< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6532. sayfa)
-
-
Ninja Gaiden özelinde değil, genel olarak MS tarafından geliştirilen ve Playstation'a gelen oyunlar özelinde konuşuyorum.
Her oyunun bir yapım maliyeti ve bu maliyetlerin oyunu geliştiren ekibin yatırımcısına yüklediği riskler var. MS bir oyun yaptığında bunları diğer tüm firmaların yaşadıkları gibi, MS'ta bizzat yaşıyor. Oyun bittiği zaman maliyetini kurtarması için belli bir adette satması ve abonelik servisine belli miktarda abone kazandırması bekleniyor. Oyuna yapılan yatırım bu şekilde ya yapılan yatırımı karşılıyor ya da karşılamıyor.
Sony gibi kendi platformunda 3. parti oyunları yayımlayan firmalar ise ne yatırım, ne de oyun geliştirme risklerinin hiç birine ortak olmadan direk %30 kar payını alıp keyfine bakıyor. Burada yaptığı yatırımı kurtarmak için diğer platformlara giden ve teklifi sunan MS, teklifleri değerlendirip, kendi platformunda bu oyunları belirli bir pay alarak yayımlayan Sony. Nasıl oluyor da burada yalvaran Sony oluyor ben anlayamıyorum?
Benim bildiğim konsollara yapılan 1. parti oyunlar, yine kendi konsollarında satılır, ekstradan PC platformuna getiriyorlar, eskiden bu da yoktu ama oyun maliyetleri firmaları mecbur kıldı. MS'un oyunlarını PC'ye çıkartması da yetmiyor, yapılan yatırım o kadar büyük ki, adamlar rakip konsollara dahi oyunlarını çıkartmak zorunda kalıyor. Kısacası MS büyük bir açmazın içine düşmüş durumda, yoksa oyunlarını Playstation'a getirmezdi. Sony MLB dışında hiç bir oyununu karşı platforma getirmedi, o da Amerika'da en sevilen sporlardan birinin beyzbol olmasıdır herhalde, yoksa onu da vermezlerdi.
Arada Lego Horizon lafları dolaşıyor, o da Sony'nin 1. parti oyunu değil, Horizon isim haklarını bu Lego oyunlarını yapan firma para karşılığı Sony'den almış, gayette 3. parti bir oyun.
Bu arada siz Ninja Gaiden Black 2'nin MS 1. parti oyunu olduğunu iddia ettiniz ama oyunun giriş kısmında KOEI Tecmo ve Team Ninja dışında hiç bir firmanın logosu görünmüyor. MS sadece bu oyunun yayımcısı, o da sanırım sadece MS konsolları için geçerli, Sony tarafında dağıtımcı KOEI Tecmo olmalı...
GameRiotyoutubeNinja Gaiden 2 Black Remake PS5 Pro Gameplay Walkthrough Part 1 Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCns4T9U8VSIRovKa1a_r7rA/join ► Subscribe NOW - https://goo.gl/MWAMai https://www.youtube.com/@GameRiot FOLLOW ME ►TikTok - https://www.tiktok.com/@realgameriot ►Twitter - https://twitter.com/gameriotarmy ►Instagram - http://instagram.com/GameRiot ►Facebook - https://www.facebook.com/GameRiothttps://www.youtube.com/watch?v=yXH_kFta0As&t=41s&ab_channel=GameRiot
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 27 Ocak 2025; 11:26:46 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ShinQdao nasıl oluyor? hangi oyunları getirdiler ps5 e?
bilmediğim için soruyorum ne zaman olacak bu gelişme
ne tanıtıyorlarsa sonunda Ps5 de yazıyor hocam, görmedin mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun en büyük sebeblerin başında Nvidianin konsollarla arasını baya açması ve Microsoft heleki kimsenin beklemediği çıkmaz değdiği bende buna dahilim Sony'nin oyunlarının PC platformuna yayınlaması konsol oyunculari bile PC ye kaymaya başladı konsollar her daim satacaktir birde şu gerçeği konsolcular kabul etmek zorunda AMD ile bu işin olmayacagi ps6 da yeni AMD nin yeni nesil UNDA grafik mimarisni kullanılacak deniliyor yüksek fps Ray tracing yapay zeka teknoloji kullanacak deniliyor ama Nvidia karşı nekadar başarılı olurlar belli değil Microsoft AMD ile anlaşma yapmadıgi biliniyor ama o ada AMD kullanacaktır yeni nesilde de ps6 ve yeni Xbox PC platformununa karşı bir sıfır geriden başlayacak heleki Sony kendi özel oyunlarını 1 sene içersinde pc getirirken ve daha iyi grafik alırken.
