Şimdi Ara

PLAZMA VE LCD GERÇEĞİ (Yaklaşık 5 yıl önceki o yol ayrımı ve bize yansıyan gerçekleri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gule gule kullanın ben gozlemlerımı yazdım
  • Bu saatten sonra plazmayı hayatta evime sokmam(büyük konuşmak gibi olmasın) VT30 dahil.

Keskinlik, canlılık, parlaklık, netlik vs.... Konusunda plazmalar özellikle HD yayınlarda sınıfta kalıyor . İyi bir LCD nin yanına kesinlikle yanaşamaz bence. Bundan 2- 2,5 sene evvel Lg nin 2 farklı model plazmasını uzun süreler kullandım ve SD yayın başarıları ile öne çıkan modellerdi (42PC51 , 50PQ6000) daha sonra C750 lcd aldım ve şunu dedim ki "BEn bunca zaman sisli puslu cansız görüntüye "doğal görüntü, doğal renk" diye kanmışım yazık bana "

Yok LCD ler siyahı siyah olarak göstermez yok futbol maçlarında kuyruk olur, yok hareketli görüntülerde takılma, düşme, kalkma vs.... Bunlar tarihte kaldı yeni nesil kaliteli ve bilinçli seçilmiş bir led LCD de bu sorunlar yok yada çok az var en azından benim kullandığım son iki LCD için . Özellikle HD yayınlar, mkv olayı vs... bu kadar artmışken ve artıyorken LCD aldığıma şükrediyorum .... Ama tabiki kişisel olarak TV leri gözlemlemeli ve kullanım ihtiyaçlarına göre karar verilmeli .

Panasonic topiğine bakıyorumda bazı klasik plazma sorunlarının hala devam ettiğine şahit oluyorum ; Logo izi muhabbeti VT30 larda bile hala var , yukarıdan aşağıya dikey kalın çizgiler vs... 200 saat kritir saatler, ayarlar muhabbeti üzerine şehir efsaneleri eklene eklene hala var... Ha edge LEd LCD lerin hiç mi sorunu yok var tabiki clouding , ışık sızması vs... hel birde aşırı olursa bu sorunlar at çöpe o paneli gitsin.

Kendi gözünüzle canlı canlı izleyerek ve kıyaslayarak karar vermek lazım ancak mağazalardaki görüntüler o kadar kötü olabiliyorki evde aynı Tv yi seyredince insanın inanası gelmiyor. Yazdıklarım kişisel fikirlerimdir.... Kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftaner -- 29 Aralık 2011; 13:52:03 >

• Elinize sağlık, çok güzel yazmışsınız gerçekten.
  • Eros33 ve Yusuftaner:

Bu konuda uzman inceleme siteleri ve Albani ustadin dedikleri yerine sizin bu gercek disi yorumlarinizi dikkate alsaydim televizyonumu simdi pencereden asagi atmistim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının tek bir cümlesine katılamayacağım malesef.Nesnellikten uzak kendini tatmine yönelik bir yazı olmuş.Bundan 4-5 sene önce tv bölümüne takılmaya başladığımda plazmaların lcd lerden çok üstün siyah başarımı,doğal renk,hızlı sahnelerdeki başarımının lcd lerden çok daha önde olduğu lcd lerin sürekli clouding,backlight bleeding vs. gibi birçok sorunla uğraştığı yazılıp çiziliyordu(gerçi hala öyle).Sonra kendin görüp inceledikçe plazma teknolojisinin detaysız,keskin görüntüden uzak,karanlık,soluk,buram buram ısı yayan teknolojisini görüyorsun.Sonra sorgulamaya başlıyorsun yahu bu lcd ler benim kafamda kurduğum lcd ler değil biyerde yanlışlık olmalı ama nerde ?

