Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc kullanıcısı olarak memnun kaldım, işe gideceğim için hemen laptopta kendi ses kartıyla denedim ve müzik konusunda tatminkar sesler yeterince dengeli geldi, asıl amacı olan oyun konusunda iyi iş çıkaracağı kesin. malzeme kalitesi olarak f/p açısından güzel ancak daha iyi olabilirdi.

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak acaba titreşim özelliği nasıl çalışıyor ? dinlediğim müziklerde filan hiç titremedi.

Not : İlk gamer kulaklık deneyimim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 17 Kasım 2012; 15:11:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reobig

Pc kullanıcısı olarak memnun kaldım, işe gideceğim için hemen laptopta kendi ses kartıyla denedim ve müzik konusunda tatminkar sesler yeterince dengeli geldi, asıl amacı olan oyun konusunda iyi iş çıkaracağı kesin. malzeme kalitesi olarak f/p açısından güzel ancak daha iyi olabilirdi.

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak acaba titreşim özelliği nasıl çalışıyor ? dinlediğim müziklerde filan hiç titremedi.

ilk deneyimin ise seni tatmin edicektir diye umuyorum.hele birde müzikleri beyendiysen.
    ben birkaç oyun oynamıştım seser tatminkardı fakat biraz müzik dinleyince hemen kutusuna koyuo iade etmiştim.
    yanlız ses kartı ile iyi işler çıkarıcaktır diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

ps3 kullanıcıları ıcın bu kulaklık fıyasko, kulaklık yanında dekoder olmadan hıc bı ıse yaramıyor ve ıkısı bırlıkte 300 kusur fıyata gelıyor, turtle beach alınabılıyor o fıyata

Hocam dekoder'i sadece kulaklık için alırsan biraz lüks olur. Fakat dekoder başlı başına ayrı bir cihaz. Ben ilk olarak creative G550 ses sistemimi WD medya player ıma optik üzerinden bağlayıp özellikle DTS destekli mkv filmleri izlemek için kullanıyorum.

Kulaklığı ise gece film izlemek için almıştım ve her ikisini de yaklaşık bir yıldır kullanıyorum.

Eğer elinde bu dekoder var ise 5.1 ses sistemini PS3 e bağlayıp oyun oynayabiliyorsun aynı zamanda. Turtle beach de güzel kulaklık fakat DTS desteği yok ve bir tanıdığın olmadıktan sonra yurt dışından getirtmek çok zor. Türkiye'de satılmıyor diye biliyorum.

• quote:

Pc kullanıcısı olarak memnun kaldım, işe gideceğim için hemen laptopta kendi ses kartıyla denedim ve müzik konusunda tatminkar sesler yeterince dengeli geldi, asıl amacı olan oyun konusunda iyi iş çıkaracağı kesin. malzeme kalitesi olarak f/p açısından güzel ancak daha iyi olabilirdi.

Hocam özellikle 320 kbps mp3 ler ve winapm programı ile kullanmanı tavsiye ederim. O zaman ses kalitesini daha iyi anlarsın.

Titreşim olayını turuncu jak sağlıyor fakat müzik için yeşil jakı kullanman daha iyi. Ön hoparlörler 40mm olduğu için hem daha güçlü hem daha temiz ses alırsın.

Eğer ses kartın 5.1 ise bütün jakları bağladığında tam performanslı kullanmış olursun. Ben laptop için creative x-fi USB ses kartı kullanıyorum. Müzikleri 5.1'e dağıtma üzelliği var ama stereo daha orjinal oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

ps3 kullanıcıları ıcın bu kulaklık fıyasko, kulaklık yanında dekoder olmadan hıc bı ıse yaramıyor ve ıkısı bırlıkte 300 kusur fıyata gelıyor, turtle beach alınabılıyor o fıyata

Hocam dekoder'i sadece kulaklık için alırsan biraz lüks olur. Fakat dekoder başlı başına ayrı bir cihaz. Ben ilk olarak creative G550 ses sistemimi WD medya player ıma optik üzerinden bağlayıp özellikle DTS destekli mkv filmleri izlemek için kullanıyorum.

Kulaklığı ise gece film izlemek için almıştım ve her ikisini de yaklaşık bir yıldır kullanıyorum.

Eğer elinde bu dekoder var ise 5.1 ses sistemini PS3 e bağlayıp oyun oynayabiliyorsun aynı zamanda. Turtle beach de güzel kulaklık fakat DTS desteği yok ve bir tanıdığın olmadıktan sonra yurt dışından getirtmek çok zor. Türkiye'de satılmıyor diye biliyorum.

haklısın dostum, son care 400lıraya z5500 veya bır ev sınema sıstemı oluyor

ayrıca su dekoder dayımda da var dınledım, fakat dolby dts seslerı gercekten tam anlamıyla cozuyor mu ??? cunkı bır gostergesı vs yok hanı pek anladıgım bı konu degıl de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 17 Kasım 2012; 19:48:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Hocam özellikle 320 kbps mp3 ler ve winapm programı ile kullanmanı tavsiye ederim. O zaman ses kalitesini daha iyi anlarsın.

