Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6598. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 19 Misafir (8 Mobil) - 16 Masaüstü10 Mobil1 iOS
5 sn
132.619
Cevap
308
Favori
4.755.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 65966597659865996600
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamlar kendi kendilerine sıfat üretip veyahut bulup yarın öbür gün diyecekler "bu bana keriz dedi ühühüh " diye ajitasyon yapacaklar. Bizde bazen farklı alanlarda kazıklanıyoruz ama bununla da gurur duymuyoruz ya da kendimize "keriz" demiyoruz yani.

• Neyse bugünlük benden bu kadar 1 vs 10 PC ci ile vs attım yoruldum :) Konu başlığı değişirse en azından PS vs PC de daha fazla konu canlanıyor :D xbox gibi ölü bir konsol olunca tabi pcciler damlar konuya.

• ßLacKLioN kullanıcısına yanıt

Spider 2'nin PC - PS5 Pro sürümü arasında bile "devasa farklar" var hocam. Sorunlar ondan kaynaklanıyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Geçen Spider 2 PC konusuna baktım. Birisi 2 tane ss atmış. İlkinde, PC sürümünde, konsolun perf moduna göre sokakta 3-5 fazla NPC var. Diğerinde de, perf moduna göre, RT yansımalarının Lod menzili daha yüksek.

Arkadaş onları koyup devasa fark var demiş. "Çok fark var" veya "ciddi fark var" dese neyse diyeceğim de; "devasa fark var", "gece - gündüz gibi nesil farkı olmuş" denmesi komik oluyor. Sanırsın 2000'li yıllardaki PS2 - PC gibi bir durum var.

Bir de, RT'le Amerika'yı yeniden keşfetmek moda oldu. Öyle bir hal aldı ki, mesela Half-Life 2'nin Pixel Shader 2.0 yansımalarına RT desen inananlar çıkar:

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    (Daha da iyi gözüküyordu. Burda kamera geride kalmış.)

Zaten artık bu seviyedeki yansımalara RT isteniyor. HL2 Lost Coast yansımaları içinse, RTX 5000 serisi lazım[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Buna da cevaben, Wukong'taki RTGI görüntülerini koyanlar olur. RT tabi ki geleceğin standardı. Fakat RT'nin, görüntüye yeni bir şeyler katarak standartlaşması, PS6 ve Steam konsolu döneminde gerçekleşecek. Şu an finansman aşamasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Şubat 2025; 19:33:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Yok abi, o kadar premium olmak için

1. PS5 Pro alınmalı
    2. OLED TV olmazsa olmaz (ben de OLED monitör var elendim tüh [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] )
    3. Forumdaki kardeşlik konusunda 50 kere bir hesabı dönerek al-sat yapmalısın. Zibilyon tane insanın tantanası ile uğraşmadan olmaz.

Ancak bu şartları sağlayarak, üstün PSSR deneyimi ile elit oluyoruz [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• kataaay kullanıcısına yanıt
    Bende OLED monitör,VA panel TV ve fiziksel 5.1 ses sistemi olduğu (soundbar şart) için çok önce veda ettim premium adasına..

• Bu arada, yukarda PC'deki stutter sorunları 10 yıl geride kaldı denilmiş. Fakat tam tersine, PC'de stutter sorunları son 3 yılda başladı. Özellikle UE5 oyunlarında sorun yaşanıyor.

PS4 jenerasyonunda PC'lerde sorun yoktu. O sıralar 780 Ti, 980 Ti falan kullanan bir PC'ciydim. Batman Arkham Knight dışında bir problem hatırlamıyorum. O da zaten Re-release yapıldı.

Sonradan Dx12 stuttering gibi şeyler çıksa da, hepsinde Dx11 opsiyonu vardı. O sorunlar da, zaten Dx12'nin pek işe yaramadığı oyunlarda oluyordu[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Deneysel bir durumdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Şubat 2025; 20:54:40 >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Obaaa ben o Epic Faili nasıl görememişim ya :D :D

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Geçen bir video izliyorum. Birkaç yıl önce Pclerde bu oyun çalışamaz denilen Rachet and Clark ( Ps5 Özel Oyunu) oyununu çıkışı üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçmiş 4 GB Gtx 980 ile 1080p 30 Fps oynatıyorlardı.

Onu görünce Sony'nin bu oyunları Pc'ye getirmekle ne kadar büyük bir hata yaptığını anladım...

Millet en külüstür bilgisayarlarda bile Sony'nin özel oyunlarını çatır çatır oynuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Şubat 2025; 20:33:57 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ya eskiden konsollar çıktığında baya PC maliyetinin çok altında fiyatlar ile çıkıp baya iyi performans sergilerdi,konsol performansında pc toplamak belki neslin son yarısında anca mümkün olurdu.Bu pro çıkışında bile tokat yedi aynı fiyattaki pc'lerden,o yüzden büyük garabet diyoruz.Hele yapay zeka destekli de olsa PC tarafında gelişmeler bu hızda devam ederse nesil sonuna ibretlik şeyler yaşanacak gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 9 Şubat 2025; 20:37:33 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Skyrim tadında keşfin olacağı evrenle alakalı toplanacak bilgilerin bol olduğu, ama kötü animasyon kalitesi kötü sinematik kalitesi vasat bir aksiyon bekliyorum 77 alır sorunsuz gelirse.

