< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6755. sayfa)

-
-
Hocam rog ally beni çok heyecanlandırmıştı hatta ön sipariş vermiştim daha cihaz çıkmadan. Avucunuzun içinde bir full windows bilgisayar olması fikri bence gayet güzel. Ama uygulamada beğenmemiştim, arayüz deneyimi bayağı kötüydü, gpu sürücü sorunları vardı ama şimdiye kadar düzeltmişlerdir muhtemelen o problemleri. Yinede windows bence handheld cihazlar için tamamen uygun değil hala.
İleride bence telefon formunda yine windows cihazlar görürüz. Cebinizde hem bilgisayarınızı hem telefonunuzu taşıma fikri bana çok güzel geliyor neden olmasın. İstediğim zamanda dock moduna bağlar normal bilgisayar olarak kullanırım. Keşke olsa böyle birşey, şuan laptop taşımak bile bana işkence gibi geliyor ki gaming laptoplar ağır oluyor bayağı zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alemin kralı geliyor son 20 gün
-
Valhalla özellikle Odyssey'e göre gerileme kabul ediliyor. Sıkıntı biraz da ortam diye yüzeysel şekilde çevirebileceğimiz "setting" tarafında. Oyuncuyu Antik Mısır ve Yunan'dan alıp Vikinglerin istila çağına atınca oyuncu açısından seviye çok daha geri Kuzeyli kültürlerin bağlamında epey düşüyor. AC oyuncusu (ki Origins-Odyssey oynanış departmanında rol yapma ve seviye atlama kurgusuyla zaten klasik seriden sapma teşkil ediyor) dönemin gelişmiş uygarlıklarının ambiyansını tatmaya alışık. Özgün mimaride piramitlerin, tapınakların, camilerin, katedrallerin, heykellerin, sarayların tepesinde gezinmiş bir oyuncu topluluğunu ahşap Viking kulübelerinin çatılarına bırakırsan millet tabii ki kalite düşmüş gibi hisseder.
Ubisoft da boşuna daha geri ve haliyle daha kolay modellenebilir bir tarihsel coğrafi bağlamı seçmemiş. Belli ki Yunan, Mısır, Arap, İtalyan, Osmanlı ayarında yeni bir uygarlığı baştan modellemektense Vikings gibi dizilerle popülerleşmiş Vikinglerin iptidai bağlamını seçmenin zaman ve paradan kazandıracağını ama gelirlerini koruyacağını düşünmüşler. Ama bu biraz kolaycılığa ve tembelliğe giriyor.
Yanlış anlaşılmak istemem, bir Viking oyunu yapabilirlerdi. Ama tutup da niye bir Viking oyununa AC diyorlar? Origins-Odyssey en azından setting seçimleriyle kentli tarihsel ambiyans yaratımı bazında klasik AC serisine uyuyor. Origins de, Odyssey de oyuncuyu gelişmiş bir geçmiş uygarlığın yeniden yaratılmış bağlamına götürüyorlar. AC serisinin en büyük olaylarından birisi bu yeniden yaratılmış - yüksek kent uygarlığı kategorisindeki - otantik atmosferleri solumaydı. Seri bundan dolayı da çok sevilmişti. Valhalla en basitinden sunduğu setting ile buna sırtını dönüyor.
Üstüne oynanışta da ilerlemeyip geriye gidersen - ki Valhalla oynanış tarafında da biraz geriye gitmiştir - tabii ki insanlar daha önceki deneyimlerinin daha uyduruk bir versiyonuna bir yere kadar sabır gösterecektir.
-
Hocam bana kalirsa dusuncen birazcik yanlis. Valve kendi aciklamasina gore boyle bir satis beklemiyoduk dedi. Adamlar dogru duzgun pazarlama yapmadan piyasaya girdi. hatta dogru duzgun urunu satisa bile sunmadilar kisitli ulkelerde satis yaptilar. Tedarik agini bile tam kurmadilar. Buna ragmen 5 milyon satis cok iyi.
Steam konsolu veya xbox&steam konsolu bence xboxin bu nesil (30m) satislarini geride birakir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Steamdeck denediniz mi hocam.
Daha deneyemedim hocam ilgimi çekmiyor da değil ama teknoloji olarak biraz eskidi ya artık, belki SD2 yaparlarda onu alırım diye bekliyorum. Ama SD Oled ara ara göz kırpıyor bana sonra tekrar vazgeçiyorum Switch 2 alırım muhtemelen artık SD için geç kalmış gibi hissediyorum.
