hızlıca çıkan oyunları bile göremiyorlar nasıl çıkış yaptıklarını : )
-
Oyun dünyası şekil değiştirdi ve değişiklik single-player oyunları tercih edenlerin aleyhine işliyor.Aşağıda da bahsettiğiniz şekilde yapım maliyetleri arttı, firmalar daha az riskli işlere yöneldi falan filan.Ama unutmayın ki biz son kullanıcıyız, firmaları anlama,olumlama mercii değiliz.Elbette ben de bir yere kadar hak veriyorum ama hak veremedigim yerler var.
Tabi bu olumsuzlukların tüm faturasını Sony'ye kesemeyiz.Bu haksızlık olur.Ancak böyle durumlarda da insan en çok güvendiği kaleye güveniyor.Onda da bir fetret dönemi görünce canı sıkılıyor.Xbox markasını direkt bu konunun dışına çıkarıyorum.Çünkü o kadar kötü bir Xbox One nesli ve nesil başlangıcı yaşadılar ki,şu anki durum Xbox kullanıcılarını memnun etmesi doğal, eskiye göre ilerleme var o tarafta.
Sony'nin her işinde şapkadan tavşan çıkardığı mainstream tek kişilik oyunlarda çıtayı belirlediği dönemi kanlı canlı yaşayan oyuncuları ise memnun etmek kolay değil.Bakın neslin yarısı belki de daha fazlası bitti.İyi oyunlar çıktı mı evet.Spider-Man 2,GOW Ragnarok,HFW ,Rift Apart vs hepsi baktığımızda kalburüstü devam oyunları..Ama kişisel tecrübeme göre bunların toplamından GOW 2018,TLOU 2 keyfi alamadım.Oynarken eğlendim mi evet,ama bitince sildim.Hem makinadan hem aklımdan.Neslin geri kalanı içinde de karamsar olacak çok neden var.Bunları defaatle konuştuk zaten.ND gibi stüdyoları online ile Remastared/Remake'ler ile oyalarsan,nesil sonunda Uncharted 5 ve TLOU 3 gibi bu markanın gözbebekleri riske girer.Belki ben çok karamsarım ama ben çok mümkün görmüyorum bu nesil bunların çıkışını.Olursa da Ragnarok, HFW gibi öncülünün üstüne kısmi yenilikler koyan safe işler olacaktır.
İndie piyasasında bile eskisi gibi iyi işler az çıkıyor.Hades gibi,Undertale gibi,Deadcells gibi hit indieler çıkmıyor eskisi gibi.
Yani ezcümle oyun yok değil,Evet nicelik olarak gayet iyi ama nitelik olarak tartışılır.Bu zaten tüm oyuncuların sorunu, herhangi bir platforma mal etmenin ya da savunmanın da âlemi yok
-
Nintendo hariç yaratıcı ve kullanıcıya ozgur oyun deneyimi yaşatan firma kalmadı Eylül ayinda çıkan zelda oyununu oynayanları anlamıştır dediğimi -
Hocam zaten oraları çoktan kabullendik maalesef.Yani hem Sony'den en iyi yaptığı işi yapsa çok razıyım ya.TLOU1 ile TLOU2 arasında yaşanan büyü var ya..Bunu bekliyorum.Markanın en iyileri olmamamkla beraber HZD,GOT, Spiderman gibi yeni güçlü ip'ler bekliyorum.Yani elbette devam oyunları olacak, olmalı da .Bi kere bu serilerin milyonlarca hayranı var.İkincisi kimse altın yumurtlayan tavuğunu kesmez.Yeni IP/Devam Oyunu/Remastared-Remake dengesini çok şaşırdı maalesef Sony bu nesil.
Geçen nesile bakalım GOW, Uncharted,TLOU gibi hitlerinin devam oyunlarını yaparken bir yandan HZD, Spiderman 2,GOT, Bloodborne gibi yeni hitler yaratıyor.Death Stranding gibi sıradışı işlere ön ayak oluyor.Shadow Of The Clossus gibi yeniden yapımlara da yol açıyordu.
