< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6582. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Arkadaşlar, Take2 altındaki firmalar yerellestirme için 3. Parti ekiplerle çalışmıyor. Bu iş için kendi ekipleri var ve dışarıdan ekiplere oyun yollamazlar. En ufak hikaye veya görsel sızıntısından korkuyorlar. Trdeki ekipler ile yapacakları bir anlaşma, benim görüşümce oyun çıktıktan sonra gelecek bir dil desteği için olabilir. Sonradan bile olsa, resmi dil desteği alacaz gibi duruyor.
Yinede çabalara devam etmek gerekiyor. Belki bu oyunlarda olmaz ama bundan sonra çıkacak oyunlar için varlığımızı belli etmek her zaman iyidir. Tabi birde oyunlar çıktıktan sonra satın alarak, bu ülkede yerel dille çıkan oyunların fark yarattığını göstermek gerekli. KCD2 özellikle kullanmamız gereken bir örnek olmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
x (formerly twitter)
Alkan Adakaner (@AlkanAdakaner) on Xhttps://x.com/alkanadakaner/status/1887616227813757115?s=46&t=Vgbyo9j2j7eaCF9CGF5FiA
Peynir ekmek! Net ilk seri 20 milyonu ilk senede eritmeye oynuyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam burası biraz karışık, ukraynalılar steamden dil desteği için taleplerini dile getirdiler ve oyuna bir kaç ay sonra ukraynaca eklendi, naptılar peki? Ukraynaca yerelleştirme yapan insanları mı işe aldılar bir anda?
Diğer 3 oyunda ukraynaca mevcut değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mustafa Kadir de artık yoruldu adam. Sağlı sollu sürekli mailler Twitter atıyor ama bir cevap bile kendisine gelmemiş. Atılan milleri zaten saymıyorum, sen ben atincada aynı şeyin yazıyorlar.
23 Studios ve Locpick olaya el atınca bari adam biraz rahatladı. Ama Locpick ve Ali bey ortadan kayboldular. Tüm olay 23 Studiosa kaldı. Neden 23 Studios görüşmeye çalışıyor da Locpick ortalarda yok. Acaba 2K ile anlaşıldı ve görüşüyorlar da o yüzden mi locpick aradan çıkıverdi. Bu iş iyi yada kötü sonuçlansin altından çok hikâye çıkacak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 7 Şubat 2025; 1:1:18 >
Hocam sadece istemekle olmuyor. Maalesef sadece satılan oyun sayısı ilede olmuyor. Buradaki pazarın büyüklüğü adamlara yetersiz geliyor.
Başka bir firma olsa, bu kadar çabadan sonra muhakkak gelir derdim ama sorun maalesef Take2. Bu adamlar fikri mülkiyeti koruma söz konusu olduğunda çok katılar. 3. Parti yerellestirme ekipleri ile çalışmıyorlar. Ukrayna dilini sonradan nasıl eklediler bilmiyorum. Belki kendi bünyelerinde halletmislerdir, belkide birkaç ukraynalı elemanı geçici olarak işe almışlardır. Tek bildiğim, bu tip dil işini dışarıya yaptırmıyorlar. Trde özel çalışan dil ekiplerinin çabalarını takdir ediyorum ama söz konusu Take2 olunca, hiçbir ekibin gazlamalarına güvenemiyorum. Kendi reklamlarını yapıyor olabilirler. Demek istediğim, yerel bir firmanın üstü kapalı sözlerinden cok, 2K yada Rocstar CM ekibinin mesajlarını takip etmek gerekir.
Yapay zeka çağındayız oyunların Türkçe altyazılı bir şekilde çıkması oyun yapımcıları için artık zor olmasa gerek.. 🤕
Altyazıyı gectim yapay zeka böyle giderse yakijda seslendirme bile sorun olmaktan çıkacak.
-
2 senede nasıl bunca büyüyebilir bu mobil ya AB herşeye yasak getiriyor buraya bakmalı önce çoluk çocuk 100'lerce dolar harcıyor saçma sapan kutulara bildiğimiz kumar bu denetlenmeli.
-
Hocam mobil artışı neden tedirgin etti sizi? Yanlış anlamayın bilmediğim bir şey mi var benim acaba?
Gatcha oyunları ve f2p oyunlar ele geçirdi piyasayı mobilin ilk yıllarında gayet kaliteli oyunlar vardı şimdi 2.bölümdeki bir içerik için 10$ öde şeklinde ilerliyor AAA firmaların hepsi buraya kayıyor sektörü kötü etkiliyor bence bu derecede oyun içi satın alım.
-
Irkçılıkla alakası yok, her firmanın beklentisi oyun satışıdır. Bize oyun sektörü büyümüş gibi gelse bile düşük olabilir, arkadaşlar. Şimdi A ve B firmasını örnek gösterebilirsiniz, haklısınız da. Ancak A firması için 5K yeterken dil eklemek, B firması için 20K gerektiriyor. Üst kuruma ve hissedarlara sormadan ekleyemiyor bile. Böyle aşırı karmaşık yapıdaki bir firma.
Ülkemizde fiyatlar arttı. Kötü niyetle söylemiyorum; mesela bir kardeşlik hesabını 10 kişi kullanıyor ama satılan sayı hâlâ 1 olarak geçiyor. Üstelik Hint PSN gibi yöntemlerle satın alanlar da oluyor. Aynı şekilde PC tarafında korsan mevcutken pazar aslında çok küçüldü. Sony tarafı sadece oyun yapmıyor; bir ekosistem olduğu için dil desteği bu derecede olumlu. Zamanında bilinmeyen oyunlarında bile dublaj vardı.
Üzerine DH kısmındayız diye bunca bekleyen oyun kültürümüz daha daha gelişmeli son zamanlarda geliştikçe ekmeğini alıyoruz ama daha çoğalmalı 1.oyuna gelip 2.oyuna gelmez yoksa.
-
Mayıs 2022de Zynga firmasını satın aldılar hocam. 12.7 milyar dolar ödediler. O pay Zyngadan geliyor.
Doğru onu unutmuşum
Düşman değilim mobile ama aşırı derecede saçma oyun doldu marketi açın anlarsınız birde insanlar bunlara deli gibi para yatırıyor çok tuhaf.
-
vay be yılların football manager’i ilk defa iptal edilmiş
bu sene fm olmayacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://www.playstationlifestyle.net/2025/02/06/playstation-layoffs-reported-february-2025/
Sektörde işten çıkarmalar devam ediyor. Muhtemelen gereksiz uzun seneler harcanan ve sonrasında iptal edilen canlı servis oyunlarında çalışanlar işten çıkarılmıştır.
Bombos bir oyun yapip milleti soyariz dediler olacagi bu 😂
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X