Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6476. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Shingo Yabuki , MisterX06 , oliwander , Periah Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 5 Misafir - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
129.581
Cevap
309
Favori
4.649.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 64746475647664776478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xbox rakip olamayınca herkes göçtü xbox konuşacak insan sayısı çok azaldı phill spencer reyiz orayı bile bitirdi napalim
  • TechVET kullanıcısına yanıt

Bu başlık gereğinden fazla ciddiye alınıyor. Burası bir sohbet konusu gibi düşünülebilir. Yoksa burada devam eden "konsollar arası" ve "platformlar arası" münakaşa hengamesi oralara taşınsa "hit" geçmişte olduğu gibi diğer ana konulardan devam ederdi. Ama burası münakaşaların çoğunu paratoner misali kendine çekiyor ve diğer konuları temiz tutuyor. İlaveten oyun dünyasıyla ilgili spontan sohbet imkanı - GOTY, farklı oyun serileri, oyun haberleri, sektördeki genel gelişmeler vs hakkında konuşma alanı - sağlıyor. Burada kıyas kelimesinin tam anlamının haricinde kalan ama oyunculuğa ilişkin sayısız "konu dışı" sohbet ve kavga yapıldı. Bu da doğal. Yalnızca konsol kıyası bir noktada kendi içerisinde çok tekrara düşmektedir. İnsanoğlu da kendini ifade etmek isteyen bir varlıktır. Özellikle de aktüaliteyi yani gündemdekini konuşan bir varlık. O an gündemde ne varsa konunun biraz o yöne kayması mümkündür.

Askeri düzen uygulansa kasıntı ve biraz sıkıcı olurdu. İnsanlar zaten reelde tonla kural ve dayatma ile bunalıyorken bir de sanalda bunaltılmamaları gerektiğine inanıyorum; en azından elden geldiğince sanal özgürlük sağlanmalıdır. Hit olarak da bu konu en yukarıda duruyor veya aşağıda duruyor; herhangi bir önemi yok çünkü dediğim gibi diğer konsol başlıkları zaten bu başlık olmasaydı burada dönen polemiklere kapılarak gene sitede en tepede dururlardı. Bazen overreading'ten de kaçınmak, analizde aşırıya kaçmamak gerekir. Bu başlığın varlığına ve rahat düzenine dair açıklama yukarıda bahsettiğim kadar basit.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Xbox yönetimi doğru kararlar versin, konsolun önemini kavrayıp eskisi gibi rekabetçi hale getirsin, onca vaatle makine sattığı insanlara sırtını dönmekten vazgeçip değerli hissettirsin en büyük savunucusu ben olurum hocam. Konsol eleştiren insanların birçoğunun amacı küçümsemek değil, aksine o şaşalı günlere duyulan özlem ve göz göre göre yapılan hataların siniri.

Yoksa buradaki insanların çoğunun hatıraları var o konsolda. Bazı insanların düşündüğünün aksine Xbox markasının hateri değil sevenleriyiz ve belkide Turkiye'deki en güçlü konsol başlığında düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Belki hicbirseyi degistirmeyecek ama bizimde gücümüz bu kadarına yetiyor. Iki firma güçlü olsun, rekabet etsin, koçlar gibi tokuşsun. Bizde faydalanalım. Kültürü korumak gerekiyor benim fikrimce.

• oliwander O kullanıcısına yanıt

Adamların kar oranı artıyor takmazlar firma bunlar hocam fazla bağlanmamak gerek o yüzden şuan Sony'e deseniz 2*3 katı kazanacaksın ama konsol işi bitti şu şekil kaçar piyasadan [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]ınstagram
    Replik Sahnesi on Instagram: "Burada şimdi 50 milyon lira mı var 🎬 Erşan Kuneri #erşankuneri #erşan #cemyılmaz #cmylmz #erşankuneridizi #erşankuneridizisi #dizi #film #replik #diziönerisi #filmönerisi #dizireplikleri"
    https://www.instagram.com/replik.sahnesi/reel/DByYfU_Nalu

• Genelin derdi yalnızca Ps vs. Xbox konuşulmaması değil, Pc kelimesi görmek. Yoksa daha yakın zamanda onlarca sayfa "Kadın nedir?" konuşuldu burada. Bu şikayet edenlerin çoğu da şikayet etmeyi bırak bu muhabbete katıldı. Yani esas kafaya takılan konu dışı olmak değil konu dışı olunan konu. Hoş, kimse bir süre Pc demesin yine bugün şikayet edenlerden biri içinde Pc geçen absürt bir şey yazar sonra biri cevap verince yine "Pc diyorlar yetişin!" diye şikayet eder ve başa döneriz.
  • Benim üzerimden alakası olmayan muhabbetler çevirmeyin. Özellikle kendi grubunuz üzerinden. Foruma girmiyordum, saçma sapan muhabbetleriniz şikayet edilince geldim. Değişen bir şey yok. Herkes yine kendi bildiğini yapıyor.

