Şimdi Ara

PLAZMA VE LCD GERÇEĞİ (Yaklaşık 5 yıl önceki o yol ayrımı ve bize yansıyan gerçekleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusuftaner

Plazmaların LCD lere göre görüntüdeki tek eksisi "parlaklık ve canlılık" değil aynı zamanda "detay aktarımı ve keskinlik" konusunda da bence yeni nesil LCD ler daha önde .

Alıntıları Göster
    Panasonic plazma konusunda bu kadar iddalıysa neden teknomarketlerde son zamanlarda Panasonic LED TV'ler daha fazla görünür oldu? Oysa Panasonic LCD'sini ben neredeyse hiç görmezdim, ya da yoktu bilmiyorum.

Artısını eksisini bilmem ama bence plazmaların en kötü yönü çok fazla elektrik tüketmesi. Bir LED TV 100w civarında enerji harcarken plazma 300w civarı harcıyor. Yok yere elektrik israfı oluşuyor. Günde 10 saat TV izlense sırf TV için 26TL elektrik faturası ödemek zorundasınız.

Plazmaların elektrik tüketimi 100w ve altına çekilmediği sürece ben düşünmem.

Panasonic'in LED TV'leri son zamanlarda gözüme çok çarpıyor. Samsung'u sevmediğimden Panasonic'i ufaktan araştırmaya başlayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

Evdeki led 46X4500 ü izlediken sonra gidip magazalardaki plazmalara bakmak içimden bile gelmiyor.
    Ve buradaki plazma hala çok iyidir söylemelerinin beni hiçte ilgilendirmediğini ve artık tarihin tozlu sayfalarında olması gerektiğini düşünüyorum.

x4500 sony'nin çok kaliteli bir lcd tv'sidir.Bir çok plazma tv den üstündür.Fakat şunu belirtmem lazım bir Pioneer plazma kullanıcısı olarak x4500'ü beğenmemiştim.

Ben 5 yıllık bir Pioneer plazma kullanıcısı olarak, Pioneer plazmanın, Sony x4500 ile kıyaslanamaz durumda olduğunu izliyor ve görüyorum.
    Pioneer'ı ilk aldığımda en isabetli kararı vermiş isem, bugün Sony tv için de öyle düşünüyorum.
    Bu günü düşünecek olursak, adı ne olursa olsun, teknolojisi ne olursa olsun plazma tv.nin ömrünü tamamladığı düşüncesindeyim.

hocam pioneer zaten plazma da en büyük sıçramayı 8 ve 9. serisi olan kuro panellerde yaptı.Siz 5 yıllık Pioneer plazma kullanıcısı olduğunuza göre eski bir seriyi yani ilk çıkan plazma tv modellerinden birisini, sony nin son derece kaliteli bir lcd tv si ile kıyaslıyorsunuz.Bazı arkadaşlar da siyah renk dendiği zaman zifiri karanlıktan hemen bahsetmişler.Siyah renklerdeki detay ve tonlarından bahsedilmeli.Bu detaylar hiç bir zaman led lcd tv lerde iyi olmadı.Ama keskinlik ve beyaz renklerde lcd ler her zaman üstündü.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Panasonic plazma konusunda bu kadar iddalıysa neden teknomarketlerde son zamanlarda Panasonic LED TV'ler daha fazla görünür oldu? Oysa Panasonic LCD'sini ben neredeyse hiç görmezdim, ya da yoktu bilmiyorum.

Artısını eksisini bilmem ama bence plazmaların en kötü yönü çok fazla elektrik tüketmesi. Bir LED TV 100w civarında enerji harcarken plazma 300w civarı harcıyor. Yok yere elektrik israfı oluşuyor. Günde 10 saat TV izlense sırf TV için 26TL elektrik faturası ödemek zorundasınız.

