Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6756. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jymz___ , Spartan 117 , Ahmet.3447 , JuB3ST , GT_55 , GALDER Daha Az
6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir - 12 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
135.117
Cevap
316
Favori
4.858.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 67526753675467556756
Sayfaya Git
Git
Giriş
    RE ler taş gibi oyun ya. 5 6 hariç :) onlar apayrı bir kafa. Village,7,2,4 (her ne kadar biraz daha aksiyon olsa da), ilk oyunun remake i de harika. Özetle güzel seri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt
    İlk oyunun 2002 tarihli remake’i biraz oynanışa alışınca hala çok iyi. Çağdaş kontrollü bir tekrar remake beklentisi var ama o hali bence hala iyi

Bence tam bir altin olmasi icin konsol rahatligini saglamasi lazim pc tarafinin bunuda yaparsa xbox veya valve yapar. + olarak umarim konsol kulturu bitmez tamamen

• jymz___ kullanıcısına yanıt
    Silent hill ler geliyor. Ben Re lerden bile daha önde tuttuğum bir seriydi eskiden. Bol bol bu tarz oyunların gelmesini temenni ediyorum.

• atahanyy kullanıcısına yanıt
    Konsol bitmez hiçbir zaman zaten hocam. Pc nin de gerek oyuncu sayısı ve oyun satışlarında yeniden söz sahibi olması iyi bir şey. İlk xbox ın çıkış sebebi zaten ps in dolaylı yoldan Pc yi tehdit etmesiydi veya öyle düşünüldü. Zamanla 2 platformun aslında birbirini tehdit etmesini geçtim alakalarının olmadığı çıktı ortaya. Burada Pc vs Ps bakmayın. Tamamen geyik:) komik hatta….

• Başka bir konuya geldim ben herhalde. Burada kavga, kaos olmalıydı

Ben ilk resident evil’ı gördüğümde aklım çıkmıştı. O ana kadar gördüğüm hiç bir oyuna benzemiyordu. O dönem sonrası inanılmaz resident evil klonu oyunlar çıkıyordu. Konami team silent’ı bu rüzgarı yakalamak için toplamıştı. O kadar yetenekli bir ekipti ki olaya bambaşka açıyla yaklaşabilmişlerdi. 99’da silent hill’ı görmek de çok uç seviyelerdeydi. Mesela resident evil 3 bu güzergahı takip ettiğimde daha başka beklentilere girdiğimde o dönem o kadar beni etkilememişti. Yeni basamak benim için silent hill’dı. Aslında Kojima’nın iptal edilen silent hills’ı neye benzeyecekti çok merak ediyorum. Adamın yaptığı demo bile oldukça piyasayı değiştirmişti

• Shamster kullanıcısına yanıt
    Steamos ve Linux tarafında konsolvari arayüzü var. Windows tarafında da üçüncü parti yazılımlarla cihaz Xbox el konsolu oluveriyor bir yerden sonra. Tabii doğrudan konsol olması çok başka mevzu.

Sony'nin en büyük hatası buydu ayrıca. Nintendo'ya rakip çıkarmadılar. Olanıda desteklemediler. Bu alanda talep var ve konsol üreticileri çıkarana kadar Windows tipi el konsolları boşluğu dolduruyor.

Taşınabilir konsol olayı ayrı bir şey ya. Elinizde donanım olsun olmasın, herkesin almasını öneririm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Pcnin altin olmasi icin bence valvenin veya xboxin pcyi bir sekilde tvye adapte etmesi gerekiyor. Dunya genelinde ezici cogunluk hala arkasina yaslanarak salonda oyun oynayanlardan olusuyo.

