Şimdi Ara

Plazma tv; kablo-bağlantı ve kullanım ile ilgili soru ve sorunlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1- lg42px4rv plazman varsa, onda hdmi giriş var, dvi yok, dvi>hdmi adaptör kullanacaksın
    2- kumandanın sol üst köşesinde "input" düğmesine basarak "hdmi" girişi bulacaksın
    3- notebook açık ise ve ayarlar tam ise ekranda görüntü gelir.

not: yardım isterken donanımınızın marka modelini tam olarak yazın lütfen, bende olmazsa başka birinden yardım alabilirsiniz ve boşu boşuna yazışmayız...(bu yazım 3. ve hala plazmanız , notebook ne marka bilmiyoruz, sizde inatla yazmıyorsunuz)

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 29 Ekim 2006; 0:17:23 >
  • onbeş;

Daha önce LG42PX4RV başlığı altında konuşmuştuk oradan bende de aynı plazma olduğunu hatırlarsın diye yazmamıştım. Ha modeli ezberimde olsaydı yazardım tabi...

Şimdi benim adaptör mü almam lazım. Kablo değişikliği işe yararsa onuda yapabilirim. Yani iki ucu DVI' a uygun kablo yerine almamı önerdiğiniz başka bir kablo şekli varsa onu alayım.
  • anlaşıldı,

"Her ikisinde de DVI çıkışı var. Notebook' u yanımda dolaştırarak kablo aradım ve her iki ucuda DVI çıkışına uygun kablo aldım."

demişsin, sanırım vga ile dvi bağlantının ne olduğunu karıştırmışsın...........
    çünkü lg42px4rv de dvi giriş yok, vga ve hdmi var..............
    birde hala notebook modelini yazmıyorsun, dvi çıkışı olduğuna eminmisin VGA olmasın? (dvi çıkışlılar çok pahalıdır)

neyse;
    bağlantı için 2 yol var
    1- vga (mavi renkli normal monitör bağlantısı) bağlayabilirsin
    2- notebook tan dvi çıkışını yapıp (varsa) diğer ucuna dvi>hdmi adaptör takıp plazmaya öyle bağlarsın..........

hangisini yaparsan yap, plazmada uzaktan kumandada "input" ile ara,
    1- vga bağlantı yaptın ise "pc" de
    2- hdmi bağladıysan "hdmi" de görüntüyü alırsın..........

not: notebook ne marka ne model? hala yazmyorsun..........................
    nasıl yardımcı olalım?

selamlar

• notebook' u yanımda dolaştırarak kablo aradım ve yazıcıoğlunda notebook' a bakarak kabloyu verdiler. Aynı dükkanın internetinden de LG42PX4RV' nin özelliklerine baktık DVI var yazıyordu demekki yanlış bilgi veriyor bazı internet siteleri...

Notebook' um ( HP COMPAQ NX 7400 EY508ES )

http://www.arabul.com/koysepete.aspx?uid=49793

Bu da bağlantı yaptığım giriş

Plazma tv; kablo-bağlantı ve kullanım ile ilgili soru ve sorunlar...

• DVD player'i eğer arkasında varsa HDMI çıkışından HDMI kablo ile Televizyona bağla, diğerlerinin hepsi scart, ses için ise alacağın sistem mutlaka optik girişli olsun. Hatta varsa birden fazla olsun. Kabloların hepsini altın sarma kullan.
  • Hocam DVD PLAYER yok bahsettiğim gibi notebook ile bağlantı yapmaya çalışıyorum.
  • KARAR:
    1- notebook çıkışın VGA olup , iki ucuda erkek VGA kablo alacaksın
    (...........çünkü lg42px4rv de dvi giriş yok, Multimedya özelliği kazandıran component, vga ve hdmi var..............
    birde hala notebook modelini yazmıyorsun, dvi çıkışı olduğuna eminmisin VGA olmasın? (dvi çıkışlılar çok pahalıdır)
    .....................................demiştim haklı çıktım)
    2- LG de VGA girişi var ona bağlayacaksın
    3- notebookta
    * sağ tıkla özellikler
    * Ayarlar menüsünde
    * 2. ekrana tıklayıp "Ekran Çözünürlüğünü 800x600 alacaksın
    * "altta bulunan " Windows masaütünü bu monitöre genişlet" veya "Bu aygıtı monitör olarak kullan" seçeneklerinden birini seçeceksin (bu ayar notebookun ekran kartı özelliklerine göre tek seçenek olabilir)
    * "Uygula" deyip "Tamam" diyip çıkacaksın...........
    * LG de uzaktan kumanda veya menü yoluyla ilgili bağlantı girişini seçeceksen, ÇATTTTTTTTTTTTT görüntü gelecek.
    (kumanda da multimedya yazan tuşa bas, component, rgb, hdmi'den RGB olacak sanırım)