Yanlışlık şurda plazma&lcd teknolojisi kağıt üzerindeki değerlerle karşılaştırlamayacak yapı farklılıkları içerir.Aydınlatma sisteminden çalışma mantığına kadar herşey faklı.Ve bu farklılık görüntünün kimliğinide etkileyecek boyutta.Plazmalar siyahta başarılı ama beyazda rezalet.Max cd değerlerine bakarakta basabildiği beyaz açıkça belli(gri).Bu farklılık görüntününde karanlık olmasına neden oluyor.Yapı gereği zaten detay üretemeyen bir yapıya sahip.Kimine göre gerçek görüntü buymuş ama bana göre soluk,karanlık,detaysız bir görüntüden başka birşey değil.Onlara göre plazma gerçek görüntüyse, lcd gerçek ötesi görüntü o zaman.Eskidn plazmalar siyahta açık ara öndeydi sd yayınlardada aynı şekildeydi.Şimdi arada hiçbir fark yok.

Ben burdaki tv bölümünün insanların genel zevkinin tersi yönde yönlendirme yaptığını düşünüyorum.Görmeden kesinlikle panel alınmaması gerektiğine inanıyorum.Bu iş birazda zevk işi kimi canlı görüntü sever kimi doğal dedikleri kişiye kalmış.He bu arada bekleme lüksü olanlar beklesin,zira oled ekranlı telefon kullanan biri olarak ne lcd ne plazmanın ömrü çok sürmez.Siyahta,beyazda,detayda,incelikte,canlılıkta kısacası gelecek oled teknolojisinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Eros33 ve Yusuftaner:

Bu konuda uzman inceleme siteleri ve Albani ustadin dedikleri yerine sizin bu gercek disi yorumlarinizi dikkate alsaydim televizyonumu simdi pencereden asagi atmistim:)

iyi seyirler size
  • Arka aydinlatmasi yuksek, gereksiz parlak olan goruntunun daha gercekci oldugunu sanmayin arkadaslar. Dogalliktir onemli olan..
  • Beni eleştiren değerli arkadaşlar. Ben bütün yorumları Panasonic neoplazmalar (GT, GW ,VT serisi) üzerine yaptım. Diğer plazmaların görüntüsü hoş olmayabilir. Bugüne kadar bana da hoş gelmiyordu. (pioneer kuro hiç denemedim onun hakkında yorum yapmıyorum.) Fakat 2011 de Panasonic neoplazma lı modellerinde aşmış
    Görüntü yanığını önleyici bir çok özellik eklemiş tv sine fakat bu özellikler tam randımanlı çalışmıyor. 2012 de bu özellikleri biraz daha geliştirirse görüntü yanığı için korkulacak bir durum kalmayacağı kanısındayım.

Burada bir çok insan marketlerde yan yana duran lcd ve plazmaları karşılaştırarak yorum yapıyor. LCD lerin renk canlılığı çok iyi diyorlar. Marketlerde ki lcd ler kutusu açıldığı günden teşhir olarak satıldığı güne kadar MAĞAZA MODUN da ki ayarlar da kullanılıyor. Bu ayarlar aşırı parlak ve renkli ayarlar. Uyanık lcd firmaları bunları tv lerini çekici kılmak için yapıyor.

Fakat çok önemli bir nokta var. Siz bu tv leri alıp evinizde mağaza moduna alırda aynı mağazalardaki renk ve parlaklık ile izlemeye kalkarsanız yarım saat içinde bilemediniz 1 saat içinde gözünüzde felaket bir yanma oluşur, kızarır ve sulanır. Özellikle gece loş ışık da veya karanlık da mağaza modun da izlerseniz daha da kötü duruma gelebilir. Hiç birimiz tv yi mağaza modun da kullanmıyoruz. Eve kurulan bir tv yi ya canlı, sinema, oyun, spor gibi hazır ayarlarda yada kendimize özel ayarlar da kullanıyoruz. İster istemez de gözümüzü almayan, yakmayan kısaca rahatsız etmeyen bir ayara çekiyoruz tv nin renk, parlaklık, kontrast, vs. ayarlarını

Onun için neoplazmaların verdiği görüntü canlılığı lcd lerin yanında çok soluk kalıyor. Fakat siz bir neoplazmayı evinize kurduğunuzda hiç de soluk olmadığını fazlasıyla canlı renklere sahip olduğunu anlıyorsunuz. Hatta ince ayar yaptığınız da çok daha iyi renklere sahip olduğunu görüyorsunuz.

