Steam sayesinde sınırsız para hacki açan Valve ve şişko yenilikçi bir mekanik bulmadan çıkarmaz bu oyunu (zaten daha önce 3 4 kez farklı oyunları iptal etmiş geliştirip manyak herif) o yüzden gelirse ki gelecek gibi duruyor oyun dünyasını komple değiştirmeye geliyor HL3 |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6462. sayfa)
-
-
Ps5 i sattım üzerimden bir yük kalktı 😂😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de eşantiyon olarak duruyordu. Herhalde 8 aydır yatıyordu. Sattım. PC ile mutlu ve huzurluyum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Half life 3 %100 yapılıyor bu arada bu kadar her şeyin çıkması tesadüf değil ama valve ın olayı şu bu adamlar 4 yıldır geliştirdikleri bir oyunu anında iptal edebiliyor left 4 dead 3 iptal edilen half life ep 3 gibi gabe abim beğenmezse tabi adamlar sektöre yenilik getirmeye çalışıyor zaten belgeselde söylüyorlar aynısının kopyasını yapmak istemiyoruz itibarımızı kaybetmek istemiyoruz diye half life 3 ün çıkması aynı zamanda portal 3 ün çıkacağı anlamına geliyor ben en çok portal 3 ü bekliyorum ama half life 3 çok başka bir şey tabi
-
Ben gamepass+ gfn ultimate + meta quest takılıyorum artık 😎
Gta 6 gömme half life güzelleme mesaisi başlamış klasik pc ci kafası, gta 6 geç gelecek diye half life güzelleniyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gta 6 bin tane half life eder :)
Aynı cümlede bile geçirmem
Gta 6 dan beklenti çok büyük sanki bu büyük beklentinin altında ezilecek gibi bu arada gta 6 nın en iyi kalitesini pc de göstereceğini bilen o şanslı nesil isterse 10 yıl sonra gelsin
-
Half Life oynandığında rockstar’dan ban mı yeniyor?
GTA da HL de candır. HL3 duyurulsa en az GTA 6 kadar etki yapar bence. Düşünsenize bu yıl birlikte çıkıyorlarmış 2018’den daha bomba bir yıl olurdu.
Half-life'ın herhangi bir modu > gta
Aynen yukarıda demiştim hocam, oyun çıkarsa tamamen prestij için bakın biz 1 numarayız zaten demek için çıkacak. Para pul ile işleri yok, beğenmezlerse iptal ederler ki daha önce birçok senaryoyu beğenmediği için iptal etmiş Gabe.
Sağlam mekanikler ile gelen bir hikaye + binlerce saat oynanacak bir online HL3 modları en az 1 nesil çöpe çevirir Cod BF gibi FPS oyunlarını.
-
-
yahu bir grup insan hollywood’dan büyük bir sektör olmuş triple a oyun işini baltalayabilir mi? aklınız kesiyor mu hocam? fanboyluk 10-15 senedir var. bu forumda en son 2009-2010’da ps3, x360 düzgün tartışılmıştır. sonrası sosyal medya gazıyla birbirine saldıran ergenlerden ibaret oldu. fakat bu nesle kadar taş gibi oyunlar oynuyorduk. aradaki 10 senede de berbat bir fanboyluk vardı.
oyun dünyası total bir kriz yaşıyor. ne o konsolla, ne bu kitleyle, ne şu firmayla alakalı. maliyetler inanılmaz derecede şişti. spider man 2, tam ölçekli bir hollywood filminden daha pahalıya mal oluyor artık. o maliyetle oyun yaparsan 10 milyon da satsan kesmez seni.
bu şişen maliyetlerin karşısında oyun fiyatları, kızacak herkes ama, enflasyon karşısında zamlanmadı, aksine ucuzladı. global fiyatlamadan bahsediyorum. oyun fiyatları 2000’lerin ortalarından itibaren 60 dolardı, 2010’larda uzun süre 70 dolar kaldı, şu an ise 80 dolar. 2000’lerin ortasındaki 60 doları herhangi bir enflasyon hesaplayıcıya sokun, 90 dolar falan ediyor paranın bugünkü reel değeri. üstelik 2000’lerde oyunların geliştirilme maliyetleri çok daha düşüktü.
oyunlar 100 dolar olsun falan da demiyorum, erişemeyiz o haliyle. fakat bu iş modeli çökmek üzere. şişen maliyetleri ya oyunları zamlayarak, ya abonelik servislerine geçerek, ya maliyetleri kısıp prodüksiyondan taviz vererek, ya da servis oyunu mantığına geçerek karlı hale getirmeye çalışıyorlar. xbox abonelik yolunu seçti, sony bir süre servis oyunu yapmaya sardı, şimdi hangi yolu seçecek göreceğiz. bu global bir kriz ve emin olun, ergenlerin konsol savunmasıyla yol açılamayacak bir kriz.
edit: mesele nintendo yaşıyor mu bu krizi? yaşamıyor. 50-100 milyon dolara oyun mal edip 80 dolardan satarsan, bir de nintendo kadar satarsan bu sektör hala çok karlı. ama spider-man’e 350 milyon dolar para harcayıp, 10-12 milyon kopya satarsan napıyoruz ulan dersin. hala kardasın ama sen en az 4-5 seneni, iş gücünü, o 5 senede enflasyonda eriyen paranı bu işe koyuyorsun. koyduğun parayı son 1 senede türkiye’de faize koyup çıkarken dolar alsaydın da benzer kar elde ederdin. vaziyet buyken kriz olması kaçınılmaz sektörde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artisart -- 5 Ocak 2025; 13:26:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kral sakin ol 1 yıl tester olacaksın alt tarafı sonra millet 10 yıl pcde oynar 4k oyunu Gta 5'de olduğu gibi :) sen git Santa Monica falan öv çok sahiplenme Xbox için aynı anda çıkacak oyunu
-
Hala gta 6 nın en iyi kalitesini konsol da göstereceğini sanıyor isterse 20 yıl sonra gelsin kardeşim grafik farkı açık ara öne çıkacak tıpkı rdr 2 ve gta 5 gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocK__StaR -- 5 Ocak 2025; 13:29:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X