• tepeb kullanıcısına yanıt

Konunun adinin degismesi lazim zaten. Ortada PS5 vs Xbox diye bir sey kalmadi artik:

https://www.forbes.com/sites/paultassi/2025/01/05/new-estimates-have-ps5-beating-xbox-over-5-to-1-in-sales-for-november/

Yabanci oyun medyasi 1-2 aydir "konsol savasi" olayinin bittigine dair makaleler, haberler giriyor. PS5 donanim olarak domine etti ve Xbox Series konsollari icin tum pazarlama faaliyetlerini durdurdu. Yeni bir konsol cikarmamalari olasi. Baska bir yola girdi onlar.

Dolayisiyla konunun ilk acildigi donemdeki amaci tamamen bosa cikmis oldu. Zaten konu PS vs Xbox iken once PS5 vs Game Pass'e dondu ondan sonra da PS5 vs PC + diger her sey oldu. Simdi ise ortaya karisik konsol donanim rastgele sohbet donuyor.

O yuzden konunun adinin "Genel oyun muhabbeti" olarak degistirilmesi daha mantikli olur.

• Başlığın adını değiştirin de rahatlasın bazı arkadaşlar. Ps kazandı tamam rahatlayabilirsiniz notu da düşülsün hatta. (Ne olacaksa bu söylenince)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Mart 2025; 19:19:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyunları pahalıya oyunculara kitleme ve oyunsuz pro cihazı kitleme , evet bence de Sony kazandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

O oyunun ilk versiyonunda, kendini rejenerasyon yapan bir yaratık vardı. Onu öldüremiyordun, sadece kaçabiliyordun

• Periah kullanıcısına yanıt

Hangi RE'ı oynadığına bağlı. RE2R oynuyorsan işin yaş tabii, peşine tiran stalker takar. RE3R, RE Village ve RE4R'da stalker çok kısmen mevcut. Nemesis var deme, RE3R Nemesisi çok scripted. Sadece iki üç yerde kaçıyorsun. Bitiyor. Daha çok farklı fazlarda boss olarak karşına çıkıyor. Kaçmadan savaşıp yenmen gerekiyor. Village'da Beneviento evindeki malum bebek var. :D RE4R'da Mendez'den kaçtığın bir segment var ama onda bile Mendez tabanca atışıyla sersemlediği için kaçman gerektiğini hemen anlamayabilirsin.

RE oyunlarının işçiliği çok güzel. Bence seriyi güzel yapan yanlarından birisi raslantısallığı, zar sistemi. RE oyunlarında anlık spontan olaylar yaşanabiliyor ve bu tamamen şansa ve o an oluşan çeşitli faktörlere bağlı.

Normalde mesela RE4R'de kilisenin önünde toplanan bir plaga zombi grubunu genelde millet el bombası atarak haklıyor. Ben el bombasızdım. Ortalarındaki bir tanesinin arkadan ensesine ateş ettim; kafasını tutup bağırmaya başladı. O sırada melee ikonu çıktı. Bastım; Ada ortalarına doğru kanca ile uçarak döner tekme attı. Hepsi sanki el bombası atılmış gibi etrafa saçıldı ve öldüklerinin göstergesi şeklinde anında item düşürdüler. Şaşkınlığımı gizleyemedim. Çünkü olay - gerçekçi veya değil - tamamen raslantısaldı (7-8 ganados aynı anda öldü). O zombinin stun yemesi, karakterinin tekmesinin hepsine öldürücü kritik hasar atması raslantısal biçimde olmuştu. Daha da enteresanı Ada yine çok rastantısal biçimde bunu yaptıktan sonra gayet ciddi bir ses tonuyla "a clean strike" dedi. :D

Ethan ile kurt adam ininde can havliyle bir platformda kaçarken mayın koymuştum ve geri kaçmaya çalışırken kurt adam üzerime doğru atıldı. Zaman kazanayım diye kurt adama ateş ettim. Ama kurt adam stun yemedi. Mayına basıp mayını patlattı. Patlamayla beraber platformdan aşağı sırt üstü - dibinde patlama gerçekleştiğinde devreye giren spontan bir oyun içi mekanikle - uçtum. Ethan yerden kalktı ve kalkarken söyleniyordu. Canı yandığı için inliyordu.

