Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Orijinalden alıntı: kaan08

Ben ne yaptım ise mikrofonu kullanamıyorum.ara kablo var,dönüştürücü var anakartta mikrofonlu kamerayı taktığım yere bağlıyorum ama yinede mikrofon çalışmıyor.
    farklı bir ayarı varsada bulamadık şu ana kadar

Geçen PC deki ses ayarlarını kurcalarken dikkatimi çekti. Bizim kulaklığın güç düğmesinin üç kadenesi var. Kademeyi en sona getirdiğinizde USB ses kartının mikrofonu çalışmaya başlıyor. Orta kademeye getirince mikrofon sesi kesiliyor. Sanrım bu orta kademede 2.5mm olan kumanda üzerindeki uç çalışmaya başlıyor. Bunu farkedince sizin soru aklıma geldi....:) Bir dene hocam istersen.

Bir deniyeyim hocam umarım çözüm olur

• Arkadaşlar,

Kulaklığı pc de kullanıyorum.. Şöyleki pc de logitech x-540 ses sistemi (5.1 analog girişli) kullanıyorum..
    Ses sistemini anakartım 5.1 ses desteklediğinden yeşil, siyah ve sarı kablo ile analog bağlıyorum..
    Ses sistemini çıkarıp playvisionu aynı şekilde bağladığımda 5.1 ses alabiliyorum.. sorun yok..
    Ama usb den bağladığımda 2 kanal ses alabiliyorum sadece.. ses denetim seçeneklerinde yapılandır dediğimde iki kanal sağ ve sol ses geliyor..

Benim sorunum.. usb kulaklığı bağladığımda neden kulaklığın dahili ses kartı devreye girip 5.1 ses vermiyor?
    Pc de sök çıkar yapmak istemiyorum.. Ses sistemini ve kulaklığı (usb ile) aynı anda kullanmak istiyorum?

Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

Arkadaşlar,

Kulaklığı pc de kullanıyorum.. Şöyleki pc de logitech x-540 ses sistemi (5.1 analog girişli) kullanıyorum..
    Ses sistemini anakartım 5.1 ses desteklediğinden yeşil, siyah ve sarı kablo ile analog bağlıyorum..
    Ses sistemini çıkarıp playvisionu aynı şekilde bağladığımda 5.1 ses alabiliyorum.. sorun yok..
    Ama usb den bağladığımda 2 kanal ses alabiliyorum sadece.. ses denetim seçeneklerinde yapılandır dediğimde iki kanal sağ ve sol ses geliyor..

Benim sorunum.. usb kulaklığı bağladığımda neden kulaklığın dahili ses kartı devreye girip 5.1 ses vermiyor?
    Pc de sök çıkar yapmak istemiyorum.. Ses sistemini ve kulaklığı (usb ile) aynı anda kullanmak istiyorum?

Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla..

Sök tak yapmadan aynı anda kullanım amacı ile ben de elimdeki 5.1 kulaklıklar ve ses sistemim ile biraz uğraştım ve ileteceğim konuda yapmış olduğum bağlantılar ile hepsi aynı anda aktif çalışabiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_67098371/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67270432

Bunun haricinde ayrı olarak kulaklığın dahili ses kartı ile deneme yapmadığım için o kısma yorum yapamıyorum. Ben, ses kartı-kulaklık-ses sistemi üçgeninde bir çözüm getirdim o kadar.

• Hocam o kabloyu nerden buluruz..

Birde anakarttın neresine takılacak tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

Hocam o kabloyu nerden buluruz..

Birde anakarttın neresine takılacak tam olarak?

Hocam atmış olduğum konuyu dikkatli incelemediniz sanırım, anakartla işim yok benim... Ses kartıma bağladım cihazları ve ses kartı da usb ile laptopa bağlı.

Kabloyu şuradan temin edebilirsiniz: Tıkla
  • Selamünaleyküm arkadaşlar

Ben de bu kulaklıktan almayı düşünüyorum. Acaba bu kulaklıkla playvison decoder mi , x-fi pro ses kartı mı daha iyi bir ikili oluşturur? madcom arkadaşımızda hem playvison decoder , hem de x-fi pro ses kartı varmış. En iyi o cevaplar herhalde.

