Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlarım dekodere sahibim ama kulaklığı yeni sipariş verdim. Optik kabloyla ps3 e bağlayabilicem kulaklığı dekoder sayesinde.

Ama Pc mde tamda şu linkte verdiğimhttp://acer--tr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/12987/p/2071%2C2813%2C5647/page/5/st/5 spidf çıkışı var. Benim dekoderi optik çıkışla bağlayabilmek için pc ye yani dts filan ses sistemlerini çözebilmem için ne almam gerekiyor?

Linkteki Elektrikli RCA koaksiyel dediği şeyhttp://www.playvision.com.tr/images/DijitalLaptop.JPG bu mudur?

Yada mini toslink dediği şeyhttp://www.mykablo.com/main/35mm_optik_erkek_jack_toslink_cevirici-4525-210-289.html

Bana son verdiğim link daha mantıklı geldi ama çözemedim orda bir ucu optik kablo için diğeri 3.55 cak için mi? Optik anlaşılıyorda 3.5mm dediğim yer biraz değişik geldi.

Ne lazım bana bir karar veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: R-JeFF

Dostlarım dekodere sahibim ama kulaklığı yeni sipariş verdim. Optik kabloyla ps3 e bağlayabilicem kulaklığı dekoder sayesinde.

Ama Pc mde tamda şu linkte verdiğimhttp://acer--tr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/12987/p/2071%2C2813%2C5647/page/5/st/5 spidf çıkışı var. Benim dekoderi optik çıkışla bağlayabilmek için pc ye yani dts filan ses sistemlerini çözebilmem için ne almam gerekiyor?

Linkteki Elektrikli RCA koaksiyel dediği şeyhttp://www.playvision.com.tr/images/DijitalLaptop.JPG bu mudur?

Yada mini toslink dediği şeyhttp://www.mykablo.com/main/35mm_optik_erkek_jack_toslink_cevirici-4525-210-289.html

Bana son verdiğim link daha mantıklı geldi ama çözemedim orda bir ucu optik kablo için diğeri 3.55 cak için mi? Optik anlaşılıyorda 3.5mm dediğim yer biraz değişik geldi.

Altında SP/DIF diye yazılı olan jakın içine doğru baktığınızda kırmız bir ışık görebiliyorsanız optik vardır ve ikinci linkteki aparat büyük ihtimal iş görür.

Eğer ışık yok ise ilk linkteki iş görür.

Fakat SP/DIF yazısı kesin var mı emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Dostlarım dekodere sahibim ama kulaklığı yeni sipariş verdim. Optik kabloyla ps3 e bağlayabilicem kulaklığı dekoder sayesinde.

Altında SP/DIF diye yazılı olan jakın içine doğru baktığınızda kırmız bir ışık görebiliyorsanız optik vardır ve ikinci linkteki aparat büyük ihtimal iş görür.

Eğer ışık yok ise ilk linkteki iş görür.

Fakat SP/DIF yazısı kesin var mı emin olun.

Işık yok ama spdif yazısı var işte bu ne anlama geliyor anlamadım. Zaten verdiğim link laptopumun sss sayfasından. mini toslink dedikleri yani 2. linkimdeki ürün ne işe yarıyorki o zaman? Normal 3.5mm girişlerdede kırmızı ışık oluyormu?

Edit: Şimdi demek istediğinizi anladım. Işık yoksa ve spdif yazısı varsa 3.5 mm mono erkek rca dişi çevirici gerekiyor yani bana. Yanlışım varsa düzeltin. Peki böylece dts ses alabilicekmiyim. Yani denetim masasında sound bölümündeki spdif interface bölümünü etkinleştirebilicek miyim? Orayıda tam yazıyımda. İki seçenek var biri ''spdif interface Conexant high definition audio ready '' yazıyor diğeri '' speakers '' sürekli speakers seçili.

