< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6463. sayfa)
-
-
Indiana Jones, Stalker ilk Xbox'a ve Pc'ye gelince "Hahaha tester oldunuz". Gta 6 ilk konsollara gelince "Hahaha biz oynayacağız siz bakacaksınız". Müthiş tarafsız bakış açısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Ocak 2025; 13:39:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yav azıcık düşünen adam zaten dediğin şeyin imkansız olduğunu bilir Gta 5 çıktıktan sonra kaç tane ekran kartı donanım çıktı, adam isterse 10 bin dolara sistem kuruyor, onla sabit bir konsol eşit güç verir mi hiç.
Konsol dediğin, tak oyna cihazı, eskinin oldları bunun için kullanırdı konsolu ve mutlu olurdu, şimdinin fanboyları aldığı konsolun donanımına fps değerine çözünürlüğüne kafayı takıyor, ve beyhude çabalar içine giriyor.
-
Bu arada oyun ertelenecek bence 2026'ya. Ve bugün Pc'ye de aynı anda getirecekler diye resmi olmayan haberler çıkmış. Baştan gelmese bile 1 sene sonra gelir öyle bir yazıyorlar ki sanarsın 4-5 sene sonra gelecek. Pc gibi güç sınırı neredeyse olmayan bir dünyada tabii ki en iyi görsel ve teknik kaliteyi sunacaklar. Rdr 2'de olduğu gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Ocak 2025; 13:34:36 >
Ben ilk fragman yayınlandığında dedim zaten 2025 zor diye, pc için aynı anda da çıkabilir, korsan vs falan geçin o işleri şu an Gta 5 150bin kişi oynuyor Steam'de konsol hele Xbox tarafında bu kadar insanın şu an oynadığını sanmıyorum.
Onun dışında Gta 6 çok ilgimi çekmiyor artık, daha doğrusu konsept olarak ilgimi çekmiyor günümüz teması oyunlarda beni artık, yine de en pahalı ve beklenen oyun olduğu için takipteyim.
-
Pc'de konsoldan daha fazla gelir elde ederler. Mod falan derken inanılmaz aktif oyuncu kitlesi var halen Gta 5'in. BG3 de kırıldı ama deli gibi sattı. Oyun beklenen ve iyi çıkan oyun olunca deli gibi satıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Ocak 2025; 13:38:25 >
Neden satmasın zaten eskidendi korsan işleri, elbette hiç bitmez ama öyle sektörü batıracak hatta etkileyecek noktada değil. Devir değişti oyuna olan bakış açısı değişti, millet kütüphanesine eklemekten zevk alıyor artık kıyafet almak, dışarda yemek yemek gibi normal bir olgu artık oyun alma işi.
-
Bunca satması yinede mucize valve PC platformunu diriltti böyle bir firma olamaz.
Neden derseniz konsollar kırıldığı zaman bile gidip kırdırmak gerekiyor oyun attırmak vs gerekiyor uğraştırıcı ve ek zahmet gerektiren bir şey ama PC öyle ki eve getir kur iki dakika sonra işte ne bileyim A oyununu indir yaz anında korsan oynayabiliyorsun ama ona rağmen oyunlar bayağı satmaya başladı insanların arşivi oluştuğu için bg3 mesela ne biçim sattı hiç bu kadar satmasını beklemiyordum
Size katılmam pek mümkün değil.
İlk olarak neden Sony oyunlarından illa kar elde etmek zorunda diye düşünüyorsunuz anlamıyorum. Sony için Ps5'e yaptıkları oyunlar Ps5'in pazarlanması da kullanılan araçlardan biridir yani pazarlama ve reklam bütçesine dahildir.
Nitekim Sony Ps5 'e çıkan her 3. Parti oyunun satış gelirlerinin yüzde 30unu cebe atıyor. Dolayısıyla ne kadar Os5 müşterisi o kadar havadan gelir demek.
Şimdi piyasada hala varolan bağımsız 3. Parti stüdyolar oyun yapabilirken Sony stüdyoları yapmıyorsa bunun nedeni :
A: Açgözlülük 500 milyon kazanmak varken neden 450 milyon kazanalım kafası?
B : Seçim. Sony geri çekilip 3. Parti oyunların önünü açmak istiyor. Kendi platformda kaliteli oyun çıkarması platformuna gelen ve kendine parmağını bile kıpırdamadan yuzde 30 getiri saglayan diğer studyoları rahatsız ediyor. Sony'de Rise of Ronin gibi oyunların kalitezsizliğini vurgulamamak ve altın yumurtlayan kazı kesmemek için kendsi güzel oyun yapmıyor.