Leon ile tam beni boğazlamak üzere olan bir zombinin kafasını patlattığımda zombi Leon'un üzerine düştü; Leon da "ıııaahhh" deyip bedenine yastlanan kafasız zombiyi üzerinden attı. Ardından gelen baltayı son anda görüp bıçakla blokladım. İnek kafası takmış balyozlu bir zombi gördüm. Onu ve diğer zombileri peşime taktım. Balyozlu zombi arkada kaldı ve dönerek bana saldırı yapmaya çalışırken diğer zombileri balyozuyla biçiverdi. :D El bombası attım. Patlamanın etkisiyle bu inek kafalı bir duvara yapıştı. Duvardayken ona koştum. Leon bıçağı kafasına saplayıp o zombiyi çamura olanca hıncıyla homurdanarak fırlattı. :D

Lafın kısası insanlar - özelikle serinin hayranları - bu serinin mekanik ve oynanış derinliğini o denli kanıksamış ki, bu yönünün hakkını tam teslim etmiyor. RE'nin kritik bir olayı üstündeki bu işçiliktir. Ambiyans, canavarlar ve karakterler dikkat çekiyor ama bence teknik olarak da çok iyi bir seri RE. Teknik başarısı oynanışını çok çeşitli, spontan ve sinematik kılıyor.

Bu serinin muhtemelen zayıf olduğu konu hikayedir ama zaten RE'da maksat çok derin bir hikaye anlatmak olmamıştır. Hikayelerin göreceli zayıflığını ve vasatlığını genelde karakterlerin gelişimi, hikayede oynadıkları belirleyici rol, gene karakterler ve canavarlar üzerinden gerçekleştiren gösterişsiz ama anlamlı bir sembolizma kapatıyor.

RE serisi candır. Ayrıca modlaması en kolay ve en çok mod üretilen serilerden birisidir. Bu bahsettiğim öğelerle beraber bu oyunlarının tekrar edilebilirliğini çok yüksek kılıyor. Millet klasik RE4'ü hala modlayıp oynuyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gamepass şov devam ediyor  

x (formerly twitter)
    HazzadorGamin, Dragon of Dojima (@HazzadorGamin) on X
    https://x.com/HazzadorGamin/status/1899932648631656649
  • Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Bundan sonra XBox tarafı Surface gibi olabilir tabi. Sadece PC sahibi olmayan bir kesim de alabilir. Bunu yeni tasarımları ile beraber biraz da oyunları belirleyecek ama mevcut el cihazlarından farklı bir şey yapmaları şart. Çünkü Steam de kullanılabilmesi, emulatörlerin olması gibi diğer özellikleri ile fazlasını sunuyorlar. İşin güzeli bu cihazlar Windows kullandıkları için Microsoft bu cihazlardan da para kazanmaya devam etmek ister.

Bir iki sene önce de yazmıştım benzerini. XBoxın en şanssız yanı ana firma Microsoft’un PC tarafına asla sırt dönemeyecek olması. PC tarafını sonuna kadar desteklemek zorundalar Windows nedeniyle ve insanları PC almaya da zorlamak stratejileri. PC de en azından Gamepass olmasaydı, veya oyunları oraya ilk günden çıkmasaydı, ilk günden ücretsiz ve konsol Gamepass timed exclusive oyunlar ile XBox satışları eminim daha iyi olabilirdi. Başta da bunu düşündüler sanırım ama tabi ki Win nedenli bunu yapamadılar. PC sahibi olan veya başka nedenlerle PC almayı tercih edenler de XBox değil PS ve/veya Switch aldı.

E zaten iki tarafa çıkınca konsol satışları da çakıldı. Bu durumda en iyi bildikleri yazılım satış işine döndüler ve tüm platformlara yayıncı firma oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GALDER -- 13 Mart 2025; 0:50:47 >

• 
Sayfa: önceki 67526753675467556756
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.