Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6530. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MisterX06 , Rolentooo , PYROX , oliwander Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 19 Misafir (5 Mobil) - 16 Masaüstü7 Mobil
5 sn
130.695
Cevap
309
Favori
4.691.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 65286529653065316532
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bekle biraz yakinda yaparlar [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Fark yemeden önce Phil

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Fark yedikten sonra Phil

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]Mutercim Tercumanyoutube
    PRESTİJ MÜZİK KARDEŞLİK TÜRKÜSÜ
    https://www.youtube.com/watch?si=9apJ5QtdR9kFzCPo&v=SPAAaKG5Kx4&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Persona_6 kullanıcısına yanıt
    direkt çoluk cocugu trans yaptıkları için olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her ne kadar buralarda fazla konuşulmasa da MS tarafında da acayip işler dönüyor, özellikle bu Matt Hansen'in woke işleri Elon Musk, Satya Nadella seviyesine kadar ulaştı. O yüzden Avowed ile ilgili çıkışından sonra çok şey konuşulacağını düşünüyorum...

that park place
    Obsidian Employee Dishes on 'Avowed' Art Director Matt Hansen
    https://thatparkplace.com/obsidian-whistlebower-tells-all-on-avowed-art-director-matt-hansen/

the times of ındia
    Elon Musk complains to Microsoft CEO Satya Nadella on hiring: This is illegal ... - Times of India
    https://timesofindia.indiatimes.com/technology/tech-news/elon-musk-complains-to-microsoft-ceo-satya-nadella-on-hiring-this-is-illegal-/articleshow/115728204.cms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 26 Ocak 2025; 18:34:12 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Hocam bu bağlamda (kadın karakter vb.) vereceğim son yanıt bu olacak, zira bir noktada döngüye girdiğimizi hissediyorum ve başlığı da kadın nedir erkek nedir tartışmasına çevirmek istemiyorum. Bence sizle benim teorik olarak ayrıldığımız nokta temelde şu: siz argümanlarınızı var olduğuna inandığınız şeylere dayandırıyorsunuz (erkek arketipi, alfa erkek vs.) ben inceleme fırsatı bulduğum akademik literatürdeki veri üzerine bildiklerimden çıkarımlarda bulunuyorum. Aklınızda doğru kabul ettiğiniz bazı şeyler var, x feminendir, erkek x olamaz, y maskülendir, kadın da y olamaz gibi, takdir edersiniz ki sizin doğru kabul ettiğiniz her şey hakkında literatür taraması yapıp tek tek veri sunmak epey vakit alıcı olur. En basitinden erkek "arketipi" derken Jung'un arketiplerinin kendine özgü bir okumasını mı yapıyorsunuz başka bir şeye mi refere ediyorsunuz net oturtamadım. Neyin erkeksi olduğuna, neyin kadınsı olduğuna kim karar veriyor, herkes bu normlara uymak zorunda mı, dünyanın her yerinde bunlar aynı mı, daha 100 yıl önce kadınların oy haklarının olmaması, çalışmamaları normken günümüzdeki cinsiyet normlarına ne kadar itibar etmeliyiz vs. bir sürü soru da var sorulabilecek burada.

Bu toplara hiç girmeden ufak bir soruyla kapatmak istiyorum argümanımı: eğer dediğiniz gibi erkek "arketipi" diğer erkeklerin olmak istedikleri kişilerse (örneğini verdiğiniz Behzat Ç. gibi) bu durumda kadın arketipine, ideal kadına da karar verenlerin biz erkekler değil de kadınlar olmaları daha makul olmaz mı? Yani bir oyunun kadın karakterine bakıp "bu ideal kadın değil" demek de kadınların uhdesinde bir şey olmalı bence bu düşünüşte. Simone de Beauvoir'dan The Second Sex belki ilginç bir okuma olabilir bu arada sizin için.

• SolidRock kullanıcısına yanıt
    Avowed'a karşı anlamsız bir saldırı kampanyası var. Rpg üstüne rpg gelince malum kesim kuduruyor.

