Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6522. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Bati-Wan_Kenobi , jymz___ , oyungazi , Lawhiet , LinkX , ulwi Daha Az
6 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 13 Masaüstü5 Mobil
5 sn
131.379
Cevap
310
Favori
4.712.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 65206521652265236524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

biri goty adayı olacak tahmin et hangisi [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Persona_6 kullanıcısına yanıt
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ShinQda kullanıcısına yanıt

Bende de yaklaşık 6 ay 1 senedir cihaz yok. GTA 6 ve HL3 hakkında gelişmeler bekliyorum. Bekle bekle patladık.

• Dünkü sunum harikaydı, oyunlar çok güzel görünüyordu. Bunlardan iki tanesi MS'un kendisine ait 1. parti oyunlar, diğerleri de 3. parti stüdyolar tarafından yapılan oyunlar. Bu 5 oyundan sadece South of Midnight Playstation'a çıkmıyor, onun da ileri bir tarihte Playstation'a, hatta ileride çıkacak Nintendo Switch 2'ye gelmesi çok muhtemel. Bu sunumda dikkatimi en çok çeken şey oyunların çıkış tarihleri oldu.

8 Nisan - South of Midnight

24 Nisan - Clair Obscure Expediton 33

15 Mayıs - Doom Dark Ages

Yani birisi 8 Nisan'da 2 aylık gamepass abonesi olunca bu üç oyunu da 40 dolara oynamış olacak. Üç oyunun full price bedeli 70 dolardan 210 dolar eder. Açıkçası ben tarihlerin yanlış ayarlandığını düşünüyorum. aralarında üçer ay fark olsa, sisteme giren oyuncuyu sistemde daha uzun süre tutabileceklerdi. Yani hadi bu yıl oyun çıkartacak stüdyolar GTA 6'nın ayaklarına dolaşmak istemiyor olabilir ama Nisan/Temmuz/Eylül sanki daha makul olurdu. Tabii bizim için güzel, daha düşük maliyetle bu oyunlara erişebilme imkanı çıktı ortaya.

Ancak şöyle bir şey var, bu adamlar para kazandıkça oyun yapacaklar, para kazanılmadan bu çapta bir işin sürdürülebilir olması mümkün olamaz. Kısa vadede biz oyuncular durumdan memnun olsakta, uzun vadede mali baskılar belki de bir sonraki oyunları için bu stüdyoları olumsuz etkileyeceği kesin gibi bir şey. SOnuçta MS hayır kurumu değil, hesap vermek zorunda oldukları bir yönetim kurulu ve hissedarları olan devasa bir yapı.

Bu sunumla gördüğüm diğer konu da MS'un oyunlarını rakip platformlara ilk günden çıkartması. Düşünün 100-200 milyon dolar harcayarak ortaya çıkarttığınız her projenin bir yapım maliyeti ve bunun riskleri var. Siz bu parayı ortaya koyuyor, bu riskleri alıyorsunuz ve rakibinize sıfır risk ve maliyetle bu oyunu ilk günden çıkartıyorsunuz. Düşünsenize Sony için Doom Dark Ages projesi sıfır maliyet, sıfır riskle geliyor ve bu oyundan siz %30 para kazanıyorsunuz.

Bu MS'un ne kadar çaresiz olduğunun göstergesi, gamepass ile sistemi çeviremediklerini, özel oyun politikası ile bu işi götüremeyeceklerini kabullenmiş olduğu manasına geliyor. O kadar çaresizler ki, en büyük rakiplerine ilk günden oyunları çıkartıyor ve rakiplerine havadan para kazandırıyorlar. Gidişatın 3. parti yayıncı olacağı belli olmuş gibi. Açıkçası bu adamları önümüzdeki nesil bir klasik manada bir konsol yapmaları mümkün değil. Ha parayı yakar, her şeye rağmen çıkartırlarsa onu bilemem.

Adamlar zaten herhangi bir firma ile hala anlaşmış değiller. Sony bir sonraki konsolu için AMD için anlaştı, MS'un böyle bir anlaşma yaptıklarına dair tek bir sızıntı veya bilgi yok. Kısaca tablo ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 24 Ocak 2025; 10:34:46 >

• XSX sahibi olarak kişisel görüşümü yazayım, oyunların PS5'e çıkıyor olması umurumda değil. Hatta çok daha az satmış bir konsol için iyi bir haber olduğunu düşünüyorum. Sadece xbox özel oyun yaparak dükkan dönmez; bir de oyun için cihaz kısıtlaması tarihe gömülsün artık. Exc felan oyuncu dostu işler değil.