Panasonic'in LED TV'leri son zamanlarda gözüme çok çarpıyor. Samsung'u sevmediğimden Panasonic'i ufaktan araştırmaya başlayacağım.

http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm linkte elektrik sarfiyatı konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.Günümüzdeki plazma tv lerin elektrik sarfiyatı daha düşüktür.Neticede led lcd tv ler fazla harcar ama arada uçurum yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm linkte elektrik sarfiyatı konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.Günümüzdeki plazma tv lerin elektrik sarfiyatı daha düşüktür.Neticede led lcd tv ler fazla harcar ama arada uçurum yoktur.

Alıntıları Göster
    Üstteki bir arkadaş mersedes ve jip örneği vermiş kesinlikle katılmıyorum lcd ve plazma aynı amaç için üretilirken ki temelde izleme, araba ve jip temelde ulaşım için kullanılırken genelde farklı amaçlarda, birisi düzgün yol için ideal iken diğeri zorlu arazi koşulları içinde üretilen araçlardır dediğim gibi katılmıyorum tv lerde böyle bir çifte standart yok.

Bence örnek şöyle verilebilir.

Lcd = Kaliteli Çin Malı Motosiklet
    Plazma = Japon Motosiklet

Çin ne kadar uğraşırsa uğraşsın japonya gibi motosiklet üretemez.
    Ayrıca almanya doğal olarak japonya kalitesinde ve üstünde motosiklet üretebilir buda = Piooner Plazma.

Araba örnekleri verecek olursak bu sefer sıralamanın başına yine Almanyayı koyabilirsiniz.

Bu teknoloji gerçekleri bir tek tv lerde değil birçok konuda geçerli, teknoloji konusunda ise Japonyanın ne kadar yukarıda bir ülke olduğunu ise anlatmaya gerek yok herhalde.
    Sonuç>Plazma

Bi kere lcd tv lerin yeni teknoloji diye verdikleri özellikler ile üretimdeki maliyeti kısarak aynı tv'yi allayıp pullayıp tüketiciye fazla fiyattan fazlaca kar ederek satma aldatması bile plazmaya yönelmek için başlı başına bir sebeptir.
    Bununda bir çok örneğini görüyoruz fakat tv lerde had safhada çünkü fiyatı ve konumu yüzünden çok büyük bir pazar.
    Bu gün burdaki adamlar bu gerçeklerin farkındalar, peki ya bilinçsiz tüketiciler?
    Kişisel görüşlerimdir, bilmediğim şeyler olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TokerCraft

Üstteki bir arkadaş mersedes ve jip örneği vermiş kesinlikle katılmıyorum lcd ve plazma aynı amaç için üretilirken ki temelde izleme, araba ve jip temelde ulaşım için kullanılırken genelde farklı amaçlarda, birisi düzgün yol için ideal iken diğeri zorlu arazi koşulları içinde üretilen araçlardır dediğim gibi katılmıyorum tv lerde böyle bir çifte standart yok.

Bence örnek şöyle verilebilir.

Lcd = Kaliteli Çin Malı Motosiklet
    Plazma = Japon Motosiklet

Çin ne kadar uğraşırsa uğraşsın japonya gibi motosiklet üretemez.
    Ayrıca almanya doğal olarak japonya kalitesinde ve üstünde motosiklet üretebilir buda = Piooner Plazma.

Araba örnekleri verecek olursak bu sefer sıralamanın başına yine Almanyayı koyabilirsiniz.

Bu teknoloji gerçekleri bir tek tv lerde değil birçok konuda geçerli, teknoloji konusunda ise Japonyanın ne kadar yukarıda bir ülke olduğunu ise anlatmaya gerek yok herhalde.
    Sonuç>Plazma

Bi kere lcd tv lerin yeni teknoloji diye verdikleri özellikler ile üretimdeki maliyeti kısarak aynı tv'yi allayıp pullayıp tüketiciye fazla fiyattan fazlaca kar ederek satma aldatması bile plazmaya yönelmek için başlı başına bir sebeptir.
    Bununda bir çok örneğini görüyoruz fakat tv lerde had safhada çünkü fiyatı ve konumu yüzünden çok büyük bir pazar.
    Bu gün burdaki adamlar bu gerçeklerin farkındalar, peki ya bilinçsiz tüketiciler?
    Kişisel görüşlerimdir, bilmediğim şeyler olabilir.