Abonelik servisleri kasımdan beri diplerde, burada "herkes PS5 satacak Xbox alacak" denen Bops 6 dahi PlayStation'da daha fazla sattı ve oynandı, o üç yıllıkları bitenler tekrar uzatılır mı değer mi diye düşünüyor. Yakında temelli üçüncü partiden sonra servis hizmetleri hakkında da vahim haberler başlar...
Playstation tarafı 1. parti oyunların maliyetlerini zar zor karşılıyor, lisanslı oyunlarının elde ettiği kar oranları komik durumda. Elinde sonunda onlarda bu yola başvuracaklar kaçarı yok çünkü oyunlar istedikleri gibi satmıyor, oyunlar satmadığı için yeni oyun yapamıyorlar. Live service aşkı da bu yüzden bir tane oyun tuttursalar sürekli para akışı olacak ancak bu da yok. MS bu konuda çok daha iyi.
MS sony'e kıyasla olağanüstü büyük bir firma, Xbox tarafında sony'nin ederi kadar para harcandı öyle ya da böyle bu paranın geri toplanıp kar eden bir yapıya dönmesi lazım. Playstation veya Nintendo'ya belli başlı oyunların çıkması marka sağlığı için önemli çünkü marka altında iki önemli büyük publisher yer alıyor. XGS'nin kendisi zaten milyonlarca oyuncuya hitap eden publisher.
Ben Ninja Gaiden 2 için 1. parti oyun dediğimi hatırlamıyorum 4. oyun için söyledim, laf çarpıtmanın kimseye bir faydası olmayacak.
Bundan sonra da herhangi bir mesajımı alıntılamazsanız memnun olurum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: DictattorAbonelik servisleri kasımdan beri diplerde, burada "herkes PS5 satacak Xbox alacak" denen Bops 6 dahi PlayStation'da daha fazla sattı ve oynandı, o üç yıllıkları bitenler tekrar uzatılır mı değer mi diye düşünüyor. Yakında temelli üçüncü partiden sonra servis hizmetleri hakkında da vahim haberler başlar...
Gamepass sistemi her ne kadar avantajlı olsada, büyümesi için kapalı sistem donanıma ihtiyaç duyduğuna inanıyorum. Pc için avantajlı gibi görünse bile, aylık 20 dolar vermekten cekinecek insanlar olacaktır çünkü kim ne derse desin, pc kullanıcısı için korsan oynamak gibi bir seçenek mevcut. Üstelik bu durum, G.amerika ve Doğu avrupa ülkelerinde yaygın bir alışkanlık. Tabiki her pc oyuncusuna korsancı muamelesi yapmak doğru olmaz ama bedava oynama seçeneği varken, aylık 20 dolar ödemeyi tercih etmeyecek bir sürü insan var. Tr için gamepass çok çok ucuz olduğu sürece problem yok ama Birgün direk dolar kuru ile fiyatlandırma yapılırsa ciddi sıkıntı çıkacaktır.
Iste burada konsolun önemi ortaya çıkıyor. Korsan seçeneği olmadığı için, O ekosistemdeki seçenekler 70 dolar verip satın almakla 20 dolar verip oynamak arasında. O sebeple konsol temelli büyüme, otomatik olarak gamepass abone sayısında da büyümeye sebep olacaktı. Tabiki bunun için konsolun ve konsol müşterisine verilen hizmetin kalitesini artırmak gerekiyordu. Özel oyun, bir konsola müşteri çekebilmenin en kolay yoludur. Tabiki ps ile tam rekabet edebilmek için sabırlı olmak gerekiyordu ama xbox bu uzun ama başarı ihtimali çok yüksek yolu seçmedi. Harcadığı parayı daha kısa sürede geri kazanmak için bence yanlış yolu seçiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Hocam birkaç gündür oyunlarda DLSS 4.0'ı deniyorum.Efsane olmuş,öyle diyeyim.Yeni Transformer modeli ile DLSS Quality ile Native farkı iyice azalmış,daha da iyisi DLSS 4.0 Performance neredeyse DLSS 3.8 Quality gibi görünüyor.Ve bu Vram kullanımi düşüşü, DLSS 4 ile gelen artış ile beraber nerdeyse 30+ FPS demek.Yani ismi lazım değil firma bunun çok daha azı için 50k konsol çıkarırken, Nvidia kullanıcılarına hayrat gibi FPS dağıtıyor.Durum bu:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 27 Ocak 2025; 12:12:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
👍
Ps tutmak için elimde çok sebep aradım ama bulamadım. Death stranding 2 belki ama 1 inci oyunu xbox a geldi ve fazlası için beklemede kalın diyerek 2 inci oyununda geleceğini mesajını verdiler. Elden çıkardım bir süre önce ps i.