Gamepass olarak bakarsak, son 6 ay ve gelecek için bence kesinlikle parasını kat ve kat hakeden bir servis oldu. Uzun dönmede bakarsak, ileride gelecek bir çok oyun da var; şu günden bakınca alınması gereken ve geleceği parlak bir servis olarak görünüyor. Kötü gideceği düşünülmeye başlanmıştı, ancak o ibreyi olumluya döndürmeyi başardılar.

Bir de bu day one olayını maalesef PS sahipleri tam kavrayamıyor. Bir sunum izliyorsunuz ve biliyorsunuz ki tanıtılan o oyunları o tarihlerde ücret vermeden (gamepass abonelikle tabi) o gün açıp aynı anda oynayacaksınız. Bunun yanında tek abonelikle gelen bir çok oyunda var. Day one kesinlikle güzel bir özellik. Bir de topluluk olarak aynı şeyleri oynuyorsunuz durumu oluyor. Çünkü aboneliği olan tüm arkadaşlar aynı anda oyuna dalıyor, ben aldım sen aldın, indirim bekleyeceğim durumu olmuyor. Day one kesinlikle harika bir özellik.

• Mümkünse South of Midnight PS5 mağazasına gelmesin. Aşırı Xbox fanı olan bile objektif bakınca o oyundan sıkılır.

Sunumdan görüp çıkarttığım sonuç şu , bayık hikaye kötü gameplay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dictattor

Hayret ama 3000 tl vericeksiniz yeaahhhh dememişler, sapına kadar xboxçı adam böyle düşünür işte. Adam seni tercih etmiş, sen elindekini rakibine veriyorsun, bir de yalan söylüyorsun sadece 4 oyun yeah diyerek. Müşterini kandırıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 24 Ocak 2025; 10:45:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Dünkü sunum harikaydı, oyunlar çok güzel görünüyordu. Bunlardan iki tanesi MS'un kendisine ait 1. parti oyunlar, diğerleri de 3. parti stüdyolar tarafından yapılan oyunlar. Bu 5 oyundan sadece South of Midnight Playstation'a çıkmıyor, onun da ileri bir tarihte Playstation'a, hatta ileride çıkacak Nintendo Switch 2'ye gelmesi çok muhtemel. Bu sunumda dikkatimi en çok çeken şey oyunların çıkış tarihleri oldu.

8 Nisan - South of Midnight

24 Nisan - Clair Obscure Expediton 33

15 Mayıs - Doom Dark Ages

Yani birisi 8 Nisan'da 2 aylık gamepass abonesi olunca bu üç oyunu da 40 dolara oynamış olacak. Üç oyunun full price bedeli 70 dolardan 210 dolar eder. Açıkçası ben tarihlerin yanlış ayarlandığını düşünüyorum. aralarında üçer ay fark olsa, sisteme giren oyuncuyu sistemde daha uzun süre tutabileceklerdi. Yani hadi bu yıl oyun çıkartacak stüdyolar GTA 6'nın ayaklarına dolaşmak istemiyor olabilir ama Nisan/Temmuz/Eylül sanki daha makul olurdu. Tabii bizim için güzel, daha düşük maliyetle bu oyunlara erişebilme imkanı çıktı ortaya.

Ancak şöyle bir şey var, bu adamlar para kazandıkça oyun yapacaklar, para kazanılmadan bu çapta bir işin sürdürülebilir olması mümkün olamaz. Kısa vadede biz oyuncular durumdan memnun olsakta, uzun vadede mali baskılar belki de bir sonraki oyunları için bu stüdyoları olumsuz etkileyeceği kesin gibi bir şey. SOnuçta MS hayır kurumu değil, hesap vermek zorunda oldukları bir yönetim kurulu ve hissedarları olan devasa bir yapı.

Bu sunumla gördüğüm diğer konu da MS'un oyunlarını rakip platformlara ilk günden çıkartması. Düşünün 100-200 milyon dolar harcayarak ortaya çıkarttığınız her projenin bir yapım maliyeti ve bunun riskleri var. Siz bu parayı ortaya koyuyor, bu riskleri alıyorsunuz ve rakibinize sıfır risk ve maliyetle bu oyunu ilk günden çıkartıyorsunuz. Düşünsenize Sony için Doom Dark Ages projesi sıfır maliyet, sıfır riskle geliyor ve bu oyundan siz %30 para kazanıyorsunuz.

Bu MS'un ne kadar çaresiz olduğunun göstergesi, gamepass ile sistemi çeviremediklerini, özel oyun politikası ile bu işi götüremeyeceklerini kabullenmiş olduğu manasına geliyor. O kadar çaresizler ki, en büyük rakiplerine ilk günden oyunları çıkartıyor ve rakiplerine havadan para kazandırıyorlar. Gidişatın 3. parti yayıncı olacağı belli olmuş gibi. Açıkçası bu adamları önümüzdeki nesil bir klasik manada bir konsol yapmaları mümkün değil. Ha parayı yakar, her şeye rağmen çıkartırlarsa onu bilemem.