Bir de anakartımın linki aşağıda. Bu anakartta 7.1 ses çıkışı var. ses kartı realtek ALC887 anakartla tümleşik.Ses kartı veya decoder almadan filmler için kaliteli 5.1 ses alamaz mıyım ?

http://tr.msi.com/product/mb/E350IA-E45.html

Son bir soru: Bu kartın PCI slotuna dahili ses kartı takılabilir mi? Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm arkadaşlar

Ben de bu kulaklıktan almayı düşünüyorum. Acaba bu kulaklıkla playvison decoder mi , x-fi pro ses kartı mı daha iyi bir ikili oluşturur? madcom arkadaşımızda hem playvison decoder , hem de x-fi pro ses kartı varmış. En iyi o cevaplar herhalde.

Bir de anakartımın linki aşağıda. Bu anakartta 7.1 ses çıkışı var. ses kartı realtek ALC887 anakartla tümleşik.Ses kartı veya decoder almadan filmler için kaliteli 5.1 ses alamaz mıyım ?

http://tr.msi.com/product/mb/E350IA-E45.html

Son bir soru: Bu kartın PCI slotuna dahili ses kartı takılabilir mi? Teşekkürler...

Hocam bence öncelikli olarak ana kartınızın ses kartını bir deneyin. Yeterli gelmez ise diğer alternatiflere bir bakın derim.

Zamanında X-fi ses kartım ile decoderin kıyaslamasını kendimce yapmıştım. Özellikle DTS ve Dolby Digital seslerde decoderin performansı ses kartına göre bariz daha iyi. Kumanda üzerindeki ses ayar düğmelerini az bir şey açtığınızda ses kartının son seste verdiği ses şiddetini direkt alabiliyorsunuz. Fakat PC den DTS sesleri direkt optik ve coax çıkış üzerinden verebilmesi için Passthrough ile ilgili ayarları yapmanız lazım. Yoksa sese PC nin ses kartı müdahele ettiği için tam performans alamıyorsunuz.

Oyunlarda ise ses kartı ile decoder arasındaki fark bu kadar bariz değil. Amacınız sadece oyun ise ses kartı daha uygun olur.

Kulaklığı PS3, Xbox, LCD TV nizin optik ses çıkışı, medya player gibi cihazlar ile kullanmayı düşünüyorsanız Decoder daha mantıklı bir seçim olur.

Emin değilim ama ana kartınızın PCI slotu ekran kartı takmak için gibi duruyor. Arka tarafında plastik clips var. En kötü USB ses kartı alırsınız.

• Orijinalden alıntı: madcom

Hocam bence öncelikli olarak ana kartınızın ses kartını bir deneyin. Yeterli gelmez ise diğer alternatiflere bir bakın derim.

Zamanında X-fi ses kartım ile decoderin kıyaslamasını kendimce yapmıştım. Özellikle DTS ve Dolby Digital seslerde decoderin performansı ses kartına göre bariz daha iyi. Kumanda üzerindeki ses ayar düğmelerini az bir şey açtığınızda ses kartının son seste verdiği ses şiddetini direkt alabiliyorsunuz. Fakat PC den DTS sesleri direkt optik ve coax çıkış üzerinden verebilmesi için Passthrough ile ilgili ayarları yapmanız lazım. Yoksa sese PC nin ses kartı müdahele ettiği için tam performans alamıyorsunuz.

Oyunlarda ise ses kartı ile decoder arasındaki fark bu kadar bariz değil. Amacınız sadece oyun ise ses kartı daha uygun olur.

Kulaklığı PS3, Xbox, LCD TV nizin optik sesbilgisayarda bir deneyeyim. Bu arada çıkışı, medya player gibi cihazlar ile kullanmayı düşünüyorsanız Decoder daha mantıklı bir seçim olur.

Emin değilim ama ana kartınızın PCI slotu ekran kartı takmak için gibi duruyor. Arka tarafında plastik clips var. En kötü USB ses kartı alırsınız.

Cevap için teşekkürler hocam

Dediğiniz gibi önce bilgisayarda bir deneyeyim. Bu arada kulaklığı dün e- reyondan sipariş ettim. İnşallah doğru tercihtir. Daha önce bu ses kartından almıştım ama müzikte pek bir fark olmamıştı. Belki de ben ayarlayamadım. Selamlar...

• kulakligi ve decoderi almis bulunuyorum. dun 1 saat kadar kullandim ps3te, memnun kaldim,
    bugun daha detayli inceleyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *planet*

kulakligi ve decoderi almis bulunuyorum. dun 1 saat kadar kullandim ps3te, memnun kaldim,

ps3 icin kulaklik arayan biri olarak sizden detayli bi inceleme bekliyorum dostum, ayrica konsol icin uyumlu denmis surekli fakat oyle bisi yok, konsol icin ekstra dekoder gerekli ve buda 2.ci bi kulaklik parasi nerdeyse, o yuzden benim gibi konsol sahiplerini dusunuruyor bu kulaklik.

