Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kulaklıkla USB ya da O/B ses kartıyla müzik dinleyecekseniz memnun kalmazsınız. İyi bir ses kartınız yoksa müzik dinlemek için başka kulaklık satın alın.

HD filmler ve yeni oyunlar için alacaksanız o/b ses kartıyla bile memnun kalırsınız.

Akşam x-fi xtreme gamer ses kartıyla test edeceğim. x-fi ses kartıyla müzikte bile memnun kalacağıma eminim çünkü müzisyen, dj vb. değilim.

150 liraya bu kadar. Paranız varsa en iyi kulaklıklara bakın ucuz kulaklıklarla üzülmeyin. Puanım 10/7.5

Bu kulaklığın hakkını vermek için bluray aksiyon filmi + iyi bir ses kartı lazım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 5 Haziran 2012; 16:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolihsan

Yorumlara bakarak ereyondan sipariş verdim ilk kez bir kulaklığa bu kadar para veriyorum. İnşallah pişman olmam :D

Ben de dün için ereyondan sipariş geçmiştim ama kargoyla ilgili hiç br bilgi vermiyorlar.
  • quote:

Yorumlara bakarak ereyondan sipariş verdim ilk kez bir kulaklığa bu kadar para veriyorum. İnşallah pişman olmam :D

senden bir önce yazdığım mesaja gönül rahatlığıyla güvenebilirsin. Ben kolay kolay hiç bir firmayı övmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

Bu kulaklıkla USB ya da O/B ses kartıyla müzik dinleyecekseniz memnun kalmazsınız. İyi bir ses kartınız yoksa müzik dinlemek için başka kulaklık satın alın.

HD filmler ve yeni oyunlar için alacaksanız o/b ses kartıyla bile memnun kalırsınız.

Akşam x-fi xtreme gamer ses kartıyla test edeceğim. x-fi ses kartıyla müzikte bile memnun kalacağıma eminim çünkü müzisyen, dj vb. değilim.

150 liraya bu kadar. Paranız varsa en iyi kulaklıklara bakın ucuz kulaklıklarla üzülmeyin. Puanım 10/7.5

Bu kulaklığın hakkını vermek için bluray aksiyon filmi + iyi bir ses kartı lazım. :)

katılmıyorum senin anakarttaki ses kartının chip i nedir? ayrıca son versiyon driver kullanıyor musun? Ben sabertooth p67 de realtek le inanılmaz sağlam sonuç aldım. Tabiki kendi mesajımda da söylediiğim gibi o/b ile harici takılan ses kartı karşılaştırılamaz ama bu fiyata alınabilecek en sağlam kulaklık

• quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Ben de dün için ereyondan sipariş geçmiştim ama kargoyla ilgili hiç br bilgi vermiyorlar.

kardeş bir sayfa önceki mesajımda da söyledim direk firmanın kendisinden sipariş verin diye okusaydın her türlü bilgiyi alırdın şu an.
  • @nodar

Cumartesi oradan satın aldım salı günü geldi. Sanırım içinden adaptörde çıktı.

@NeoTrinity

Bu kulaklıkla müzik dinlenmez. Sadece 2 hoparlörden ses geliyor, surround özelliğini açtığımda da sesi beğenmiyorum. Hatta x-fi xtreme gamer ses kartıyla surround müzik dinlediğim zaman realtek e göre ses daha kötü çıkıyor.

Kulaklık 5.1 destekli film ve oyunlar için iyi seçim ama. Bluray film izlemeyen, oyun oynamayan başka kulaklık alsın bence.

Realtek High Definition Audio

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 6 Haziran 2012; 11:47:59 >
  • via çipsetli ob kartla işimiz var desene...
  • Evet. Müzik dinlerken 20 liralık kulak içi kulaklığı takıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 6 Haziran 2012; 14:05:46 >
  • quote:

@nodar

Cumartesi oradan satın aldım salı günü geldi. Sanırım içinden adaptörde çıktı.

@NeoTrinity

Bu kulaklıkla müzik dinlenmez. Sadece 2 hoparlörden ses geliyor, surround özelliğini açtığımda da sesi beğenmiyorum. Hatta x-fi xtreme gamer ses kartıyla surround müzik dinlediğim zaman realtek e göre ses daha kötü çıkıyor.

Kulaklık 5.1 destekli film ve oyunlar için iyi seçim ama. Bluray film izlemeyen, oyun oynamayan başka kulaklık alsın bence.