1. mesaj da yazdığım lcd lerin seyir zevkinizi berbat ettiği bir çok sıkıntıyı ve sizi servisle muhatap eden fabrikasyon sıkıntılarını tekrardan yazmıyorum buraya

Neoplazma lar da sıkıntısız demiyorum ama lcd lerin özellikle de arkasında led lamba takılı lcd lerin yanında sorunları sıfıra yakın. Plazmalar da görüntü yanığı sorunu tamamen kişinin dikkat etmesiyle ilgili fakat led lcd ler de çıkan bir çok sorun sizinle uzak dan yakından alakalı olmayan fabrikasyon ve lcd nin çalışma tekniği ile ilgili sorunlar. Üstelik bu sorunları düzeltecek hiç bir şey elinizden gelmiyor.

Forum da ki LCD başlıklarını yakından takip ederseniz. Bu sorunlar dan dolayı sinir krizleri geçiren ve bu tv lere verdiği paraya acıyan bir çok insanın mesajlarıyla karşılaşırsınız. Toshibanın SV ve SONY nin HX serisi LED LCD lerini bu kıyaslama da ayrı tutuyorum. Bu tv ler yüksek güçteki donanımları (özellikle işlemci gücü) ve fabrikalarında ki disiplinli kalite kontrol sistemleri sayesin de LED LCD lerin onlarca sorunundan uzak modeller.

Kesinlikle marketler de mağaza modunda bulunan lcd ler ile nepplazmaları kıyaslamayın yanılgıya düşersiniz. Bir de bu görüntü canlılığını çok kafaya takmayın. Önemsenecek daha öncelikli kriterler var. Görüntünün hızlı sahnelerde takılmadan akıcı bir şekilde ilerlemesi, hızlı sahnelerde cisimlerde bozulma olmaması, input lag seviyesi, karelenme, cisimlerin kenarında çamurlanma gölgelenme gibi kriterlerin değerlendirilmesi daha çok önem arz ediyor. Bu kriterlere ilaveten G.Koreli dostlarımızın tv lerin de kenarlardan ışık sızması ve bulutlanma durumlarıda önem arz ediyor. (G.Koreli LCD üreticilerinin bu iki sorunu acilen çözmelerini öneriyorum. Bu iki sorun tamamen fabrikanın kalite kontrol departmanının disiplinsizliği ve iş anlayışıyla ilgili bir durum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 29 Aralık 2011; 16:12:29 >

• PLAZMA = BÜYÜK VE DÜZ EKRAN TÜPLÜ TV ...... (şaka şaka)...
  • mesajım bulunsun
  • Böyle bir konu senden önce defalarca açıldı.Bu konunun cavabı ne senin yazında nede başka yerde mevcut.Senin için yada başkası için doğru olan kriter bir başkası için doğru olmayabilir.Ben 5 senedir bu bölümdeyim ve lcd mi plazmamı sorusunun cevabı hiçbir zaman bulunamadı.Burdada farklı birşey olmayacak çünkü iş dönüp dolaşıp kişisel zevklere gelecek ki zaten bu konuda tartışılmaz.Elmada meyvedir armutta meyvedir ancak şeklide,içeriğide farklıdır.Hangisi daha iyidir dersen kişinin ağız tadına bakar.Elmayı elmayla armutu armutla karşılaştırabilirsin ama ikisini bir arada tutup karşılaştıramazsın.O yüzden bu soru abesle iştigaldir.İşin özü önce alacaüın teknolojiyi kafanda şekillendirip içlerinden gözlerinle görerek seçimini yapmaktır.Gerisi ne doğru ne yanlış sadece zevk meselesi.
  • quote:

Kesinlikle marketler de mağaza modunda bulunan lcd ler ile nepplazmaları kıyaslamayın yanılgıya düşersiniz. Bir de bu görüntü canlılığını çok kafaya takmayın. Önemsenecek daha öncelikli kriterler var. Görüntünün hızlı sahnelerde takılmadan akıcı bir şekilde ilerlemesi, hızlı sahnelerde cisimlerde bozulma olmaması, input lag seviyesi, karelenme, cisimlerin kenarında çamurlanma gölgelenme gibi kriterlerin değerlendirilmese daha çok önem arz ediyor. Bu kriterlere ilaveten G.Koreli dostlarımızın tv lerin de kenarlardan ışık sızması ve bulutlanma durumlarıda önem arz ediyor.