• oliwander O kullanıcısına yanıt

E ne olacak Xbox öldü konu bitti.Pc muhabbeti yöneticinin işine geliyor.Bu sayede konu hareketli kalmaya devam ediyor.Aslinda öyle sanıyorlar ama bu pc muhabbeti yüzünden bir çok kullanıcı konudan uzaklaştı.

Yalnız PC'den PC'ye, donanımdan donanıma, bunların performansı veya fiyatından dahi bağımsız biçimde oyun deneyimlerinde oyunların port ya da optimizasyonuna göre ciddi farklar olabilir. Bunu PC platformunda optimizasyon standardı olmadığına dair bir platform yergisi de yapabilirsin (eğer yapmak istiyorsan) veya Sony tarafının PC tarafına kötü port etmesi olarak da yorumlayıp faturayı Sony'e de kesebilirsin. İki durum da az veya çok geçerli. Ama bunu yapmayıp sıfatlar veya isimler yakıştırmak herhalde çok daha kolay. Gözünüzün önünde aslında potansiyel bir PC eleştirme (her sistemde farklı performans) argümanı duruyor ama "PC'ci" diye farklı deneyim paylaşan forum kullanıcılarını yalancı töhmeti altında bırakıyorsun. Hoş mu? Değil tabii ki.

Kısa cevap: İki kullanıcı da farklı sistemleriyle aynı oyundan farklı bir deneyim alabilir. Herkesin bildiği durumlar 1) PC'de sistemden sisteme farklı optimizasyon veya performans 2) Anlaşıldığı kadarıyla Sony'nin Spiderman 2'yi PC'ye kötü port ettiği, hatırı sayılır miktarda insanda kötü, bug'lı vs performans sergilediği ve bunun negatif Steam yorumlarında görülebileceği.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• dante06 kullanıcısına yanıt

Xbox oyunlarını Pc'ye çıkarmış çıkarmamış pek önemli değil çünkü Xbox'da ki adam tüm oyunları neredeyse ücretsiz oynuyor.

Ps'in durumu ise daha vahim. Nitekim hem Ps'de 3000 bayılacaksınız, hem Pc'de 3000 bayılacaksınız arası yok. Birinden birini seçmek zorundasın.

Xbox'da ise oyun oynamak maliyetli birsey değil. Adam Pc oyuncusu Xbox'a geçmek istedi, konsol deneyimi için bir Gamepass üyeliği yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Şubat 2025; 20:49:2 >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Böyle görünce neden engellediğimi bir daha anlıyorum. İnsanlardan "eleman" diye bahseden birinden çok şey beklememek gerek. Ne olacak kendi tabirleriyle onlardan "mürit" başka biri de "bu" diye bahsediyor.

Ve evet dediğiniz gibi aslında güzel bir şey yakalamışlar. Demek herkes sizin gibi sevdiği platformu kusursuz görüp övmüyor işte. Sanki gizli bir şey keşfetmiş gibi paylaşılmış bir de. Ee zaten birkaç mesaj önce yazdım Spiderman 2 başarısız bir port diye. Sizin zihniyetlere sahip olsak Spiderman 2 müthiş, işte Pc farkı falan dememiz gerekirdi. Pc hakkında yeterli bilgi sahibi olsanız zaten herkeste aynı olamayacağını bilmeniz gerekirdi. Demek ki durum böyle değil.

Övsen taraflı işte hep övüyor diyecekler, övmesen bak kendileri de övmemiş diyecekler. Ne yapsan yaranamazsın.

Bir ürüne sırf sahip olduğu için, sırf para verdiği için sürekli övme ihtiyacı duymayacak olgunluğa sahip bazı insanlar.

İtham, alay etme ne ararsanız var. Bu şekilde kendi aralarında like atmaya devam ederler yalnızca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 9 Şubat 2025; 20:55:8 >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

PC Master Race ise o zaman kabul edilemez bir durum kesinlikle :) 2 PC fanboyundan birinin iyi çalışıyor diğerinde sorunlu ise bu Sony hatası değil demek ki PC Master race hatası.

Sony hatası paso. Bence port işini beceremiyor. Ne güzel PS5’e güzelce port ediyorsun, kalsın işte. Aynı dönemde gelen FF7 tuhaf şekilde iyiydi mesela, sattı da. Adamların 3. parti ihtiyaçları var. Sony Bey, her yerden kazanma peşinde. Ya cidden parasız kalıyor bunlar ya da tümden sapıttılar. Hem konsoldan hem oyunlardan maksimum kâr peşindeler, kullanıcı dönüşleri pek umurlarında değil.

Xbox kendine gelmezse daha daha coşar bunlar onunda geleceği yok baksanıza ayrıca avowed çıkacak yine Türkçe yok yine yok ....

Sen Starfield oynadın mı ? :D ya da stalker indiana jones vs cevap versene. Oyunlar bedava ya bi xbox profil linkini at bakalım ne oynamışssın. Bu kadar sallıyorsun Gamepass şöyle beleş böyle beleş. Hadi bakalım.

Tamamda siz herkesin 50 bine pro 3 bine oyun aldığını sanıyorsunuz.Ps hesap satış bölümünde bir sürü kullanıcı, oyunlarını oynayıp satarak veya takaslayarak uygun fiyata güncel oyunları oynayabiliyor.Biraz uğraştırıcı ama hiç yoktan bir şekilde oynanabiliyor

• 
Sayfa: önceki 65966597659865996600
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.