Alıntıları Göster
    GT50 ve VT50 alemin kıralı olacak gibi aynı zamanda 2012 panasonic led ler den de umutluyum.

• takip. plazmaci olarak takip... led alip bulutlanma ve ısık huzmesi, karelenme sorunlari icin aglayanlar var bu forumda. ama plazmayi biraz dikkatli kullandigi icin aglayani okumadim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoomail

takip. plazmaci olarak takip... led alip bulutlanma ve ısık huzmesi, karelenme sorunlari icin aglayanlar var bu forumda. ama plazmayi biraz dikkatli kullandigi icin aglayani okumadim..
    Panasonic ana konusunda yazdığım mesajı direk buraya kopyalıyorum.

quote:

Kendi imkanlarımla Panasonic 50VT30e, 42GT30e ve Samsung 40d7000 resim karşılaştırmalarını yaptım. Görüntü ayalarında FlatPanelHd'nin modeller için tavsiye ettiği ayarları kullandım.. Resimleri tam karanlık ortamda, iPhone4 ile çektim.

Resimler sırası ile d7000 - 42Gt30e - 50VT30e olarak ekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Panasonic ana konusunda yazdığım mesajı direk buraya kopyalıyorum.

quote:

Kendi imkanlarımla Panasonic 50VT30e, 42GT30e ve Samsung 40d7000 resim karşılaştırmalarını yaptım. Görüntü ayalarında FlatPanelHd'nin modeller için tavsiye ettiği ayarları kullandım.. Resimleri tam karanlık ortamda, iPhone4 ile çektim.

Resimler sırası ile d7000 - 42Gt30e - 50VT30e olarak ekliyorum.

Alıntıları Göster
    wNchstR paylaşım için teşekkürler. Farkın görülmesi için önemli bir paylaşım eline sağlık

GT30 ile VT30 arasında herhangi bir renk ton farkı göremedim. Bire bir aynılar ve her ikisi de d7000 den çok daha güzel ve kıvamında ideal renkler veriyorlar.

• Renklerden ziyade ayrintilarda da plazmalar cok ustun. Ozellikle kaplan ve agacligin oldugu resimlere dikkat edin, fark fotograflara yansiyandan cok daha fazla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 1 Şubat 2012; 19:16:37 >
  • quote:

Renklerden ziyade ayrintilarda da plazmalar cok ustun. Ozellikle kaplan ve agacligin oldugu resimlere dikkat edin, fark fotograflara yansiyandan cok daha fazla..

d7000'in ayarlarında bi sıkıntı mı var ki? Maviler feci patlamış ve fazla aydınlık gibi. Gt30 ve VT30 fena ezmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

quote:

Renklerden ziyade ayrintilarda da plazmalar cok ustun. Ozellikle kaplan ve agacligin oldugu resimlere dikkat edin, fark fotograflara yansiyandan cok daha fazla..

d7000'in ayarlarında bi sıkıntı mı var ki? Maviler feci patlamış ve fazla aydınlık gibi. Gt30 ve VT30 fena ezmiş.

Alıntıları Göster
    Ilk olarak LCD ekran kullandim omru doldu. Yeni arayislara girdim, sonra plasmayi ovduklerini gorunce Pana almak istedim, netten UT 30 u begendim ama inceledigimde memnun kalmadim goruntulerinden GT30 gayet iyidi ama butcemin iki katini vermeye gonlum razi olmadi. Sonuc olarak LED aldim gayette memnunum. Ben bu ufak tefek sorunlari bir iki haftadan sonra kimsenin umursadigini dusunmuyorum. Oyle ya da boyle herkes bir sure sonra kafasinda takmayip, malindan memnun izliyor televizyonunu. Ha bazen sans yaver gitmiyor tekrar eden sorunlar oluyor ama bu elektronik biraz da sans isi. Plasma ve LCD arasindaki renk parlaklik olayini biraz canon ve nikon makinalara benzetiyorum. Onda da cekisme hic bitmez canon fanatikleri onun tonlarini begenir nikoncular nikon tonlarini ama bakarsiniz ki ikisinden de para kazanir ya da ikisi ile de hobisini icra eder insanlar... Isin ucunda hep fanatiklik vardir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunduns -- 1 Şubat 2012; 23:31:21 >