Foruma ilk moderator olduğum dakika: diktatörlük yapıyorsun sen, dolandırıcı, kafasına göre iş yapıyorsun vs. ithamlarla konu açıldı. Üyeye, kanıtını sun diyorum cevap yok. Hangi işlem yapmışım geleli bir dakika olmuş, cevap yok.

Yöneticiler buradaki tüm kullanıcıları kuşbakışı olarak görüyor. İnsanların geçmişine çok rahat erişebilir oldukları için.

Kendim forumdan sıkıldım, yoruldum ve bıraktım. Benim vaktim çok değerli. Vaktimi daha iyi yerlere harcamayı istediğim için ayrıldım. Ayrılmak içinde 6 ay'a yakın uğraştım. Yönetim ayrılmamamı istiyordu çünkü.

Benim sizlere naçizane tavsiyem. Gruplarınızı dağıtın. Herkes, herkesle konuşabilir. Burası anonim bir yer. Bana doğrudan küfreden insanlarla bile oturup konuşurum. Anonim edilmiş cümleleri kaale almam.

Neyse, burada sanıldığı gibi derin konular mevcut değil. Oldukça basit bir sohbet... Eğer tüm boş vaktinizi bu başlığa ayırırsanız, buranın çok derin anlamlı bir başlık olduğunu düşünebilirsiniz.
    Foruma pek girmeyi düşünmüyorum.
    Hadi esen kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 8 Ocak 2025; 7:7:53 >

• Cevap vermeye bile gerek yok, kendin gruplardan insanları yönlendirip, grup kurma diyince ciddiye alınmayı beklememeli insan, sonra doğru söylediğin bile yalan mı acaba dedirtiyor. Sağlıcakla kal yolun acık olsun, gelmeyecek olmana sevindim, umarım sadece oyun ve konsol konuşmak için forumda olanlar sadece kalır burada.

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt
    Alakasız tartışma çıkmaması için mesajımı kısalttım. Aslında tek cümle bile kurmayacaktım. Forumda ki dramalara şahit olmaktan artık gelecekte neler olabileceğini tahmin eder hale geldik. Bu sebeble ön koşul olarak mecburiyetten şunu yazdım.
    Kimi yönlendirmişim bunuda ekleseydiniz. Burada yapılan sohbetin çoğunluğu çamur at izi kalsın mantığında. PlayStation kötü, almayın diyince otomatik olarak ön yargı tutumuna geçiyorsunuz.
    Konunun hit alması, tartışma çıkmasının bana veya bir başkasına faydası yok. Forumdan, doğrudan veyahut dolaylı olarak para kazanmıyorum. Bana bunu yazdırıyorsunuz ya pess. Forumdaki tüm yöneticiler gönüllü olarak iş yapıyor.

Bunuda ekledigime göre tamam sanırım. İster ciddiye alın almayın. Gerisi okuyucunun bileceği iş.
  • 5090 4k 50hz Xbox 4k 120hz [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Xbox bölümünün admini olmam için gerekli tüm şartları sağlıyorum
  • Beni Engelinden Kaldır Yeterli :)

• aschil kullanıcısına yanıt

Tabiki ciddiye alinmiyorsun.. hele su yazdigin "Konunun hit almasinin,tartisma cikmasinin bana veya bir baskasina faydasi yok" oylede bir varki..bak dostum senin ozelinde bunu soylemiyorum ama senin bu forumda kovaladigin fareler kadar bizim kedi sevmisligimiz var..

kotu niyetli oldugunu asla soylemiyorum ama bir konu yoneticisi olarak asiri yanliydin..okadarda uyardilar seni konudaki arkadaslar..verilen cezalar,konunun hitinin dusmemesi icin yapilan sacma tartismalar ve pc cilerin konuya cekilmesi,trollemeler vs..bunlarin farkinda olmadigimizimi dusunuyorsun..ama artik is zivanadan cikti..sergilemis oldugun yonetim seklini sahsen hic dogru bulmuyordum..bunu goren yonetim umarim en kisa zamanda konsol konusunda pc muhabbetine de el atar..artik hit biraz dusecekte olsa konsol konusunda konsollari,performanslari ve konsol oyunlarini okumak istiyorum..

