Evet ama şöyle bir olayı var dengeli yapmak zor oluyor bu türde oyun. Yapması zor değil belki ama düzgün yapması zor. Yapıp beceremeyen de çok. Türe karşı değilim ama iyi oyun = zor oyun diye bir algı oluşturdu biraz souls türü. Ona karşıyım. Bir de gerçekten inanılmaz toksik bir kitlesi var herkes değil tabii ki. Ego kasma aracı oldu biraz. Yani kendi aralarında da böyleler. Yok rehber bakarak ben de geçerim, yok yardımcı çağırarak oynanır mı. Yok o silahla tabii geçersin. Böyle garip olayları var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 23:46:11 > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6750. sayfa)

-
-
Xbox Ps'e hizmet ediyor diye övünülüyor. Biz de Sony Pc'ye hizmet ediyor diyebilir miyiz o zaman? Adam ne güzel yardım etmiş bak Fsr 4'e kavuştu bile Pc. Onlar 2026'yı bekleyecek. Bu da bir bakış açısı.
-
Aynı düşüncedeyim. Eğlenmek haricinde başka bir şeye evriliyor gibi hissediyorum. Türün olayı veya genel olarak farm yaparak bir tık kolay hale getirip, oyunu istediğin tempoda oynayama imkan sağlayan opsiyonlar var mesela.
Mantık şu: Farm yapmadan geçeceksin vesaire. Birde üzerine insanların algıları giriyor işin içine. Kitlesini bende sevmiyorum.
Bu tarz muhabbetler yüzünden zaten single oyuncular kendilerini bu tarz oyunlara kapatıyor genelde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten pro’nun jenerasyonu sırtlaması beklenemezdi. Bunu yapsalar pandemi başı üretemedikleri konsol girmeden eldeki donanımlardan ilerlemeleri lazımdı. Ben xbox’ı 2026 için baskılar mı diye bekliyordum ama şimdi elinde koz pek görünmüyor. Pro alacak adam zaten bu süreleri gözetmesi gerekiyordu. Tavsiyeler bu süreler dışı da yapıldı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
FromSoftware'ın başı olan Miyazaki bile ben iyi bir oyuncu değilim diye açıklama yaptı. Hatta rehber kullanımı da doğal bir şey dedi. Yani adamın kendisi bile takılmıyor ki
Klasik toksik fanların getirdiği nokta işte. Bir de single player yani bu oyunlar. İsteyen istediği gibi oynayabilir. Burada Spiderman 2 Pc'ye gelince hemen mod yapıldı diye Pc'ye sövenler vardı oyunun içine ediyorlar diye. Benzer zihniyet
Sanarsın zorla modla oynatıyorlar. Steam'den indiriyorsun direkt modlu
Sony'nin Pc ile bir derdi de yok bu arada. Gittikçe süreyi kısaltıyorlar hatta. Parasını da kazanıyor az masrafla portlayıp. Adamların umurunda değil yani. Yine fanlar kendini strese sokuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 23:53:59 >
-
40FPS modu var mı hocam, film gibi hissettiren
Yok daha o kadar içine edememişler
-
Base konsollar gayet güzel geçen nesil tek 30fps vardı artık iki mod var çok nadir üzdü beni bu nesil konsollar bu şekil devam etmesi yeterli.
Konu Ps6'yi 2027de çıkarıp cıkarmamalari değil 2026 sonunda Yeni Xbox çıktıktan sonra çıkarmak zorunda olmaları.
Ps5 Pro sahipleri ise bu gidişle 1 tane bile orjinal oyun görmeden nesli kapatabilirler .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mart 2025; 1:5:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Xbox ara konsol yapmayarak doğru iş yaptı.El konsolu daha mantıklı.
Aklınız fikriniz fps sayacı
-
Dikkat ettiysen OLED monitör kullanıyorum.Bu ne demek köşede görünen 90 fps'i 120 hissediyorum demek.Sadece PS'cilere mi özgü kardeşim bu his işleri ahaha
Oyunlarda Immersion'in iyi örneklerinden biri Dead Space'dir .
Ayrıca bir oyunda A noktasından B noktasına gidip video izliyorsan Immersion konusunda o oyunu çöpe atmalısın. Immersion oyunlarinda ara sahneleri video olarak gösterilmez oyunun içine yedirilir .
Immersion oyunlarında oyun mekanikleri sizi oyunun dışına atan ekranlarda değil oyun içindeki somut eşyalarla bağlanmıştır.
Bolumler arasi gecusler asansör veya bir japinin açılma süresi arasına yedirilmistir, oyun kayıt noktaları fizikidir. Oyundaki atmosferi sağlayan sesler oyun içidir. Örneğin atmosfer oyun içi ses ve müzikler ile sağlanır örneğin Stalker'da bir grup Stalker'ın toplanıp ateş başında gitar çalması gerekir veya oyun dünyasında bir radyo bulup oradan müzik dinlemeniz gerekir vb vb...
Dediğim gibi oyunlarda Immersion konusunda Dead Space'te güzel uygulamalar vardır.
Not : Dead Space'de karakterin kalan canını giydiği kıyafetin sırtından takip ederiz. Envanter ve mesajlar yine giysiler yansıyan bir hologram araciligi ile gösterilir. Silahların mermi miktarı silahların kendi üzerindeki gostergelerde görülür vb vb .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mart 2025; 2:25:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı mantıktan ilerleyelim.Gecikmeli olarak Sony'ye oyun çıkaran Xbox,Sony'nin 3.parti yayıncısı ise Sony PC'nin kaçıncı parti yayıncısıdır?(Yoktan seçmeli soru)
Hepsi Pc'ye hizmet ediyor diyebilir miyiz?
(Nintendo hariç)
-
Oled monitör ile oled tv aynı değil yalnız. Oled tv fps ile birlikte grafik ayarlarına da etki ediyor.
-
Bahsettiğim bu asansör örneği gibi akıllıca hareketlerdi tam olarak öyle. Kapı açarken ekrana görsel çıkar vs. geçecekler bu işleri.
-
Ahhh beee
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X