Şimdi Ara

Plazma tv; kablo-bağlantı ve kullanım ile ilgili soru ve sorunlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Plazma tv; kablo-bağlantı ve kullanım ile ilgili soru ve sorunlar...
  • dostum bunları baglamanın en basit ve en ucuz yöntemi bence şudur: eger istanbuldaysan karaköye elektronikciler carsısına git orada adını bilmediğim ama gercekten mukemmel bir alet gördüm.

cihazın olayı şudur ister scart olsun ister component, fono (tos), BNC, RGB, RF,COMPOZİTE,HDML VE S-VİDEO GİRİŞLERİNİ TEK BİR WORKSTATİON'A bağlıyorsun ve component bir kabloyla plasmana bağlıyorsun bu hem senin sinyalini güclü kılıyor hemde sana video mixer özellliği kazandırıyor ve aynı özelliği sony dsc1024 denen crossover'lada elde edebilirsin sonynin tek farkı dijital gösterge paneli olup daha teknolojik durmasıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: t_maister

dostum bunları baglamanın en basit ve en ucuz yöntemi bence şudur: eger istanbuldaysan karaköye elektronikciler carsısına git orada adını bilmediğim ama gercekten mukemmel bir alet gördüm.

cihazın olayı şudur ister scart olsun ister component, fono (tos), BNC, RGB, RF,COMPOZİTE,HDML VE S-VİDEO GİRİŞLERİNİ TEK BİR WORKSTATİON'A bağlıyorsun ve component bir kabloyla plasmana bağlıyorsun bu hem senin sinyalini güclü kılıyor hemde sana video mixer özellliği kazandırıyor ve aynı özelliği sony dsc1024 denen crossover'lada elde edebilirsin sonynin tek farkı dijital gösterge paneli olup daha teknolojik durmasıdır

öyle bir alet duydum ama hiç görmedim.internetde de bulabilir miyiz acaba?
  • rca-rca kablo ile component kablo aynı değil mi?Yani renkler dışında bir fark var mı?
    Söyle daha anlasılır hale getireyim sorumu:
    dvd mavi-yesil-kırmızı (component )uclara rca(kırmızı-beyaz-sarı) baglantı yapsak kalite değişiyor mu?
  • Arkadaşlar selam;

Mesajları inceledim ( bu konularda bilgim yok ) ancak derdime deva sanırım yok.

Ben notebook' u plazmaya bağlamak istiyorum. Amacım notebook' daki DVD' yi plazmadan seyretmek... Her ikisinde de DVI çıkışı var. Notebook' u yanımda dolaştırarak kablo aradım ve her iki ucuda DVI çıkışına uygun kablo aldım. Bağlantıyı da yaptım. Bundan sonrası bu başlığa mı uygun yoksa notebook başlığına mı uygun bilemiyorum.

* Aldığım kablo ve bağlantılarım doğru mu? Doğruysa TV' ye bön bön bakmaktan başka ne yapmam gerekiyor? TV' nin menüsünden mi bir şeyleri kurcalayacağım yoksa notebook' u mu kurcalamam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanuser -- 25 Ekim 2006; 21:53:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kazar

rca-rca kablo ile component kablo aynı değil mi?Yani renkler dışında bir fark var mı?
    dvd mavi-yesil-kırmızı (component )uclara rca(kırmızı-beyaz-sarı) baglantı yapsak kalite değişiyor mu?

o şekilde bir bağlantı yapamazsın dostum
  • notebookta, sağ klik
    özellikler,
    ayarlar,
    açılan menüde 1-2 monitör görüntüsü,
    2. ye tıkla ve alttaki
    "windows masaüstüme bu monitöre genişlet" tıkla,
    çözünürlük ayarlarını yap (1024x768)
    artık notebook 2 ekrana hükmedecek,
    kolay gelsin............
  • quote:

rca-rca kablo ile component kablo aynı değil mi?Yani renkler dışında bir fark var mı?

Kablo tabii ki aynı. Dıştaki renkler sadece bağlantıların doğru yapılabilmesi için. Yoksa alın 5 adet kırmızı ya da siyah RCA-RCA kablo bağlayın component ve sesi. Yeter ki doğru çıkışları karıştırmadan soğru girişler ile irtibatlandırın. Ne farkedecek ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: syamaner

quote:

Kablo tabii ki aynı. Dıştaki renkler sadece bağlantıların doğru yapılabilmesi için. Yoksa alın 5 adet kırmızı ya da siyah RCA-RCA kablo bağlayın component ve sesi. Yeter ki doğru çıkışları karıştırmadan soğru girişler ile irtibatlandırın. Ne farkedecek ki...

dostum ben şimdi digitürk ü scart-rca kablosuyla component den bağladım.480p berbat bir görüntü çıktı.kablom yok acaba 3lü rca ile rca dan componente denesem sonuç değişir mi?