Bunlara hic deginilmiyor, sadece Lcd lerin gereksiz parlakligi konusulan;)
  • bu konu ileride kitlenir demedi demeyin
    televizyonumda canım istediğinde parlaklığı, kontrastı, arka ışığı vs... kısarak/ayarlayarak plazmalardaki görüntü modunu yakalayabiliyorum AMA biliyorum ki plazmalarda ne kadar ayar çekersen çek LCD de ki canlılığı, parlaklığı, keskinliği yakalayamazsın. renkler patlar kenar detayları iyice bozulur .... ama yinede beyazlar gri kalır birde logo izi kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Böyle bir konu senden önce defalarca açıldı.Bu konunun cavabı ne senin yazında nede başka yerde mevcut.Senin için yada başkası için doğru olan kriter bir başkası için doğru olmayabilir.Ben 5 senedir bu bölümdeyim ve lcd mi plazmamı sorusunun cevabı hiçbir zaman bulunamadı.Burdada farklı birşey olmayacak çünkü iş dönüp dolaşıp kişisel zevklere gelecek ki zaten bu konuda tartışılmaz.Elmada meyvedir armutta meyvedir ancak şeklide,içeriğide farklıdır.Hangisi daha iyidir dersen kişinin ağız tadına bakar.Elmayı elmayla armutu armutla karşılaştırabilirsin ama ikisini bir arada tutup karşılaştıramazsın.O yüzden bu soru abesle iştigaldir.İşin özü önce alacaüın teknolojiyi kafanda şekillendirip içlerinden gözlerinle görerek seçimini yapmaktır.Gerisi ne doğru ne yanlış sadece zevk meselesi.

Hocam kızma hemen sakin ol. Ben burada gözlemlerimi, deneyimlerimi ve tecrübeleri mi paylaştım. Benim şuan ki mantıklı görüşüm neoplazmalar dan yanayken senin ki de led ler den yana olabilir. Dikkatini çekerim led lcd ler de de sorunsuz modeller olduğunu belirttim. Fakat bu bir elin iki parmağı kadar Toshiba SV ve Sony HX serisi

Bir de ''İşin özü önce alacaüın teknolojiyi kafanda şekillendirip içlerinden gözlerinle görerek seçimini yapmaktır.Gerisi ne doğru ne yanlış sadece zevk meselesi.'' diye bir cümle yazmışsın.

Zevk meselesi dediğiniz olay sadece lcd ler de ki canlı parlak görüntüler ve ona göre biraz daha soluk gibi gelen plazmalar da ki görüntüler arasında ki seçimde geçerli

Onun dışındaki tüm olaylar işin teknik boyutu ve fabrikanın kalite kontrolünü kapsıyor. Yani zevk meselesiyle ilgili değil benim saydığım maddeler. Ben mesajlarım da lcd vivid plazma doğal diye bir cümle kurdum mu böyle bir şeyden üstüne basa basa bahsettim mi? İnsanların algısı ve gözleriyle dünyayı görüşü farklıdır. Kimisinin gözüne lcd ler de ki daha parlak ve renkli olan vivid renkler doğal gibi gelir kimisine ondan biraz daha soluk olan plazma renkleri doğal gelebilir. Bu sizin de bahsettiğiniz gibi tamamen kişinin zevk meselesi

Fakat gelin görün ki bunun dışında kalan tüm teknik detayların zevkle bir alakası yok ve hepsi teknik detaylar.

Bahsettiğimiz zevk meselesini (gözümüze göre doğal renk vereni seçme) saymazsak. Neoplazma panellerin sadece ekran yanığı tehlikesi (o da dikkat edilmezse ve neoplazmalar da çok az görünen bir durum) varken LED LCD lerin ne kadar çok teknik sorunu var değil mi?

2012 de Panasonic neoplazmalar da ki ekran yanığı problemini engelleyen sistemini dahada geliştirip bizlere sunarsa ve bu durumu neredeyse ortadan kaldırırsa (tamamen kaldırır demiyorum ama en az 6-7 saat aynı görüntü durursa yanacak seviyeye çıkarır. Buda kişinin kendi eşekliği olur artık. Sonuç da tv de 2-3 saatte kendini kapatma özelliğini aktif etme seçeneği var.) plazmanın teknik olarak kötü olan neyi kalıyor. Bana söyler misiniz. ? Zevk meselesini (göze göre doğal renk seçimi vivid veya soluk) ayrı tutuyoruz onda hem fikiriz.