Titreşim olayını turuncu jak sağlıyor fakat müzik için yeşil jakı kullanman daha iyi. Ön hoparlörler 40mm olduğu için hem daha güçlü hem daha temiz ses alırsın.

Eğer ses kartın 5.1 ise bütün jakları bağladığında tam performanslı kullanmış olursun. Ben laptop için creative x-fi USB ses kartı kullanıyorum. Müzikleri 5.1'e dağıtma üzelliği var ama stereo daha orjinal oluyor.

Tavsiyelerinize uyacağım hocam, elbette bir müzik kulaklığı gibi değil. bir adet urbanears kulaklığım var o daha iyi müzik konusunda ama playvision'da tatminkar çok berbat değil.

Masaüstü bilgisayarıma takıp denemek için vaktim olmadı zaten kargo 15:00 gibi geldi mesaimde 16:00'da başlıyordu. Masaüstü bilgisayarımdaki anakartın (Gigabyte 990XA - Ud3) tanıtımında Dolby Home Theater support vurgusu var ve 5.1 destekliyor, sanırım işimi görecektir

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***

• Kulaklığı dün masaüstü sistemime bağladım. ac3 destekli wall-e filmini açtım ve gerçekten süper bir deneyim. Filmin başlarındaki uzay aracının wall-e'nin bölgesine inerken bütün sallantıları aynen kulaklık veriyordu. Titreşimi gerçekten güzel. Ses olarakta gerçekten beni yeterince memnun etti. İyiki almışım zaten 50 liraya neredeyse bedavaya geldi
  • quote:

Kulaklığı dün masaüstü sistemime bağladım. ac3 destekli wall-e filmini açtım ve gerçekten süper bir deneyim. Filmin başlarındaki uzay aracının wall-e'nin bölgesine inerken bütün sallantıları aynen kulaklık veriyordu. Titreşimi gerçekten güzel. Ses olarakta gerçekten beni yeterince memnun etti. İyiki almışım zaten 50 liraya neredeyse bedavaya geldi

Tekrardan hayırlı olsun hocam. Kulaklığı almadan önce bu titreşim olayı ne menem bir şeymiş diye düşünmüştüm. Kulaklıkta titreşim ne alaka diye...

Meğerse çok alakalıymış. Özellikle medal of honour modern war gibi bir oyunda dene. Savaş ortamını çok güzel yaşatıyor.

• Bir tane de ben aldım bakalım...

Bunun decoderi de var ben de ama onunla kullanmayacağım, USB'den kullanacağım...memnun kalırım umarım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Bir tane de ben aldım bakalım...

Bunun decoderi de var ben de ama onunla kullanmayacağım, USB'den kullanacağım...memnun kalırım umarım...

Usb'den tam performans alamayabilirsiniz. Zira cihazın titreşimini creative'in bir yazılım ayarı ile aktif hale getirdim ama o olmadan nasıl olurdu bilemiyorum. Ben usb ile test etmek istedim ama 1-2 sorun oldu fazla kurcalamadan çıkardım... Şu an x-fi pro ses kartı ile kullanıyorum ve gerçek anlamda 5.1 ses + titreşim alabiliyorum. Bu 5.1 kulaklıklar için iyi bir 5.1 ses kartı da gerekli diye düşünüyorum.

İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

Usb'den tam performans alamayabilirsiniz. Zira cihazın titreşimini creative'in bir yazılım ayarı ile aktif hale getirdim ama o olmadan nasıl olurdu bilemiyorum. Ben usb ile test etmek istedim ama 1-2 sorun oldu fazla kurcalamadan çıkardım... Şu an x-fi pro ses kartı ile kullanıyorum ve gerçek anlamda 5.1 ses + titreşim alabiliyorum. Bu 5.1 kulaklıklar için iyi bir 5.1 ses kartı da gerekli diye düşünüyorum.

İyi forumlar.

Peki hocam şimdi bende ses kartı yok, onboard 7.1 var Realtek malesef...

Ses çipinin Optic çıkışından Playvision decodere bağlantım var...Opric olmayan diğer çıkışlarına bu kulaklığı taksam, sesi istediğim zaman optic çıkışa, istediğim zamansa analog çıkışlara yönlendirebilirim değil mi?

O zaman USB.den kullanmaya gerek kalmaz...

Bu arada Onboard ses kartı var ALC 888'e Şu konudaki mod'u yapacağım:

http://resim.donanimhaber.com/m_54676062/mpage_5/f_/key_//tm.htm#68504367

• Yaa bir de ses kartı almak da zor,

Yok win 7 desteği olmaz, yok şöyle böyle, benim kulağım çok iyi değil zaten, bunu alana kadar bile bi ton düşündüm...