eğer hala beceremiyorsan bu işten vazgeç arkadaşım, bağla uydu ve dvd playerını keyfine bak..............
    NOT:
    1- notebook ve PC den LG bağlantısı iyi sonuç vermiyor bilesin, yani monitör olarak kullanmak istiyorsan vazgeç, yok, ben film izleyeceğim diyorsan o olabilir.
    2- LG 42 PX4RV ile ilgili benim mayıs ayında açtığım bir başlık vardı, bu konular oradada anlatılmıştı, sanırım okumadın, okudun mu?

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 31 Ekim 2006; 11:21:58 >

• onbes@ dostumuz teşhisi koyduğuna göre alacağınız kablo da şu:
    şuradan alabilirsin
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1255&productid=bs5525

Plazma tv; kablo-bağlantı ve kullanım ile ilgili soru ve sorunlar...

• ilginiz için teşekkür ediyorum. Hafta sonu kabloyu değiştirip söylenenleri deniyorum ve sonucu size bildiriyorum.
  • arkadaşlar merhaba, benim bir sorum olacak,
    42" panasonic plazma(2 scart+hdmi çıkış) , lg502 ve digiturk arasında en kaliteli ses ve görüntüyü alacak şekilde bağlantı kurmak istiyorum fakat tv ile dvd-digiturk arası 7m. (scart-scart, hdmi,composit vs??)
    kablo uzunluğu görüntü kalitesini etkler mi?
    tv ile dvdyi bağladıktan sonra digiturk-dvd arası bağlantı yapsam sonuçnasıl olur?
    cevaplarınız için teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: orcunserindere

arkadaşlar merhaba, benim bir sorum olacak,
    42" panasonic plazma(2 scart+hdmi çıkış) , lg502 ve digiturk arasında en kaliteli ses ve görüntüyü alacak şekilde bağlantı kurmak istiyorum fakat tv ile dvd-digiturk arası 7m. (scart-scart, hdmi,composit vs??)
    kablo uzunluğu görüntü kalitesini etkler mi?
    tv ile dvdyi bağladıktan sonra digiturk-dvd arası bağlantı yapsam sonuçnasıl olur?
    cevaplarınız için teşekkürler...

DG ve DVD playerı Panasonic'in yanına getireceksiniz. Ondan sonra DG ile plasmayı altın uçlu scart ile bağlayacaksınız. Teknosa'da Monster altın uçlu var. Oldukça iyidir. DG uydu alıcıda optik ses çıkışı varsa LG 502 ile ses bağlantısını optik kablo ile yapacaksınız. Böylece uydu yayını sesini sinema sisteminden de alabilirsiniz.
    LG 502 ile plasmayı komponent komponent bağlamalısınız. Her ikisinde de(plasma-LG) bu tarz bağlantı imkanı var. Bunu yine Teknosa'da Monster komponent yada 3'lü AV RCA kablo(kırmızı-beyaz-sarı) ile yaparsınız. Önemli olan kablo rengi değil, LG 502'nin yeşil komponent çıkışına bağladığınız (örneğin sarı) kabloyu, plasmada da örneğin yeşil girişe takmanız. Mavi ve kırmızıyı da (diğer iki kabloyla)benzer şekilde bağlayacaksınız.
    DG uydu alıcıda optik çıkış yoksa, plasmanın audio out'ından, LG 502'ye TV yada AUX İN'e 2'li RCA kablo ile giriş yapacaksınız. Böylece tv sesini sinema sisteminden alırsınız.