• Ben biraz daha değişik açıdan bakayım..

Benim istediğim görüntüyü (bunun doğal olması çok önemli değil..Belki parlak renkli olması hoşuma gidiyor) Tv nin yazılımdan sağlaması çok mu önemli? Neticede ben son kullanıcıyım.İstediğim şey Tv'yi istediğim şekilde seyretmek o yüzden teknik olarak bunu nasıl sağladıklarından bana ne? İsterlerse levye-çekiç kullanarak benim istediklerimi sağlasınlar..

İşin teknik tarafı üreticiyi ve servisi ilgilendirir (birde Tv nin orasını burasını kurcalamak isteyen meraklı arkadaşları).O yüzden bunu eksiklik olarak sunmak başlı başına hata...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

Evdeki led 46X4500 ü izlediken sonra gidip magazalardaki plazmalara bakmak içimden bile gelmiyor.
    Ve buradaki plazma hala çok iyidir söylemelerinin beni hiçte ilgilendirmediğini ve artık tarihin tozlu sayfalarında olması gerektiğini düşünüyorum.

x4500 sony'nin çok kaliteli bir lcd tv'sidir.Bir çok plazma tv den üstündür.Fakat şunu belirtmem lazım bir Pioneer plazma kullanıcısı olarak x4500'ü beğenmemiştim.

Ben 5 yıllık bir Pioneer plazma kullanıcısı olarak, Pioneer plazmanın, Sony x4500 ile kıyaslanamaz durumda olduğunu izliyor ve görüyorum.
    Pioneer'ı ilk aldığımda en isabetli kararı vermiş isem, bugün Sony tv için de öyle düşünüyorum.
    Bu günü düşünecek olursak, adı ne olursa olsun, teknolojisi ne olursa olsun plazma tv.nin ömrünü tamamladığı düşüncesindeyim.

• Yaklaşık 2 yıl araştırmamım sonucunda pıoneer kuro plazma aldım. gayet memnunum... Evimde bir lcd birde plazma var. İkisi arasındaki ayrımları iyi biliyorum. Panel alırken baz aldığınız teknoloji olmasın. Firmadan firmaya servis prosüdürleri bile değişiyor. Bununla ilgili eski konularda bolca yazmıştık.
    Bugünlerde panel almak istesem pıoneer 5090/6090 ikinci el yada sıfır bulunabiliyor. Lcd olarakda toshıbalara bakardım ama Lcd teknolojisindeki bazı hatalardan dolayı muhakkak alacağım paneli test ederdim...
  • Plazmaların LCD lere göre görüntüdeki tek eksisi "parlaklık ve canlılık" değil aynı zamanda "detay aktarımı ve keskinlik" konusunda da bence yeni nesil LCD ler daha önde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

Plazmaların LCD lere göre görüntüdeki tek eksisi "parlaklık ve canlılık" değil aynı zamanda "detay aktarımı ve keskinlik" konusunda da bence yeni nesil LCD ler daha önde .

Sence oyle olabilir, dogruluk payi sifir;)
  • quote:

Hocam kızma hemen sakin ol. Ben burada gözlemlerimi, deneyimlerimi ve tecrübeleri mi paylaştım. Benim şuan ki mantıklı görüşüm neoplazmalar dan yanayken senin ki de led ler den yana olabilir. Dikkatini çekerim led lcd ler de de sorunsuz modeller olduğunu belirttim. Fakat bu bir elin iki parmağı kadar Toshiba SV ve Sony HX serisi

Bir de ''İşin özü önce alacaüın teknolojiyi kafanda şekillendirip içlerinden gözlerinle görerek seçimini yapmaktır.Gerisi ne doğru ne yanlış sadece zevk meselesi.'' diye bir cümle yazmışsın.

