Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sonyali

quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

bu kulaklığı alan kesinlikle kaliteli birde ses kartı almalı.ses kartıyla kullanmıycaksan 50 liralık bir kulaklıktan farkı kalmıyo

Ses olayı göreceli ve kişiden kişiye değişebilir.

Evdeki bilgisayarım laptop olduğu için Creative X-Fi USB ses kartı ile playvision kulaklığı kullanıyorum. 5.1 destekli MKV film ve 5.1 destekli oyunlarda surround etkisi ve ses kalitesi gayet başarılı. Hatta bırakın 50 TL lik kulaklıkları diğer kulaklığım olan Roccat kave den son seste çok az eksiği var. Ses kalitesi olarak nerede ise kave ile aynı. Konfor, hafiflik ve terletmemesi sebebi ile çoğu zaman playvision'ı tercih ediyorum.

Bir kaç kez amca oğlumun gigabyte marka ve C-media chipli 5.1 çıkışlı onboard ses kartı ile kulaklığı deneme şansım oldu. Kaliteli bir ses kartı ile arasında muhakak hissedilir bir fark var. Fakat hiç bir 50 TL lik kulaklıkta surround etkisini bu kulaklıktaki gibi alamazsıznız. Bass ile entegre çalışan titreşim özelliği 50 TL lik hiç bir kulaklıkta yoktur mesela. Oyun oynatığınız atmosferi direkt hissettiren ve çoğu zaman kullandığım bir özelliktir. Dolayısı ile beklentileri çok yüksek tutmadıktan sonra onboard ses kartı ile bile gayet yeterli olabilir.

tabiki g recelidir fakat ben diğer ürünlerle kıyaslama yapıyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/ozone-attack-gaming-kulaklik.html
    bu onboard ses kartıyla 2 ürün arasında hiç fark yok.hatta ozone daha iyi diyebilirim.
    kuzenimde var bir logitech 50 tl fiyatı oda aynı düzeyde bu ürünler e.
    benım maksadım playvısıonu kotulemek deil.iyi bir ses kartı olmadığı sürece diğer kulaklıklarla bir fark gormuyorum

Söylemiş olduğunuz Ozon marka kulaklığa baktım fakat normal stereo kulaklık gibi duruyor. Müzik hususunda birşey diyemem ama kaliteli DTS veya Dolby Digital kodlu bir MKV filmde surround etkisi kesinlikle farklı olur. Sonuçta biri stereo diğeri gerçek 5.1 ve titreşim destekli bir kulaklık. Tabi PC de bu tip filmleri izlerken Codec ayarlarını biraz uğraşıp gerçek 5.1 olarak ses kartına vermesi sağlanmalıdır. Yoksa stereo kulaklıktan farkı kalmaz ve titreşim özelliği aktif olmaz. Onboard kart olması 5.1 surround olayını değiştirmez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu kulaklığı alan kesinlikle kaliteli birde ses kartı almalı.ses kartıyla kullanmıycaksan 50 liralık bir kulaklıktan farkı kalmıyo

Ses olayı göreceli ve kişiden kişiye değişebilir.

Evdeki bilgisayarım laptop olduğu için Creative X-Fi USB ses kartı ile playvision kulaklığı kullanıyorum. 5.1 destekli MKV film ve 5.1 destekli oyunlarda surround etkisi ve ses kalitesi gayet başarılı. Hatta bırakın 50 TL lik kulaklıkları diğer kulaklığım olan Roccat kave den son seste çok az eksiği var. Ses kalitesi olarak nerede ise kave ile aynı. Konfor, hafiflik ve terletmemesi sebebi ile çoğu zaman playvision'ı tercih ediyorum.

Bir kaç kez amca oğlumun gigabyte marka ve C-media chipli 5.1 çıkışlı onboard ses kartı ile kulaklığı deneme şansım oldu. Kaliteli bir ses kartı ile arasında muhakak hissedilir bir fark var. Fakat hiç bir 50 TL lik kulaklıkta surround etkisini bu kulaklıktaki gibi alamazsıznız. Bass ile entegre çalışan titreşim özelliği 50 TL lik hiç bir kulaklıkta yoktur mesela. Oyun oynatığınız atmosferi direkt hissettiren ve çoğu zaman kullandığım bir özelliktir. Dolayısı ile beklentileri çok yüksek tutmadıktan sonra onboard ses kartı ile bile gayet yeterli olabilir.

tabiki g recelidir fakat ben diğer ürünlerle kıyaslama yapıyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/ozone-attack-gaming-kulaklik.html
    bu onboard ses kartıyla 2 ürün arasında hiç fark yok.hatta ozone daha iyi diyebilirim.
    kuzenimde var bir logitech 50 tl fiyatı oda aynı düzeyde bu ürünler e.
    benım maksadım playvısıonu kotulemek deil.iyi bir ses kartı olmadığı sürece diğer kulaklıklarla bir fark gormuyorum