• Nvidia teknolojileri ile konsol rekabeti ne alaka yazanlar var. GPU teknolojisi konsollarla birebir ilişkidir, PS5 olsun, XSX o iki cihazda aslında birer amd PC. Var mı aksini iddia eden?

AMD gpu konusunda high-end için rekabet edemeyeceğini açık açık söyledi. CES 2025 sunumunda da gördük ki en sessiz kaldıkları yer GPU tarafı. Konsolların gücünde biz neye bakıyoruz? GPU.

Rekabet için bakarsak diyelim ki sony veya MS, nvidia ile çalışmaya karar verdi? Çünkü şu an için görünen şu iki AMD ile gidilecek yol karanlık. Hiç CPU demeyin, x86 yerine ARM tabanlı işlemci çok rahat kullanılır. Ya da bu iki firmanın dışında biri nvidia gel seninle konsol çıkaralım ama sen bana özel kal dedi. Olur mu olur... Nintendo switch ile zaten tecrübe kazandılar, buraları zorlayabilirler. Varolan rekabette de konsol gpu için ufak bir amd > nvidia değişikliği rekabette ciddi sonuçlar doğurabilir; şu anda bu noktaya gelindi.

Demem şu iki gpu tarafında AMD'nin geri kalması konsol pazarını etkiler. Hatta bir sonraki nesil için tüm planları ve öngörüleri değiştirebilir. Hatta bir adım ileri gideyim bu durum GTA6'nın PC'ye erken çıkmasına bile neden olabilir.

Nvidia GPU pahalı diyenler olacaktır, ama zaten 700$ konsol gördük. Bir sonraki nesil o fiyattan başlarsa kimse şaşırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 8 Ocak 2025; 10:34:8 >

• alican88 kullanıcısına yanıt
    Bir şeyi sürekli tekrar ederek o şeyi kanıtlamış olmuyorsunuz. Forumun kural içini kullanıcılar dolaylı yoldan belirliyor. Sen bir istekte bulundun, ben, o, bu.... neticede iş karar vermeye geldiğinde bunları göz önünde tutuyoruz. Forumda zibilyon tane konu var, zibilyon tane başlık var. Bunların yarısı ölü. Bunların hit alıp almaması hiçbirimizin sorumluluğu altında değil. SEO ekibine söyleyin, o insanların derdi o.

Şikayet açılırken otomatik mesajı özenle okumanızı öneririm sizlere. Forumdaki işlemler 2. kişi tarafından ekstradan denetlenir. Buradaki en taraflı kişi bile orada dursa keyfi işlem yapamaz. Hala aynı şeylerden bahsediyorsunuz, pess. İsteyenler duymak istedikleri kelimelere inanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Nvidia teknolojileri ile konsol rekabeti ne alaka yazanlar var. GPU teknolojisi konsollarla birebir ilişkidir, PS5 olsun, XSX o iki cihazda aslında birer amd PC. Var mı aksini iddia eden?

AMD gpu konusunda high-end için rekabet edemeyeceğini açık açık söyledi. CES 2025 sunumunda da gördük ki en sessiz kaldıkları yer GPU tarafı. Konsolların gücünde biz neye bakıyoruz? GPU.

Rekabet için bakarsak diyelim ki sony veya MS, nvidia ile çalışmaya karar verdi? Çünkü şu an için görünen şu iki AMD ile gidilecek yol karanlık. Hiç CPU demeyin, x86 yerine ARM tabanlı işlemci çok rahat kullanılır. Ya da bu iki firmanın dışında biri nvidia gel seninle konsol çıkaralım ama sen bana özel kal dedi. Olur mu olur... Nintendo switch ile zaten tecrübe kazandılar, buraları zorlayabilirler. Varolan rekabette de konsol gpu için ufak bir amd > nvidia değişikliği rekabette ciddi sonuçlar doğurabilir; şu anda bu noktaya gelindi.