• selamlar playvision kulaklığı bende aldım daha öncede decoderi almıştım denedim az önce ama dışarıya acayip ses veriyor ve bu ses gece oyun oynarken yan daireden dahi duyulcak kadar çok onun dışında yön vermesi başarılı ama rahatsız edici gürültülü ben dayanamadım pek gürültüsüne çıkardım yanlış bişilermi yapıyorum acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

quote:

kulakligi ve decoderi almis bulunuyorum. dun 1 saat kadar kullandim ps3te, memnun kaldim,

ps3 icin kulaklik arayan biri olarak sizden detayli bi inceleme bekliyorum dostum, ayrica konsol icin uyumlu denmis surekli fakat oyle bisi yok, konsol icin ekstra dekoder gerekli ve buda 2.ci bi kulaklik parasi nerdeyse, o yuzden benim gibi konsol sahiplerini dusunuruyor bu kulaklik.

kulaklığı çok fazla deneyemedim iş yoğunluğundan ama kullandığım kadarıyla anlatayım hocam,

öncelikle kulaklığı ps3te kullanmak için dediğiniz gibi dekoderi de almak gerekiyor,
    daha önceden sharkoon x tatic kullanmıştım bir süreliğine onunla karşılaştırmak gerekirse ses kaliteleri arasında pek fark hissetmedim,

ARTILARI:

ses kalitesi : uncharted,cod black ops,pes 2013'te denedim, oyunlardaki her detayı çok net bir şekilde duyabiliyorsunuz, kumandadaki kontrollerle konuşma seslerini,
    çevredeki sesleri , oyundaki müzik seslerini isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz,yön tayinini rahatlıkla yapabiliyorsunuz.
    kulaklığın titreşim özelliğinin olması da olumlu bir özellik.
    denediğim müziklerde de performansını(özellikle basslarda) çok iyi buldum.

dekoderin DTS desteklemesi: DTS formatlı filmleri gece izlemek isterseniz ve ses sistemini hakkıyla kullanamıyorsanız kulaklık çok işe yarıyor.

servis desteği,garanti: benim tecrübem yok fakat bu konudaki arkadaşların izlenimine göre firmadaki arkadaşlar yardımcı oluyorlarmış.

ergonomi:çok uzun süre kullanmadım ama başı sıkmıyor,kulaklara baskı yapmıyor.

EKSİLERİ:

kablo ; kablolu olmasının dezavantajının yanında uzunluk olarak da oldukça yetersiz.

görünüş: tipi çok karizmatik değil :) ucuz kulaklıklara benziyor.

aklıma gelenler bunlar,sorunuz olursa cevaplayabilirim.

• planet hocam cok tesekkur ederim, simdi yazdiklarinizdan yola cikarak benim gibi birine dekoder sart, cunki ben gece media playerdan dts film izleyen biriyim, bir diger konu gercek 5.1 kulaklik secimi, bu bahsettigimiz kulaklik anladigim kadari ile sesi disari cok fazla veriyor ve bu da asil amacimiz olan gece keyfimizi baltaliyor, peki baska bir gercek 5.1 kulakluk alsak ps3 te dekoder ile sesli chat olayini nasil yapariz oyunlarda ? ya da illa kendi kulakluginimi alicaz ? dun ben forumdan sony 7.1 wireless buldum fakat almadim su an, siz hem xtatic digital hem bunu kullanmis biri olarak bana nasil bi akil verebilirsiniz ? birde dts dekoderi gercek anlamda cozuyor mu dts ve dd sesleri ? simdiden tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: asterix_58

selamlar playvision kulaklığı bende aldım daha öncede decoderi almıştım denedim az önce ama dışarıya acayip ses veriyor ve bu ses gece oyun oynarken yan daireden dahi duyulcak kadar çok onun dışında yön vermesi başarılı ama rahatsız edici gürültülü ben dayanamadım pek gürültüsüne çıkardım yanlış bişilermi yapıyorum acaba

