Şimdi Ara

Plazma tv; kablo-bağlantı ve kullanım ile ilgili soru ve sorunlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığımız SEG marka 106ekran plazma tv yi (hdmı girişli, çift scart, pc input, av input gibi girişler var)
    playstation2,
    digiturk,
    next receiver,
    dvd player
    ve henüz almadığımız hoparlör sistemi ile bağlantısını hangi kablolarla ve nasıl yapmamızı önerirsiniz?(soru1)

mesela herbiri için buradan şu kablolar gerekir diye link verirseniz memnun olurum:
    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=17021

Bunların tümü aynı anda bağlı olsa genel görüntüde zayıflama olur mu?(soru2)

playstation2'yi kendi kablosu ile bağlayınca çok kötü bir görüntü aldığımı belirtmek isterim bunun başka bir yolu var mı? (soru3)

digiturk için altın uçlu kablo denmiş forumda kaliteli scart kastedilmiş sanırım başka yolu yok mu verimi artırmanın? (soru4) not: digiturk alıcısı philips markadır.

pc'ye ASUS EXTREME AX1600PRO ekran kartı almayı düşünüyorum tv de iyi bir görüntü için yeterli olur mu?(soru5)

skystar2 vb digital ekran kartları ile Plazmaya görüntü aktarmak verimli olur mu? HD uydu alıcıları epey pahalı bu sayede HD yayın izlemem mümkün olur mu? (soru6)

kablolar ve bağlantılar hakkında bilgi edinmek istiyorum tavsiye edeceğiniz iyi bir site var mı?(soru7)

ev sinema sistemlerinde sanırım dvd player da var ben elimizde dvd player olduğundan bu sisteme alternatif hoparlörlü ve ekonomik bir çözüm önerebilirmisiniz? (soru8)

bu tv nin topraklama hattı olmayan bir evde hatta bugünlerde sık elektrik kesintisi olan bir semtte kullanılması sorun yaratırmı? (soru9)

sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum sanıyorum bu tip soru ve sorunlarla karşılaşanlar içinde epey açıklayıcı bilgiler gelecektir...

sorulara bilgi verecek düzeyde bilgili kişilerin sadece bu forumda bulunabilieceğini sanıyorum umarım cevap yazarsınız;
    Şimdiden TEŞEKKÜR ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superseyhan -- 24 Ekim 2006; 20:22:55 >

• Benim de merak ettiğim sorular.
  • İstediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?

Soru 1:
    Digiturk: SCART - SCART kablo.
    DVD Player: Eğer Component çıkışı varsa 5 yollu kablo ile Component bağlantısı. Component çıkışı yok ise SCART - SCART o da yoksa AV IN bağlantısı (üçlü kablo, Video, Audio L, Audio R olarak). AV IN girişini Playstation için ayırmak mantıklı olabilir. O zaman bir SACRT adaptörü ile bu girişi ikinci SCART'a yönlendirebilirsiniz.
    Playstation2: AV IN (üçlü kablo) ya da SCART adaptörü ile SCART IN.
    Next receiver açıkta kaldı. Onun ne tür çıkışları olduğunu bilmediğim için fazla birşey söyleyemiyorum ama component çıkışı olacağını sanmam. O zaman onu da AV üzerinden bağlamak lazım ama elinizde yeterli giriş yok galiba.
    Tekrar düşünelim...
    Şöyle bir numara yapılabilir: DVD player ya da eğer SCART çıkışı var ise Next receiver, Digiturk alıcısının SCART girişine bağlanır. Digiturk alıcısı da SCART-SCART kablo ile televizyona bağlanır. Böylece Digiturk alıcısını kapattığınızda otomatikman ona bağlı kaynağı seyredebilirsiniz.
    Sonuçta size SCART-SCART kablolar (uzunluklarını kendiniz ölçeceksiniz) ve RCA-RCA kablolar lazım. Ayrıca SCART adaptörü olarak satılan parçalardan bir iki tane alın.
    Bunlar için link beklemeyin lütfen...
    Haa bu arada televizyonun SVideo girişi yok mu? Aletlerden birini (DVD, Next gibi) SVideo üzerinden bağlayın. Onun için de basitçe SVideo kablosu isteyeceksiniz satıcıdan. Uzunluğu size kalmış.

Soru 2: Hayır olmaz.

Soru 3: Hayır yok.