Zevk meselesi dediğiniz olay sadece lcd ler de ki canlı parlak görüntüler ve ona göre biraz daha soluk gibi gelen plazmalar da ki görüntüler arasında ki seçimde geçerli

Onun dışındaki tüm olaylar işin teknik boyutu ve fabrikanın kalite kontrolünü kapsıyor. Yani zevk meselesiyle ilgili değil benim saydığım maddeler. Ben mesajlarım da lcd vivid plazma doğal diye bir cümle kurdum mu böyle bir şeyden üstüne basa basa bahsettim mi? İnsanların algısı ve gözleriyle dünyayı görüşü farklıdır. Kimisinin gözüne lcd ler de ki daha parlak ve renkli olan vivid renkler doğal gibi gelir kimisine ondan biraz daha soluk olan plazma renkleri doğal gelebilir. Bu sizin de bahsettiğiniz gibi tamamen kişinin zevk meselesi

Fakat gelin görün ki bunun dışında kalan tüm teknik detayların zevkle bir alakası yok ve hepsi teknik detaylar.

Bahsettiğimiz zevk meselesini (gözümüze göre doğal renk vereni seçme) saymazsak. Neoplazma panellerin sadece ekran yanığı tehlikesi (o da dikkat edilmezse ve neoplazmalar da çok az görünen bir durum) varken LED LCD lerin ne kadar çok teknik sorunu var değil mi?

2012 de Panasonic neoplazmalar da ki ekran yanığı problemini engelleyen sistemini dahada geliştirip bizlere sunarsa ve bu durumu neredeyse ortadan kaldırırsa (tamamen kaldırır demiyorum ama en az 6-7 saat aynı görüntü durursa yanacak seviyeye çıkarır. Buda kişinin kendi eşekliği olur artık. Sonuç da tv de 2-3 saatte kendini kapatma özelliğini aktif etme seçeneği var.) plazmanın teknik olarak kötü olan neyi kalıyor. Bana söyler misiniz. ? Zevk meselesini (göze göre doğal renk seçimi vivid veya soluk) ayrı tutuyoruz onda hem fikiriz.

Kızacak birşey yok, hoş kızsam kime ne fayda..

Diğer yazdıkların da aslında tv ye tek bir açıdan baktığını ortaya koyuyor.Size tersten sorıyım o zaman,

Sorunsuz panel demek iyi panel demekmidir sizce ? Bence alakası yok.Bu birazda şuna benziyor.''Yahu mercedes mi alsam yoksa gidip honda crv jip mi alsam.Ama Mercedesin torpido kapağı çabuk kırılıyor koltuk derileri çabuk yırtılıyormuş ben en iyisi honda alıyım.'' Bu sorudan hiçbir farkı yok bence sorduğun sorunun.Adam konfor arar gider mercedes alır diğeri jip sürmeyi sever gider jip alır.Siz buna ''sorun'' penceresinden bakarsanız yanılırsınız.

Lcd ler çokmu sorunlu dersen bana göre değil.Sorunu yokmu peki? Tabiki var her panelde olduğu gibi.Bende 46c750 var.Sorunu yokmu sayıyım,

-Sol köşeden hafif backlight bleeding,biraz clouding vs..var her lcd olduğu kadar.Ama bu sorun benim izleme zevkimi engelleyecek bir sorun değil hatta normal görüntüde görebileceğin bir sorunda değil.Elinde büyüteçle zifiri karanlıkta panelde sorun ararsan illaki bulursun.Tabi onun için biraz kafayı sıyırmış olman gerekli.Ben media playerından 1080p film koyup cam gibi net detaylı,canlı izleyebiliyorsam varsın hafif sorun olsun.Göze batmadıktan sonra sorunu yok benim için.

Geriye kalan lcd ler sd lerde kötüdür,siyahlar kötüdür,maçta iz bırakır vs.bunlar fasa fiso.3-4 sene önceydi o sorunlar.Sizin kartal gibi gözünüz 0,03 cd siyah seviyesi ile 0,05 siyah seviyesini ayırt edebiliyosa başka.Ama çoğumuzun gözü beyaz seviyesini gösteren max ışık şiddetini rahatlıkla farkeder.(lcd&plazma arasındaki max cd farkını araştırabilirsiniz)Elinizde renk ölçer cihazıyla dolaşıp manyak gibi renk gamutlarınıda ölçmeyeceğinize göre bence sizin teknik dediğiniz şey bana göre totalde orta-üst panellerde çokda önemsenmeyecek birşey demektir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.