Birde bu seçenek pek yaygın kullanılmaz genelde mini toslink yaygındır demiş sss de oda kafamı karıştırdı. Macbook kullanan varsa söyleyebilirmi kırmızı ışık varmı 3.55 girişlerinde? Çünkü onlar mini toslink kullanıyorlar bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S-AINT -- 8 Ağustos 2012; 9:22:14 >

• Kulaklığı bugün aldım ama şuan kafayı yemek üzereyim. Ps3 e dekoderi ile birlikte bağlı. Ancak ses seviyesi acaip düşük. Yani beklediğimden düşük gibi değil diğer kulaklıkların 15 20 seviyelerinde. Bir yerde yanlışmı yapıyorum anlamadım.

Optik kablo ile dekoder ps3 e bağlı. Kulaklığın usb ve 3 kablosu da düzgün bir şekilde dekodere bağlı.

Olay pcye usb ile bağlamaya gelince ses duyulmuyor bile . Filmlerin birinde ps3 ile aynı seviyede ses aldım diğerinde duymak imkansızdı. Müziklerde aynı şekilde.

Kendilerine mail çektim şimdi ama birde buraya yazdım çözümü bilenler varsa diye. Kulaklıkta bir sorun olma ihtimalide var tabi.
  • quote:

Kulaklığı bugün aldım ama şuan kafayı yemek üzereyim. Ps3 e dekoderi ile birlikte bağlı. Ancak ses seviyesi acaip düşük. Yani beklediğimden düşük gibi değil diğer kulaklıkların 15 20 seviyelerinde. Bir yerde yanlışmı yapıyorum anlamadım.

Optik kablo ile dekoder ps3 e bağlı. Kulaklığın usb ve 3 kablosu da düzgün bir şekilde dekodere bağlı.

Olay pcye usb ile bağlamaya gelince ses duyulmuyor bile . Filmlerin birinde ps3 ile aynı seviyede ses aldım diğerinde duymak imkansızdı. Müziklerde aynı şekilde.

Kendilerine mail çektim şimdi ama birde buraya yazdım çözümü bilenler varsa diye. Kulaklıkta bir sorun olma ihtimalide var tabi.

5.1 destekli oyun ve hd filmlerde kulaklık mükemmel ama resmen müzik dinlemeden soğudum.
    Realtek o/b ses kartında ve creative x-fi, creative audigy ses kartlarında denedim. Surround açmadığım zaman mp3 ler stereo olduğundan 2 hoparlörden ses geliyor. Surround açtığımdaysa; bas çalışmıyor, arka hoparlörlerden çok kısık ses geliyor ve ses çok kalitesiz çıkıyor. 100 lira civarı philips, creative, sennheiser marka stereo kulaklıklar kullandım. Bu kulaklıkla müzik dinleyemiyorum, sanırım müzik için ayrı kulaklık alacağım... Ona göre satın alın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 10 Ağustos 2012; 20:53:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

quote:

Kulaklığı bugün aldım ama şuan kafayı yemek üzereyim. Ps3 e dekoderi ile birlikte bağlı. Ancak ses seviyesi acaip düşük. Yani beklediğimden düşük gibi değil diğer kulaklıkların 15 20 seviyelerinde. Bir yerde yanlışmı yapıyorum anlamadım.

5.1 destekli oyun ve hd filmlerde kulaklık mükemmel ama resmen müzik dinlemeden soğudum.
    Realtek o/b ses kartında ve creative x-fi, creative audigy ses kartlarında denedim. Surround açmadığım zaman mp3 ler stereo olduğundan 2 hoparlörden ses geliyor. Surround açtığımdaysa; bas çalışmıyor, arka hoparlörlerden çok kısık ses geliyor ve ses çok kalitesiz çıkıyor. 100 lira civarı philips, creative, sennheiser marka stereo kulaklıklar kullandım. Bu kulaklıkla müzik dinleyemiyorum, sanırım müzik için ayrı kulaklık alacağım... Ona göre satın alın...

Da benim sorunum öyle değil. Ben hiçbir şekilde iyi seviyede bir ses alamıyorum sadece müzikte değil. Diğer kulaklıkların çeyreğini vermiyor. Ayrıca 3 jakıda dekodere bağlayınca çok yüksek bir dip gürültü var. Ps3 te filmlerde ise ses duyulamıyor. Sorun çok garip. Pcde usb ile aynı sonuç var sadece pcde yeşil jakı normal stereoya bağlayınca yüksek bir ses alıyorum onunda gerçek seviyesi olduğundan emin değilim. Film oyun ve müziklerde farklı ses sevileri almam sesin çözülmesiyle alakalı olabilirmi diye düşündürdü. Pek anlamam ama sonuçta her şeyin ses formatı ayrı.