Demem şu iki gpu tarafında AMD'nin geri kalması konsol pazarını etkiler. Hatta bir sonraki nesil için tüm planları ve öngörüleri değiştirebilir. Hatta bir adım ileri gideyim bu durum GTA6'nın PC'ye erken çıkmasına bile neden olabilir.

Nvidia GPU pahalı diyenler olacaktır, ama zaten 700$ konsol gördük. Bir sonraki nesil o fiyattan başlarsa kimse şaşırmaz.

25 yıllık oyuncuyum bu senin yazdığın muhabbetler hepsi bana anlamsız geliyor, zerre de ilgienmiyorum. ister inan ister inanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 8 Ocak 2025; 10:40:19 >

• aschil kullanıcısına yanıt

Bak dostum burdaki bircok kisiye bunlari yaz ama bana yazma..cunku sende bende neyin ne oldugunu cok cok iyi biliyoruz..yapma bunu iste..bir aciklama yapmaz zorunda degilsin cunku sen aciklama yaptikca ben gerceklerin uzerine daha cok giderim..bak sana yemin ederim emin ol burda bircok eski uyede durumun farkinda..ben dh nin diger konularini bilmem ama bu konunun vs konusunun cigerini bilirim..oyuzden bu soylediklerinin ikimizde gercegi yansitmadigini,bu konunun hit ugruna pc cilerin cekildigi,fake hesaplarim geldigi,anlamsiz tartismalarin cikarildigi bir konu oldugunu biliyoruz..oyuzden bundan sonra ne yapmak istiyorsan senin bilecegin is tabiki yolun acik olsun...

Ha sunuda ekliyeyim ben bu konunun admini olsam ilk is pc cileri Alican turizm ile dogru konularina yollarim.. :) fakelerde belli onlarida temizlerim..konunun hiti duser ama konu amacina hizmet eder..su an konu amactan cok arac haline gelmis durumda..birseylerin araci olmus konu..senin uzerinden konustum ama genel soyluyorum yanlis anlama beni lutfen..yani bunlari "sen" yapiyorsun yaptin demiyorum ama "birileri" "birilerini yonlendiriyor" bu konuya..

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Size yazmadım zaten ortaya yazdım; rahat olabilirsiniz.

• pc kullananlar haklı bu konu özelinde 550 doları veriyorsun ps1-2-3-4-5 oyunlarını en kaliteli seviyede oynayabiliyorsun ps5 pro denen garabet aynısını yapamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Alakasız tartışma çıkmaması için mesajımı kısalttım. Aslında tek cümle bile kurmayacaktım. Forumda ki dramalara şahit olmaktan artık gelecekte neler olabileceğini tahmin eder hale geldik. Bu sebeble ön koşul olarak mecburiyetten şunu yazdım.
    Kimi yönlendirmişim bunuda ekleseydiniz. Burada yapılan sohbetin çoğunluğu çamur at izi kalsın mantığında. PlayStation kötü, almayın diyince otomatik olarak ön yargı tutumuna geçiyorsunuz.
    Konunun hit alması, tartışma çıkmasının bana veya bir başkasına faydası yok. Forumdan, doğrudan veyahut dolaylı olarak para kazanmıyorum. Bana bunu yazdırıyorsunuz ya pess. Forumdaki tüm yöneticiler gönüllü olarak iş yapıyor.

Bunuda ekledigime göre tamam sanırım. İster ciddiye alın almayın. Gerisi okuyucunun bileceği iş.
    Forumda yalandan fanatizm kasıp bedava Series s parası yiyemeyip sepetlenince erkekler. Aynen qanzi Series s stoğu yapmıştın ondan sürekli 5-6 ay aralıklarla satışa çıkarıyordun.

Vs çoktan bittiği ve üyeler üzerinden kurduğunuz düzen nedeniyle yazmıyordum ama senin gibilerin yüzleri kızarmadan hala edebiyat kastığını görünce yazayım dedim.

Hadi şimdi Aydınnesty ve Mutlak Sıfır'a birkaç fake hesap daha açtırın belki bir Series s parası daha çıkar tekrar. Bu çöp suyu başlığa kimse yazmasın kendi aralarında al ver yapsınlar, herkes bilsin bunların derdi oyun, cihaz falan değil. Hadi selametle.

• 
Sayfa: önceki 64746475647664776478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.