Şimdi Ara

PLAZMA VE LCD GERÇEĞİ (Yaklaşık 5 yıl önceki o yol ayrımı ve bize yansıyan gerçekleri) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

panasonic tv de batarken samsung lg gibi guney koreli lcd üreticileri tv satısından zengin oldu

bu yazı paralel evrenden yazılmıs herhalde, ne dogru secimi ne ol ayrımı?

biz gibi eşşekler oldugu surece daha cok zengin olacaklar arz-talep meselesi. samsnung lg satsaya kore üretimi tv lerini almanyada fransada abd de görem onu orada sattıgı tv ler türkiyede enm ucuzu 5000 den baslar ? sattiğı en cok yerlerden biri tr orda dogu balkanlar bi nebze, kafkasya ?

samsung almanyada fransada abd de canadada rakiplerini katlayacak satis yapiyor ac bak
    durum turkiyeye ozel degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji tuketimi konusunda fark yok ya da cok az fark var demek yerine rakamlara baksak?
    Usenmedim baktim, tum modellere bakacak kadar vaktim yok, isteyen daha fazla model ekleyebilir.
    Lg 55lm660s led 3d tv 73W tuketim
    http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-55LM660S-3d-tv

Samsung 55es7000 3d led tv 110w tuketim
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE55ES7000SXTK-spec

Panasonic tx-p55Vt30 neo plasma 3d 222w tuketim
    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/Ürünler/Viera+TV%27ler/VIERA+NeoPlasma+TV/TX-P55VT30/specifications/7044666/index.html?trackInfo=true

Yukaridaki verilere gore neoplasma panasonic; lg'nin yaklasik 3 kati, samsungun ise 2 katindan fazla enerji tuketimi var gorunuyor..
    konuyla direk alakali degil biliyorum, ama yukarida enerji tuketimi konusuna parantez acilmis bende katki saglayayim dedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• plazmalar aldıgı yayın kalıtesine göre enerji tüketimi yapar 720p bir filim ile 480p bir film ve film içinde geçen gece gündüz sahnelerine göre enerjisi artar azalır.. 150-200w arasidir genelde. bir siteden (nerden oldugunu unuttum) 200w ortalama günde 8-10 saat çalişma ile yıllık 80-90 tl enerji yaktigini hesaplamıstım 100tl desen bölü 12 aylık 8tl eder bir kutu sigara parasi... çok mu? 1500-2000-3000-4000tl tv ye para vermeye acımayız aylık 8tl nin hesabini yaparız tuhaff!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 20 Kasım 2012; 8:06:09 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

panasonic tv de batarken samsung lg gibi guney koreli lcd üreticileri tv satısından zengin oldu

bu yazı paralel evrenden yazılmıs herhalde, ne dogru secimi ne ol ayrımı?

biz gibi eşşekler oldugu surece daha cok zengin olacaklar arz-talep meselesi. samsnung lg satsaya kore üretimi tv lerini almanyada fransada abd de görem onu orada sattıgı tv ler türkiyede enm ucuzu 5000 den baslar ? sattiğı en cok yerlerden biri tr orda dogu balkanlar bi nebze, kafkasya ?

samsung almanyada fransada abd de canadada rakiplerini katlayacak satis yapiyor ac bak
    durum turkiyeye ozel degil.

en azından avrupadakı abd deki canadadaki vatandaş kablo tv sini uydu alıcısını ip tv sini baglayınca tv ye minimun en kötü yayınının 720p oldugunu biliyor bizim gibi 380 480p kalitede led tv de çamurlaşan tv ye bakmıyorlar :) (turkiyede 40inc led tv de 2metre mesafeden star tv de şamp. ligi maçını veya hürrem sultani veya turksatin en berbat kanalı trtsporda lig özetlerini karekare çamur çamur izlerken 2 metre 46-50inc plazmadan o karelenmeyi göremiyorsun bunu tartışmaya bile gerek yok diye düşünüyorum.
    (herkez aylık 40 50 60 tl verip digiturk/dsmart üyesi olamıyor olsa bile hd kanallar ve içerikleri sayılı)

dipnot son yıllarda dünyada plazmaya yoğun bir dönüş var nedeni ne olabilir acebağ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.