Sonuç olarak Sony oyunları bu platformda 10 milyon ve üzeri satış rakamlarına ulaşıyor ve ne derseniz deyin bu Sony'nin Ps5'e özel oyun yapması için fazlasıyla yeterli. Ama yapacaklar mı? Hayır asla yapmayacaklar.
Bakın eğer Xbox konsol yarışından düşerse bir daha Ps5'e çıkacak 1. Parti Sony özel oyunu görebileceğinizden bile aşırı derecede şüpheliyim. Nitekim o durumda Sony bugün yaptığı işi yani piyasada gözüne kestirdiği birkaç multiplatform oyununa 3 5 kuruş para verip zamanlı özel oyun yapmak dışında hiçbirsey yapmayacak.
Bir daha Sony özel oyunu bile göremeyeceksiniz nitekim durum o noktaya gidiyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2025; 14:18:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Steam OS’un potansiyeline ulaştırabilirlerse çok daha büyük devrim bizi bekliyor. Bu potansiyel beni baya heyecanlandırıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Half Life 3 Gta 6'dan çok daha önemli bir oyun, nedeni ise belli.
Half Life 3 çıkarsa konsol zincirlerine vurulmamış bir oyun olacaktır. Yani sınırsız bir donanım gücü ile çok daha geniş donanımsal alanda oyunun temelleri inşa ediliyor.
Rockstar Gta 6'yı Series S'e göre yapıyor. Konsola özel olsun veya olmasın başlıbaşına konsol kavramı zaten tüm oyun dünyasını düşük standarda mahkum eden birseydir. Ancak günümüz oyun dünyasında oyunların kendini finanse edebilmesi in tek yoludur.
Valve bu kısır döngü en çıkabilmiş ender stüdyolar dan biri. Arkasında Steam'in gücünün olması nedeniyle Gayriresmi olarak Pc platformunun sahibi gibi davranabilen bir stüdyo.
Buda Half Life 3 ile aynı geçmişte Max Payne 2, Crysis, Half Life, Witcher 2 gibi oyunların yaptığı gibi neslinin çok ötesinde yani Ps6 veya Series X 2 kalitesinde oyun yapabilme olanağına sahipler.
Bu açıdan Half Life 3 beni Gta 6'dan daha çok heyecanlandıran bir oyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2025; 14:29:8 >
-
PC'de satışların artmasında, online entegrasyonu ve update mantığının değişmesinin etkisi var.
Online entegrasyonu: Soul serisi gibi, gömülü online ve PvP özellikleri olan oyunlar. Veya online hesapla erişilen özellikler, oyun içi store vb. (Bu konuda, PS3 - 360 döneminde ciddi atılım oldu.)
Update mantığının değişmesi: Eskiden korsanda da, update'ler normal web sitelerinden indirilirdi. En fazla, o update'e göre crack dosyası gerekirdi. Zaten update'ler her oyunda o kadar önemli değildi.
Günümüzde hem update'ler önemli, hem de update'in, kıran grup tarafından release edilmesi gerekiyor. Bazı update'ler geç geliyor vb.
Bu konuda tabi Valve öncü oldu. Half-Life 2, Steam'e entegre çıkan ilk oyundu. Oyunda update gerektiren bir asansör hatası vardı. Korsancılar için problem olmuştu
----------------
Bir de DRM olayı var. Bazı oyunların korsanı geç çıkmaya başladı. Bu sayede, orjinal alma kültürü yaygınlaştı.
PS3'ün geç kırılması da, genel olarak bu kültürün oluşmasını etkiledi. Ayrıca, Xbox Achievement / PS Trophy olayı gene bir etkendir. Konsollardan sonra Steam'e de eklendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Ocak 2025; 15:13:25 >
-
Dimi 😂
En kötü 1 yıla gelir zaten pc ye
Benim için farketmiyor gfn ye gelmeyeceği için oynayamayacağım zaten 😁
Gta 6 konsollara özel Hl3 Pc'ye özel. Oyuncular tamamen ortadan ikiye ayrılır :) Gta 6 Hype'ını dengeleyebilecek ender oyunlardan biridir Half Life efsanesi. Acaba Gabe bilerek mi yapıyor bilmiyorum ama artık şu oyun çıksın.
Not : Şunuda söyleyeyim. Gelecekte bir Half Life 4 falan görmek istemiyorum. Artık bu oyunla Freeman'ın öyküsünü bitirsinler . Half Life 3 son oyun olsun. Bundan sonrada çıkıp yeni bir marka yaratsınlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2025; 14:59:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Better xCloud APK kurup vpn derdi olmadan Quest 3 ile güzel bir deneyim yaşarsınız.
-
Hocam gfn yi pc de kullanıyorum ultimate hesabı var quest te iyi bir deneyim sunar mı birde yeri değil ama rokie yi kuramadım özelden kaynak atma şansınız var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X