-
Hocam kendi adıma en sevdiğim konsolum steam deck. Gerek burada, gerekse dışarda hatta içerik üreticileri dahil steam deck türevi donanımları çok anlayamadılar. Bir konsol ekosistemi için senin benim gibi işin içinde olan kullanıcıların yanında casual oyuncular dediğimiz kitle de dahil olmalı. Steam deck’te gözlemlediğim bu yönde. Pil, performans, az kırcalasan süper olacak denildiği an insanlardaki algı değişiyor. Prize takılı eşek kadar konsollarla aynı performansı bekleyenlerden, düşük güç tüketimine sahip switch’e yakın batarya performansı bekleyenlere kadar çok matematiğe uymayan beklentiler oluyor. Ondan hand held pazarı potansiyeli anca bu kadar olacaktır. Ondan yeni tv için donanıma çekimser tüketicide soru işareti olmayacak bir pazarlamayla girmeleri gerekiyor. Ben valve’da bu potansiyeli görüyorum. Umarım rekabeti kızıştırıcak bir girişimde bulunurlar
Nintendo yine kamuflaj için kullanılmaya başlanmış. (Atacak komik olmayan bir görsel bulamadım idare et.)
Komik olmayan cringe görsel veya insanların şahsına sataşma görmektense Pc, oyun, el konsolu görmek bile daha iyi. En azından fikir görüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Mart 2025; 16:47:9 >
Konunun ''tartışma'' olgusu en azından hakarete, sataşmaya dalga geçmeye indirgenmeden insanlar ''oyun'' tartışıyor 2 3 gündür.
-
2026 basi hatta 2025 sonu gibi el konsolu, pc&konsol ve konsol olaylari oturmaya baslar gibi.
Bence sonucta iki platform kalicak gibi;
playstation ve pc
Tabi bu pc icinde ev konsolu tarzi pcler ve el konsollarida dahil olur.
En sevdiğim konsoldur Deck, ama PC tayfası konsol işine pek olumlu bakmıyor. Zaten Valve saldı, iyice CS'den gelen para sayesinde 15 yıldır oyun yok adamlarda. Bu yüzden ana akım konsolların devam etmesini isterim, Sony ve Nintendo hariç (Sony pek yapmıyor artık ). En azından uğraşılmış oyunlar görüyoruz.
Xbox Steam marketi olursa, Xbox nasıl oyun satacak, orası soru işareti. Steam çok daha uygun ve community olarak çok farklı bence. Xbox yine hızlı aksiyon alıyor, ana akım konsolunun eli güçlü olduktan sonra el konsolu çıkartmalısın, o kiytirik PS Portal deli gibi sattı mesela. Cihaz bile değil, dümdüz tablet.
PS Nintendo PC üçlüsü gider zaten PS Nintendo ikilisi 200-240 milyon arası satarlar eğer böyle devam ederlerse PS en kotu neslinde 90 sattı tahtını bırakmaz karşısında ana akım bir konsol olmazsa nintendo da salak olmazsa en az iki nesil ekmeğini yer switchin
Bu arada Dead Space serisinden en azından bir tane oyunu alacağım; geçen Dead Space'i konuşunca kendi kendime yıllar sonra neden tekrar o uzay terörünü deneyimlemeyeyim dedim. 😃
Böyle oyunlar zaten korku film izler gibi oynanıyor. Karanlıkta gece vakti ışıklar kapalı oyna, tadından yenmez. :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dead Space 1-2 , SOMA , Dragon Age Origins , Mass Effect 2 , Stalker Clear Sky, FEAR ( 2025 yılında bile bu oyunun yapay zekasına yaklasabilen bir oyun çıkmadı, grafikler cilalandi ama NPCler hala aptal ) , Castlevania: Lords of Shadow, Total War Attila , Fallout New Vegas , Tales of berseria.
Benim mutlaka oynayın dediğim oyunlar .
Şu an ise Resident Evil serisine merak sardım. Harika oyunlar ama her oyunda bir tane gulyabani abinin peşimize takılması biraz irrite ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Mart 2025; 18:2:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu şöyle yorumlayacaklar var hemen. "Admin taraflı."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Mart 2025; 18:1:58 >
Xbox el konsolu olarakta kalabilir. Bakalım göreceğiz ama Pc artık altın oldu. Pc kullanımı oyunculuğu ciddi boyutta gelişti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X