Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131.211
Cevap
309
Favori
4.706.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 65576558655965606561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony oyunları pc donanımlarının bütün teknolojilerini kullanıyor. Videoda gerçekten gündüz gece gibi fark var. Steam Deck, verified en kısa sürede alıyorlar. Yeni nesile bu tür videolardan sonra pc temelli bir set-up fikri giderek daha ağır basıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ps5 pro versiyonu olması gereken şekilde, ps5 ve series x'in kalite 30 fps modunu, 60 fps'de oynatıyor.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]Digital Foundryyoutube
    Developer Warhorse Studio reunites with the CryEngine technology to fashion a sequel to its 2017 cult RPG hit. This time though, the focus is purely on the current-gen crop of consoles, including a PS5 Pro upgrade that combines all the best features of base PS5's 30fps fidelity and 60fps performance modes into one configuration. Note: AMD's FSR 2.1.2 is used on PS5 and Series X versions as the upscaler - while the PC version uses FSR 3.1.0. Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and various items based on DF catchphrases? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00 - Introduction/Tech Highlights 03:49 - Modes/PS5 versus Series X Graphics Comparison 05:26 - PS5 Pro Upgrades Tested 06:42 - Xbox Series S vs Series X/PS5 Graphics Comparison 08:16 - 60FPS Performance Mode/PS5 Pro Tested 09:38 - VRR Mode Tested 10:56 - 30FPS Fidelity Mode/Series S Tested 12:19 - Verdict
    https://www.youtube.com/watch?si=s4LorQjw-c6QJvaC&v=_1LxjsmjJCw&feature=youtu.be
  • Kimse yanlış anlamasın ama eldeki Xbox’ları şimdiden elden çıkarmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu süreç böyle devam ederse, herkes aynı anda satmaya çalıştığında ikinci el piyasası ciddi şekilde düşebilir.

Dün Konsol Oyun’daki Taneri izledim. Xbox satmaya gelen bir müşterinin konsolunu almadı. "Yok, ben Xbox almıyorum, satılmıyor." diyerek geri çevirdi. Ama hemen ardından PS3 satmaya gelen başka bir müşteriye, "PS3’ünü oyunlarla birlikte getir, hemen alırım." dedi.

Şimdiden esnaf bile bu şekilde düşünmeye başladıysa, ilerleyen dönemde Xbox’lar elde kalabilir.

Tabii, bu tamamen benim kişisel görüşüm. Belki de yanılıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 1 Şubat 2025; 19:4:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyungazi kullanıcısına yanıt
    Xbox satmak öncede sıkıntıydı. X alıp, Series s’i elden çıkartmak istemiştim. Çevremdekiler gözü ps5’e dikiyordu. Tok satıcıya yatıp gerçekten isteyeni bulmam 7 ayı bulmuştu.

• Xbox satılmaz. Satılsa ne alıp oynayacaksın ps5 de? forza horizon 5 mi? Orası oyunsuzluktan xbox oyunlarını bekliyor. 2025 yılı oyun yağıyor xbox a. Xbox ı bilemem ama ben ps5 i sattım. Süs diye tutmamın alemi yok.

Ticaret yapmak için değil oyun oynamak için alınıyor bu aletler. Xbox dan daha iyi bu işi yapacak bir cihaz yok şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 1 Şubat 2025; 20:26:22 >
    Hep böyleydi hocam böylede devam eder artık.Nerdeyse her platformun oyununu oynatan online oyunlarda en çok tercih edilen platform varken oyun konusunda en kısıtlı seçeneği sunup kaliteli ödül alan yapımları genellikle uzaktan izlemenizi sağlayan cross play pc ile oyun imkanı olmasa online anlamda çok kısıtlı kitlesi olan çöp konsolun piyasasının düşük olması normal.

• Görünüşe göre Perfect Dark oyunu da ilk günden multiplatform çıkış yapacak. Microsoft verdiği yeni iş ilanında, birden çok platformda aynı kaliteyi sağlayacak grafik tasarımcıları aradığını belirtmiş.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

• [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 1 Şubat 2025; 21:2:26 >

• [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]Digital Foundryyoutube
    Developer Warhorse Studio reunites with the CryEngine technology to fashion a sequel to its 2017 cult RPG hit. This time though, the focus is purely on the current-gen crop of consoles, including a PS5 Pro upgrade that combines all the best features of base PS5's 30fps fidelity and 60fps performance modes into one configuration. Note: AMD's FSR 2.1.2 is used on PS5 and Series X versions as the upscaler - while the PC version uses FSR 3.1.0. Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and various items based on DF catchphrases? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00 - Introduction/Tech Highlights 03:49 - Modes/PS5 versus Series X Graphics Comparison 05:26 - PS5 Pro Upgrades Tested 06:42 - Xbox Series S vs Series X/PS5 Graphics Comparison 08:16 - 60FPS Performance Mode/PS5 Pro Tested 09:38 - VRR Mode Tested 10:56 - 30FPS Fidelity Mode/Series S Tested 12:19 - Verdict
    https://www.youtube.com/watch?v=_1LxjsmjJCw&feature=youtu.be

Ps'te daha iyi çalışıyormuş genel olarak;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 1 Şubat 2025; 21:11:51 >

İkinci elde PS4 piyasası bile bugün halen canlı ama Xbox'a rağbet yok. Bir sene önce 18 ay resmi garantili Xbox'ı piyasa ortalamasının bir tık altı fiyata zar zor elden çıkarmıştım. Xbox geleneksel oyun konsolu anlayışından uzaklaştı PC, PS5, Switch, Cloud derken her platforma yayıldılar. Forza Horizon 5'in Switch 2'ye geleceği konuşuluyor mesela. Şahsen Xbox artık bir gamepass makinesine dönüştü başka hiçbir anlam ifade etmiyor benim için.