Sadece bu sene bile xbox gamepass birlikteliğinden kıyamet gibi oyun gelecek. Heyecan yaratmayan ve tüccar ryan ın elinde heba edilen pek çok potansiyel oldu. Inter bilmem ne denilen oyunu youtube dan açıp ps ciler bile izleme zahmetine girmemiş. Heyecan yaratmıyor. Marka algısı ile satmakta büyük başarı tabi, rakibin kırmızı çizgimiz kalmadı diyecek kadar rezil bir duruma da sokabiliyor kendini.
Herşeye rağmen xbox dan başka kullanılacak mantıklı bir konsol görmüyorum. Sonraki nesile erken girilip 360 era yakalanırsa fazlasını istemem. Gelecek oyunlar, Stüdyolar ve markalar harika.
Evet görüntü kalitesinde bariz fark var. Ama vram düşüşü öyle 16 gb'ı 4K için makul yapacak düzeyde asla değil. Rt ve fg açınca yamuluyor yine. 5 sene sonra Pssr da günümüzdeki Dlss kadar iyi olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 27 Ocak 2025; 12:54:39 > -
Valla hocam benim Kart Ultrawide monitöre geçtikten sonra AW2 ve. CP2077 'de Quality 'de Path Tracing açınca yamuldu.The Witcher 3 Next Gen ha keza 60-70 arası tehlikeli baremde geziniyordu.Şimdi DLSS Performace 'a çekip 90 civarında kafa rahat takılmak mümkün, çünkü Performance zımba gibi görünüyor artık
bu başlık
gamepass vs epic games vs steam olarak değişmeli artık. playstation ve nintendo devam edecek olan konsol markaları.
Bunun için daha ne desin Microsoft yöneticileri? e
para kazanmak için mecbursun başka platformlara çıkarmaya. 100 milyar dolar gömmüşler.
bizim ülkede gamepass; ultimate paketi ile anlam kazanıyor. her ay 310 lira. yılda 3720 lira. bu ülkemize şimdilik özel fiyatı.
Almanya'da yıllık 216 Euro / 7700 lira ve sana ne verirse onu oynamak zorundasın.
bakın dikkat edin: seçtikleri oyunları sınırlı süreli oynama hakkı. oyunun mülkünü almıyorsunuz. 216 Euroya 3-4 tane taze 3A oyunu tamamen mülkü ile alırsınız, indirim kovalarsanız daha da fazla alırsınız. neden para bağlasınlar gamepass'e. zaten gamepass'in eli ayağı düzgün sınırlı süreli oynama hakkı verdiği 3A oyun kaç tane?
öte yandan Epic games var; bedava veriyor bedava. 2024'te 85 tane oyun vermiş, tapusunu vermiş. içinden hızlıca seçtiğim 4 tanesi:
Control (Metacritic 82)
Castlevania Anniversary Collection (Metacritic 81)
Ghostwire: Tokyo (Metacritic 75)
A Plague Tale: Innocence (Metacritic 81)
-
+1907
-
-
+ Artık trolleyecek tweet bulamıyorum.
-
Ben de sıkıldım artık, sarmıyor. Hala bu konunun devam etmesi komedi
Sony işi tek kuruş harcamadan çözdü Phil reyise teşekkürler bu başarı için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 27 Ocak 2025; 13:40:26 > -
Ortada rekabet kalmadı. Tüm Xbox oyunları PS5 ve sonrasında PS6'ya gelecek.
Geriye bir tek Gamepass'i getirmek kaldı ki fanboyların tepkisi azalınca o da olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X