Yarın avowed çıksın da seni silverdin dolu havuza atıcam. |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6609. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Yorumları güzel gelsin de erken erişimde oynayalım. En çok beklediğim oyunlardan. Her ne kadar tps tarafı pek tatmin edici görünmese de.
-
*Konsollar arası en iyi versiyon diye düzelt bence.
Gerçi psossrr ile en iyi versiyon da muamma..
-
ghost of yotei 2025 game awards töreni zamanında pc de oynanabileceği sanmıyorum veya gta 6 nın
ama yine de sen bilirsin.
-
Böyle net konuşma yine de. Bir süre sonra aynı anda çıkmaya başlar oyunlar bunalıma girersin.
-
Ghost Of Yotei gelmese de olur zaten. Ps tarafından Pc'ye gelen oyunlardan en büyük hayal kırıklığım Ghost Of Tsushima.
-
Niyeki? Benim bayıldığım bir oyun. İkinci platinlediğim oyun olmuştu PS5 kullanırken.
2020'nin en iyi oyunu benim için, çok severim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 12 Şubat 2025; 11:23:4 > -
Ben açık dünya yapısını bayat Ubisoft formülünü benimseyerek kurgulayan oyunlardan keyif alamıyorum. Tsushima da bunu yapıyor. Artısı sanat tasarımının iyi olması. Tsushima lineer bir oyun olsa çok daha iyi olurdu. Para verdim o kadar diye zorlayarak bitirdim. Yenisi de muhtemelen aynı yapıda olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Şubat 2025; 11:27:7 > -
Bunalıma ne gireyim reis, kafam rahatlar geçerim pc'ye olur biter.
-
ADAM ADAM
-
Ps5 ömrünün kalan 2-3 yılına dair bir gidişat bekliyorum bu gece. Bildiğimi bir iki proje var. Onların da dışında bir şeyler dökülmeleri gerekiyor artık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sony baba exc fps yap artık killzone tarzı Türkçe dublaj fps özledik ne crysis kaldı ne başkası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
nerede 30 bin tl acaba?
-
Parasız muhabbetleri yapılmamalı bence, hoş durmuyor. Parası olup almayan olabilir; gerçekten konsol alacak durumda olmayan da olabilir; bunları Türkiye şartlarını dikkate alarak biraz düşünmek gerek. Otomotivde lüks araç markalarını kıyaslayan otomotiv tutkunlarından Ferrari eleştirenlere kıskanç fakirler Ferrari taşlıyor deseler ne kadar anlamlı olur mesela, gerçekten bu kadar lüks araçları bütçeleriyle karşılayamıyorlarsa bile?
Ki bu başlığa yazanların ekseriyetinin PS5 Pro karşılayabildiğini düşünüyorum; karşılayamayan varsa da hiç önemli değil ve bu Pro hakkında herhangi bir meşru negatif veya pozitif fikre sahip olamayacağı, sadece kıskançlık sergilediği anlamına gelmez.
Bana sorarsanız Pro sunduklarına kıyasla pahalı ve yetersiz bir cihaz. Kaç sene daha yeni olan Pro versiyonun düz PS5 ile kıyaslamalarında tek bir konuda bile Pro'nun düz versiyonun gerisinde kalması zaten büyük bir skandal sayılır. Hiçbir konuda geriye gitme lüksü olmayıp azami sayıda konuda ileriye gitmesi beklendiği için için öyle. Bu tüm konsollar için geçerli. Yarın öbür gün Microsoft daha üst seviye bir Xbox alt varyantı çıkarsa her konuda ileri gitmesi ve daha önceki modellerin kapsadığı herhangi bir başlıkta geriye gitmemesi beklenir. Bazı güncel oyunlar düz versiyona nazarla Pro'da daha kötü görünüyorsa bu bir eksidir. Ciddi bir fauldür. Parasızlıktan karnı aç gezen birisi bu bulguyu negatif ışıkta değerlendirse ve daha ucuz düz modele bakarak Pro'nun parasının karşılığını verip vermediğini sorgulasa "kıskanıp kıskanmamasından" bağımsız sonuna kadar haklıdır.
Söylemesi bence biraz ayıp ama mesela dediğinize ters bir örnek olarak kendimi verebilirim. Pro'yu tasarruflarımla karşılamam çok kolay ama kesinlikle alacağım bir ürün değil. Böyle birçok insanın bulunduğunu düşünüyorum.
Acaba birileri sevdikleri metalar yeriliyor diye mi bu kıskançlık veya maddi erişim çekemezliliği savını öne sürüyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sarı sitede var 30 a şuan bakmadım geçen haftalarda vardı...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pro versiyonunun base ps5ten geriye gittiğini nereden çıkardınız hocam?
