Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Zooe Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
129.598
Cevap
309
Favori
4.650.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 64766477647864796480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pro ile 4070 karşılaştırılması yapılması da komik zaten ben onu savunmuyorum ki. Herkes ayrı telden çalıyor sanırım dediğiniz gibi o yüzden pek yapacak bişey yok gibi.
  • Shamster kullanıcısına yanıt
    Sana demedim hocam ben sıkıntı yok.
  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Demek istediğim firma tembelliğinden ziyade pazar bazında rekabet bulamadığı bir ortamda fırsatçı bir yaklaşımla kendisine kolaycı bir saha açmaya yeltenmesi. Yoksa canlı servisten söz ediyorsak Concord tembelliğin ürünü değildi ama finansal tablolarla yürütülen tahminlerden asla anlaşılmayacak hatalı dizayn kararları sonucu fevkalade biçimde başarısız oldu. Canlı servisin çuvalladığı tek örnek elbette bu değil (canlı servis benim de hiç beğenmediğim bir oyun türü/kategorisi). Tek oyunculu oyunlara odaklanmayı kesmeleri en başından bir hata ve bence - tembellikten ziyade risk ve maliyetten kaçınan - ticari kolaycılık. Sebebi de aslında niş olmayan ana akım konsol piyasasında rakipsizliğin konfor alanında - aka monopoli yani tekel - olmak. Bahsettiğiniz diğer piyasa aktörleri yalnız spesifik olarak bir konsola ürün çıkarmıyorlar ve birbirlerinden genel anlamda çok farklılar.

Hani zaten muhtemelen 100 saatten fazla tüketim süreli oyunlar üreten Rockstar nerede, oyunlarını fabrikasyonlaştırmış EA Games ya da Ubisoft nerede, kendisine ana akım FPS savaş oyunları serisinden rota çizen Activision nerede? Karşılaştırılmaları mümkün ama kolay değil. Sony'nin esas muadil rakibi - X-Box oyunlarıyla - Microsoft. Ama çok platformluluk olgusu Microsoft tarafında daha belirgin. O sebeple özel/exclusive oyun konusunda Sony daha açık ve oturmuş bir karaktere sahip. Ama çok platformluluk Sony'nin de özel oyunlarını PC platformuna yayarak kırdı. Daha çok "time exclusive" hale getirdi. Sebebi de çok basit: Satıcı olarak pazarını büyütmelisin. Pazarını genişletmek daha karlı. Tabii Sony oligopol konsol piyasasında Microsoft'a nazaran daha fazla tekellik gücüyle Microsoft kadar açılmıyor. Sony bir yandan - son yıllarda erozyona uğramış - "ayrıcalıklılığını" muhafaza etmeye çalışıyor.

Bu anlamda Sony/PS daha çok Apple'ı andırıyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Anjeliqué kullanıcısına yanıt
    Yine ülkenin sorunu hocam ne yazık ki konsollar yaklaşık 300 dolar daha pahalıya satilinca ister istemez alan kişilerde beklentiyi yükseltiyor yurtdışında konsollar yani aşırı ucuz utanmasalar mağazadan çıkarken verecekler tam tersi ise pc gereksiz pahalı burada 4060 pc aynı konsol ile adamlarda o fiyata zorlasaniz x-5 aynı anda alırsınız.
    Bende de her cihaz var besi exc için açar oldum PC işte ucuz oyun o hariç paso Nintendo açıkçası tek özel oyun onda var
  • 5070 dediğin tamamıyla DLSS 4.0 denen Yapay zeka pixel doldurmadan ibaret ben Native Performans peşindeyim Ps5 Pronun Pssr olayını yadırgadım mesala Ps6'ya Bıraksalardı keşke diye belirtiyorum çoğu yerde

Mesala Rog AllyX de Küçük ekranda Çok Farkedilir değil bu Yapay pixel dolsurma olayı fakat konsollarda büyük ekranda daha çok sırıtır diye düşünüyorum Pc de yine Çoğu kısım 24 27 ekranda oynuyor bunu otarafta Normal Karşılıyorum

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Haklısın, yani biz de üzülüyoruz, 2025'te patlama beklerdik ama bir tek yotei bir de venom oyunu ile geçiştirecekler galiba, ND sonuçta koca nesil yatmış olacak, santa monica ise hakeza aynı bu iki stüdyo sony'nin amiral gemisiydi, bunlar bile belirsiz, ben de üzülüyorum ama dediğim gibi piyasadaki tüm firmalar böyle, bugün herhangi biri rockstar harici bir firmanın oyununu gözü kapalı alırım diyebilir mi?