Ayrıca Konsol Oyun Tamer PS3'leri satmıyor koleksiyonuna dahil ediyordu yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 1 Şubat 2025; 21:18:25 >
  • MisterX06 kullanıcısına yanıt

Ne yapacak okadar ps3ü😀

• Daha ne kadar saçma salak yorumlar göreceğiz acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ps5 Prolar daha yeni çıktı. 800 dolarlar ödendi. Daha 1 tane bile 1. Parti oyun oynanmadı.

Xbox çıkıp 2026 sonu gibi Ps5 Pro'yu tokat manyağı yapacak konsol hazırlıyoruz diyor. Hemde yeni nesil.

Bakalım Xbox yeni konsolda Ps5'in fiyat yükseltme hamlesine uyacak mi yoksa Series X 2 500 dolara mi çıkacak.

• Periah kullanıcısına yanıt

En az bin dolara yakın bir fiyatı gözden çıkarın derim ps5 pro ile konsollar 500 ile 600 dolar duvarını yıktılar yeni xboxda hangi firmayla anlaşıldı belli değil AMD ile anlaşma sağlanmadi sızan haberlerde eğer Nvidia ila anlaşılırsa pahalı konsol olacaktır.

• mg3 M kullanıcısına yanıt

Sony Ps5 Pro'da subvansiyon yapmadı yeni maliyetin bir bölümünü cebinden karşılamadı.

Series X'de ise konsollarin zararına satıldığını biliyoruz.

Yani Series X 2'de hem kar amacı gudulmeyecek hemde Micrisoft tam tersi bu konsolları belli bir zararı göze alarak satabilir nitekim pazar payı kazanmak için bir süre bir isi zararına yapman gerekir.

Örneğin Intelin bugün sattığı Arc b580 ekran kartları 250 dolara maliyetinin altında zararına satılıyor. Bu şekilde Intel ekran karti pazarında payını arttırıyor bu sayede oyun studyolarinim kendi donanımına daha sıcak bakmalarını umuyor .

Dolayısıyla Xbox Ps5 Pro kadar pahalı çıkar mı çok emin değilim. Tam tersine Serues X 2'nin Ps5 Pro'dan ucuza satılmasını bekliyorum. 600 dolar olabilir , 500 olursa zaten bu çok agresif biçimde yeniden deneyeceklerini gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Şubat 2025; 22:53:44 >
  • oğuz sasi'nin tlou yayınına denk geldim, öve öve bitirilemeyen tlou böyleyse siz oyundan anlamıyorsunuz.

yapay zeka leş, türkçe dublajı çizgi film gibi, oynanış mekaniği yok oyunda çömelmekten başka hiç bir şey yapmıyoruz [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Periah kullanıcısına yanıt
    Microsoft bu saatten sonra değil sübvansiyon yapmak, konsolların üzerine kar payı koyarak satar yeni Xbox’ı. Series X | S için seri satış beklentileri vardı, bu sebeple böyle bir strateji izlediler. Fakat gelinen noktada series x ve s, Xbox one’dan bile az sattı. Buna ek olarak Xbox kullanıcı profili oyun satın almıyor, yıllar önce alınmış olan ucuz ve uzun süreli game pass abonelikleri üzerinden oyun oynamayı tercih ediyorlar. Bu da konsolda sübvansiyon yapan Microsoft’un mağazada da para kazanamaması anlamına geliyor. Mali olarak tam bir rezalet ms tarafı için. Bu mali enkazı gp’nin genişleyeceği umuduyla düzelteceklerini düşündüler ama ellerindeki sonuç tatmin edici olmaktan çok uzak. Bu sebeple de adamlar multiplatform olarak zararı minimize etme derdine girdiler, sonunda datüm Xbox oyunları da ps5’e geliyor. Microsoft kendi saldı artık Xbox markasını. Forza Horizon 5 ps5’e geldiği an ms için Xbox diye bir marka kalmamıştır. Şu noktada Xbox konsolu sahibi olmak aşırı mantıksız. Tüm kütüphanen rakibinde mevcut, üstüne rakibinde sende olmayan onlarca yüksek kalite oyun var. Tek cazibesi game pass onu da çoğu Ps kullanıcısı oyunlar geldiği için çok umursamayacaktır. Sadece bazı Ps kullanıcıları için ikinci konsol olur artık.

Bu saatten sonra Xbox tarafı bir konsol çıkaracaksa dahi (çıkarmama ihtimali baya yüksek) bu konsol, game pass’e erişilebilecek standart ev konsolu olması ve xcloud’da optimizasyon işini standarda oturtmak adına olacaktır. Yüksek ihtimalle pahalı, nvidia tabanlı bir konsol olacak. Gpye erişmek isteyen ve pc ile uğraşmak istemeyen kitleyi hedefleyecektir.

• Xbox oyunlari patir patir psye geliyorsa, microsoft xbox konusunda kar acisindan da imaj acisindan da zicmis durumdadir bunu kimse inkar edemez artik

Ha ben xboxi asla satmam gamepass bile benim icin nimet, market hala daha ucuz, bu nesil catir catir cod oynadik o bile parasini cikarmistir gamepassin tek basina, psde her istedigin oyunu almak hayal oldu artik tr psn zaten bitik ama konsol savasini dunya genelinde sony kazandi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 65576558655965606561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.