Şimdi Ara

Plazmalardaki Vızıltı Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorumuzu yineleyelim:
    Plazmalardaki vızıltı sesine neyin sebep olduğu, nasıl iyileştirilebileceği vb bilgileri, tecrübeleri olan arkadaşlardan yorum bekliyoruz...

bu arada it dalaşı'nın manası kötü birşey değildir.. it dalaşı, ingilizce tabiriyle dogfight, tarafımdan gayet masumanece kullanılmıştır. hani içinde it var diye sizlere kötü bir söz söylemişim gibi yapmayınız ve alınmayınız lütfen...

Aşağıdakiler önceki başlığa yazdıklarım:

Bu 1.mesajımdı:
    Benim bacanağa İstanbul Bilişim'den Samsung 50Q7H aldık. çok memnunuz.. 50" isteyen herkese tavsiye olunur.. zaten Avrupa'da da en çok satılan plazmalar arasında Pioneer'ın bir modeli 1 numarada Samsung Q7H 2 numarada. çok tutulan bir model. gerçi İngiltere'de 3bin YTL'ye satıldığını söylemeden geçemiycem.

Gelelim uzman sorusuna:

Cihaz sesi kısık iken fan sesi geliyor. Plazmalar ısındıkları için PC'ler gibi fan koyuyorlarmış arkasına.. Bu fan sesinin bizim duyacağımız kadar gelmesi normal midir? Ne dersiniz? Bacanak öyle bir kafaya taktı ki ses açık iken bile artık fan sesini duyar hale geldi..

Sesin gelmesi normal veya değil ise yapılması gerekenler hususundaki önerileriniz için şimdiden teşekkürler!

Bu da 2.mesajım:
    Arkadaşlar dün bir arkadaşın Panasonic Viera 50" plazmasında kontrol ettik.. (4 ay önce doğubanktan 5950ytl peşine aldı) Vızıltı sesi var. Cihazın arkasından geliyor. Ses kısıkken 2-3m. uzaktan ben duyabildim.. Hassas kulaklar daha uzaktan duyabilirler. Ekranı kararttığınız zaman sesin frekansı değişiyor ama ses kaybolmuyor.. Parlak veya karanlık ekran olma durumuna göre ses azalıyor artıyor diyemem, ama frekansta oynama oluyor. Dolayısıyla konunun scartla filan alakası olduğunu sanmıyorum.. Olsa olsa plasmaların çektiği enerjiyle alakası vardır. Ben şu neticeye vardım. plasmalardan ses gelmesi normal.. bazı markalarda bu ses çok bazılarında az gelir.. ama gelir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 10 Mayıs 2007; 17:05:25 >

• bunun güzel ve tartışılması gereken bir başlık olduğunu düşünüyorum ama galiba kimse aynı fikirde değil?
  • ewet ilginc bir konu

bilen kişilerin bilgilerini sabırsızlıkla bekliyorum
  • asimetrikos, aşağıdaki linkte plazma tv'lerdeki vızıltı (buzzing sound) olayı ile ilgili gerekli açıklamaları bulacaksınız.. bu konu yanılmıyorsam forumda da konuşulmuştu, o yüzden burada da arama yapabilirsiniz..

http://www.av-sales.co.uk/q_plasma.php#buzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapati -- 11 Mayıs 2007; 19:28:24 >
  • terapati eline sağlık
  • merhaba arkadaşlar bende daha önceden bu konuyu açmıştım ilgi gösteren arkadaşlar pek olmamıştı. plazmalarda fan yoktur öncelikle belirteyim. plazmadaki vınıltı sesi rakımın yüksek basıncın düşük olduğu bölgelerde daha yiksek oranda duyulduğunuda belirteyim. 0 rakımda çalışan bir plazmadan vınıltı sesi geliyorsa siz buna fan gürültüsü diyemezsiniz. besleme devresinin ve plazma panelindeki plazma maddesinin aşırı ısınmasından kaynaklanan bir ses her yöntem yetkili servislerde denenerek ses asgari düzeye indirildi fakat çalışma sesi plazmalarda her zaman duyulacak bir ses. yanlışım varsa düzeltin. şunuda belirteyim bu vınıltı sesi sadece samsung plazmalarda değil her marka plazmada var. kolay gelsin...
  • Bende Q91 var bahsettigin gibi ses gelmiyor.Ancak Mute sessiz yapıp televizyonun yanına kulagımı koydugum zaman vzzz sesini duyabiliyom..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptoptan gelen hırıltı sesi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o ses normal olan ses. lcd lerde hiç yok denecek kadar az.
  • Bende Panasonic 42PV60 var ve bu modelde fan vardır (yanılmıyorsam 3 adet). Televizyon ilk açıldığında yayın gelene kadar bir miktar yüksek sesle başlayıp bir kaç saniye de çok düşük seviyelere inen bir ses çıkarırlar. Bu bahsedilen vızıltı sesini ise ben hiç duymadım.
    Ayrıca merak ettiğim bu vızıltı sesi yayındaki açık renkli sahnelerde artıp karanlık sahnelerde azalıyor mu, yoksa televizyonun sesini mute yaptığınızda sabit bir seviyede mi duyuluyor? Eğer ikinci türde bir ses ise mutemel elektrik kablosunun ilk girdiği nokta olan trafo vb türü bir yerden geliyordur ve muhtemelen bu parçanın değişmesi gerekir. Yok ilk söylediğim gibi bir ses ise televizyonun değişmesine kadar gidebilir.

Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: cihatsan

merhaba arkadaşlar bende daha önceden bu konuyu açmıştım ilgi gösteren arkadaşlar pek olmamıştı. plazmalarda fan yoktur öncelikle belirteyim. plazmadaki vınıltı sesi rakımın yüksek basıncın düşük olduğu bölgelerde daha yiksek oranda duyulduğunuda belirteyim. 0 rakımda çalışan bir plazmadan vınıltı sesi geliyorsa siz buna fan gürültüsü diyemezsiniz. besleme devresinin ve plazma panelindeki plazma maddesinin aşırı ısınmasından kaynaklanan bir ses her yöntem yetkili servislerde denenerek ses asgari düzeye indirildi fakat çalışma sesi plazmalarda her zaman duyulacak bir ses. yanlışım varsa düzeltin. şunuda belirteyim bu vınıltı sesi sadece samsung plazmalarda değil her marka plazmada var. kolay gelsin...

• plazma da fan yok DLP de fan var. vınıltı sesi o rakım olan yerlerde duyulmaya bilir. ama genelde besleme ünitesinden de çalışma sesi gelebiliyo. ısındıktan sonra. yapacak bişey yok buna. birazda şansa bağlı. bu sesin olup olmaması.
  • valla belki şanstır ama demekki ben okadar şanslı değilim çünkü daha duyamadım o kadar sessiz bir plazma ama bu lafın bana ümit verdi :)
    araştırmaya devam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihatsan
    plazma da fan yok DLP de fan var. vınıltı sesi o rakım olan yerlerde duyulmaya bilir. ama genelde besleme ünitesinden de çalışma sesi gelebiliyo. ısındıktan sonra. yapacak bişey yok buna. birazda şansa bağlı. bu sesin olup olmaması.

Benim Vestel 37" Lcd Tv'imde benzer ses var; geçende servise gönderdim sesi duyamadık deyip, bir iki ayar ile göndermişler.
    Bu sefer ses varken onları eve çağıracağım ve sesi dinleteceğim, öyle konuştuk.

Ve "yapacak birşey yok" benim kabul edeceğim en son cevap olacaktır. Çünkü Lcd Tv'yi aldığımda böyle bir bızzzz sesi yoktu.
    Dolayısıyla umarım servis sorunu çözemez de Vestel'den gönül rahatlığı ile ürün değişimi isterim ve onlar da seve seve yerine getirirler.
    (Not : Ben firmalarla kavga edip sonra şikayetçi olanlardan değil, efendi efendi istediğim sonucu alanlardanım)

• selamlar, ocak 2007 de LG 42pc1R aldık, gayet güzel geldi kuruldu, renklerin canlılığı gelen giden dostların ilgisini çekecek düzeyde idi. Geceleri çocuğu uyuttuktan sonra izlediğimizde sesi çok kısık ya da kapalı tutuyoruz, o zaman farkedilen bir ses oluyor. Örneğin Lig Tv den maç izlerken, genel kameraya çıktığında ses var, yakın kamerada ses yok..O da örneğin pırıltılı sahnelerde, güneş ışığı yansıyan denizi gösterirken mesela, çöl ya da karlı sahnelerde, ya da arka planda yanar döner pırıltılı şekiller varken bir vınlama oluyor, sanki vites az gelmiş motor zorlanıyor gibi, filmler bilirsiniz sahne sahnedir, bir sahnede bu ses varken, diğer sahnede ses kayboluyor tekrar o açıya döndüğünde ses geliyor... şimdi parlaklık vs gibi ayarlarla oynayacağım bakalım düzelecek mi?
    Açıkçası bu sorunun tamamen çözülebileceğini bilsem servise göndereceğim, ama bu ekrana alıştıktan sonra evde tv izlemek azap verici oluyor eski emektarlardan...