Söylemiş olduğunuz Ozon marka kulaklığa baktım fakat normal stereo kulaklık gibi duruyor. Müzik hususunda birşey diyemem ama kaliteli DTS veya Dolby Digital kodlu bir MKV filmde surround etkisi kesinlikle farklı olur. Sonuçta biri stereo diğeri gerçek 5.1 ve titreşim destekli bir kulaklık. Tabi PC de bu tip filmleri izlerken Codec ayarlarını biraz uğraşıp gerçek 5.1 olarak ses kartına vermesi sağlanmalıdır. Yoksa stereo kulaklıktan farkı kalmaz ve titreşim özelliği aktif olmaz. Onboard kart olması 5.1 surround olayını değiştirmez.

soylediklerinde haklı olabılırsın ama sonuçta olay benım aldığım zevktır.kullanan arkadaslar kulaklıktan memnunlar.
    bence fıyatını hakeden bir ürün deil.
    ben ürünü baska kulaklıklarla deneyerek fiyatını haketmediğini düşündüğümden iade ettim.
    kulaklığı iyigünlerde kullansın herkes.

• bende az önce bu ürünün siparişini verdim. Bakalım nasıl çıkacak. Ama önceden de yazdığım gibi audigy2 zs ve win7 64bit te kullanacağım bu kulaklığı. ses kartı uzun zamandır kullanılmıyor malum win7 ve creative uyuşmazlığı yüzünden. Daniel K sürücüleri var onunla win7 sorunsuz diyorlar. Kulaklık gelince ilk iş format ve audigy i anakarta takmak. sonra sürücülerin durumuna bakmak ve ardından bu ürünü denemek olacak. ereyondan sipariş verenler, kutudan usb adaptörü çıkıyormu?
  • bu kulaklıkla yamaha gibi amfilerden 5.1 ses alınabilinir mi?playvision decoderin yaptığı görevi yapar mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Arkadaşlar çok alakasız olacak ama bahsettiğiniz film "Rio Soygunu" sanırım. "Hızlı ve öfkeli" yazdığınıza dikkat etmeden yarım saattir "Rio karnavalı" arıyorum. Film hariç her Brezilyalı'yı gördüm.

Hocam görünce bende şimdi çok güldüm. Hızlı ve öfkeli kelimelerini okuyunca Rio tek başına yeterli oldu heralde. Gerisine bakmamışım

Senide uğratırdık durduk yere... Hakkını helal et...

Allahım ölüyorum

• Allah rahmet eylesin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rselman70

bu kulaklıkla yamaha gibi amfilerden 5.1 ses alınabilinir mi?playvision decoderin yaptığı görevi yapar mı?

Amfinin 5.1 hoparlör çıkışına kulaklığı direkt bağlarsanız muhtemelen kulaklık yanar. Sonuçta amfinin hoparlör çıkışı çok daha kuvvetlidir.
  • kulaklıktaki sarı,siyah,yeşil ucların nereye takılacağını (yamaha amfilerde) bulamadım. acaba farklı kablo uclarla mı bağlantı yapacağız?
  • -mikrofon için uzatma kablosu yok (zaten 150 tane kablo ile boğuşuyorsunuz.)
    -kabloların uzunluğu yeterli değil. (kasadan en fazla 1 metre uzaklaşabiliyorsunuz.)
    -ses seviyesi düşük bana göre. (audigy ile denedim gene düşük)
    -film ve müziklerde gerçekten başarılı 5.1 olarak. (fakat ben "filmlerde ve müzikte "vokali yada oyunlarda ki konuşma seslerini mono gibi duyuyorum. onu çözemedim bir türlü. her şey süper ama konuşmalar yada şarkılardaki vokaller neden çok kalitesiz geliyor anlamadım.)

alacak olanlar şöyle 3 metre uzayım ekrandan, yattığım yerden film izleyim diye düşünüyorlarsa (3 tane ses için + 1 tane usb kablosu için+ mic. da şartsa birde onun için,mümkünse 1,5 mt) uzatma kabloları almak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starless -- 3 Eylül 2012; 15:51:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: starless

-mikrofon için uzatma kablosu yok (zaten 150 tane kablo ile boğuşuyorsunuz.)
    -kabloların uzunluğu yeterli değil. (kasadan en fazla 1 metre uzaklaşabiliyorsunuz.)
    -ses seviyesi düşük bana göre. (audigy ile denedim gene düşük)
    -film ve müziklerde gerçekten başarılı 5.1 olarak. (fakat ben "filmlerde ve müzikte "vokali yada oyunlarda ki konuşma seslerini mono gibi duyuyorum. onu çözemedim bir türlü. her şey süper ama konuşmalar yada şarkılardaki vokaller neden çok kalitesiz geliyor anlamadım.)

alacak olanlar şöyle 3 metre uzayım ekrandan, yattığım yerden film izleyim diye düşünüyorlarsa (3 tane ses için + 1 tane usb kablosu için+ mic. da şartsa birde onun için,mümkünse 1,5 mt) uzatma kabloları almak zorunda.