Adamlar zaten herhangi bir firma ile hala anlaşmış değiller. Sony bir sonraki konsolu için AMD için anlaştı, MS'un böyle bir anlaşma yaptıklarına dair tek bir sızıntı veya bilgi yok. Kısaca tablo ortada...

Yakında gamepass e yine zam gelir, adamlar sürekli boşa para yakıyor , bu işin sonu geliyor , dediğin gibi çevirebilmek için rakibine ilk gün oyun çıkarıcak duruma geldiler

• Özellikle bizim ülkemiz gibi alım gücünün düşük olduğu ülkelerde müthiş olay tabi ki.Ama Microsoft'un bunları kullanıcı dostu olduğu için değil PlayStation ın yıllardır oyun piyasasındaki hakimiyetini ele geçirmek için yaptığını düşünüyorum.Yoksa unutmadık Xbox one çıkış dönemi,her oyunu bir kişi oynayacak gibi tarihin en saçma olayını oyunculara yedirmeye çalışmasını.

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa gerekli açıklamayı yapmıştım zaten. Hocam sizde torrent kültürü bunlar hep diyerek benim dediklerimi başka yere çekmişsiniz o zaman son 15 yıldır torrentle işim olmamıştır.

Series S varmış sizde sanırım salla hocam onu sen X al bir tane fikrin biraz değişir bence xbox'a karşı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ps müritleri zaten olayları anlayabilecek konumda olsa ps kullanmazlar.
    Xbox tarzı büyük markaların yaşayabilmesi adına para akışına ihtiyacı var çünkü game pass gibi bir hizmet ile yerinizde sayamazsınız sürekli büyümeniz gerekmektedir. Xbox series konsolları başarısız değil, teknoloji olarak pro'nun bile önüne geçebildiğini gördük. Konsol bir tercihtir, konsol kullanmak istemeyen xcloud kullanır, pc kullanıyordur klavye mouse ile oynar veya main'i ps5'dir verir 70 dolarını orada oynar. Bu noktada Xbox'ın direkt müşterisini etkileyen bir durum olmaz zaten gp day one akıyor olacak oyun açılır açılmaz oynama deneyimini Xbox bizlere sonuna kadar yaşatıyor. Yok alsam mı almasam mı kardeşlik mi yapsam gibi stres yaşamaya gerek olmadan hem 1. parti oyunları hem 3. parti dışarıdan gelen oyunları keyifle oynuyoruz. Playstation çok iyi lem diyenlerde oynuyor zoruna gittikleri için burada müritlik yapıyorlar.

Xbox'ın geleceği çok parlak çünkü konsollarda amaç oyun satmaktır, çıkan ürün ne kadar fazla kullanıcıya ulaşırsa marka sağlığı açısından o kadar iyi olur. Bu gerçek playstation için de kaçınılmazdır, astro bot'a ittirmeyle goty veriyorlar oyuna bakıyosun 2 milyon satmış. Ee 50 milyon ps5 satıldı 48 milyon insan neden bu oyunu tercih etmiyor diye sorgulamak lazım.

Ps4 neslinde de aynı durumlar söz konusu konsol satmış 100 milyon en iyi oyunumuz lem dedikleri tlou 2 15 milyonda takılıp kalmıs.

10. nesil Xbox konsolları geniş bir game pass kütüphanesiyle cazibe merkezi olacaktır. Xbox'ın öldürücü hamlesi şu online oyun için aylık abonelik zorunluluğunu kaldırması olur bu sayede.
    Playstation markası felç durumda ölmüş olur muhtemelen. Team Ninja Xbox'a Ninja Gaiden veriyor ps'a ronin diye kıytırık ac çakması oyun veriyor aradaki fark uçurum olmuş artık.

• Shamster kullanıcısına yanıt

Oyunlara sadece kendilerinin para verdiğini düşünüyorlar ilginç.

• Shamster kullanıcısına yanıt

Geçen nesil one x vardı, mid gen cıkan, sadece witcher 3 ile hitman efsane oyundu, pro konsol yattı, yine de alayım dedim series s'i oyunları iyi kötü oynarım, tam zamanı geldi, stalker, indiana jones, xbox da oyun oynayacağım, gittiler, ps e de gelecek dediler. Pro varken neden alayım ki series x. Şimdi derdim ikinci odadaki tv yi değiştirmek. Ps4 için aldığım tv var ikinci odada arada da o odada oynuyorum diye önceliğim o.