Soru 4: Kötü görüntü sorununuz muhtemelen televizyonunuzun düşük çözünürlüğü ve panel kalitesi ile alakalıdır. Altın uçlarla bir şey kazanamayacağınızı hatırlatmak isterim. Televizyonunuzun paneli muhtemelen 852*480 çözünürlükte ve bu düşük çözünürlükte altın uçlu bağlantılar bir artı sağlamaz.

Soru 5: Fazlasıyla yeterli olur.

Soru 6: Televizyonunuz "HD ready"mi? Eğer 852*480 ise değildir. O zaman zaten HD görüntü seyretme şansınız yok demektir.

Soru 7: Google

Soru 8: Bu tamamen harcamayı planladığınız paraya bağlı.

Soru 9: Toprak hattı olmayan bir elektrik sistemi her zaman risktir ve günümüzde artık kabul edilemez. Bence bu sorunu hemen çözüme kavuşturmalısınız. Sık elektrik kesintisi için isterseniz bir kesintisiz güç kaynağı alabilirsiniz ama o kesintilerin sisteme ciddi bir zarar vereceğini sanmam. Elektriğin gelişinde ani yüksek gerilimler oluyorsa tabii o zaman başka.

Bu yanıtları bir ön yanıt olarak yazdım. Televizyonunuzun paneli ile ilgili bilgi verirseniz takıldığınız yerlerde yardımcı olabilirim.

• digitürk altın kaplama scart ile fena görüntü vermiyor
    bir numarada benden:
    digitürkün philips receiverı için arkada çift scart olması lazım.scart-scart kablo ile philips receiverın arkasındaki vcr scartına dvd yi bağlayabilirsiniz
    bu zaman next receiver için(component girişi olmadığını zannediyorum)bir scart girişi tasarruf etmiş olursunuz...
    o zaman av ye play station u bağlarsınız olur biter
    nasıl ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 23 Ekim 2006; 0:01:15 >

• televizyon hdready bunu yazmayı unutmuşum, aşağıya biraz daha ayrıntı ekledim...

bağlantılar hakkında bilgim yok yeni yeni öğreniyorum...
    özellikle ps2 bağlantısından umduğum verimi alamadım buna çözüm yok demek ki ps3 almak gerekiyor...

sayın syamaner ve sayın dandini2000
    tv den yeterince verimli yararlanmak için önerilerinizi uygulayacağım konu ile ilgili sizin ve diğer arkadaşların varsa ilave görüşlerini bekliyorum
    ayrıntılı cevap için teşekkürler verdiğiniz bilgilerden çok yararlanacağım.

bu arada ilave olarak ÜRÜN ÖZELLİKLERİni aktarayım;
    • AV Ses Girişi
    • Çözünürlük : 1024x768
    • Kontrast : 10.000:1
    • Panel Cinsi : XGA,HD-READY
    • Parlaklık : 1.2000 cd/m2
    • SVHS Girişi
    • Tahmini Panel Ömrü : Minimum 60.000 Saat
    • Teletext
    • VGA Girişi
    • 100 Program Hafızası
    • 2 Scart

kutusunda duvara montaj aparatı var, bağlantı girişleri arkada değil alt tarafta ve görünmüyorlar açıkçası cihaz çok hoşuma gitti görüntü kalitesi (yayınlardan alınan görüntüyü kastetmiyorum) ve ekran boyu çok iyi tabi fiyatınıda dikkate alınca bence pek rakibi yok...
    seg le ilgili internette bir kaynak yok ama şu vestel tv deki özelliklerin çoğu seg'de var sanıyorum, seg de dahili hoparlör yok
    http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/20222510.htm

quote:

Bu arada Seg markası hakkında bir bilgiye rastladım internette;
    Vestel Gmbh; Vestel ürünlerinin Almanya ve çevre ülkelere satışı konusunda faaliyet göstermek üzere 1995 yılında kurulmuştur. Almanya’nın yanı sıra, Avusturya ve İsviçre’ye SEG markası altında mal satmakta olan Veseg aynı zamanda OEM faaliyetleri de sürdürmektedir.
    Şirketin 2004 yılı satış hacmi 226 milyon Euro’ya ulaşmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superseyhan -- 23 Ekim 2006; 1:19:55 >

• dostum hayırlı olsun,iyi günlerde kullan.seg in o modeli için çok iyi şeyler yazıldı forumda.geçenlerde kipa da incelemiştim.benim de hoşuma gitmişti açıkçası
  • teşekkürler dandini2000.
  • PS2 den iyi görüntü alamama konusunda...
    Bence bu iyi bir haber. Eğer televizyonunuz düşük çözünürlüklü HD ready olmayan bir panel içerseydi ve PS2'den iyi görüntü alamasaydınız bu televizyonunuzun panel kalitesi için çok kötü bir veri olurdu. Ama yüksek çözünürlüklü bir panelden PS2'nin standart PAL çıkışı ile iyi görüntü alınamaması son derece doğal ve iç rahatlatıcı bir durum.

