Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sky__walker

Peki tavsiye edeceğiniz ses kartı varmıdır çok pahalı olmayan ancak onboard dan daha çok işimi görebilecek? Sizin kullandığınız ses kartını bulmak çok zor artık piyasada.

Audigy 7.1 Value, X-Fi Gamer, X-Fi Music gibi kartlar iş görür mü? Varmıdır başka öneriniz?

Birde şunu öğrenmek istiyorum, oyunlarda Center hoparlörden ses alamıyorum, rear ve front + sub dan geliyor, bunun sebebi nedir? Bir şeyi yanlış mı ayarlıyorum acaba? Windows üzerindeyken yaptığım sınama testlerinde center ses veriyor, 5.1 hoparlör olarak tanıttım windows hoparlör yapılandırmasında.

Normalde center sesleri front left ve front right a dağıtılıyor. Eğer oyunlardaki sesleri ac3filter ile yönetilmesini sağlayabilirseniz orada automatrix ve volume control seçeneklerini seçerek center dan ses alabilirsiniz. Sharks codec pack ile bu olabiliyordu sanırım.

• Bu kulaklığı kullanan arkadaşlar size bir-iki sorum olucak

Öncelikle şunu söylemek istiyorum benim bu zamana kadar kullandığım en pahalı kulaklık 15 tl lik çin malı bir kulaklık.Yani anlayacağınız kulaklık deneyimim neredeyse hiç yok.Ben bir - iki hafta içinde ilk defa sıfır bir laptop alıcam uzunca bir süredir para biriktiriyorum.Şu cihaz
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c91690da7d393e0f52164974b2c1cd0e/MSI-GE620DX-802XTR-Core-i5-2450M-6GB-750GB-GT635M-2GB-15.6#34;-Full-HD-Dos-(3-HEDIYE-Birden)
    Hazır yeni bir makina almışken bir de kaliteli bir kulaklık istiyorum ama verdiğim paranın hakkını verecek bir kulaklık istiyorum.Bütçe 150tl(max 200 tl)Kullanma amacım oyun ve film ağırlıklı olucak.Uzun süredir para biriktiriyorum ve yazın pc'nin başında 1080p film ve oyun keyfi yapmak istiyorum.Benim istedğim gece film izlerken yada oyun oynarken beni dış dünyadan koparıp içine çeken bir kulaklık.Bir-iki haftadır bu konuyu ve diğer kulaklıklar hakkında bilgi edindim baya.Genelde herkes ses kartı ile kullanıyor kulaklıkları ve ona göre yorum yapıyor.Size sorumlar;
    -Alıcağım laptoptaki ses kartı nasıl?
    -7.1 çıkış olması ne anlayam geliyor?
    -Eğer playvision kulaklığı alırsam usbden mi kullanmalıyım yoksa analogtan mı?
    -Playvision hakkkında bugüne kadar okuduğum tüm yorumlar gayet olumluydu ancak son yorumlarda arkadaş kulaklığı beğenmediğini söylüyor benimde kafamı karıştırdı?
    -Son olarak kulaklık araştırması yaparken DH videolarında 1e1 i izledim ve Logitech g930 adlı kulaklığı tek geçtiklerini söylediler acaba o kulaklığı 200 tl civarı bulma imkanım var mı?

Biraz fazla sorum var ancak ilk defa böyle kendime özel şeyler alıcam , ve benim bütçemi baya aşan bir meblaya alıcam onun için iyice araştırmam gerekiyor.

• Merhaba arkadaşlar,benim konuyla cok fazla bir bilgim yok o yüzden sorularım garip gelebilir kusuruma bakmayın
    1) Film izlemek amacıyla alıcağım için merakımdan soruyorum,bu yeni lcd TVlerde usb den film izleme özellikleri var.Onlarda film izlerken bu kulaklığı kullanabiliyor muyuz? Yada nasıl kullanırız ne almamız gerekli?Birde 5.1 olarak mı kullanılır (eğer oluyorsa tabi )?
    2) Kulaklığın kablosu kısa gelirse uzatma imkanı nasıl oluyor?

şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Peki tavsiye edeceğiniz ses kartı varmıdır çok pahalı olmayan ancak onboard dan daha çok işimi görebilecek? Sizin kullandığınız ses kartını bulmak çok zor artık piyasada.

Audigy 7.1 Value, X-Fi Gamer, X-Fi Music gibi kartlar iş görür mü? Varmıdır başka öneriniz?

Birde şunu öğrenmek istiyorum, oyunlarda Center hoparlörden ses alamıyorum, rear ve front + sub dan geliyor, bunun sebebi nedir? Bir şeyi yanlış mı ayarlıyorum acaba? Windows üzerindeyken yaptığım sınama testlerinde center ses veriyor, 5.1 hoparlör olarak tanıttım windows hoparlör yapılandırmasında.

http://forum.donanimhaber.com/m_51516147/tm.htm Satıcının referansları iyi gibi. Biraz pazarlıkla kaçırılmaması gereken bir kart. Tabii sağlamsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

Bu kulaklığı kullanan arkadaşlar size bir-iki sorum olucak

Öncelikle şunu söylemek istiyorum benim bu zamana kadar kullandığım en pahalı kulaklık 15 tl lik çin malı bir kulaklık.Yani anlayacağınız kulaklık deneyimim neredeyse hiç yok.Ben bir - iki hafta içinde ilk defa sıfır bir laptop alıcam uzunca bir süredir para biriktiriyorum.Şu cihaz
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c91690da7d393e0f52164974b2c1cd0e/MSI-GE620DX-802XTR-Core-i5-2450M-6GB-750GB-GT635M-2GB-15.6#34;-Full-HD-Dos-(3-HEDIYE-Birden)
    Hazır yeni bir makina almışken bir de kaliteli bir kulaklık istiyorum ama verdiğim paranın hakkını verecek bir kulaklık istiyorum.Bütçe 150tl(max 200 tl)Kullanma amacım oyun ve film ağırlıklı olucak.Uzun süredir para biriktiriyorum ve yazın pc'nin başında 1080p film ve oyun keyfi yapmak istiyorum.Benim istedğim gece film izlerken yada oyun oynarken beni dış dünyadan koparıp içine çeken bir kulaklık.Bir-iki haftadır bu konuyu ve diğer kulaklıklar hakkında bilgi edindim baya.Genelde herkes ses kartı ile kullanıyor kulaklıkları ve ona göre yorum yapıyor.Size sorumlar;
    -Playvision hakkkında bugüne kadar okuduğum tüm yorumlar gayet olumluydu ancak son yorumlarda arkadaş kulaklığı beğenmediğini söylüyor benimde kafamı karıştırdı?
    -Son olarak kulaklık araştırması yaparken DH videolarında 1e1 i izledim ve Logitech g930 adlı kulaklığı tek geçtiklerini söylediler acaba o kulaklığı 200 tl civarı bulma imkanım var mı?

Biraz fazla sorum var ancak ilk defa böyle kendime özel şeyler alıcam , ve benim bütçemi baya aşan bir meblaya alıcam onun için iyice araştırmam gerekiyor.

Alacağınız laptopta spdif çıkış üzerinden 7.1 var görünüyor. Kulaklıkla birlikte çevirici dekoder de almanız gerekir. Aksi halde analog olarak, kulaklık çıkışına stereo bağlayabilirsiniz. G930 iyi gibi ama ikinci eline 300 lira istiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefakucuk

Merhaba arkadaşlar,benim konuyla cok fazla bir bilgim yok o yüzden sorularım garip gelebilir kusuruma bakmayın
    1) Film izlemek amacıyla alıcağım için merakımdan soruyorum,bu yeni lcd TVlerde usb den film izleme özellikleri var.Onlarda film izlerken bu kulaklığı kullanabiliyor muyuz? Yada nasıl kullanırız ne almamız gerekli?Birde 5.1 olarak mı kullanılır (eğer oluyorsa tabi )?
    2) Kulaklığın kablosu kısa gelirse uzatma imkanı nasıl oluyor?

şimdiden teşekkür ederim...