Ürün zaten base ps5'in sağladığı tüm özellikleri sağlıyor. Ekstra gelen seçenekler yeterince verimli çalışmıyor diye neden geriye gitsin ki zaten bu durum çok çok az oyunda görünen bir sorun. Hatta bu oyunlarda nispeten eski oyunların pro patch almış halleri.
Mesela upscale yada frame gen özelliği sağlayan ekran kartları, önceki versiyona göre bazı sorunlar barındırdığı zaman geriye gitmiş bir adım mı oluyor? Beklide optimizasyon yada teknoloji yeniliği nedeniyle adaptasyon sorunu olmuştur ki zaten bu tip problem yaşayan oyunlar sonra patch alarak gayet güzel hale getiriliyor. Bu bilgileri genelde paylaşmazlar çünkü ps5 pro hater kitlesinin işine gelmiyor. Dolayısıyla sizinde pek işinize gelmiyor gibi görünüyor.
Bir ürünün sizin için yeterince cezbedici olmaması başka birsey, o ürünün geriye atılmış bir adım olduğunu söylemek başka birsey. Mesela bende ps5 pro ile ilgilenmiyorum ama bu ürünün konsolda en iyi performansı arayan niş kitle için memnun edici bir ürün olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Alan memnunsa, kim ne kadar kötülerse kötülesin birsey değişmiyor.
-
Öncelikle tartışmayı kişisel ekonomik durumlar üzerinden yürütmek yerine, konsolun sundukları ve fiyat-performans oranı üzerinden değerlendirmek daha sağlıklı olur. Ancak, sürekli 'parası olup almayanlar', 'gerçekten alamayacak durumda olanlar' gibi ayrımlara girmeniz, aslında sizin de konuyu ekonomik durumlar ekseninde ele aldığınızı gösteriyor.
Öne sürdüğünüz argümanlara gelirsek: Pro’nun sunduklarını yetersiz bulmanız subjektif bir değerlendirme ve elbette buna katılanlar olabilir. Ancak, Pro’nun her anlamda düz PS5’in önünde olması gerektiğini söylemek, teknoloji dünyasının işleyişini bilmemek demektir. Güncellenmiş bir konsolun her oyunda mükemmel olacağını, hiçbir optimizasyon sorunu yaşamayacağını düşünmek gerçekçi değil. Eğer bu mantıkla bakarsak, geçmişte Pro versiyonları çıkan hiçbir konsolun yüzde 100 kusursuz olmadığını görebiliriz.
Ayrıca, eleştiriyi kıskançlık olarak görmekten bahsetmişsiniz ama tam tersine, Pro’yu alanların veya almak isteyenlerin de ürünü savunmasının aynı şekilde doğal olduğunu kabul etmeniz gerekir. Bir şeyin kötü olduğunu düşünmeniz, onu almak isteyenlerin hatalı olduğu anlamına gelmez.
Son olarak, 'ben alabilirim ama almıyorum' savunması da tartışmalarda sık kullanılan klasik bir argüman. Kendi tercihinizi nesnel bir gerçeklik gibi sunmanız, ürünün değerini belirlemez. Sonuçta herkes kendi ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda karar verir. Size hitap etmiyor diye başkalarının tercihlerine küçümseyici bir tonda yaklaşmak ne kadar doğru?
Özetle, konuyu ekonomik durumlara indirgemeden, teknik ve objektif kriterler üzerinden tartışmak daha mantıklı olur."
-
Harbi he aynı görevleri yapıp aynı düşmanları kesip duruyorsun. Çok tekrarlıyor kendini ve bu tekrarı oyunun çok erken kısımlarından itibaren başlıyor.
Ha sanatsal olarak mekan tasarımları çok güzel Ama Gameplay ve Görev sistemi çok tekrarlıyor kendini.
X kişiyle konuş ata bin onun yanında konuşarak göreve git adamları biç
Sonra aynı döngü tekrar.
Asasins creed Odyssey-Origins-Valhalla falan görev çeşitliliği olarak çoook daha iyi.
-
Bu Akşam Halo Serisi Tanıtlıacak :)
-
PRO 2 ADET PS5 parası . Türkiyede değil dünyadada Dolar olarakda öyle.
Türkiyede hatta 3 adet ps5 parası :) Yani bukadar para istenilen bir konsolda güç artışı çok minimal :) İşlemciyi zaten hiç ellememişler.
Ha Pro mesela 550-600 dolar olsa evet güzel cihaz.Gayette alınabilir. Ama 800 Euro ne abicim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 12 Şubat 2025; 13:47:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X