Decoderin çıkışları gerçekten çok kuvvetli. Bu konudaki başka bir mesajımda yazmıştım. Kulaklık ve decoder beraber kullanıldığında ses çok şiddetli oluyor. Özellikle DTS film ve oyunlarda. Kumanda üzerinden kanalları ayarlarladıktan sonra istediğin şiddette ses almanız lazım. Ses çok yüksekse kanal ayar düğmelerini kısmanız yeterli olur kanımca.
  • quote:

planet hocam cok tesekkur ederim, simdi yazdiklarinizdan yola cikarak benim gibi birine dekoder sart, cunki ben gece media playerdan dts film izleyen biriyim, bir diger konu gercek 5.1 kulaklik secimi, bu bahsettigimiz kulaklik anladigim kadari ile sesi disari cok fazla veriyor ve bu da asil amacimiz olan gece keyfimizi baltaliyor, peki baska bir gercek 5.1 kulakluk alsak ps3 te dekoder ile sesli chat olayini nasil yapariz oyunlarda ? ya da illa kendi kulakluginimi alicaz ? dun ben forumdan sony 7.1 wireless buldum fakat almadim su an, siz hem xtatic digital hem bunu kullanmis biri olarak bana nasil bi akil verebilirsiniz ? birde dts dekoderi gercek anlamda cozuyor mu dts ve dd sesleri ? simdiden tesekkurler.

dekoderin yanına sharkoon mu playvision mı alsam diye ben de tereddüt yaşadım fakat titreşimli olmasından dolayı playvisionı tercih ettim
    sesi dışarı çok vermesi yalıtımdan ziyade sesin şiddeti ile alaklı bence,diğer gerçek 5.1 kulaklıklar ile bu konuda karşılaştırma yapan arkadaşlar var,
    chat olayını kullanmadım , sitesinde kulaklığın usb'sini ps3'e taktığınızda chat yapabilirsiniz yazıyor ama o zaman da stereo ses alırız,araya dekoder girince sanırım chat yapılamaz.

• hediye çekiydi vs. derken bende 50TL'ye bir adet aldım. Merakla beklemekteyim İnşallah memnun kalırım. yorumlar çok iyi
  • bunu aldım beğenmedim.iade ettim.şuan logitech g35 kullanıyorum kesinlıkle tavsıye ederim

• quote:

quote:

planet hocam cok tesekkur ederim, simdi yazdiklarinizdan yola cikarak benim gibi birine dekoder sart, cunki ben gece media playerdan dts film izleyen biriyim, bir diger konu gercek 5.1 kulaklik secimi, bu bahsettigimiz kulaklik anladigim kadari ile sesi disari cok fazla veriyor ve bu da asil amacimiz olan gece keyfimizi baltaliyor, peki baska bir gercek 5.1 kulakluk alsak ps3 te dekoder ile sesli chat olayini nasil yapariz oyunlarda ? ya da illa kendi kulakluginimi alicaz ? dun ben forumdan sony 7.1 wireless buldum fakat almadim su an, siz hem xtatic digital hem bunu kullanmis biri olarak bana nasil bi akil verebilirsiniz ? birde dts dekoderi gercek anlamda cozuyor mu dts ve dd sesleri ? simdiden tesekkurler.

dekoderin yanına sharkoon mu playvision mı alsam diye ben de tereddüt yaşadım fakat titreşimli olmasından dolayı playvisionı tercih ettim
    sesi dışarı çok vermesi yalıtımdan ziyade sesin şiddeti ile alaklı bence,diğer gerçek 5.1 kulaklıklar ile bu konuda karşılaştırma yapan arkadaşlar var,
    chat olayını kullanmadım , sitesinde kulaklığın usb'sini ps3'e taktığınızda chat yapabilirsiniz yazıyor ama o zaman da stereo ses alırız,araya dekoder girince sanırım chat yapılamaz.

Kulaklığı ilk aldığım zamanlar biraderin PS3 de denemiştik. Analog girişleri dekoderin 5.1 çıkışlarına bağlayıp, kulaklığın USB sini de PS3 e bağladığınızda oyundaki sesler dekoder üzerinden, USB üzerinden de chat yaptığınız kişinin sesi geliyor. Mikrofon'da USB üzerinden çalışıyor ve PS3 'e iletiyor. Hatta kendi sesinizide bir miktar kulaklığa verip bağırmadan konuşmanızı sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reobig

hediye çekiydi vs. derken bende 50TL'ye bir adet aldım. Merakla beklemekteyim İnşallah memnun kalırım. yorumlar çok iyi

Süper fiyata almışsınız hocam Sizinde yorumlarınızı bekleriz...
  • ps3 kullanıcıları ıcın bu kulaklık fıyasko, kulaklık yanında dekoder olmadan hıc bı ıse yaramıyor ve ıkısı bırlıkte 300 kusur fıyata gelıyor, turtle beach alınabılıyor o fıyata
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.