ELinizdeki Next alıcı ve DVD çaların çıkışlarının hangi tüplerde olduğunu yazarsanız daha iyi fikir verebiliriz bağlantılar konusunda.
  • sn.Syamaner
    öncelikle bayramını tebrik ederim yardımların için tekrar teşekkür.
    bağlantılarla ilgili henüz bilgim olmadığından bağlantı girişlerinin fotoğraflarını çektim:
    http://img120.imageshack.us/img120/3207/segplazmaoc9.jpg
    http://img141.imageshack.us/img141/1255/nextye2000ciplusdz6.jpg
    http://img152.imageshack.us/img152/4917/samsungdvdoq3.jpg
    http://img141.imageshack.us/img141/6383/dgturkgc7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superseyhan -- 23 Ekim 2006; 13:59:49 >

• evet dostum girişler şu şekilde

• dvd yi bu çıkışları kullanarak bağlayınız

• şimdi geriye 2 tane receiver kaldı.bu receiverlardan biri için compozite bağlantıyı deneyin.(1 numara plazmada aynı renkte girişlere)diğeri için(bence digitürkü altın kaplama scartla,ben yaptım sonuç fena değil)normal scarta bağlantı yapın.
    bir 3. seçenek(olur mu bilmiyorum,çünkü hiç denemedim.zira sizde 2 tane receiver var.başka arkadaşlar mutlaka görüş yazarlar bununla ilgili)yine kaliteli bir scartla next i digitürk kutusunda 3 numara ile gösterdiğim scarta takabiirsiniz.digitürk ün tv scartını plazmanın scartına bağlayacaksınız.böylelikle plazmanın scart inputu 2 adet olmuş olacak.(dikkat:böyle yapınca tv nu scart source na getirdiğinizde sadece 1 tanesini göreceksiniz.diğerini kapatınız)
    3.seçenek bence biraz gereksiz.
    size tavsiyem ilk yazdığımı denemeniz.
    yalnız kablolamaya para ayırmanız gerekmekte.
    iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 23 Ekim 2006; 17:00:07 >

• ayrıntılı bilgi ve resimler için teşekkür ederim dandini2000 (bu arada bayramınızıda tebrik ederim)
    yazdıklarınızı inceliyorum hemen.
  • tabii bu sadece "bence" bir görüş.başka opsiyonlarınız da var muhakkak.eminim ki arkadaşlar başka fikirler de vereceklerdirsonuçları fotoğrafla koyarsanız sevinirim...
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 23 Ekim 2006; 17:40:03 >
  • sn.dandini2000
    hangi kabloları alayım.
    marka belirtmek istemezseniz özel mesaj atabilirsiniz.
    teşekkürler
  • AR (Acustic Research),vivaco teknosa da bulabilirsiniz.ancak İstanbul daysanız özellikle daha iyi ürünler vardır mutlaka.internet de teknosa,hepsiburada.com gibi sitelerde kablolar bölümünde var.
    şu şartlarda,
    component kablo
    scart-scart kablo
    scart-compozite kablo ihtiyacınız var gibi duruyor.
    yalnız tekrar söylüyorum daha iyi kablolar da mutlaka vardır.ama benim Konya da en kolay bulabildiğim bu.(çünkü teknosa da var.)
    benim scart-compozite kablo AR.diğeri malum resimde görünen marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 24 Ekim 2006; 17:37:35 >

• sn dandini2000 tekrar teşekkürler
    bayramdan sonra belirttiğin kabloları alıp tv yi kullanacağız hayırlısıyla.
  • güle güle kullan dostum
  • cihazdaki girişleri anladıkta bir de kabloların resmi olsa baya iyi olur
  • peki dostum buyrun o zaman(sadece kablo görüntüleri,markalarla ilgili değil)
    1.scart-scart
    2.scart-rca
    3.component
    4.rca-rca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 24 Ekim 2006; 23:55:51 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.