• Dip sesi ben engelleyemedim. Usb girişini adaptörle prize taktınız mı?
  • Her türlü şeyi denedim priz ps3ün usb pc usb aynı. Umudumu kestim garantiye vericem çok büyük ihtimal kulaklıkta sorun var. Daha önce aynı sorunu yaşayan birini bulsam bi fikrimde olucak ama yok.
  • tüh ya bende 1 aydır bu kalaklık ve roccat kave arasında kalmıştım. dip ses olayı kullanan herkeste var mı?. adaptörü fişe takınca ses kesiliyor diyorlardı ama genede sormak istedim.
    birde win7 kullanmaya başladığımdan beri audigy 2 zs i driver sorunları yüzünden kullanmıyordum. yeni driverlar falan çıkmış win7 için. win7(64)+audigy+playvision kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starless -- 11 Ağustos 2012; 10:10:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

quote:

Orijinalden alıntı: kaan08

Hocam sıfır kulaklık geldi mi?

Evet Hocam geldi.Hatta ben işlerimin yoğunluğu nedeni elimdeki gönderemeden onlar gönderdi bunada çok şaşırdım açıkcası.+1 puan daha
    Dip sesi ile ilgili olarak usb den de taksanız az da olsa ses devam ediyor ama bu ses herhangi bir şey açık değilken farkediliyor.Kulaklık aktifken duymanız mümkün değil.
    Performans olarakda daha önce bu tarz kulaklık hiç kullanmadım o açıdan daha iyisi hakkında yorum yapamam ama beklediğimden iyi çıktı ve özellikle baslarda kulaklığın titremesi bile farklı bir zevk veriyor

• Arkadaslar bende uzun zamandir arastiriyorum ve bu kulakligi almayi dusunuyorum ancak 1-2 sorum olacak.

İlk defa kaliteli bir kulaklik alacagim ve ses ile ilgili hicbir bilgim yok bu nedenle sacma sorular sorarsam mazur gorun :)

Creative X-Fi Titanium serisi bir ses karti alsam dahili ses kartindan cok daha yuksek performans alirmiyim ?
    Dahili ses karti 5.1 sesleri tatmin edici duzeyde veriyor mu ?

Simdiden tesekkurler...
  • Arkadaslar bende uzun zamandir arastiriyorum ve bu kulakligi almayi dusunuyorum ancak 1-2 sorum olacak.

İlk defa kaliteli bir kulaklik alacagim ve ses ile ilgili hicbir bilgim yok bu nedenle sacma sorular sorarsam mazur gorun :)

Creative X-Fi Titanium serisi bir ses karti alsam dahili ses kartindan cok daha yuksek performans alirmiyim ?
    Dahili ses karti 5.1 sesleri tatmin edici duzeyde veriyor mu ?

Simdiden tesekkurler...
  • bu kulaklığı alan kesinlikle kaliteli birde ses kartı almalı.ses kartıyla kullanmıycaksan 50 liralık bir kulaklıktan farkı kalmıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

bu kulaklığı alan kesinlikle kaliteli birde ses kartı almalı.ses kartıyla kullanmıycaksan 50 liralık bir kulaklıktan farkı kalmıyo

Peki onerebilecegin 100-120 tl civari ses karti var mi ?
  • o konuda yardımcı olamıycam.arastırma ısteği duymadım hiç.
    zaten kulaklık 160 tl+120 tl ses kartına vermek nekadar mantıklı bilemem.
  • quote:

o konuda yardımcı olamıycam.arastırma ısteği duymadım hiç.
    zaten kulaklık 160 tl+120 tl ses kartına vermek nekadar mantıklı bilemem.

Ses karti olmadan kulaklik asil performansini veremiyo ses karti alsamda mantikli gelmiyo ne yapacagimi sasirdim acikcasi.