• Herhangi bir sıkıntı yok, FlatpanelHd nin bu modeller icin tavsiye ettigi ayarlari kullandim..
  • quote:

Herhangi bir sıkıntı yok, FlatpanelHd nin bu modeller icin tavsiye ettigi ayarlari kullandim..
    Dostum eyvallah güzel yazı olmuş. Aynı düşünceleri paylaşıyoruz, dediğim gibi rodaj süresini sağlam geçirebilme ihtimalim olsaydı lcd led lerin problemlerinden dolayı kesinlikle plazma alırdım gw30 aklımdaki modeldi fiyatı da uygun süperdi . ama her ikisinde de problemler var iki ucu kakalı deynek.....

Artık en az 3-5 yıl bir şey almam , gözlüklü 3d halen berbat bir performans gösteriyor ve yakında bitecek sıra gözlüksüz 3d teknolojisinde o da biter 5 yıl sonra hologramlı tv ler çıkar piyasaya o zaman bunu salona koyup yeni yeni bir maceraya daha girebilirim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Dostum eyvallah güzel yazı olmuş. Aynı düşünceleri paylaşıyoruz, dediğim gibi rodaj süresini sağlam geçirebilme ihtimalim olsaydı lcd led lerin problemlerinden dolayı kesinlikle plazma alırdım gw30 aklımdaki modeldi fiyatı da uygun süperdi . ama her ikisinde de problemler var iki ucu kakalı deynek.....

Artık en az 3-5 yıl bir şey almam , gözlüklü 3d halen berbat bir performans gösteriyor ve yakında bitecek sıra gözlüksüz 3d teknolojisinde o da biter 5 yıl sonra hologramlı tv ler çıkar piyasaya o zaman bunu salona koyup yeni yeni bir maceraya daha girebilirim :))

Alıntıları Göster
    Bilgiler için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kunduns

Ben bu ufak tefek sorunlari bir iki haftadan sonra kimsenin umursadigini dusunmuyorum. Oyle ya da boyle herkes bir sure sonra kafasinda takmayip, malindan memnun izliyor televizyonunu.

güzel bir tespit
  • quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

Orijinalden alıntı: kunduns

Ben bu ufak tefek sorunlari bir iki haftadan sonra kimsenin umursadigini dusunmuyorum. Oyle ya da boyle herkes bir sure sonra kafasinda takmayip, malindan memnun izliyor televizyonunu.

