< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlüminyumGPU -- 8 Mart 2013; 20:26:12 > |
Hoparlörden Gelen Kulak Çınlama Sesi
-
-
psu nedir ondan olabilir kasayı açıp iyice kontrol et önce hddyi çıkar ses devam ediyorsa hdd temizdir sonra e.kartını sonra dvd yi falan :) -
sorunsal ile ilgili aklıma bir çözümsel geliyor ama sırf bu sorunsal kelimesine gıcık olduğum için, kimin uydurduğu belli olmayan bu kelimeyi içeren hiçbir başlığa cevap yazmıyorum. sorunsal ne ya, ses sorunu yazmak çok mu zor sanki sorun kelimesinin b*** çıktı da "şu sorunsalı bu sorunsalı" diye başlıklar var -
quote:
Orijinalden alıntı: Fire.Sword
sorunsal ile ilgili aklıma bir çözümsel geliyor ama sırf bu sorunsal kelimesine gıcık olduğum için, kimin uydurduğu belli olmayan bu kelimeyi içeren hiçbir başlığa cevap yazmıyorum. sorunsal ne ya, ses sorunu yazmak çok mu zor sanki sorun kelimesinin b*** çıktı da "şu sorunsalı bu sorunsalı" diye başlıklar var
Allah razı olsun tam içimdekileri yazmışsınız konuya girerken kendi kendime söyleniyordum
anakartı servise gönderin derim ayrıca sesin anakarttan gelmesi çok ilginç psudan geliyor olmasın sakın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 6 Mart 2013; 17:03:58 >
-
Aynı anakartı kullanıyorum bir problem yok ses tam olarak nerden geliyor ? -
Ses aynen bu şekil olduğu gibi.
Yeni fark ettiğim bir olay masaüstüne ilk geldiğim hiç birşey yok.Bir iki işlemden sonra ses başlıyor.
(Birden fazla hoparlör denedim aynı. Bazen fare hareketlerindede ses değişiklik gösterebiliyor hırıltı ekleme gibi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlüminyumGPU -- 7 Mart 2013; 1:53:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: AlüminyumGPU
08.03.2013 //
Eski anakartımı taktım ve sesin bundanda geldiği fark ettim.Oysaki anakartı değiştirmeden önce hiç bir sorun yoktu.
Evet şuan eski karttanda geliyor ve merak ettim ekran kartını falan biraz tepreştirdim sesde bazen kesilme bazense değişim oldu.
(Kasa epey eski, pcı kartların civataladığımız yerleri bile yalama o derece.)
Sizce sorun neyden kaynaklanabilir.
Montajında falan mı sıkıntı çıktı kasa ile ayrı bir temasmı oldu.Çözemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlüminyumGPU -- 8 Mart 2013; 20:29:43 > -
arkadaşlar bu çınlama sesine çözüm bulabilen oldu mu?
2 tane eski hoparlör sistemim var. 2'sinden de çınlama sesi geliyor. En eski olan en çok çınlama sesine sahip ve oldukça rahatsız edici. Diğeri daha az.
Farklı prizlere taktım fişlerini ama sonuç aynı. Beni düşündüren sistemlerin içindeki kondansatör ya da başka bir elektronik devrenin ömrünü tamamlamaya yakın olması. Böyle sorunlu bir devre varsa hangisidir sizce?
Ses sistemini ayrı prize takmam bir şeyi değiştirmedi. Herhangi bir şekilde ses bağlantısını tv'ye ya da pc'ye yapmadan da çınlama geliyor. Yani ses kablosu takılı olmasa da bu çınlama var.
-
Haline sukret konu basligini gorunce benim kulaklardaki tinitusu tekrar hatirladim, cinlama sesini siddeti ile beraber duymaya basladim. bende o cinlama fix :) ama bir sekilde fokusu öne alip, onu arkaya atabiliyorum.
Senin konuna gelecek olursak, audio chipin etrafindaki kapasitörlerin kontrol edilmes gerekir. Anakart degistir veya anakartta sorun yok, evdeki tum hoparlörlerde sorun var? O zaman senin elektrik hattinda parazit var. Bu sesin kaynagi o, o da sikintili bir elektronii cihazin (senin evinde olmasi gerekmiyor) ayni hatta takili olmasindan kaynakli olabiliyor. Bunun icin özel prizler alanlari duydum. Kendim cw li bir güc kaynagi icin almistim lakin onda ise yaramamisti, cunku guc kaynagi sorunluymus (seasonic focus 2017). Aynisi basina gelmeyen veya daha önce benzerini cözmemis biri biraz zor... Mesela gecenlerde benim evde ki sigortanin birinin oldugu kisimda lamba calismiyor, elektirikli cihazlar calismiyor, hicbirsey calismiyor, dedim heralde sigorta bozuldu. Elektirikten elektronikten anlarim. Sigorta saglam, sonra prizi kontrol ettim, hem faz da hem toprakta 230v görünüyor. Dedim, zictik. Toprakta neden 230v olsun, hic bir cihaz calismaz ki? Sonra giristeki kablolari falan kontrol ediyorum, kamp lambasi falan satin aldim, 3 gün ariyorum :) derken buldum. Ilgili kisimdaki topraklarin biri yanmis kablo ve ek kapkara olmus. Tam ek yerinden yanmis. Kestim kabloyu güzelce, yeni bir ek aldim, taktim, cözüldü lakin bazi kablolarin degismesi lazim.
Diyecegim o ki evin tesisatininda kontrol edilmesi gerekebilir. Herseyi denedin, olmuyor? O zaman bir elektirik hattini kontrol ettir. Ha bina yeni ve tesisati saglam ustalar yapti o zaman, al hopatlörleri baska binaya akrabana baska bilgisayara tak, sonuca bak. Sonra senin bilgisayarida o akrabaya gotur, sese bak. Bu sekil sonuca ulasirsin sanirim. O bu degil ben yazdim yazdim ama tinitusu hala duyuyorum :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X