Biliyorum şartlar,trendler Sony 'yi böyle davranmaya itmiş olabilir ama trend yaratan firmalar trendlere ayak uydurmamalı
Bu arada Remastared/Remake 'lere de Online oyunlara da kökten karşı değilim.Ortaya çıkan sonuç önemli benim için.Örnegin TLOU Online gerçekten birşeyleri değiştiren,Online oyun deneyimini değiştiren bi iş olsun,ayakta alkışlarım.Ancak ortalama bi iş çıkarsa,Yav siz bu ND'ye ne ettiniz deme hakkım da saklıdır.Yine FF7 gibi,İlk GOW gibi işlere Remake yapmak olumlu karşılayacağım şeyler.Ama TLOU2 Remastared,TLOU Remake,HZD Remastared benlik işler değil.60 fps ile kullanıcıya ücretsiz sunulması gereken hizmet bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 24 Kasım 2024; 18:6:8 >
-
Sakin ol şampiyon.
Fikrini sunacaksan ortamı germeye çalışmadan da yapabilirsin bunu bence. Bak burada düzgünce fikrini sunanlar var benimle aynı fikirde olmasalar da. Bence sen de başarabilirsin bunu.
-
Gayet güzel yazmışsın, demek istediklerimi çok daha güzel açıklamışsın. Eline sağlık.
-
Hocam herkesin memnun olmak gibi olmama hakkı da var.Benim örneğin Sony firması ile bağım yaş sebebiyle buradaki çoğu arkadaştan fazla.Ve bu yüzden en çok ona vururum ve vuracağım da... Toleransım da yüksek bu arada,bu Remastared/Remake işi ilk çıktığında gerek burada gerek Anakonu'da Sony'yi de savundum mesela.Ama o gün bu işin bir furyaya döneceğini öngöremedim.İşallah da karamsar olduğum noktalarda hatalı bir öngörü yapıyorumdur.Oyun dünyasının Sony'ye ve nitelikli oyunlarına ihtiyacı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 24 Kasım 2024; 18:20:51 > -
Bu nesil iyice saldılar. Ben eski oyunları oynuyorum, ayırdığım dolu oyun var. Mesela şu anda Pillars of Eternity oynuyorum. Eski oyunlardaki tadı yeni oyunlarda bulamıyorum. O yüzden remake şöleni bir süre daha sürecektir.
Xbox tarafına çok laf ediliyor ama bir aydır Age of Mythology oynuyorum. En azından farklı tarzda oyunları var. Sony tarafı ise çok kısırlaştı, kendileri de farkında. Killzone yok, bir şey yok, RPG yok. Fazla casual takılmaya başladılar. Geçen nesilde Dreams vardı, harikaydı. The Last Guardian var, aynı şekilde muhteşemdi. Arada küçük, farklı deneyimler çıkartıyorlardı. Ama bu nesilde su kesildi resmen. Ne oluyor, anlamıyorum piyasa iyice çöpe dönüyor böyle giderse zaten bir pc tutarım her şey geliyor yanına Nintendo çekerim konsol mantığı iyice gidiyor kutulu oyun yoksa arşiv yoksa benim için düz makineyle dönüşüyor konsollar -
RPG ve FPS tarafı hep zayıf oldu PS tarafında.Dedigim gibi daha kreatif işleri üçüncü partilerden bekleyip sinematik deneyimi de Sony'den tamamlamaktır benim isteğim.Ya sanırım donanımlar da kısıtlıyor.O dalga geçtiğimiz tablet işlemcili PS4 belki de stüdyoların kafadakileri yaratmasında daha yeterliydi.
En basit örnek geçen nesil Sony Exc'lerinden net daha iyi diyebileceğimiz hangi PC deneyimi vardı?RDR 2 ve Ray Tracing destekli BFV'i belki sayabiliriz.Şu an herhangi bir 3.parti Sony oyunlarından iyi görünüyor.Hatta RoboCop gibi düşük bütçeli işler de var.Ben mesela nesil sonunda dahi Full Pathtracing açık Cyberpunk seviyesinde bir Exc beklemiyorum iki konsoldan da..
Yani demek istediğim PC donanım olarak hep üstündü ama Sony Exc'leri PC sahiplerine ekmek bandırıyordu teknik anlamda.Bunu da kaybetti gibi görünüyor.Umarım bu PSSR işi iyi çalışır da daha optimum performans alınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 24 Kasım 2024; 19:9:28 >
-
Ben grafikten ziyade oyunlarına bayılıyordum gravity rush 2 çıktığı gibi almıştım harika bir seriydi hepsi kapandı gitti yazık oldu bari onları başka firmalar alıp baştan yapsalar -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X