güzel bir tespit

Alıntıları Göster
    konuyu nezaman açıldı, sonlandımı? hiç bilmiyorum. goglede floresan lamba bakarken tesadüf eseri okudum.
    bazı arkadaşlar temcit pilavı misali ısıtıp ısıtıp önümüze konan lcd yi favori tutarken. bazı arkadaşlar plazma tv yi favori tutmuş.
    benim evimde samsung 32c650 serisi lcd tv ve panasonic g12(radrasyon yaymayan yada çok az yayan) 42g15egibi bir model olacaktı galiba
    lcd aldım alalı 3-5 saat çalışmışken panasonic aldık alalı çalışıyor.
    yani lcd nin kötü görüntüsü yüzünden açılmadıgını üzülerek belirtiyorum. keşke almasaydım. lcd seven biri alsaydı diyorum.
    panasonic yani plazma paneller sd yayınları mükemmel verirken malesef lcd sahipleri özel kanallarla kendini tatmin etmemin yolunu buldu.
    dijitürk veya muadali hd kanal sahiplerinin cebini dolduruyor.
    bugünlerde yeni lcd lerde 100hz muhabbeti geçerken bluray görüntülerde plazmalar 600hz verebiliyor
    plazmaların bir iki eksigi vardı onlarda gitti gerisi full artı
    eskiden olan eksileri
    fazla elektirik yakmaları
    ekranda logo yanıgı (sabir çalısan ctr tv yada monitörlerde mevcut olan sorun)
    radradyon
    bunlar giderildi bilginize. cebinizdeki telefondan ve baz istasyonlarında fazla radrasyon yaymıyor buna emin olabilirsiniz.
    yansıma diyor bazı kullanıcılar (pencerenin yanına yada karşısına koyup yahu bu parlıyor diyorlar)
    ben baktım lcd lerde parlıyor yahu arkadaşlar panelimi seyrediyoruz yoksa gösterdigi görüntüyümü
    lcd olsun led olsun karanlık sahnelerde illa ışık sızması olurken plazmalarda bu sorun yok.
    bazı insanlar için inanın hiçmi hiç fark etmiyor.
    ya göremiyorlar yada algılayamıyorlar gerçi ikiside aynı şey
    adam hala 50inç lcd de vcd seyrediyor sinema çekimi sitero ses
    adama bluray açıyorsunuz dts ses 1920*1080 görüntü
    adam hala inatla arasında fark göremedim diyor.
    ha burada lcd olarak bahsettigim açılımı liquid crystal display . arkasında ister floresan ister led ister akıllı ampul koysunlar eşek aynı eşek
    bizim millette bir çılgınlık uzak dogu önünüze bunu koyduk bunu yiyin der misali
    led tv diye çıkardılar monitör ürettiler alın bunları kullanın dediler.
    bizim millette meraklı asortik kelimelere
    led diyince işler bitti hücümmmmmm led almaya.
    arlarında konuşanları duydum paneli komple led oldugunu idda eden bir çok bilgisiz ve kendince düşünüp yorumlayan arkadaş varki aman allahım.
    bir kaç yorum yapan arkadaşa atıfta bulunayım. yazıma son verirken 100 senelik lambalı anfileri bayagı görenler bilmiyorki enkaliteli ve gerçek sesi lambalı anfiler veriyor
    yeni nesil birçok anfi fos insanlar müzik dinleyecekse o lambalı anfileri satın alıp dinliyorlar.
    plazmalarda lambalı anfiler gibidirler.eski ama kalitedirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: lebuda