• yerel oyun kulübü kullanıcısına yanıt

Bloklayıp geçiniz. Zaten mutlak sıfır ve whatsapp grubu çoğu

• ascil in gittigine sevindim uzun zamandır vs konusuna gelip yazmıyordum ama yazmam farz oldu burada bana yaptıkları haksızlıkları asla unutmayacagım bana forumun baş admini tarafından verilen kurmay yarbay rozetimi alıp başkasına vermeleri üstüne kendi işlerine gelmeyince insanları özel olarak banlamaları eline en ufak yetki gelince adam kayırmaları daha say say bitmezdi ascil ve tayfası forum cidden bıkmıştı bu kişilerden forum tekrar eski günlerine dönmez çünkü insanları bıktırdılar.

Zaten konsolculuk mantığı bunun üstüne. Donanımı kar marjını düşürüp kitlelere yayma . O kitleleri ekosisteme katma üzerine. Ekosistemdeki davranışlar üzerine kar etmek. Başka yöntemler çok çalışmaz. Pandemi dönemi artan konsol satışlarında iyi gelir kapısı görülüp ilave vergi bindirildiğinden biz dünyanın gerisinden daha farklıyız. Pro gibi durumlarda ana para artınca üstündeki vergi de doğru orantıda artıyor haliyle. Marjinal fayda adına anlamsızlaşıyor. Sizin yatay şekilde ekosistem genişletme tavsiyenize ben de katılıyorum açıkçası. Ben de geniş platformun faydasını çok gördüm ki benim harcadığım paralardan daha uyguna getirme yöntemleri çoğaldı herkes için. Müşterisini kaptırmış esnaf gibi tepkiler ilginç gerçekten.
  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Artık platform tartışmak yerine gerekirse hepsine çıksın sağlam oyun çıksın diye beklemeliyiz sony diyorsa pc-ps satış etkilemiyor para akıyor getirsin aynı gün istiyorsa xbox'a gelsin çünkü bitti o günler hepsi aynı artık her oyun crossplay her oyun ortaklaşa çıkıyor neredeyse crossplay kapatmayı bilmiyor kullananların yüzde sekseni çoğu arkadaşa kapa dediğim zaman ne o diyorlar yani bağladılar artık hepsini bir şekilde [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Ben geçen neredeyse paso indie oyunlar oynadım hatta önereyim herkese buradan balatroyu duymayan kalmamıştır zaten muhteşem bir oyun.

Thank Goodness You're Here! metacritic 91 almış tamamen farklı kafada bir oyun kahkahalar atarak oynarsınız

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Animal well zaten ps plus verdi muhteşem oyun

Pacific Drive indie yapım türünde aracınız ile kıyamet sonrası dünyada geziyorsunuz Türkçe dil desteğide aldı oyun geçen ay

UFO 50 içinde 50 tane eski tarzda yapılmış retro oyun var muhteşem ötesi

Still Wakes the Deep paspas sağolsun ilk günden oynattı 1970'lerde geçen psikolojik korku oyunu.

İndie oyunlar çok önemli en azından birbirinin aynısı olmayan özgün şeyler oynayabiliyoruz yapımcıların tek derdi para olmayınca

• [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • AMD Mobil X3D İşlemcilerini Tanıttı Bunlarla Yeni Nesil Konsol Çıkarsalar BAri :D

• Oyunsuzluktan Ps'ciler iyice gerilmişler. 24 saat 800 dolarlık konsol bana ben ona baksam bende gerilirim.