• quote:

Yaa bir de ses kartı almak da zor,

Yok win 7 desteği olmaz, yok şöyle böyle, benim kulağım çok iyi değil zaten, bunu alana kadar bile bi ton düşündüm...

Siz bi deneyin o zaman şimdiki ses kartınızla, olmazsa ses kartı işini düşünürsünüz...
  • quote:

quote:

Yaa bir de ses kartı almak da zor,

Siz bi deneyin o zaman şimdiki ses kartınızla, olmazsa ses kartı işini düşünürsünüz...

Umarım...

Değerlendirmelerimi paylaşacağım...
  • Ereyon’dan sipariş ettiğim kulaklık 1 gün sonra geldi…

İzlenimlerim şu şekilde…özetle yazmaya çalışacağım ama uzun olabilir yine de…

1- Öncelikle windows xp kurulu laptoptan USB bağlantısı ile müzik dinledim ve söylenenler gibi anlamsız!!! Creative ep-630 (25TL) kulaklığım daha iyi…

2- Windows 64bit masaüstü sistemimde ise USB bağlantı daha iyiydi, ama gene de hoşuma gitmedi…Netice itibariyle USB bağlantısını gereksiz gördüm.

3- Gelelim analog bağlantıya…öncelikle kulaklığı analog bağladıktan sonra gücü bilgisayarın USB’sinden almak neredeyse imkansız…Çok rahatsız edici bir dip ses geliyor. Bu yüzden prize bağladım. Ama dip ses kesildi mi? Hayır sadece azaldı, bir şey dinlerken hissetmeseniz de, kulaklık aktif olmadığı zaman sıkıntı…

Ses kartım yok, Realtek ALC888 onboard çipim var onda denedim…

Öncelikle ses sınaması gayet iyiydi, subwoofer testinde her zaman titriyordu kulaklık…

Hemen bir film açtım, ama nedendir bilmem kulaklık titremedi…

Müzik dinledim yine titremedi…

Sonra Call Of Duty açtım, çok güzeldi, titreme de çalışıyordu...mermi sesleri niye yanlış taraftan geliyor derken baktım ki ters takmışım kulaklığı, netice itibariyle güzel bir oyun deneyimi oldu...

Sonra oyundan çıktım ve aynı filmi (FAST FIVE) tekrar açtım. Bu sefer kulaklık titriyordu, bas ağırlıklı bir şarkı açtım yine titriyordu…

Bir ara bilgisayara reset attım, ses kartına mod yaptım falan derken kulaklık gene titremiyordu… NEDEN TİTREMİYOR BİLMİYORUM, SİZDE DE OLUYOR MU?

Sonuç olarak mükemmel harika diyemedim, akşam aynı markanın decoder’i ile hem konsolda hem PC’de deneyeceğim...

• quote:

quote:

İyi forumlar.

Dip ses halaaa oluyor mu peki bu ses kartıyla?

• quote:

Ereyon’dan sipariş ettiğim kulaklık 1 gün sonra geldi…

İzlenimlerim şu şekilde…özetle yazmaya çalışacağım ama uzun olabilir yine de…

1- Öncelikle windows xp kurulu laptoptan USB bağlantısı ile müzik dinledim ve söylenenler gibi anlamsız!!! Creative ep-630 (25TL) kulaklığım daha iyi…

2- Windows 64bit masaüstü sistemimde ise USB bağlantı daha iyiydi, ama gene de hoşuma gitmedi…Netice itibariyle USB bağlantısını gereksiz gördüm.

3- Gelelim analog bağlantıya…öncelikle kulaklığı analog bağladıktan sonra gücü bilgisayarın USB’sinden almak neredeyse imkansız…Çok rahatsız edici bir dip ses geliyor. Bu yüzden prize bağladım. Ama dip ses kesildi mi? Hayır sadece azaldı, bir şey dinlerken hissetmeseniz de, kulaklık aktif olmadığı zaman sıkıntı…

Ses kartım yok, Realtek ALC888 onboard çipim var onda denedim…

Öncelikle ses sınaması gayet iyiydi, subwoofer testinde her zaman titriyordu kulaklık…

Hemen bir film açtım, ama nedendir bilmem kulaklık titremedi…

Müzik dinledim yine titremedi…

Sonra Call Of Duty açtım, çok güzeldi, titreme de çalışıyordu...mermi sesleri niye yanlış taraftan geliyor derken baktım ki ters takmışım kulaklığı, netice itibariyle güzel bir oyun deneyimi oldu...