• merhaba signore kardeş vallaha ben yazdığım yazıda plazmayı kasttettim. lcd de henüz öyle bir sese rastlamadık. olsada besleme ünitesindeki bobinlerden biri ötüyodur büyük ihtimalle. cızırtı anında servisi çağır sesi duysunlar sese göre müdahale edeceklerdir. dediğim gibi lcd de böyle bir sese rastlamadık çok sessiz çalışıyolar.

Orjinalden alıntı: signore

Benim Vestel 37" Lcd Tv'imde benzer ses var; geçende servise gönderdim sesi duyamadık deyip, bir iki ayar ile göndermişler.
    Bu sefer ses varken onları eve çağıracağım ve sesi dinleteceğim, öyle konuştuk.

Ve "yapacak birşey yok" benim kabul edeceğim en son cevap olacaktır. Çünkü Lcd Tv'yi aldığımda böyle bir bızzzz sesi yoktu.
    Dolayısıyla umarım servis sorunu çözemez de Vestel'den gönül rahatlığı ile ürün değişimi isterim ve onlar da seve seve yerine getirirler.
    (Not : Ben firmalarla kavga edip sonra şikayetçi olanlardan değil, efendi efendi istediğim sonucu alanlardanım)

• plazmalarda parıltılı sahnelerde ve canlı renklerde bu ses duyuluyo. plazma tv nin ekranı lcd gibi değil her piksel bir lamba. bu yüzden parıltılı sahnelerde bu hafif vınıltı duyuluyo.karanlık sahnelerde ise bu ses hiç yok diyebiliriz ve koyu tonlarda. cihazın ayarlarıyla oynaman pek bişeyi değiştirmez çünkü senin yaptığın ayar sadece senin göz zevkinle alakalı bir ayar olarak kalacaktır. bu tür sorunlarda bizim yapacağımız bişey yok. ama her açıda tv de vınlama sesi duyuyosan o ayrı bir sorun o zaman besleme ünitesinden gelen bir ses olarak algılanır ister ses açık olsun ister olmasın cihaz ben burdayım diye bağırıyosa cihaz değişir. ama parlak sahnede var koyu sahnede yoksa ise bununa da yapacak bişey yok. neyse kolay gelsin iyi seyirler...
    quote:

Orjinalden alıntı: arkben

selamlar, ocak 2007 de LG 42pc1R aldık, gayet güzel geldi kuruldu, renklerin canlılığı gelen giden dostların ilgisini çekecek düzeyde idi. Geceleri çocuğu uyuttuktan sonra izlediğimizde sesi çok kısık ya da kapalı tutuyoruz, o zaman farkedilen bir ses oluyor. Örneğin Lig Tv den maç izlerken, genel kameraya çıktığında ses var, yakın kamerada ses yok..O da örneğin pırıltılı sahnelerde, güneş ışığı yansıyan denizi gösterirken mesela, çöl ya da karlı sahnelerde, ya da arka planda yanar döner pırıltılı şekiller varken bir vınlama oluyor, sanki vites az gelmiş motor zorlanıyor gibi, filmler bilirsiniz sahne sahnedir, bir sahnede bu ses varken, diğer sahnede ses kayboluyor tekrar o açıya döndüğünde ses geliyor... şimdi parlaklık vs gibi ayarlarla oynayacağım bakalım düzelecek mi?
    Açıkçası bu sorunun tamamen çözülebileceğini bilsem servise göndereceğim, ama bu ekrana alıştıktan sonra evde tv izlemek azap verici oluyor eski emektarlardan...

• tabi tabii aynen katılabiliyorum
  • Ne varsa tüplülerde var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Ne varsa tüplülerde var...

mesela ne var sifistikik olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: reksoma

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Ne varsa tüplülerde var...

mesela ne var sifistikik olarak

Bir kere leş gibi ağırlar, derinlemesine epey yer kaplıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.