Elektriği almak için usb çıkış kullanılabilir. Ancak tv nin usb çıkışından sadece usb bağlantı olmaz diye tahmin ediyorum. Kulaklık çıkışı vardır, o da stereo. Uzatma için bir ucu erkek, diğer ucu dişi 3.5mm jak yeterli olur.
  • sky__walker bence 200 e alırsın bunu.http://forum.donanimhaber.com/m_59858415/tm.htm
  • @burbarian

Teşekkürler, pm attım iki ilanada.

Birde birkaç sorum daha olacak

1) Sadece Asus Xonar mı öneriyorsun? X-Fi'nin herhangi bir modeli iş görmez mi?

2) Center hoparlörlerden neden ses gelmiyor oyunlarda? Ayar nasıl yapılabilir? Yukarıdaki bir arkadaş anlatmış ama ses konusundan pek anlamadığım için yazdıklarını da tam anlayamadım.

3) Windows üzerinde 5.1 speaker olarak tanıyor kulaklığı, bunu kulaklık olarak tanıtma şansımız yokmudur? Fark olur mu bu tanıtma konusunda?

4) Playvision ın decoderini alsam, pc yede onun vasıtasıyla optic den bağlasam bu bana ne kazandırır? Herhangi bir fark olur mu? PC için bu tip bir dekodere ihtiyaç varmıdır, yoksa ses kartı mı yapıyor bu görevi?

Bazı sorular, basit hatta komik olabilir dediğim gibi ses konusu pek bilgimin olduğu bir konu değildir, o yüzden mazur görün.

• @burbarian; ilgilenip cevapladığın için teşekkürler hocam
  • teşekkürler arkadaşım..
  • @sky__walker, kesinlikle asus öneriyorum. Creative'in X-Fi serisi zaten windows 7 altında sürücü problemi çıkarıyor ve gerçek performansını veremiyor. Koskoca firma da bunu düzeltmek yerine yeni modelleri almamızı, onların sorunsuz olduğunu söylüyor. Sadece bu yüzden çok müşteri kaybettiler. Kızgınlıktan değil, gerçekten de ses kalitesinde inanılmaz bir netlik olduğu için asus diyorum. Mutlaka creative yeni serilerde iyileştirme yapmıştır ama o kartlara da 500 lira verilmesine yazık diyorum. Merkezden ses gelmemesi ilginç. Bir kaç sebebi olabilir. Ses kartı özelliklerinde center/subwoofer çıkışı ters işaretlenmiş olabilir. "change cen/subw output" veya "orta/bas çıkışını değiştir" varsa denenebilir. Windows un nasıl gördüğü konusunda akşam pm at veya profilini aç, bakalım birlikte. Acele çıkmam gerek şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 30 Mayıs 2012; 12:46:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

Bu kulaklığı kullanan arkadaşlar size bir-iki sorum olucak

Alacağınız laptopta spdif çıkış üzerinden 7.1 var görünüyor. Kulaklıkla birlikte çevirici dekoder de almanız gerekir. Aksi halde analog olarak, kulaklık çıkışına stereo bağlayabilirsiniz. G930 iyi gibi ama ikinci eline 300 lira istiyorlar.

Öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim.Konuya gelirsek anladığım kadarıyla kulaklığı usbden bağlamazsam 5.1 ses alamıyorum.Kulaklığın usb ses kartı beni idare eder umarım.

• Benim ayarlarım bu şekilde, test yaptığımda center ve diğer tüm hoparlörlerden ses alabiliyorum. Tanıtma konusunda bi eksik yanlış durum varmıdır?

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***

• sky__walker istersen pm yoluyla konuşalım.
  • öncelikle ilceleme için teşekkürler.

benim creative x-fi go usb ses kartım var ve ses kartında sadece 1 tane mik çıkışı ve 1 tane de ses çıkış var, kulaklıkla performansı nasıl olur acaba?
    şuanda neckband kullanmaktayım ama biraz eskidiği için yeni bi kulaklık arayışına girdim.
    cs 1.6 oynuyorum sadece, performansı neckband e göre iyi midir kötü müdür bilemedim. kullanma fırsatınız olduysa yada özelliklerine bakarak cevap verebilirseniz memnun olurum...
  • Yorumların çoğunu okudum, aldığım kulaklıklar ortalama bir yılda bozuluyor. Ya ben yere düşürüp kırıyorum ya da kabloları arıza yapıyor. Kulaklığı parçalayınca da garantiye yollayamıyorsunuz.

