< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6628. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
1. parti Oyun 3. parti olmaz multiplatform olur köylü kardeşim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ağla. Yayıncı olarak Xbox PS e çalışmaya devamke hahahaha. Kimse iplemedi Zortsidian ın oyununu. Çakma Tes demişler zaten.
Jason Schreier:
" Obsidian'ın son RPG'si Avowed'ı *sevdiğimi* bildirmekten mutluluk duyuyorum. Güçlü bir yazım ve dövüş bekliyordum, ancak beni şaşırtan (ve 40 saat sonra bile daha fazlasını istememi sağlayan) şey keşif oldu. Döndüğünüz her yerde tırmanılacak bir sır, hazine veya çatı var — yoğun ve hayat dolu.
Bu incelemelerin bazılarını okuyunca biraz şaşırdım ama Avowed'un Fallout: New Vegas gibi eleştirel tepkiler ile genel oyuncu konsensüsü arasında büyük bir uçurum olacağından şüpheleniyorum. "
Bakalım yine oyun Xbox vergisine mi maruz kalmış yoksa hakettiğini mi almış.Oynayınca göreceğiz.
- Oyunda 1. şahıs ve 3.şahıs arasında geçiş yapmak için menüye girmek gerekmiyormuş.Sağ analoğa 1 sn basılı tutunca geçiş yapılıyormuş.Akşam oynayacaklar için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 13 Şubat 2025; 18:37:25 >
-
80-85 bekliyordum. 80 almış Avowed. 8'lik bir oyun ise yeterli bana. Başyapıt beklemiyorum zaten. En mutlu eden şey keşif övgüsü oldu. Böyle büyük açık alan yapıp içini doldurmak çok zor. Ubisoft'un modası geçmiş formülü ile doldurmaya çalışmalarından bıktım oyunların. O yüzden umarım iyidir.
Veilguard'a 9-10 verenler 6-7 vermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 13 Şubat 2025; 18:39:3 > -
Bence şu son 10 sayfada dönen Xbox vs PS tartışmasının temelinde bir mantık hatası var: tartışma Xbox vs PS değil Game Pass vs PS tadında dönüyor. Bir abonelik sistemiyle bir donanımı karşılaştırıyoruz yani.
Tüm game pass oyunları Geforce Now'da oynanıyor, Geforce Now aylık 20 dolar gibi bir şey, o da ultimate'i. Elinde yüksek donanımlı PC olmayan biri bile (mesela ben) tüm game pass oyunlarını bir 30 doları gözden çıkarıp keyfince oynayabiliyor. Bunu da Stalker 2'yi Geforce Now üzerinden Macbook'ta oynamış biri olarak söylüyorum. Arada minik stutter'lar vardı ama onun dışında gayet akıcı performans. Hal böyle olunca, konsol olarak Xbox almanın esprisi nerede kalıyor ki? Bir insanın oynayabileceği oyun sayısı zaten sınırlı, bilhassa çalışan eden biriyse. Game pass tarafında verilen 82374823 tane indie oyunu didikleyecek vakit olmuyor genelde, Indy, Stalker vs. gelen isimli title'lar için sistemi kullanıyor kullananların çoğu. O da Xbox tarafında "of bunu oynamam lazım" dediği bir şey varsa da üstteki formülle 30 doları çıkarır cepten oynar. İlla televizyonda gamepad'le oynamam lazım derse laptopunu bağlar tv'ye wireless gamepad'le oynar. Haliyle bu donanım kıyaslamasında Xbox Series X/S'in oturabildiği bir yer yok. En son Amazon Fire TV kumandaları için "This is an Xbox" diyorlardı, o bile Xbox'sa niye 500 dolar verip Series X alayım sorusunun bir cevabı yok.
Sistem olarak game pass ps plusla kıyaslanacaksa o da hatalı bir vs bence bir noktada. Sony'nin Microsoft kadar derin cepleri yok, mantıken böyle bir ekosistemi de hiç sunamayacağı aşikar. Galatasaray niye Real Madrid gibi kadro kurmuyor demeye benzer bu biraz.
Xbox'ın mevcut halinden keyif alıyor değilim, Xbox Series S kullanmışlığım da var ve 2-3 sene önce ve rekabet her zaman iyidir kullanıcı için. Sony first party oyunlarda aşırı sendeledi bu jenerasyon, bu bir gerçek mesela, keşke güçlü bir Xbox olsa da PS tarafı bu kadar tok satıcı tadında davranamasa. Evet Nintendo rakip olarak hala var, satışları da daha iyi, ancak Nintendo'nun bir yerde olayı farklı.
-
Benim biraz beklentimin altında kaldı. Öncelik kcd2 de sonra bakarım ama steam’den almam gamepass oyna geç oyunu gibi sanki. Güzel ama büyük bütçeli değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 13 Şubat 2025; 18:45:56 >
Muhtemelen o na bunları söyleyen de sendin 😀 Ah aschil efendi ah doymadın dimi yenilmeye Ex yönetici seni
Ha günlerdir konuya yazmayıp beni alıntılayarak giriş yapmanda ilginç geldi sencede öyle değil mi ?🤔🤔
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 13 Şubat 2025; 18:57:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
IGN oyunu övmüş bir tek savaştığımız yaratıklar vs konusunda çeşitlilik az demiş hadi onu anlarım, sonrada demiş ki iyi hoşta klasik fantastik rpg işte herhangi bir yenilik getirmiyor. Puan 7.
Tabiki her incelemeyi yapan bu kafada olmayabilir ama bu mantıkla mesela Spider Man 2'ye de God of War Ragnarok'a da 7 verilmesi lazım. Önceki oyunların üzerine pek bir değişiklik yok sonuçta, sektöre bir yenilik getirmiyor yani.
Kısacası en güzeli kendin alıp oynayıp bakacaksın. Tarihin en başarısız ve en pahalı oyunu Concord'a 7 vermiş adamlar bunlar.
Metacritic 80/100 müş. Yani belli başlı bilinen IGN ve Gamespot gibi siteler ortalamanın altı puan vermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 13 Şubat 2025; 18:51:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Veilguard'a niye 9 vermişler
O ne getirmiş türe.
-
Sen asıl günlerdir konuya yazmayıp beni neden alıntılama ihtiyacı hissettin de bakalım ? Bir ihtiyaç mı doğdu? ( Konuya tabiki herkes yazabilir özü o değil)
-
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, ama bu çok manidar geldi bana neyse bilemedim !!
Bu mesajda Zooe için geldiğim anlaşılmasın çeşit olsun mesajı 😀😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X