• brnbry kullanıcısına yanıt

Ben öyle bir şeyi ima etmedim. Xbox'ın savunulan yanı bu başlıktasın hergün bilirisn. Oyunların uygun olması. Başka bir özelliğini savunanı görmedim. Ucuza oynuyoruz da ucuza oynuyoruz 2 laflarıından biri o. Ona istinaden dedim. senin ilgini cekmemesi cok ilginç olmuş asıl. Gamepass cidden uygun ama kütüphanesi çöp dolu. Ucuz diye her gün cigköfte yemeye benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 24 Ocak 2025; 11:39:17 >

Önümüzdeki 6 ay Ps'e gelecek özel oyunları sayabilir misin?

Çünkü Ps giderek Xbox'da sadece servis ücreti ile oynadığın oyunları 3000 lira vererek oynadığın bir cihaza dönüşüyor. Üstelik sen bu cihaza kardılığında hiçbirsey almadan birde zaten aylık ücret bayılıyorsun.

Önümüzdeki dönem için elimizde Herman Hulst'un kendimizi Live Service işine adamaya devam edeceğiz açıklamasından başka birsey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Ocak 2025; 11:46:42 >

''Bunlar hep işte torrent kültürü ve bir de üstüne gamepass'ın insanları uyduruk oyunları bedavaya vererek, oyun fiyatları ucuzmuş algısı yaratması, insanların da bunları yemesi yüzünden. ''

Gayet ima ettin bence de neyse.

Bir taraf Doom'a 3000 lira bayılacakken diğer taraflar ücretsiz oynayacak ister kabul et ister etme.

Stalker geldi, Indiana geldi şimdi Doom geliyor nasıl çöp dolu oluyor oluyor anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

Ps müritleri zaten olayları anlayabilecek konumda olsa ps kullanmazlar.
    Xbox tarzı büyük markaların yaşayabilmesi adına para akışına ihtiyacı var çünkü game pass gibi bir hizmet ile yerinizde sayamazsınız sürekli büyümeniz gerekmektedir. Xbox series konsolları başarısız değil, teknoloji olarak pro'nun bile önüne geçebildiğini gördük. Konsol bir tercihtir, konsol kullanmak istemeyen xcloud kullanır, pc kullanıyordur klavye mouse ile oynar veya main'i ps5'dir verir 70 dolarını orada oynar. Bu noktada Xbox'ın direkt müşterisini etkileyen bir durum olmaz zaten gp day one akıyor olacak oyun açılır açılmaz oynama deneyimini Xbox bizlere sonuna kadar yaşatıyor. Yok alsam mı almasam mı kardeşlik mi yapsam gibi stres yaşamaya gerek olmadan hem 1. parti oyunları hem 3. parti dışarıdan gelen oyunları keyifle oynuyoruz. Playstation çok iyi lem diyenlerde oynuyor zoruna gittikleri için burada müritlik yapıyorlar.

Xbox'ın geleceği çok parlak çünkü konsollarda amaç oyun satmaktır, çıkan ürün ne kadar fazla kullanıcıya ulaşırsa marka sağlığı açısından o kadar iyi olur. Bu gerçek playstation için de kaçınılmazdır, astro bot'a ittirmeyle goty veriyorlar oyuna bakıyosun 2 milyon satmış. Ee 50 milyon ps5 satıldı 48 milyon insan neden bu oyunu tercih etmiyor diye sorgulamak lazım.

Ps4 neslinde de aynı durumlar söz konusu konsol satmış 100 milyon en iyi oyunumuz lem dedikleri tlou 2 15 milyonda takılıp kalmıs.

10. nesil Xbox konsolları geniş bir game pass kütüphanesiyle cazibe merkezi olacaktır. Xbox'ın öldürücü hamlesi şu online oyun için aylık abonelik zorunluluğunu kaldırması olur bu sayede.
    Playstation markası felç durumda ölmüş olur muhtemelen. Team Ninja Xbox'a Ninja Gaiden veriyor ps'a ronin diye kıytırık ac çakması oyun veriyor aradaki fark uçurum olmuş artık.

Nereden nereye be xbox oyunları playstation a kesinlikle çıkmaz, 3.parti değilizden , şimdi roman gibi savunma yazdırtıyor sizlere, valla helal olsun Phil Spencer

• ShinQda kullanıcısına yanıt

Kandırmaya gerek var mı ? Akıl da kalp de aynı şeyi söylüyor. Adres belli.

• brnbry kullanıcısına yanıt

başkan şu son 6 ayı cıkar ne aldık allah askına söyle, ben de ilk günden beri gamepass üyesiyim, wukong ile bir iki oyun daha hatırlıyorum mutlu olduğum onun harici öyle ayıla bayıla oynadığım heyecanladığım oyun yok.

Wo long diyecektin herhade wukong series s çöpü yüzünden xbox'a hala gelmedi [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

90+ metacritictapar ve gotytapar değilsen oynayacak oyun bol.

• 
Sayfa: önceki 65206521652265236524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.