Realtek High Definition Audio

.haklısın kardeş müzik dinlerken o/b ses kartından ses stereo çıkıyor ve 5.1 ses almaya çalıştığında bozuluyor. Peki Gom player ile ekolayzer ayarı yaparak dts clip izledin mi? İşin aslı şu ; dinlediğin medya eğer stereo kayıt edilmişse zaten yapacak birşey yok yırtınsanda o kulaklıktan yada bir başka kulaklıktan 5.1 orjinal ses alamazsın. Bende Soundblaster Recon var 4 çekirdekli. THX enable yapınca medya stereo olsa bile fazla bozulma olmadan kaliteli bir şekilde dinliyorum. Sen de benimle aynı şeyi yazıyorsun, ikimizde aynı şeyi söylüyoruz. Ama senin yazdığından anlaşılan sadece bu kulaklık stereo kayıtlarda surround ses çıkmıyor gibi algılanıyor. İstediğin kulaklığı tak sonuç aynı olacaktır stereo medya çalıştırdığında. Benim de demek istediğim şey seninki ile aynı ama ben daha öncede yazdığım gibi arkadaşımdan 5.1 roccat kave alıp 1 hafta kullandım arada ses kalitesi olarak pek fark görmedim ayrıca kave de baş ağrısı yaşadım 2 saatten sonra (çınlama vs.) ama bu kulaklıkta ne ağrı ne sızı nede çınlama yaşamadım.

Ve ayrıca alan arkadaşlara şimdiden söyleyeyim USB adaptörü kesinlikle PC ye takmayın. Doğrudan prizden kullanın.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoTrinity -- 6 Haziran 2012; 19:58:48 >

• Neden takmayalım ben öyle kullanıyorum.

Usb yi adaptörle prize takınca dip sesin azalması için kendi kumandasının üzerinden sesi tamamen kısmalısınız. Prize takınca dip sesi azaldı ama kulaklık titriyor. Titreşim dip sesinden daha rahatsız edici. 5.1 kulaklık alacak arkadaşların daha pahalı kulaklıklara bakmasını öneririm, bu dip ses ve titreşim beni rahatsız etti.

Ayrıca Natural Bass ı aktif edince titreşim de müziklerde aktif oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 6 Haziran 2012; 21:10:31 >
  • quote:

Evet. Müzik dinlerken 20 liralık kulak içi kulaklığı takıyorum.

Daha önceden de yazmıştım. İşyerinden bir arkadaşımda Sennheiser PX200 kulaklık mevcut. Bir akrabasına İngiltereden 180 TL civarı bir tutara getirtmiş. Bendeki playvision kulaklığı dinledikten sonra kendi tabiri ile psikolojisi bozulmuş ve PX200'ü eşine hediye etmiş :) Özellikle müzikleredeki bass frekans tepkisi çok güzel. Tabi dinlediğiniz müziğin kbps değeri ve kullandığınız yazılım ve ses kartıda bu konuda çok etkili.

Hafta için kulaklık ile müzik dinlemek için işyerine getiriyorum. Hafta sonu film izlemek için eve götürüyorum. Arada görenler dalga geçiyor uzaya roket mi fırlatacan diye.:) Malum ışıklı ve birazda büyük olunca dikkat çekiyor. İşyerinde bağladığım laptop HP marka ve müzik için gayet yeterli geliyor. Kaliteli bir ses kartı ile son ses çok daha iyi olacaktır.

Son üç haftadır roccat kave'in yüzüne bile bakmadım.

Bence ayarlarınızı kontrol edin. Müzik dinlerken özellikle analog girişi kullanın ve hatta USB adaptörü kullanın. Mp3 dinlemek için Winamp'i tek geçerim. Mümkün ise başka bir PC de de kulaklığı deneyin.

• quote:

Neden takmayalım ben öyle kullanıyorum.

Usb yi adaptörle prize takınca dip sesin azalması için kendi kumandasının üzerinden sesi tamamen kısmalısınız. Prize takınca dip sesi azaldı ama kulaklık titriyor. Titreşim dip sesinden daha rahatsız edici. 5.1 kulaklık alacak arkadaşların daha pahalı kulaklıklara bakmasını öneririm, bu dip ses ve titreşim beni rahatsız etti.

Ayrıca Natural Bass ı aktif edince titreşim de müziklerde aktif oldu.

USB den prize takınca neden kulaklığın titrediğini anlamadım. Sonuçta USB'den sadece güç alıyor. Titreşim özelliği kumanda üzerindeki BASS kanalı ile kontrol edilebiliyor. Buradaki tekeri az birşey hareket ettirdiğinizde gerçekten bass'ı ayarlıyor fakat biraz daha açınca titreşim özelliğini arttırıyor. Kısacası titreşim istemiyorsan BASS kanalını iyice kısabilirsin.

Ben çoğu zaman adaptörü kullanmıyorum bile. Sonuçta birşeyler dinlerken dip ses duyulmuyor. İlk zamanlar denemiştim. Adaptör ile kullanınca zatan hiç dip ses gelmiyordu.