• tesekkürler symaner
  • Dandini, burada söz konusu olan kablo. Çıkış ve girişlerin karıştırılması değil. Component için kullanılan KABLO ile composite için kullanılan KABLO bire bir aynı. Kablo sayısı değişik sadece. Burada sorulan ve yanıtlanan şey bu. Composite çıkışını componente bağlamak değil.
  • anladım teşekkürlerben arkadaşın mesajını farklı algıladım sanırım.jeton biraz köşeliymiş benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 26 Ekim 2006; 15:48:07 >
  • SAYIN FORUM ÜYELERİ

Evde Lg 42 İnç plazma Tv Dıgıturk aboneliğindeyeni kullanmaya başladım. Vestel Marka Gri Renkli Decoderden yayın alıyorum. Sıkıntım şu evde daha öncekablo tv nin hattıda var dıgıturk yayınında sesden bir vınlama sesi gelmekte , bu ses kablo tv yayınına geçince sona eriyor ne yapabileceğim konusunda bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim

özgür
  • quote:

Orjinalden alıntı: t_maister

dostum bunları baglamanın en basit ve en ucuz yöntemi bence şudur: eger istanbuldaysan karaköye elektronikciler carsısına git orada adını bilmediğim ama gercekten mukemmel bir alet gördüm.

Bahsettiğiniz bu aletin bulunduğu dükkanın tam yeri yada ismini biliyormusunuz. Elektronikçiler çarşısı dediğiniz yer Selanik Pasajı mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes

notebookta, sağ klik
    özellikler,
    ayarlar,
    açılan menüde 1-2 monitör görüntüsü,
    2. ye tıkla ve alttaki
    "windows masaüstüme bu monitöre genişlet" tıkla,
    çözünürlük ayarlarını yap (1024x768)
    artık notebook 2 ekrana hükmedecek,
    kolay gelsin............

birazdan deniyorum. Çok teşekkür ederim ilgin için...
  • benim işlerim öle kolay halolmaz biliyodum zaten...

Ustadım dediklerini sırasıyla yaptım ama tık yok maalesef...

2.ekranı seçmeme rağmen tanımla dedikten sonra notebook ekranında 1 yazısı çıkıyor...Defalarca denedim ama 2 yazısı çıkmadı hiç... Bunların dışında plazma' da yapmam gereken bişi var mı? Hangi kanal seçili olmalı mesela...ne bilim ya da başka bi işlem mi bekliyor benden...
  • tık yoktan kasıt nedir?
    şimdi,
    plazmanda hangi video girişleri varsa "source" olarak tarayıp (av1, av1, rgb, dvi, pc, vs.....) dvi bağlantı yaptığın kaynağı bulacaksın, eğer notebookta dediğim ayaları düzgün yaptıysan çet diye çıkar..........
    dene bakalım............
    not: plazma ne marka?
    selamlar

düzeltme, notebook ekranında 1 yazacak zaten, plazmada 2 yazacak............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 26 Ekim 2006; 23:50:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

tık yoktan kasıt nedir?
    şimdi,
    plazmanda hangi video girişleri varsa "source" olarak tarayıp (av1, av1, rgb, dvi, pc, vs.....) dvi bağlantı yaptığın kaynağı bulacaksın, eğer notebookta dediğim ayaları düzgün yaptıysan çet diye çıkar..........
    dene bakalım............
    not: plazma ne marka?
    selamlar

düzeltme, notebook ekranında 1 yazacak zaten, plazmada 2 yazacak............

Plazma seninkiyle aynı LG...

tarama işini nasıl yapacaz... DVI bağlantı kaynağı nedemek? AV1, AV2 vs çıkıyor sırayla hepsi... Dediğim gibi aynı marka ve model Plazmayı kullanıyoruz... Notebook' da 1 çıkıyor da plazma da tık yok işte... Demekki onun için de uygun olan bağlantı kaynağını bulmak lazım ama hangisi?
  • Laptopu muhtemelen VGA girişinden bağladığınızı düşünürsek giriş için RGB seçeneğini seçeceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.