Aynı donanım ile XP yüklü bir PC de deneme yapabildiniz mi? Tahminim daha güzel bir sonuç alabilirsiniz. Konuşma efektlerinin problemi de bu olabilir.

• Ben ne yaptım ise mikrofonu kullanamıyorum.ara kablo var,dönüştürücü var anakartta mikrofonlu kamerayı taktığım yere bağlıyorum ama yinede mikrofon çalışmıyor.
    farklı bir ayarı varsada bulamadık şu ana kadar
  • playvision 5.1 kulaklık daha ilk denememde çok başarılı olduğunu gösterdi, gerçek 5.1 keyfini yaşıyorsunuz, şiddetle tavsiye ederim.
  • Aylardır kullanıyorum, filmler ve müzikler için harika.
  • TV ile Logitech x540 arasında kullanmayı düşünüyorum.(hem kablotv yayını,hem tvye bağladığım harici diskle dts destekli filmler)
    150tl gibi fiyat görüyorum.
    bu paraya değer mi?
    gerçek dijittal 5.1 ile bunla desteklenmiş analog 5.1 arasında ne kadar ses farkı vardır?
    birde sesi yükseltmediği yazılmış herkes bu hissi aldı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

TV ile Logitech x540 arasında kullanmayı düşünüyorum.(hem kablotv yayını,hem tvye bağladığım harici diskle dts destekli filmler)
    150tl gibi fiyat görüyorum.
    bu paraya değer mi?
    gerçek dijittal 5.1 ile bunla desteklenmiş analog 5.1 arasında ne kadar ses farkı vardır?
    birde sesi yükseltmediği yazılmış herkes bu hissi aldı mı?

Hocam decoderden mi bahsediyorsun yoksa kulaklıktan mı?
  • pardon bu kulaklığın konusuymuş ben palyvision görünce decoder başlığı sandım.
  • O/B ses kartlarıyla bu kulaklığı kullanmayın.
    X-Fi Xtreme Gamer ses kartıyla kullanıyorum muhteşem. Sesi az falan değil. %10 la dinliyorum. Sesin kısık olması ses kartından dolayıdır. Usb ile kullanırken kısık olabilir. x-fi ses kartı almanızı öneririm.
    Kulaklığım bozuldu mail attım umarım cevap yazarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 5 Ekim 2012; 9:28:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

O/B ses kartlarıyla bu kulaklığı kullanmayın.
    X-Fi Xtreme Gamer ses kartıyla kullanıyorum muhteşem. Sesi az falan değil. %10 la dinliyorum. Sesin kısık olması ses kartından dolayıdır. Usb ile kullanırken kısık olabilir. x-fi ses kartı almanızı öneririm.
    Kulaklığım bozuldu mail attım umarım cevap yazarlar.

Gamer ile bende denemiştim ama açıkcası onboarddan farklı gelmediği için geri iade etmiştim.

Müşteri memnuniyeti konusunda ub konudaki mesajlarımı okuyabilirsin.Ben ilgilerinden çok memnun kaldım ve sanada aynı şekilde yardımcı olacaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan08 -- 5 Ekim 2012; 11:30:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan08

Ben ne yaptım ise mikrofonu kullanamıyorum.ara kablo var,dönüştürücü var anakartta mikrofonlu kamerayı taktığım yere bağlıyorum ama yinede mikrofon çalışmıyor.
    farklı bir ayarı varsada bulamadık şu ana kadar

Geçen PC deki ses ayarlarını kurcalarken dikkatimi çekti. Bizim kulaklığın güç düğmesinin üç kadenesi var. Kademeyi en sona getirdiğinizde USB ses kartının mikrofonu çalışmaya başlıyor. Orta kademeye getirince mikrofon sesi kesiliyor. Sanrım bu orta kademede 2.5mm olan kumanda üzerindeki uç çalışmaya başlıyor. Bunu farkedince sizin soru aklıma geldi....:) Bir dene hocam istersen.
  • Bende bugün aldım akşam bir deneyeceğim artıkın..
    PS3 üm varken çok araştırmıştım alacaktım.. PS3 ü sattım kulaklığı aldım
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.