• öncelikle:
    kompozit (3lü rca-1 video, 2 audio) ile scart bağlantı tamamen aynıdır. birbirlerine yapısal üstünlükleri yoktur. zaten farkları da yoktur. (scart bağlantı yerlerinin hem giriş hem çıkış olarak kullanılabilmesi bir avantajdır, bu her cihazda 3 giriş, 3 çıkış olmak üzere 6 tane rca bağlantısının olması yerine tek scart bağlantısının olmasını sağlar.
    komponent bağlantı (YPrBr) ise video için 3 kablo olmasına rağmen temelde kompozit veya scart bağlantıdaki tek kablolu video taşınması işlemini dönüştürücü yardımıyla yapmaktadır ve görüntü kalitesinde artma meydana getirmez. ayrıca zaten bu bağlantı için 3lü komponent kablo yanında ses için de 2li rca kablo gerekir ki bu da zaten ekonomik değildir.
    s-video bağlantısı, videonun görüntü ve parlaklık olarak ayrı taşınmasıdır ve hem kaynak cihazda hem hedef cihazda varsa, video aktarımı için ilk tercih olarak kullanılmalıdır.

bir diğer önemli nokta; sinema sisteminin (5.1 çevresel ses) esas kullanım yeri dvddir. diğer kaynakların neredeyse tamamı stereo yayın yaptıkları için, sinema sistemini 2.1 veya dp 5.1 (sahte) olarak kullanır. bu nedenle dvdden hoparlörlere optik bağlantı yapılmalıdır.
    dvdden tvye de sırasıyla hdmi, s-video, kompozit (veya scart) bağlantının sarı renkli rca kablosu veya komponent bağlantı yapılmalıdır.
    diğer cihazlardan da tvye ve hoparlörlere aynı mantıkla bağlantı yapılmalıdır.
    tvnin aldığı yayın kaynakları arasında normal anten yoksa veya herhangi bir kaynaktan ses almıyorsa, (digitürk, dvd, ps2/ps3 vs kaynakların tamamının ses bağlantısı hoparlörlere verildiyse) zaten tvnin dışarı vereceği bir ses olamayacağı için, tv-ses sistemi arasında bağlantının da zaten bir anlamı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 1 Ağustos 2007; 15:45:01 >

• arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ben

32 inç entegre dijital Pixel Plus 3 HD ile 32PFL7803D/10 philips marka tv aldım

Görüntü/Ekran
    En-boy oranı Geniş Ekran
    Parlaklık 500 cd/m²
    Dinamik ekran kontrastı 30000:1
    Tepki süresi (tipik) 6 ms
    İzleme açısı 176º (Y) / 176º (D)
    Çapraz ekran boyutu (inç) 32 inç
    Çapraz ekran boyutu (m) 81 cm
    Ekran tipi LCD Full HD W-UXGA Aktif matris
    Panel çözünürlüğü 1920x1080p
    Görüntü geliştirme Pixel Plus 3 HD, 3/2 - 2/2 hareket aşağı çekme, 3D Combfilter (tarama filtresi), Aktif Kontrol + Işık sensörü, Renk Geliştirme, Renk Geçişi İyileştirme, Dijital Parazit Azaltma, Dinamik kontrast geliştirme, Işık Geçiş İyileştiricisi, 1080p 24/25/30Hz işleme, 1080p 50/60Hz işleme, HD Natural Motion
    Ekran geliştirme Yansıma önleyici ekran
    Desteklenen Ekran Çözünürlüğü
    Bilgisayar formatları 640 x 480, 60, 72, 75, 85 Hz, 800 x 600, 60, 72, 75, 85 Hz, 1024 x 768, 60, 70, 75, 85Hz, 1920 x 1080i, 60Hz, HDMI/DVI girişi üzerinden,
    Video formatları 480i, 60Hz, 480p, 60Hz, 576i, 50Hz, 576p, 50Hz, 720p, 50, 60Hz, 1080i, 50, 60Hz, 1080p, 24, 50, 60Hz, 1080p, 24, 25, 30Hz

benim sorumun ps3 bagladım display setting ayarlarından 1080p seçtiğimde kabul etmiyoo 1080i olarak kabul ediyoo full hd olmasını rağmen hd ready özelliğinde o9ynuyorum ne yapmam gerekiyoo hdml kablosunun bi etkisi var mı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.