konuyu nezaman açıldı, sonlandımı? hiç bilmiyorum. goglede floresan lamba bakarken tesadüf eseri okudum.
    bazı arkadaşlar temcit pilavı misali ısıtıp ısıtıp önümüze konan lcd yi favori tutarken. bazı arkadaşlar plazma tv yi favori tutmuş.
    benim evimde samsung 32c650 serisi lcd tv ve panasonic g12(radrasyon yaymayan yada çok az yayan) 42g15egibi bir model olacaktı galiba
    lcd aldım alalı 3-5 saat çalışmışken panasonic aldık alalı çalışıyor.
    yani lcd nin kötü görüntüsü yüzünden açılmadıgını üzülerek belirtiyorum. keşke almasaydım. lcd seven biri alsaydı diyorum.
    panasonic yani plazma paneller sd yayınları mükemmel verirken malesef lcd sahipleri özel kanallarla kendini tatmin etmemin yolunu buldu.
    dijitürk veya muadali hd kanal sahiplerinin cebini dolduruyor.
    bugünlerde yeni lcd lerde 100hz muhabbeti geçerken bluray görüntülerde plazmalar 600hz verebiliyor
    plazmaların bir iki eksigi vardı onlarda gitti gerisi full artı
    eskiden olan eksileri
    fazla elektirik yakmaları
    ekranda logo yanıgı (sabir çalısan ctr tv yada monitörlerde mevcut olan sorun)
    radradyon
    bunlar giderildi bilginize. cebinizdeki telefondan ve baz istasyonlarında fazla radrasyon yaymıyor buna emin olabilirsiniz.
    yansıma diyor bazı kullanıcılar (pencerenin yanına yada karşısına koyup yahu bu parlıyor diyorlar)
    ben baktım lcd lerde parlıyor yahu arkadaşlar panelimi seyrediyoruz yoksa gösterdigi görüntüyümü
    lcd olsun led olsun karanlık sahnelerde illa ışık sızması olurken plazmalarda bu sorun yok.
    bazı insanlar için inanın hiçmi hiç fark etmiyor.
    ya göremiyorlar yada algılayamıyorlar gerçi ikiside aynı şey
    adam hala 50inç lcd de vcd seyrediyor sinema çekimi sitero ses
    adama bluray açıyorsunuz dts ses 1920*1080 görüntü
    adam hala inatla arasında fark göremedim diyor.
    ha burada lcd olarak bahsettigim açılımı liquid crystal display . arkasında ister floresan ister led ister akıllı ampul koysunlar eşek aynı eşek
    bizim millette bir çılgınlık uzak dogu önünüze bunu koyduk bunu yiyin der misali
    led tv diye çıkardılar monitör ürettiler alın bunları kullanın dediler.
    bizim millette meraklı asortik kelimelere
    led diyince işler bitti hücümmmmmm led almaya.
    arlarında konuşanları duydum paneli komple led oldugunu idda eden bir çok bilgisiz ve kendince düşünüp yorumlayan arkadaş varki aman allahım.
    bir kaç yorum yapan arkadaşa atıfta bulunayım. yazıma son verirken 100 senelik lambalı anfileri bayagı görenler bilmiyorki enkaliteli ve gerçek sesi lambalı anfiler veriyor
    yeni nesil birçok anfi fos insanlar müzik dinleyecekse o lambalı anfileri satın alıp dinliyorlar.
    plazmalarda lambalı anfiler gibidirler.eski ama kalitedirler.

Alıntıları Göster
    Ben 72 düz ekran Regal marka tüplü tv aldım geçen yaz. Neo plazma, Nebu LCD eline su dökemez görüntüsünün. Cam gibi görüntüsü var MaaşAllah. İlk yazılan makale tadındaki yazının da tamamını okudum.
    Tüm üye arkadaşlarıma sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmasuyum -- 5 Mayıs 2012; 1:48:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elmasuyum

Ben 72 düz ekran Regal marka tüplü tv aldım geçen yaz. Neo plazma, Nebu LCD eline su dökemez görüntüsünün. Cam gibi görüntüsü var MaaşAllah. İlk yazılan makale tadındaki yazının da tamamını okudum.
    Tüm üye arkadaşlarıma sevgiler.

Alıntıları Göster
    panasonic tv de batarken samsung lg gibi guney koreli lcd üreticileri tv satısından zengin oldu

bu yazı paralel evrenden yazılmıs herhalde, ne dogru secimi ne ol ayrımı?
  • quote:

HER GUN günde 10 saat izliyorum neredeyse 2 yıl oldu 46inch plazmam var ayda toplam 33-40 tl fatura öduyorum 26 cıkarırsak evdeki elektrikli diger aygıtlar 6-10 tl mi yakmış oluyor senin mantıgına göre!?
    herkze bişey söylüyor deli olacam yaa? kapatim ben ozaman 1 ay tvyi ay sonunda 10tl elk. faturasi ödim he?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 19 Kasım 2012; 15:29:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

panasonic tv de batarken samsung lg gibi guney koreli lcd üreticileri tv satısından zengin oldu

bu yazı paralel evrenden yazılmıs herhalde, ne dogru secimi ne ol ayrımı?

biz gibi eşşekler oldugu surece daha cok zengin olacaklar arz-talep meselesi. samsnung lg satsaya kore üretimi tv lerini almanyada fransada abd de görem onu orada sattıgı tv ler türkiyede enm ucuzu 5000 den baslar ? sattiğı en cok yerlerden biri tr orda dogu balkanlar bi nebze, kafkasya ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.