Sonra oyundan çıktım ve aynı filmi (FAST FIVE) tekrar açtım. Bu sefer kulaklık titriyordu, bas ağırlıklı bir şarkı açtım yine titriyordu…

Bir ara bilgisayara reset attım, ses kartına mod yaptım falan derken kulaklık gene titremiyordu… NEDEN TİTREMİYOR BİLMİYORUM, SİZDE DE OLUYOR MU?

Sonuç olarak mükemmel harika diyemedim, akşam aynı markanın decoder’i ile hem konsolda hem PC’de deneyeceğim...

Düzgün bir ses kartıyla kullanmazsanız tam performans alamazsınız. Benzetme yaparsak mercedes ile tofaş arabaların yolda hissettirdiği sarsıntı arasında dağlar kadar var. Anlattıklarınıza göre ses kartınızın stabilitesi yok. Titreşim özelliği ses kartından 5.1 seçili iken en iyi sonucu veriyor. Dip gürültü ise ses kartınızın kalitesine bağlı olarak değişir. Bende asus xonar d2 var. Müzik açık değilken dip gürültü yok denecek kadar az. Sadece sesi sonuna kadar açarsam duyuluyor. Kulaklığın elektriğini bilgisayardan almayın. Zaten müzik, oyun veya filmlerde o dip gürültü belli olmadığı için sesi etkilemiyor. Tavsiyem güzel bir ses kartı ile deneyin.

• quote:

Dip ses halaaa oluyor mu peki bu ses kartıyla?

Hayır olmuyor çünkü usb fişe takılı. Yani gücü direk prizden alıyor. Eğer gücü bilgisayardan alırsa dip ses oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Düzgün bir ses kartıyla kullanmazsanız tam performans alamazsınız. Benzetme yaparsak mercedes ile tofaş arabaların yolda hissettirdiği sarsıntı arasında dağlar kadar var. Anlattıklarınıza göre ses kartınızın stabilitesi yok. Titreşim özelliği ses kartından 5.1 seçili iken en iyi sonucu veriyor. Dip gürültü ise ses kartınızın kalitesine bağlı olarak değişir. Bende asus xonar d2 var. Müzik açık değilken dip gürültü yok denecek kadar az. Sadece sesi sonuna kadar açarsam duyuluyor. Kulaklığın elektriğini bilgisayardan almayın. Zaten müzik, oyun veya filmlerde o dip gürültü belli olmadığı için sesi etkilemiyor. Tavsiyem güzel bir ses kartı ile deneyin.

Pek mercedes tofaş örneğine benzemiyor bu malesef...

Çünkü bugün kulaklığı Playvision marka decoder ile denedim...

Öncelikle bu decoderdeki 5v USB çıkışı ile bu kulaklığı kullanmak imkansız, yine prize taktım (bu arada zaten hep prizden alıyordum)...

Her neyse.... prizden güç alsam da "center" kablosunu takar takmaz dip ses acayip artıyor...center'in sesini kısmak gerekiyor, bu da en önemli ses kaynağı zaten....

Bu decodere analog 5+1 ses sistemim takılı, onun sesini sona kadar açtığım zaman da dip ses ve cızırtı geliyor, yalan yok, ama bu iki markanın birlikte çalışmasında bile bu kadar geliyorsa eğer sıkıntı var bence...

Yani sorun ses kartı değil bence...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Pek mercedes tofaş örneğine benzemiyor bu malesef...

Çünkü bugün kulaklığı Playvision marka decoder ile denedim...

Öncelikle bu decoderdeki 5v USB çıkışı ile bu kulaklığı kullanmak imkansız, yine prize taktım (bu arada zaten hep prizden alıyordum)...

Her neyse.... prizden güç alsam da "center" kablosunu takar takmaz dip ses acayip artıyor...center'in sesini kısmak gerekiyor, bu da en önemli ses kaynağı zaten....

Bu decodere analog 5+1 ses sistemim takılı, onun sesini sona kadar açtığım zaman da dip ses ve cızırtı geliyor, yalan yok, ama bu iki markanın birlikte çalışmasında bile bu kadar geliyorsa eğer sıkıntı var bence...

Yani sorun ses kartı değil bence...

Ben creative x-fi pro ses kartı ile kullanıyorum, gücü prizden alıyorum ve hiç dip ses yok. Titreşimi ayrı olarak indirdiğim creative'in bir yazılımı aracılığı ile "subwoofer gain" seçeneğini seçerek aktif hale getirdim. Ben de roccat kave de var ama hst-51 tercih ediyorum genelde.

Kulaklık ile ilgili sorun yaşıyorsanız ya da yaşayanlar varsa ses kartlarından kaynaklanacağı görüşündeyim ben de. Çünkü başka bir sıkıntı olsa bizzat ben kullanıyorum yani muhakkak farkederdim.

Dipnot: Decoder ile kullanımı hakkında bilgim yok, ben genel kullanıma hitaben mesajımı yazdım.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.