Philips SHP805
    Sennheiser HD201
    Sound Blaster Tactic3D Alpha kulaklıklarını kullandım. Kendime göre sıralarsam;

1. Philips SHP805 - fiyatı en uygun bu olmasına rağmen en çok bu kulaklığı sevdim.
    2. Sennheiser HD201 - baslar düşük.
    3. Sound Blaster Tactic3D Alpha - ses boğuk baslar yüksek.

Şimdi de Playvision HST-51 kulaklığı alacağım. 150 liraya mükemmel ses kalitesi aramıyorum, umarım memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 2 Haziran 2012; 13:32:07 >
  • Arkadaşlar, beyazstore'den sipariş vermek istiyorum. Daha önce alışveriş yapan oldu mu? Sağlam mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Arkadaşlar, beyazstore'den sipariş vermek istiyorum. Daha önce alışveriş yapan oldu mu? Sağlam mıdır?

Ben 2 hafta önce beyazstoredan sipariş verdim yeni bir firma olduğu için siparişi takip etmek istersen kargo sorgulama ile ilgili bir numara yok bilgin olsun. Benim sipariş 5 gün beklememe rağmen gelmemişti beyaz store mail atmıştım geri döndüler .Telefon görüşmesinde sitenin en yakın zamanda 2. versiyonuna geçeceğini , bu kargo sorgulamayı da dahil edeceklerini ve yurtiçi kargoyu arayıp sorduklarında nedensiz bi şekilde siparişimin bana en yakın yurtiçikargo şubesinde bekletildiğini söylediler.

Neyseki şubeye gittiğimde kargo bir rafta düzgün bir şekilde alınmayı bekliyordu... Sanırım bizim burdaki yurtiçikargo şubesinde sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 4 Haziran 2012; 20:25:38 >

• Arkadaşlar ben ürünü aldım her türlü denedim. Onboard ses kartınız (dolayısıyla anakart kaliteniz) iyi ise ek ses kartına gerek duymayacaksınız. Ben ses kartlı ve ses kartsız denedim, tabiki ses kartı ile mükemmelliğe kavuşuyor ama onboard ile de öyle yabana atılacak bir şey yok. Gayet kaliteli ürün ve hafif kafa kulak ağrıtmıyor. Ayrıca direk firma ile irtibata geçin almak için hiç uğraşmayın ordan burdan almak için. Ben firmadaki Emre ve Murat Burak bey kadar işinin arkasında durup müşterisini koruyan bir firma daha görmedim. Kendim HP de çalışıyor bir sorun olduğu zaman firma kuralları gereği müşteri bize gelmek yada çağrı merkezimizi aramak zorunda asla telefon ile bize ulaşamaz. Ama ben firma sahibi ve teknik departmandaki arkadaşlar ile resmen arkadaş gibi oldum. Üründen çok gördüğüm alaka ve ilgi beni çok mutlu etti. Keşke her firma sahibi ve ekibi böyle olsa. Bu arada neden bu kadar övüyorsun diye geçiyorsa aklınızdan cevaplayayım. Aldığım kulaklıkta sağ arka ve sol arka yer değişmişti sesleri ters taraftan alıyordum. Aradım bana ben daha ürünü yollamadan yenisi yollayıp cumartesi pazar gününe gelmesine rağmen hafta sonuda kendileri ile dialogdaydım. Kesinlikle 10 numara insanlar hem tanışın hem kulaklık alacaksanız hst 5.1 alın. Bu fiyata kaçacak ürün değil emin olun.

• Yorumlara bakarak ereyondan sipariş verdim ilk kez bir kulaklığa bu kadar para veriyorum. İnşallah pişman olmam :D
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.