Onerdiginiz bisey var mi ?

Bu arada kusura bakmayin surekli size soruyorum.
  • dediğim gibi ses kartları konusunda pek bilgim yok.istersen konuyu dikkatli oku ses kartıyla deneyenler var.
  • quote:

bu kulaklığı alan kesinlikle kaliteli birde ses kartı almalı.ses kartıyla kullanmıycaksan 50 liralık bir kulaklıktan farkı kalmıyo

Ses olayı göreceli ve kişiden kişiye değişebilir.

Evdeki bilgisayarım laptop olduğu için Creative X-Fi USB ses kartı ile playvision kulaklığı kullanıyorum. 5.1 destekli MKV film ve 5.1 destekli oyunlarda surround etkisi ve ses kalitesi gayet başarılı. Hatta bırakın 50 TL lik kulaklıkları diğer kulaklığım olan Roccat kave den son seste çok az eksiği var. Ses kalitesi olarak nerede ise kave ile aynı. Konfor, hafiflik ve terletmemesi sebebi ile çoğu zaman playvision'ı tercih ediyorum.

Bir kaç kez amca oğlumun gigabyte marka ve C-media chipli 5.1 çıkışlı onboard ses kartı ile kulaklığı deneme şansım oldu. Kaliteli bir ses kartı ile arasında muhakak hissedilir bir fark var. Fakat hiç bir 50 TL lik kulaklıkta surround etkisini bu kulaklıktaki gibi alamazsıznız. Bass ile entegre çalışan titreşim özelliği 50 TL lik hiç bir kulaklıkta yoktur mesela. Oyun oynatığınız atmosferi direkt hissettiren ve çoğu zaman kullandığım bir özelliktir. Dolayısı ile beklentileri çok yüksek tutmadıktan sonra onboard ses kartı ile bile gayet yeterli olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: finiito

quote:

Peki onerebilecegin 100-120 tl civari ses karti var mi ?

Asus ses kartlarının özellikle win7 de daha iyi olduğunu duymuştum. Temiz 2.el bir kart alabilirsiniz mesela. Asus Sonar kartlar özellikle çok iyi diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Ses olayı göreceli ve kişiden kişiye değişebilir.

Evdeki bilgisayarım laptop olduğu için Creative X-Fi USB ses kartı ile playvision kulaklığı kullanıyorum. 5.1 destekli MKV film ve 5.1 destekli oyunlarda surround etkisi ve ses kalitesi gayet başarılı. Hatta bırakın 50 TL lik kulaklıkları diğer kulaklığım olan Roccat kave den son seste çok az eksiği var. Ses kalitesi olarak nerede ise kave ile aynı. Konfor, hafiflik ve terletmemesi sebebi ile çoğu zaman playvision'ı tercih ediyorum.

Bir kaç kez amca oğlumun gigabyte marka ve C-media chipli 5.1 çıkışlı onboard ses kartı ile kulaklığı deneme şansım oldu. Kaliteli bir ses kartı ile arasında muhakak hissedilir bir fark var. Fakat hiç bir 50 TL lik kulaklıkta surround etkisini bu kulaklıktaki gibi alamazsıznız. Bass ile entegre çalışan titreşim özelliği 50 TL lik hiç bir kulaklıkta yoktur mesela. Oyun oynatığınız atmosferi direkt hissettiren ve çoğu zaman kullandığım bir özelliktir. Dolayısı ile beklentileri çok yüksek tutmadıktan sonra onboard ses kartı ile bile gayet yeterli olabilir.

tabiki g recelidir fakat ben diğer ürünlerle kıyaslama yapıyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/ozone-attack-gaming-kulaklik.html
    bu onboard ses kartıyla 2 ürün arasında hiç fark yok.hatta ozone daha iyi diyebilirim.
    kuzenimde var bir logitech 50 tl fiyatı oda aynı düzeyde bu ürünler e.
    benım maksadım playvısıonu kotulemek deil.iyi bir ses kartı olmadığı sürece diğer kulaklıklarla bir fark gormuyorum

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.