Adamlar konsol çıkardı oyun çıkarmadı şaka gibi gercekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Ocak 2025; 15:45:24 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Çıkan oyun da satıştan kaldırılıyor kalite farkı
  • Caped 117 Crusader C kullanıcısına yanıt

İnternette görüyorum eğer tek oyun oynama platformunun Ps değilse yani ne bileyim bir Pc veya Nintendo falan varsa artık Ps'i açmadığım için gercekten tozlanma sorunları ile boğuşuyorum diyor insanlar. Cihaz aylarca güç tuşuna bile basılmadan bekliyor.

Buda onu oldukça pahalı bir biblo olmaktan öteye geçirmiyor.

Jim Ryan geldiğinde, Japan Studio kapatıldığında hep burada olacakları söylemiştik. Ps için bu kadar kötü bir dönem anımsamıyorum inan.

• Periah kullanıcısına yanıt
    1. elden söylendi inanmamayı seçtiler, oyun satmıyor diyoruz yine inanmıyorlar

• Oyun falan bilmemde Sony yanlışı ceolarda yapıyor yoshida PS4 neslinde nasıl destek oldu Amerikalı başkan gitmiyor işte olan bu
    Nintendo bugün nasıl hala koruyor kendisini japon şirketi japon kafasında yönetilir tamam onlarda melek değil hatta baya geri kafalı ama oyunları hâlâ insanların istediği şekilde çıkmaya devam ediyor

Tavsiyeler için teşekkürler. Still Wakes the Deep tek solukta oynayıp bitirdiğim güzel bir deneyimdi. Pacific Drive ismini son zamanlarda çok sık duymaya başladım o da aklımdaydı zaten. Thank Goodness You're Here'da epey ilgimi çekti Steam fiyatı biraz yüksek ama Epic sağolsun indirimde fiyatı uygun alıp başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 8 Ocak 2025; 16:31:16 >
  • Order 1886’ya başladım. Oyunla alakalı bir çok durum var tabi ama ben teknik kısmından bahsetmek istiyorum. Oyun sadece ps4 versiyonu var 30 fps çalışıyor. Animasyon ve sanat tasarımı mevcut donanıma göre tasarlandığından asla yetersiz hissettirmiyor. Baya baya akıcı gibi hissettiriyor. Sadece oyunun oynanış olarak dönemin trendleri gereği fazla qte ağırlıklı kısmı göze batıyor. Güncel oyunlarda ve donanımlarda mevcut donanıma göre tasarlanmaması bence sorun. Tabi üçüncü parti oyunlara kalınca bu yetersizlik göze batıyor. Aslında girdiğiniz tartışma paradoksunun temellerinden biri o dönemki ilüzyonun kaybolması
  • jymz___ J kullanıcısına yanıt

Order 1886 teknik olarak çok başarılı bir oyun. Döneminde fark yaratmış ve sinematik oyunlar konusunda bana göre yerini almış başarılı oyunlardan. Order sorunu çok kısıtlı kontrol ve tekdüze ilerleyişin dibine vurulmuş olması. Yani hem aksiyon hem sinematik arasında sıkışmış. Ya tam sinematik olmalıydı ya da daha çok kontrol imkanı verilmeliydi. Etkileşim ultra kısıtlıydı. Dönemine göre farklı olduğu için benden geçer not aldı.

Bugün artık sony nin Tps, Aksiyon ve companion reçetesi ise baymış ve bıktırmış durumda. Çünkü tlou 1, Uncharted, gow derken tüm oyunlarına aynı reçeteyi sunmuş ve ister istemez aynı oyunları oynama hissi uyandırmaya başladı.

5 sene önceki oynadığım oyuna 9 ya da 9.5 puan verirken bugün aynı oyunu oynasam 7.5 - 8 puandan öte vermem. Herşey çok aynı hissettiriyor.

değişiklik şart. Farklı tür şart. Sıktı.

• 
Sayfa: önceki 64766477647864796480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.