• madcom, müzik dinlemek için aimp denemeni mutlaka tavsiye ederim. Kurulurken wasapi desteğiyle geliyor. Ne işe yarar dersen. kısaca anlatayım; windows sese müdahale edip, dinlediklerimizin kalitesini düşürür. Ama wasapi, asio gibi eklentiler, windowsun müdahale etmesini pas geçip, ses kartına direkt erişim sağlarlar. Bu da kartın tüm özelliklerini tam performansla kullanmamızı sağlar. Ses dosyalarında kayıplar da yaşanmaz. Creative ses kartı sahipleri, kartlarının xp de canavar gibi olduğunu, ancak vista veya windows 7 de sesin rezalet olduğunu söyleyip , xp kullanmaya devam ederler veya kartlarını satarlar (ben de bu yüzden sattım). Sebebi windowsun bu gereksiz işlemidir. Son birkaç yıldır winamp kullanmıyorum, belki onun da wasapi desteği vardır. Aşağıdaki resimde wasapi seçilince windowsun burnunu sokmaya çalıştığı özellikler seçilemiyor.

• Çok teşekkür ederim @burbarian hocam. Şuan kullandığım PC windows 7. Diğer PC'im şuan burda değil. Onda windows xp yüklü. En kısa zamanda deneyeceğim.
  • selamlar ben bu markanın dekoderini aldım normal kulaklık bağlasam aynı etkiyi alabilirmiyim illa 5+1 kulaklık almak şart değildir heralde cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterix_58

selamlar ben bu markanın dekoderini aldım normal kulaklık bağlasam aynı etkiyi alabilirmiyim illa 5+1 kulaklık almak şart değildir heralde cevaplarsanız sevinirim

Cevirici üzerinde 2.1 ve 5.1 geçiş düğmesi var ama normal kulaklık ile 5.1 deneyimi alabileceğini sanmıyorum. Evde denediğim kadarıyla cevirici olmadan da filipis shp2000 kulaklık, sadece özel bir cihazla kayıt edilmiş holofonik sesler güzel oluyor.
    [simage]http://blogs.seattleweekly.com/reverb/holophonichead.jpg [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 8 Haziran 2012; 12:33:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jrking

quote:

selamlar ben bu markanın dekoderini aldım normal kulaklık bağlasam aynı etkiyi alabilirmiyim illa 5+1 kulaklık almak şart değildir heralde cevaplarsanız sevinirim

Cevirici üzerinde 2.1 ve 5.1 geçiş düğmesi var ama normal kulaklık ile 5.1 deneyimi alabileceğini sanmıyorum. Evde denediğim kadarı cevirici olmadanda filipis shp2000 kulaklık ile sadece özel bir cihazla kayıt edilmiş holofonik sesler güzel oluyor.

peki üstad ben bu dekodere normal kulaklık deniyim dedim optikle ps3 e dekodere bağladım fl fr ye kulaklığı taktım ses var ama optiklerin ışığı yanmıyor s ye 3 defa basınca d3 yanıyor optikleri atlıyor neden acaba hepsi sönük olduğundada ses geliyor ama optik ışığı yanmıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jrking

quote:

Cevirici üzerinde 2.1 ve 5.1 geçiş düğmesi var ama normal kulaklık ile 5.1 deneyimi alabileceğini sanmıyorum. Evde denediğim kadarı cevirici olmadanda filipis shp2000 kulaklık ile sadece özel bir cihazla kayıt edilmiş holofonik sesler güzel oluyor.

peki üstad ben bu dekodere normal kulaklık deniyim dedim optikle ps3 e dekodere bağladım fl fr ye kulaklığı taktım ses var ama optiklerin ışığı yanmıyor s ye 3 defa basınca d3 yanıyor optikleri atlıyor neden acaba hepsi sönük olduğundada ses geliyor ama optik ışığı yanmıyor

Senin soruna benzer ,decoderi wd media player ve ses sistemine bağladım mesela ilk acildigginda eğer sinyal alamazsa decoder bende bütün ışıklar yanıyor . Açıp kapattigimda wd gelen sinyali görüp optikten ona göre otomatik op1 ışığı yanıyor . Sinyal ile alakalı olabilir yada senin cihaz ps3 ten elektrik alamiyordur :)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 8 Haziran 2012; 12:46:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jrking ilk def dijital görüyor sevip elektirik alması lazımdı :D sanırım dijital girişleri bozuk sadece d3 yanıyor d1 ledi yanması lazımdı optikten bağladıktan sonra hiç şansın yok bu elektonik eşyalardan
  • Dün gece kulaklığı deneme şansım oldu. Müzik performansı(usb üzerinden) hiç de fena değil... Ama 4 farklı dts destekli mkv film denedim.
    Ses de dalgalanma vardı, Şimdilik XP de denedim, ilk fırsatta win7 üzerinde de deneme yapacağım... Dts sesler de de zaten sanal surround
    etkisi yapıyor ama bass ı çok iyi... Çok fazla da kurcalıyamadım henüz, pazar günü creative extreme music kartını fırsat bulupda takabilirsem
    kart performansını da test edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.