Dostum sizin kendi aranızda çevirdiğiniz topu kimse beğenmiyor, bak benim mesajlarımı kaç kişi beğenmiş. Biz burada hakikatı konuşuyoruz. Kimseye bir şey dediğim yok objektiflik çerçevesinde gözlemlerimi paylaşıyorum sadece)) Oyun Playstation'da oynanır. |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6460. sayfa)
-
-
Laflara bak adamın ahahah ps kitlesi 15 yaşında bizim ülkede iyice anliyorum bu konu sayesinde fazla satınca da herkesin eline düşüyor bakın mesela Nintendo da böylesini bulamazsınız.
Birde aklınca insanlara maddi yönden vuruyor cevaba değmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu sene içerisinde büyük bir heyecanla alıp yaklaşık 1 ay içinde de satmıştım meta quest 3'ü. Bir kere cihazla birlikte gelen orijinal kafa bandı çok kötü tutmuyor. Alet insanın burnuna biniyor, bir süre sonra yara yapıyor. Alacaksanız kesinlikle düzgün bir başlık alın. Kiwi filan gibi markalar vardı memory foam başlık satan. Cihaz alışık değilseniz acayip baş döndürüyor. Yarım saatten fazla kullanmak çok yoruyor. Yani metro awakening, batman arkham shadow filan oynarım diye almıştım onları bile beklemeden sattım gitti. Daha önce VR başlık kullanmadıysanız çok beklentiye girmeyin derim işler beklendiği gibi gitmeyebiliyor.
-
Yara ve baş dönmesi falan yapmıyor kesinlikle, bu abartı... Kafa bandıysa ilk başta garip geliyor ama alışıyorsunuz ve gayette rahat iyi bağlarsanız.
Ayrıca oyun anlamında kusura bakmayın ama Meta Quest almak çok daha anlamlı Xbox almaktan şu an. Yığınla oyun çıktı son 1 senede; Action Hero, Vendetta Forever, Metro Awakening, Skydance's Behemoth, Underdogs, Assassin's Creed Vr, Asgard's Wrath 2, Arizona Sunshine Remake, Metal Hellsinger, İnto Black, Batman Arkham Shadow, Shattered, Maestro vs vs Şubat ayında yeni Alien oyunu da çıkıyor. Atladığım başkaları da vardır, o kadar iyiydi son 1 sene... Üstüne bazıları Quest+ üyeliğine eklenmiş-eklenmesi yakın. Batman Arkham Shadow gibi(ki bence senenin tüm platformlar içinde açık ara en iyi oyunuydu) bazıları son birkaç ayda cihazı alan herkese bedavadan verildi.
Üstüne Pcniz varsa Uevr'la tüm Unreal Engine 4 ve 5 oyunlarını Vr'da oynayabiliyorsunuz.
Ps5 varsa Xbox gereksiz, çünkü tüm oyunları gelecek gibi.
Pc varsa Xbox gene gereksiz, çünkü tüm oyunları zaten geliyor.
Ama Meta Quest exclusive oyunları öyle değil, sadece o platforma has. Bu yüzden belki şu an çok gerekli gözükmüyor ama gene bu sene içinde de böyle Batman, Asgard, Assassins Creed gibi AAA oyunlar çıkarmaya devam edeceklerse gayette gerekli bir cihaz olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rahat filan değil, ayrıca böyle düşünen sadece ben değilim redditte kaç tane başlık var bununla alakalı. Orijinal gelen strap hiç bir işe yaramaz. Konsol ayrı PC ayrı bir olay. Kullanım kolaylığı yok o kadar PC'de. 4080'li laptop var bende yinede series x te daha fazla oyun oynarım. Ama PC'nin de kendine göre avantajları var yüksek fps ve Türkçe yama yapabilme filan gibi. Senin mantıkla playstation'ın da bir anlamı yok hocam herkes PC alsın geçsin o zaman. 3 5 tane oyun için konsol almanın ne anlamı var zaten zamanla PC'ye geliyor. Xbox oyunları PS'e gelsin gelmesin benim için birşey farketmez. Xbox kolu benim için her zaman daha ergonomik ve PS te aynı oyuna 3 4 bin vereceğime 1 sene gamepass alırım onlarca oyunu denerim, ki servis olarak gamepass ile ps plus karşılaştırmaya bile gerek görmüyorum ps plus'ı iptal ettim geçen ay zaten.