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Bunlar kampanya falan degil, yaşanmış şeyler, bilakis konuşulmaması yönünde bir kampanya yapılıyor. Böyle şeylere kim yelteniyorsa, oyuncu camiası olarak karşı olmalıyız, Sony, MS hiç fark etmez...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • southpaw16 kullanıcısına yanıt

Hocam malesef bugün bilim - kültür alanında içine düştüğümüz buhranın kaynağı büyük oranda Fransız aydınlarının 20. Yayın ikinci yarısından itibaren safsatayi ve akildisiligi söz oyunlarının ardına gizleyerek , bilimselmis gibi göstererek akademiye sokmalaridir. Şu an bu safsatalarin etkisi altına giren insanlar nedeniyle batıda çok büyük bir entelektüel kriz yaşanıyor.

Bende size madalyonun diğer yüzünü görmek, farklı bir bakış açısı edinmek istiyorsanız şu kitabı okumanızı şiddetle öneriyorum.

Son Moda Sacmalar : Postmodern Aydınların Bilimi Kötüye Kullanmaları - Alan Sokal

Kitabin son paragrafında bu cümleler yazıyor:

" Postmodernizmden sonra ne gelecek ? Geçmişten aldığımız temel ders geleceği öngörmenin tehlikeli olduğunu söylüyor. Dolayısıyla bizde yalnızca korkularımızi ve umutlarımızı siralayacagiz. İstenmeyen olasiliklardan biri bunların bir tür dogmatizme , (New Age gibi) mistizme ve koktencilige yol açmasıdır. Bu en azından akademik çevrelerde az bir olasılık gibi gözüküyor ama akılda aşırı bir irrasyonalozmin yolunu açacak kadar köşeye itilmiş durumda . Isler böyle gelişirse beterin beteri olur ........."

Ve biz şu anda kitapta öngörüldüğü gibi 2017den 2025'e degin aşırı bir irrasyonelizmin neden oldugu bir tür dogmatizmin , (New Age gibi) sekuler mistizmin ve koktenciligin içinde kıvranıyoruz. Bunun adına da Woke diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Ocak 2025; 19:57:27 >

• SolidRock kullanıcısına yanıt

Matt Hansen "Siyahiler işe alımlarda her zaman önceliğimdir." şeklinde bir açıklama yaptı. Tepki alması normal. Avowed'a saldırı ile falan alakası yok. Ekipteki yetkili biri böyle cümleler kurarsa tepki gelir doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 26 Ocak 2025; 19:49:8 >
  • Bu işlere aşırı bulaşmadan söyleyeyim şuan olan şey abartı TLOU2'de olan sorunlu değildi ama son 1-2 senedir sadece biz tepki göstermiyoruz çoğu film projeside aynı şekilde bayağı bayağı artık bir dayatma olduğu ortaya çıkmaya başlıyor avowed olayıyla ilgilide en son.

Adamlar bayağı bayağı denilen her şeyi yapmışlar gibi gözüküyor hatta çıkıp Siyahiler ve eşcinselleri öncelikle aldıklarını özellikle belirtmiş ateşe dalmış abimiz [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Yapma yav öyle miymiş?

• brnbry kullanıcısına yanıt

Sese geldim [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Kudurur şimdi [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Periah kullanıcısına yanıt
    Bu daha cok kuresel sermayenin ulusal devletlere actigi savasin bir sonucudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 26 Ocak 2025; 23:17:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnbry

Yapma yav öyle miymiş?

persona'yı sevdiğim için atmayayım dedim de sen atmışsın  

• [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

• brnbry kullanıcısına yanıt

Güzel kapak tebrik ederim, Fener galibiyeti sonrası okuduğum için hiç etkilemedi yalnız. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 26 Ocak 2025; 21:22:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

persona'yı sevdiğim için atmayayım dedim de sen atmışsın  

Alıntıları Göster
    Eyvallah zaten yok demedim, görmedim dedim demek ki varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 26 Ocak 2025; 21:24:19 >
  • 
Sayfa: önceki 65286529653065316532
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.