Gamepass falan deme hocam, birileri çıkıp "Fakir veletler" diyor sonra 😃
Keşke deseler hocam, cevabım hazırda bekliyor
Yara yapıyor dediniz yara falan yapmadı bende 5 ay boyunca. Evet kafa bandı ilk başta bana da konforsuz geldi ama alışınca ve ayarlarını iyi yapınca sorunum kalmadı. Baş dönmesiyse oyuna bağlı; Stranger Things Vr'da olmuyorken Assassin's Creed'de oluyordu. Ama konfor ayarlarıyla aşıyordunuz. Not: Ben de motion sickness çok olur, hassas bir bünyem var Source motorlu oyunlarda başım çok döner. Veya Oled telefon ve tabletleri kullanamıyorum hatta PWM dolayısıyla. Yani Meta Quest herhangi bir Samsung veya İphone telefondan bin kat daha rahat bir ürün benim kullanımımda. Hassas bir bünyede durum böyleyse büyük çoğunluk için sizin yaşadığınız problemler fazla bir karşılığı olmayan şeyler.
Elbette Xbox kolu çok iyi ama bu tartışmalarda exclusive oyun çok daha önemli. Konsol deneyimini konsol yapan exclusiveleridir. Üyelik vs ikincil önemde olan şeyler. Çünkü zaten tonla oyun var daha önce satın aldığmız vs. hiçbir zaman boş veya oyunsuz kalmıyorsunuz ki. Oyun yağıyor Pc kanadında ayrıca Ps Premium day one konusu harici çok çok iyi. Katalog daha kalite kokuyor Game Pass'tan. Game Pass'ın Day One olayının da faydası şu; normalde para vermek istemediğiniz oyunları(örneğin benim için Cod, İndiana jones gibi) daha cüzi bir miktara oynatması. Yani öyle abartıldığı gibi büyük bir olay değil.
İşiniz sadece oyun oynamaksa tabii ki oyun konsolları pc'den çok daha iyi. Ama hepsi iyi; Ps'de iyi-Switch'te iyi-Xbox'ta iyi.
-
Gamepass+ gfn ultimate kombinasyonunu çok sevdim ps5 boş boş yattığı için gözüme batıyor
Meta 2 ve pico 4 sahibiydim sattım sonra 3 de kuzende denedim ve oyundan çok konser videolar sosyal uygulamalar dikkatimi çekti
Ve meta nın karma gerçeklikteki ana ekranında gezmeye bayılıyorum😂
Strap alacağım zaten
Oyun sadece PlayStation'da oynanır hocam
Tabiki cnm
Bir ps var bir de el tetrisi
Gerisi boş
Hele ikbaks bildiğin hesap makinesi
Ps5 varken Xbox baya gereksiz kalıyor oyunlarından Ps5 tarafına gelmesi güzel oldu.Beni ilgilendiren tek oyun Forza Horizon 5 vardı şimdi İndiana eklendi yanına.Çağ dışı Xbox kolu yerine Dualsense ile oynamanın keyfi başka olucak.Geçen Xbox koluna benzeyen Razer Wolverine kol aldım ps tarafına Cod için Dualsense ile 4-5 saat aralıksız sıkıntısız oynarken şimdi 2 saat sonra parmaklarım ağrıyor.Dualsense yeri ayrı gerçekten benim için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun, güle güle kullan ;)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada sorun şu PlayStation artık kendi konsoluna ozel oyun yapmayacagini yıllardır açıklamasına rağmen Ps fanları platonik aşık gibi davranmayı sürdürüyor.
ınsider gamingPlayStation To Continue Focusing On Live Service Gameshttps://insider-gaming.com/playstation-to-continue-focusing-on-live-service-games/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberBirkaç gün önceki açıklama bu. Ps ayda yılda dostlar alışverişte görsün babında 1 tane oyun yapar veya yapmaz o kadar geri kalan tüm stüdyoları yeni Concordlar üzerinde çalışıyorlar ki bu oyunların hepsi multiplatform olacaktır.
Ancak bu haberi attığımızda oyun Ps'de oynanır diyen arkadaşlar ölü taklidi yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 4 Ocak 2025; 17:57:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X